SDP

Post Reply
VjecitiStudent

#5576 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
A sad ce ovako zasrani sdp okupit ljude za apsolutnu pobjedu...? Gdje je gorilo da se bas SAD moralo u vlast...? Zasto bas SAD...?

Zamisli sdp hrvatske i stavi ga u isti kontekst...
nego kad? za 50 godina? :?
Kako stvari stoje, SDP kao politicka partija ce od ove ture vlasti imati daleko vise stete nego koristi.
Sto se naravno ne odnosi na pojedince iz SDP-a.
nosara

#5577 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
A sad ce ovako zasrani sdp okupit ljude za apsolutnu pobjedu...? Gdje je gorilo da se bas SAD moralo u vlast...? Zasto bas SAD...?

Nije bitno kad, nego s kim... Fulas poantu...
madner

#5578 Re: SDP

Post by madner »

Kada ste kod tih prorocanstava za 2014, kako stvari stoje sa bingom? :D
Alfons Kauders

#5579 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: Mislim na BiH kao okvir... Tu niko nista sustinski ne moze promijenit bez konsenzusa... Ko je na vlasti nema nikakvog znacaja...
Kamo srece da je skakanje sebi u usta olimpijska disciplina - casno bi branio boje BiH i svake cetiri godine bi te docekivali na aerodromu kao naseg jedinog zlatnog olimpijca. :D

Dakle BiH, kao okvir, se ne moze promijeniti bez konsenzusa... Koga? Politickih partija valjda, a onda tri tacke dalje trvdis da je nebitno ko je na vlasti. Pa ko ce onda mijenati taj okvir? Ispada da haman treba cekati da ga promijene ovi kojim godi i koji 20 godina drze vlast po istoj matrici.

A sto se tice same ideje "konzensuza" koja je omiljena floskula medjunarodne zajednice kad nema pojma sta dalje da radi, pitam se da li su delegati na okupljanju ZAVNOBiH-a trazili konsenzus s rojalistima i Ustasama? Gdje je bio konsenzus kada se potpisivao Dejton? Kada se potpisivao vasingtonski sporazum? Kada se odrzavao referendum? I tako mozemo nazad do aneksije 1908, a i dalje...
:lol:

No comment... Manje vina, manje vina... :D
Ti haman kao i tvoji veliki prijatelji iz SDA kontas da je svaki ateista po definiciji alkoholicar... :D A ja ne pijem druze :D

Ako vec ne znas objasniti svoje konsenzus-parole, onda se i ne javljaj. Vec godinu dana vrtis istu pricu a ocito nisi u stanju odgovoriti na banalna pitanja koja iz nje proisticu, ne samo meni, vec i ostalim forumasima. Ako ti se ne svidjaju takva pitanja, bujrum stani pred ogledalo i pricaj sam sa sobom, mojne bezveze trollati po forumu. :wink:
Last edited by Alfons Kauders on 13/12/2011 13:32, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#5580 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:

Sto da ne - i ovi prije njih su cekali 50 godina... :D
Alfons Kauders

#5581 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Kada ste kod tih prorocanstava za 2014, kako stvari stoje sa bingom? :D
Eto sad ispade i da smo kockari... :D Jos samo kurvari i narkomani fale :D
madner

#5582 Re: SDP

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Kada ste kod tih prorocanstava za 2014, kako stvari stoje sa bingom? :D
Eto sad ispade i da smo kockari... :D Jos samo kurvari i narkomani fale :D
Sve za stranku :D

NVZ :evil:
nosara

#5583 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kamo srece da je skakanje sebi u usta olimpijska disciplina - casno bi branio boje BiH i svake cetiri godine bi te docekivali na aerodromu kao naseg jedinog zlatnog olimpijca. :D

Dakle BiH, kao okvir, se ne moze promijeniti bez konsenzusa... Koga? Politickih partija valjda, a onda tri tacke dalje trvdis da je nebitno ko je na vlasti. Pa ko ce onda mijenati taj okvir? Ispada da haman treba cekati da ga promijene ovi kojim godi i koji 20 godina drze vlast po istoj matrici.

A sto se tice same ideje "konzensuza" koja je omiljena floskula medjunarodne zajednice kad nema pojma sta dalje da radi, pitam se da li su delegati na okupljanju ZAVNOBiH-a trazili konsenzus s rojalistima i Ustasama? Gdje je bio konsenzus kada se potpisivao Dejton? Kada se potpisivao vasingtonski sporazum? Kada se odrzavao referendum? I tako mozemo nazad do aneksije 1908, a i dalje...
:lol:

No comment... Manje vina, manje vina... :D
Ti haman i i tvoji veliki prijatelji iz SDA kontas da je svaki ateista po definiciji alkoholicar... :D A ja ne pijem druze :D

Ako vec ne znas objasniti svoje konsenzus-parole, onda se i ne javljaj. Vec godinu dana vrtis istu pricu a ocito nisi u stanju odgovoriti na banalna pitanja koja iz nje proisticu, ne samo meni, vec i ostalim forumasima. Ako ti se ne svidjaju takva pitanja, bujrum stani pred ogledalo i pricaj sam sa sobom, mojne bezveze trollati po forumu. :wink:
Hajde de...

Prvo, konsenzus... Ti polazis sa pozicije da ce sdp aman zaman zastitit interese BiH, gradjana, bla bla bla...bolje od nekog drugog (hare, fahro, tihic)... Ja mislim da nece, odnosno niko od njih se ne smije usudit da narusi ovaj jad od suvereniteta BiH i pristane na dezintegraciju drzave...

Drugo, kakav ZAVNOBIH, o cemu pricas...? Pa zlaja je dao legitimitet ustasama, kriminalcima i kvazi begovima i to proglasio reformskim savezom... Platforma na osnovu zajednickog sporazuma o saradnji, komunisti, ustase, krimosi i begovi... Dzema se prevrce u grobu...

Trece, svaki sporazum je po definiciji konsenzus zainteresovanih strana, pa tako i Dejton, Vasington, Videoton... Zavrtanje ruku je stvar tehnike, to se ne pika... Jesi li potpisao...? Jesi...? Konsenzus...

Cetvrto, nekoliko si puta sasvim ozbiljno spomenuo da imas problem sa cugom... Jebi ga, pazi sta pises, ja sve shvatam ozbiljno... Osim sebe... :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5584 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
nosara wrote:

pa ti pitas sto sad, a onda kazes nije bitno kad :?

odlicno pitanje s kim..samo mogu koalirati sa strankama koje postoje i koje nesto i osvoje na izborima..

podsjecas me na Corta
Banksy

#5585 Re: SDP

Post by Banksy »

Ne znam za bingo, ali znam da će biti velika tuča između SDA i SDP-a za istu biračku bazu.
Rezultat je neizvjestan, krajem 2012. stiže novi reis, možda bude naklonjen SDA.
Alfons Kauders

#5586 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Hajde de...

Prvo, konsenzus... Ti polazis sa pozicije da ce sdp aman zaman zastitit interese BiH, gradjana, bla bla bla...bolje od nekog drugog (hare, fahro, tihic)... Ja mislim da nece, odnosno niko od njih se ne smije usudit da narusi ovaj jad od suvereniteta BiH i pristane na dezintegraciju drzave...
Ja ne polazim od te pozicije sto sam jasno naveo maloprije. Isto bi bilo i da su npr. SBB ili NS umjesto SDA i SDP, ili neke desete stranke. Al' nejse, haman sam to trebao bolje objasniti, samo nemam kredu, tablu i bukvar pri ruci.
Drugo, kakav ZAVNOBIH, o cemu pricas...? Pa zlaja je dao legitimitet ustasama, kriminalcima i kvazi begovima i to proglasio reformskim savezom... Platforma na osnovu zajednickog sporazuma o saradnji, komunisti, ustase, krimosi i begovi... Dzema se prevrce u grobu...
Znaci treba nam konzensuz... :D Samo ako nije u pitanju konsenzus s onim koji nam se ne svidjaju i s kojim se ne slazemo? :D U kom slucaju nam svakako i ne treba konzenzus, jer on vec postoji. :D
Trece, svaki sporazum je po definiciji konsenzus zainteresovanih strana, pa tako i Dejton, Vasington, Videoton... Zavrtanje ruku je stvar tehnike, to se ne pika... Jesi li potpisao...? Jesi...? Konsenzus...
Znaci 1939-1945 je "zavrtanje ruku"... :D 1992 - 1995 takodjer... :D Zanimljiv neki konsenzus :D
Cetvrto, nekoliko si puta sasvim ozbiljno spomenuo da imas problem sa cugom... Jebi ga, pazi sta pises, ja sve shvatam ozbiljno... Osim sebe... :D
Ma volio sam ga mahnut u svoje vrijeme, al' sad slabo... :D
nosara

#5587 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
plain vanilla wrote:
pa ti pitas sto sad, a onda kazes nije bitno kad :?

odlicno pitanje s kim..samo mogu koalirati sa strankama koje postoje i koje nesto i osvoje na izborima..

podsjecas me na Corta
Shvati, s moje tacke gledista NIKAD ako se nema s kim... Ove "partnere" ne racunam... Jel' ti jasno...? Ta prica o moranju jer, eto, "kriza, momenat, situacija" je samo prica kojom se pokriva stvarni razlog zbog kojeg se neke poluge vlasti bas SAD moraju stavit pod kontrolu (policija, npr.)...

Opet, hajde i koalicija... I sta dobijemo...? Koji je rezultat...? Sta je benefit tog teskog sranja koje se zove koalicija sa sda (iz perspektive sdp-ovog glasaca)...? Pojeli smo zabu, a dobili smo sta...? Mal' ti ne rekoh... :D
nosara

#5588 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Hajde de...

Ja ne polazim od te pozicije sto sam jasno naveo maloprije. Isto bi bilo i da su npr. SBB ili NS umjesto SDA i SDP, ili neke desete stranke. Al' nejse, haman sam to trebao bolje objasniti, samo nemam kredu, tablu i bukvar pri ruci.
Znaci treba nam konzensuz... :D Samo ako nije u pitanju konsenzus s onim koji nam se ne svidjaju i s kojim se ne slazemo? :D U kom slucaju nam svakako i ne treba konzenzus, jer on vec postoji. :D
Znaci 1939-1945 je "zavrtanje ruku"... :D 1992 - 1995 takodjer... :D Zanimljiv neki konsenzus :D
Ma volio sam ga mahnut u svoje vrijeme, al' sad slabo... :D
I, zasto je onda bivsi sdp MORAO u vlast bas SAD...? Ako se uopste sjecas o cemu se radi... :D
madner

#5589 Re: SDP

Post by madner »

Banksy wrote:
Ne znam za bingo, ali znam da će biti velika tuča između SDA i SDP-a za istu biračku bazu.
Rezultat je neizvjestan, krajem 2012. stiže novi reis, možda bude naklonjen SDA.
Ima li neka malo ozbiljnija analiza, koja nije obojena stajlistem ljevo od Pol Pota?
Banksy

#5590 Re: SDP

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
Ima li neka malo ozbiljnija analiza, koja nije obojena stajlistem ljevo od Pol Pota?
Da čujemo, slobodno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5591 Re: SDP

Post by Chmoljo »

hajde madneru, Banksy ti je dozvolila. :oops:
popajic

#5592 Re: SDP

Post by popajic »

@nosara
Opet, hajde i koalicija... I sta dobijemo...? Koji je rezultat...? Sta je benefit tog teskog sranja koje se zove koalicija sa sda (iz perspektive sdp-ovog glasaca)...? Pojeli smo zabu, a dobili smo sta...? Mal' ti ne rekoh :D
Kad bivsi SDP- ovac :D postavi ovakva pitanja nije zgoreg razmisliti o njima. Da ne kazem da ne bi bilo lose pokusati i pronaci odgovore ( kojih nema :D )
Zbilja , pojeli smo debelu zabu krastacu sto smo "morali " , ali jebi ga ...neki pozitivni punoglavac se valjda morao i zakotiti iz te neprirodne koalicije . Supanje HDZ-ova i pariranje ( djelimicno) Dodiku je cool , ali mnoge bajke o izvodjenju mafijasa pred sud pravde ( dzes provaljivati koalicione partnere :D ), sekularizmu , borbi za "obicnog" covjeka i njegovoj sigurnosti i standardu ...to jos uvijek u domenu bajke. Sto jes' - jes' :sad:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5593 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
Shvati, s moje tacke gledista NIKAD ako se nema s kim... Ove "partnere" ne racunam... Jel' ti jasno...? Ta prica o moranju jer, eto, "kriza, momenat, situacija" je samo prica kojom se pokriva stvarni razlog zbog kojeg se neke poluge vlasti bas SAD moraju stavit pod kontrolu (policija, npr.)...

Opet, hajde i koalicija... I sta dobijemo...? Koji je rezultat...? Sta je benefit tog teskog sranja koje se zove koalicija sa sda (iz perspektive sdp-ovog glasaca)...? Pojeli smo zabu, a dobili smo sta...? Mal' ti ne rekoh... :D
Pa, dobro, svako ima pravo na svoje misljenje, ali to sto ti ocekujes je utopija.. Kad ce vecina ljudi u RS glasati za SDP ili za slicnu opciju? NIKAD

Znaci, sad trebaju skroz otici i prepustiti sve SDA, HDZu, SBB-u, SNSD-u...i onda ce nam procvjetati ruze..hoce, aham
vanChuchie

#5594 Re: SDP

Post by vanChuchie »

@nosara, bez obzira što u tvom razmišljanju i argumentaciji ima ona potrebna logička nit – ne mogu te podržati iz jednostavnog razloga:
Dobiti relativnu većinu i podršku na izborima, a zatim nakon izbora kazati: odustajem, nemam skim, ne mogu,...(predati vlast istim onim koji su nas zavadili, ratovali i kasnije zajednički pljačkali i upropastili moralno i materijalno) . bilo bi još veći promašaj i još veće razočarenje za glasačko tijelo.
Ovako, jeste stvorena pat pozicija, jesu snage integracije/dezintegracije podjednako jake, ali (živi bili pa vidjeli) i priroda društvenih procesa će (svojim prirodnim zakonitostima) prevladati tu pat-poziciju!
Kompromisa u dvije opcije ostvariti/ne ostvariti Karadžićeve ideje, politiku i rezultate te politike – NEMA! Popuštanja takvoj politici – NEMA, i nitko po tom pitanju i ne smije pozivati BiH političare da naprave „kompromis“. Između silovatelja i silovanog – KOMPROMIS NIJE MOGUĆ! To treba kazati, jasno i glasno svima i govoriti to svaki dan. Sve dok imamo snage da se (trenutno uz pomoć SDP-a) silovanju zdravog razuma možemo suprotstaviti - nema kompromisa sa nakaradnim i naopakim idejama i praksi u BiH!
Last edited by vanChuchie on 13/12/2011 14:22, edited 1 time in total.
madner

#5595 Re: SDP

Post by madner »

Chmoljo wrote:hajde madneru, Banksy ti je dozvolila. :oops:
Bas joj hvala :D

Treba sabrat 2+2.
Prvo 2 je da je budzet za sljedecu godinu u federaciji veci za 500 miliona, a da ne ide na plate i davanja. Dakle nesto ce se pokrenut, bice slikanja, FTV ce to fino ispratiti itd...

Drugo 2 je ista igra s kojom su igrali na federalnom nivou opet pali na drzavnom, pritisak je na drugoj strani, ako bude formirano Vijece Ministar bice po SDPovom.

Oduzimanje se moze desiti zbog kantonalnog nivoa, sto bi moglo dovest do nekih promjena na opcinskom nivou, ali do 2014 ce to biti potpuno nebitno. Takodje ce profitirati na lokalnim izborima zbog pojave SBB-a, moguce je da poklope sve 4 gradske opcine.
nosara

#5596 Re: SDP

Post by nosara »

vanChuchie wrote:@nosara, bez obzira što u tvom razmišljanju i argumentaciji ima ona potrebna logička nit – ne mogu te podržati iz jednostavnog razloga:
Dobiti relativnu većinu i podršku na izborima, a zatim nakon izbora kazati: odustajem, nemam skim, ne mogu,...(predati vlast istim onim koji su nas zavadili, ratovali i kasnije zajednički pljačkali i upropastili moralno i materijalno ovo je djelomicno i ucinjeno, koalicija spasa je sa jednom od tih stranaka) . bilo bi još veći promašaj i još veće razočarenje za glasačko tijelo. Ne bih bas rekao...
Ovako, jeste stvorena pat pozicija, jesu snage integracije/dezintegracije podjednako jake, ali (živi bili pa vidjeli) i priroda društvenih procesa će (svojim prirodnim zakonitostima) prevladati tu pat-poziciju!
Kompromisa u dvije opcije ostvariti/ne ostvariti Karadžićeve ideje, politiku i rezultate te politike – NEMA! Popuštanja takvoj politici – NEMA, i nitko po tom pitanju i ne smije pozivati BiH političare da naprave „kompromis“. Između silovatelja i silovanog – KOMPROMIS NIJE MOGUĆ! Na zalost, kompromis je jedini izlaz... Na zalost... To je nasa realnost i nase prokletstvo...To treba kazati, jasno i glasno svima i govoriti to svaki dan.
CaCO3

#5597 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Mozda SDA napusti vlast na ljeto 2014. pod izgovorom da su se pokajali sto su napravili nefunkcionalnu vlast sa sdp-om koji nije ispunio apsolutno nista iz platforme i oni vise ne zele da podrzavaju nesposobnu vlast, kobasicare i ustase i da je odgovornost za nikad gore stanje na izbornim pobjednicima :D
Banksy

#5598 Re: SDP

Post by Banksy »

seka wrote:
Banksy wrote:
Idi :? 'ko?
Ozbiljno pitam.
Krajem 2012. Ceriću ističe mandat,
neki kažu muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, ali ko zna ...
vee-jay

#5599 Re: SDP

Post by vee-jay »

nosara wrote: Hajde de...

Zar nije bio kompromis u pitanju?
vanChuchie

#5600 Re: SDP

Post by vanChuchie »

Pomirit ću se sa postojećim stanjem i prihvatiti ga kao neminovnost samo onda kada izgubim nadu i vjeru u mogučnost promjene tog postojećeg stanja. Sve dok sam uvjeren da se stanje treba i može promijeniti - nema prestanka u nastojanjima i zalaganjima da se stanje i mijenja.
Post Reply