nosara wrote:
Hajde de...
Prvo, konsenzus... Ti polazis sa pozicije da ce sdp aman zaman zastitit interese BiH, gradjana, bla bla bla...bolje od nekog drugog (hare, fahro, tihic)... Ja mislim da nece, odnosno niko od njih se ne smije usudit da narusi ovaj jad od suvereniteta BiH i pristane na dezintegraciju drzave...
Ja ne polazim od te pozicije sto sam jasno naveo maloprije. Isto bi bilo i da su npr. SBB ili NS umjesto SDA i SDP, ili neke desete stranke. Al' nejse, haman sam to trebao bolje objasniti, samo nemam kredu, tablu i bukvar pri ruci.
Drugo, kakav ZAVNOBIH, o cemu pricas...? Pa zlaja je dao legitimitet ustasama, kriminalcima i kvazi begovima i to proglasio reformskim savezom... Platforma na osnovu zajednickog sporazuma o saradnji, komunisti, ustase, krimosi i begovi... Dzema se prevrce u grobu...
Znaci treba nam konzensuz...

Samo ako nije u pitanju konsenzus s onim koji nam se ne svidjaju i s kojim se ne slazemo?

U kom slucaju nam svakako i ne treba konzenzus, jer on vec postoji.
Trece, svaki sporazum je po definiciji konsenzus zainteresovanih strana, pa tako i Dejton, Vasington, Videoton... Zavrtanje ruku je stvar tehnike, to se ne pika... Jesi li potpisao...? Jesi...? Konsenzus...
Znaci 1939-1945 je "zavrtanje ruku"...

1992 - 1995 takodjer...

Zanimljiv neki konsenzus
Cetvrto, nekoliko si puta sasvim ozbiljno spomenuo da imas problem sa cugom... Jebi ga, pazi sta pises, ja sve shvatam ozbiljno... Osim sebe...

Ma volio sam ga mahnut u svoje vrijeme, al' sad slabo...