Sirija

Locked
Opetja033

#5576 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Superhik_ wrote:A koje su to validne međunarodne institucije?

i uostalom, zašto ne diskutovati o americi kad su oni najžešći kritičari sirijskog režima?
Uopce ne zelim da se spustam na nivo trolova i upadati u vase zamke. Dovoljno sam svog vremena potrosio na diskusije da li je planeta ravna ili ne. Cak i sam @Klavikula - osoba koja je jedna od najvatrenijih pristalica Assada ovdje priznaje da je legitimitet rezima upitan, ali on tvrdi da in nema ni opozicija.
I UN i EU su proglasile izbore nedemokratskim. Dakle naveo sam razloge zbog kojih se rezim u Damasku ne moze smatrati legitimnim. Stvari su vrlo jednostavn.e Vrlo jednostavno. Sve ces naci na ovoj i na prosloj stranici. Opovrgni nesto od onoga sto sam naveo pa cemo diskutovati. A na tvoja spinovanja o izborima u SAD necu nasjedati, bujrum - ima tema o SAD pa mozemo nastaviti tamo.

Kratko i jasno: sve sto smo sarajevoxxxxx i ja naveli oko izbora u Siriji je kristalno jasan dokaz da su izbori namjesteni, da se ne mogu nazvati demokratskim i da samim tim rezim nema legitimnost. Niko od vas nije imao nijedan jedini kontraargument po tom pitanju, dakle ni jednu jedinu tacku onoga sto smo nas dvojica napisali niste ni pokusali osporiti. Vec poput pravih trolova dolazite sa providnim spinovanjem i skretanjem sa teme. Pitanje je bilo zasto izbori nisu demokratski i zasto Assad nije legitiman, dobio se obrazlozen odgovor na to pitanje... I onda, poput mnogo puta do sada, tajac! Nijedan jedini kontraargument, cak ni osvrt (osim @Klavikule, koji je bio dovoljno iskren pa da prizna kako je legitimitet Assada upitan).
nosara

#5577 Re: Sirija

Post by nosara »

Superhik_ wrote:globalni poredak, globalni neokolonijalizam traži globalni pristup.
Ovo ti ne ide uz ostalo... Jahaci apokalipse bas NECE isti, globalni pristup istim problemima... U tome i jeste kvaka, zato globalizacija i jeste karna umotana u sareni papir...
nosara

#5578 Re: Sirija

Post by nosara »

Superhik_ wrote:
nosara wrote:
Superhik_ wrote:globalni poredak, globalni neokolonijalizam traži globalni pristup.
Ovo ti ne ide uz ostalo... Jahaci apokalipse bas NECE isti, globalni pristup istim problemima... U tome i jeste kvaka, zato globalizacija i jeste karna umotana u sareni papir...
nisam na to ni mislio. moj komentar je bio usmjeren na onaj pristup koji posmatra siriju kao izolovan slučaj. pa kad ja počnem o povezanim stvarima oni vele otvori drugu temu, kao ovdje pričamo samo o siriji. e pa ne može to tako.
Ma razumijem, samo koristim priliku da ga turim glOBALISTIMA... :wink:
Challenger__

#5579 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

nosara wrote:
Ovo ti ne ide uz ostalo... Jahaci apokalipse bas NECE isti, globalni pristup istim problemima...
Odnosno, umjesto univerzalnih, opštevažeećih pravila, nameću arbitrarni pristup, od slučaja do slučaja, od interesa do interesa.
swanfilter

#5580 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Opetja033 wrote:

i uostalom, zašto ne diskutovati o americi kad su oni najžešći kritičari sirijskog režima?
Uopce ne zelim da se spustam na nivo trolova i upadati u vase zamke. Dovoljno sam svog vremena potrosio na diskusije da li je planeta ravna ili ne. Cak i sam @Klavikula - osoba koja je jedna od najvatrenijih pristalica Assada ovdje priznaje da je legitimitet rezima upitan, ali on tvrdi da in nema ni opozicija.
I UN i EU su proglasile izbore nedemokratskim. Dakle naveo sam razloge zbog kojih se rezim u Damasku ne moze smatrati legitimnim. Stvari su vrlo jednostavn.e Vrlo jednostavno. Sve ces naci na ovoj i na prosloj stranici. Opovrgni nesto od onoga sto sam naveo pa cemo diskutovati. A na tvoja spinovanja o izborima u SAD necu nasjedati, bujrum - ima tema o SAD pa mozemo nastaviti tamo.

Kratko i jasno: sve sto smo sarajevoxxxxx i ja naveli oko izbora u Siriji je kristalno jasan dokaz da su izbori namjesteni, da se ne mogu nazvati demokratskim i da samim tim rezim nema legitimnost. Niko od vas nije imao nijedan jedini kontraargument po tom pitanju, dakle ni jednu jedinu tacku onoga sto smo nas dvojica napisali niste ni pokusali osporiti. Vec poput pravih trolova dolazite sa providnim spinovanjem i skretanjem sa teme. Pitanje je bilo zasto izbori nisu demokratski i zasto Assad nije legitiman, dobio se obrazlozen odgovor na to pitanje... I onda, poput mnogo puta do sada, tajac! Nijedan jedini kontraargument, cak ni osvrt (osim @Klavikule, koji je bio dovoljno iskren pa da prizna kako je legitimitet Assada upitan).

Ne moze se smatrati neko ili nesto legitimnim jer se UN i EU s time ne slazu? Slicna stvar se je prije par godina desila u Palestini. Svi rekli da su izbori bili regularni i demokratski, a nakon sto je Hamas ubjedljivo pobijedio za Amere i druge relevantne subjekte su postali nedemokratski, Hamas nije imao legitimitet i tako dalje ... Glupa vam ta praksa...
Challenger__

#5581 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Superhik_ wrote: ovim je sve rečeno. šupljiranja o nekakvom legitimitetu i lju'skim pravima su zaista bedasta.
Sukob u Siriji je - između ostalog - i sukob dvije koncepcije: 1. arbitrarne, situacione, ad-hoc filozofije globalne nesigurnosti (antisirijska koalicija i majka im "globalizacija") i 2. univerzalistčke i legalističke političke filozofije jednakopravnosti.

Odbrana Sirije je poraz interesnog arbitriranja i globalne nebezbjednosti, a istovremeno trijumf prava, pravde i doprinos globalnoj bezbjednosti.
amoninan

#5582 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ili su SAA totalni idioti, ili im jednostavno fali ljudstva da prati tenkove... Ovo je ne znam već koji video u par zadnjih sedmica da ulaze solo tenkovima u urbane sredine i bivaju ili zarobljeni ili razneseni u paramparčad
Svejedno, pa-pa
Opetja033

#5583 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

swanfilter wrote:Ne moze se smatrati neko ili nesto legitimnim jer se UN i EU s time ne slazu? Slicna stvar se je prije par godina desila u Palestini. Svi rekli da su izbori bili regularni i demokratski, a nakon sto je Hamas ubjedljivo pobijedio za Amere i druge relevantne subjekte su postali nedemokratski, Hamas nije imao legitimitet i tako dalje ... Glupa vam ta praksa..
Apsolutno neuporedivo. Opet izmisljate. Izbore u Palestini, ni nakon pobjede Hamasa niko nije dovodio u pitanje i niko nije osporavao legitimitet Hamasove pobjede. Imate li jos nesto?
amoninan

#5584 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
Superhik_ wrote:doduše, vjerovatno i jeste tako.
Na terenu Al-Nusra, a na usnama kvazidemokratska demagogija. Al Nusrin, agresorski legitimitet ne spore, ali spore Asadov. To je to.
Ako je Nusra agresor, šta su onda irački i libanski Hizbollah? Uh, kako će cjena da bude visoka i za jedne i druge i njihovog sponzora.
amoninan

#5585 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ahrar Al Sham, Suqoor Alsham i Liva Islamiya nakon žestokim borbi oslobodili sve zatvorenike koji su bili pritvoreni posljednjih mjeseci od strane režima u Idlib Cityiju. Nekih 300 zatvorenika je oslobođeno.

Sjedište zloglasne Sa'sa obavještajne službe je poravnano sa zemljom u Qatani predgrađu Damaska.
Opetja033

#5586 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

amoninan wrote:Ahrar Al Sham, Suqoor Alsham i Liva Islamiya nakon žestokim borbi oslobodili sve zatvorenike koji su bili pritvoreni posljednjih mjeseci od strane režima u Idlib Cityiju. Nekih 300 zatvorenika je oslobođeno.

Sjedište zloglasne Sa'sa obavještajne službe je poravnano sa zemljom u Qatani predgrađu Damaska.
:thumbup:
amoninan

#5587 Re: Sirija

Post by amoninan »

demonstracije u al Houli, dok režimske granate padaju uokolo. Koji prkos, inat... :thumbup:
Klavikula

#5588 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:

osim propagande niste dali nikakve dokaze, jedino u cemu se slazem je to da se izbori ne praktikuju u ratu, ali ja vas pitam, koja je alternativa?
Klavikula

#5589 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:

demonstracije u al Houli, dok režimske granate padaju uokolo. Koji prkos, inat... :thumbup:
zanimljivi ti ovi protesti, sve vojno sposobni muskarci i to neka grupica od 50-60 jadnika.

poredjenja radi, protesti podrske Siriji:
Image
Image
Image
Sydney
Image
Sarajevo
Image

al naravno, sve su ovo sabihe, osim na tvom videu i na posljednjoj slici :thumbup:
amoninan

#5590 Re: Sirija

Post by amoninan »

otkad su ove slike, iz 99'
A Al Houla je regiaj duhova nakon masakra kojeg su Asssadovci napravili. Većina stanovništa je odselila odatle.

Nego đe su ti ba kad treba tenkove čuvati?

kakve komične scene

Jebeš ti ovu armiju
amoninan

#5591 Re: Sirija

Post by amoninan »

prvi snimci oslobođenih pritvorenika iz IDliba

Challenger__

#5592 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: Ako je Nusra agresor, šta su onda irački i libanski Hizbollah? Uh, kako će cjena da bude visoka i za jedne i druge i njihovog sponzora.
Ko će Damasku ispostaviti račun? Tel Aviv? Ankara? Rijad? Smijem se, grohotom.
sarajevoxxxx

#5593 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote: Sarajevo
Image
amoninan

#5594 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: Ako je Nusra agresor, šta su onda irački i libanski Hizbollah? Uh, kako će cjena da bude visoka i za jedne i druge i njihovog sponzora.
Ko će Damasku ispostaviti račun? Tel Aviv? Ankara? Rijad? Smijem se, grohotom.
:lol:

---

Helem, izgleda da nama dobro poznata oružja, poput OSA-e prave pravi haos oklopu Assadovih jadnika... zaimljivo koliko oružja iz bivše Yuge dolazi u ruke FSA.. Jel ovo opet neki naš ministar kovertli prodaje "davno uništene zalihe" :lol:

http://brown-moses.blogspot.co.uk/2013/ ... eapon.html
Challenger__

#5595 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nego, čitam stenograme razgovora između katarskog premijera Hamad bin Jasima i onog autsajdera Muhameda Morsija, gdje se dotiču i Sirije. Da čovjek ne povjeruje kako je Morsijev intelekt skučen i rigidan... Globalizam favorizuje i izbacuje kretene kao na traci. Odakle ih samo izvlače? Imao sam utisak da Jasim razgovara sa debilom u nekoj medicinskoj ustanovi.

Edit: Da nebi bilo zabune, Jasim mi je uvijek ostavljao utisak vrlo kompetentnog čovjeka.
amoninan

#5596 Re: Sirija

Post by amoninan »

Jedan malo duži snimak.. upravo sam saznao da je jedan od oslobođenih i otac mog prijatelja.. Inače pritvorenici su protestanti, porodični članovi protestanata i FSA boraca iz okoline Idliba.
Challenger__

#5597 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:blah,blah, blah...
Odakle izvlačiš te klipove? Sa MyCity foruma :-D ? Otjerali ste Scimitra, vidim da tamo edukuje posjetioce o meshebima i tarikatima.
Klavikula

#5598 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.youtube.com/watch?v=CNc3qw6DBBs
jel ovo Basaru pobjego vozac :D
amoninan

#5599 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:blah,blah, blah...
Odakle izvlačiš te klipove? Sa MyCity foruma :-D ? Otjerali ste Scimitra, vidim da tamo edukuje posjetioce o meshebima i tarikatima.
Kakav mycity, vjeruješ da sam za taj forum čuo ovdje. Doduše, jes mi neki dan neki Syrian commando dao link na taj forum na temu o genocidu nad srbima u Bosni :lol: ... da, i link stormfornt... :-)

davno prije ovog sranja imao sam kontakte s rajom u Siriji koje sam održavao preko socijalnih mreža. Tako da imam uglavnom provjerene info iz svake provincije u Siriji.

Pogrešno si ti mene procjenio... ne mogu ja tek tako u kalup. Doduše, volim i ja malo da se igram maskenbala...
hneuron

#5600 Re: Sirija

Post by hneuron »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: Sarajevo
Image
Ovdje mi nije sasvim jasna situacija.. vidim izmješane zastave fsa i sirijske nacinalne zastave?? kadaa je ovo snimljeno?
Locked