The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
turbofolk

#5576 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Evo da se i ja uključim u raspravu :-)
Od polovice novembra pa do danas odgledo sve sezone i sve epizode (75 ako se ne varam)
Inače sam ovu temu pratio uporedo sa gledanjem serije, znači kad odgledam par epizoda, dođem na temu i čitam komentare koji su aktuelni za epizode koje sam odgledo. Al džaba, opet naišao na spoilere na temi bez ikakve najave i upozerenja. Mislim na ove stripovske spoilere tipa "ako se budu držali stripa onda taj i taj ima da zagine samo tako" ili zadnja epizoda četvrte sezone i dolazak u Terminus. Svima nama je jasno da se neko zlo krije unutar one ograde, onih vagona i industrijskih hala, a onda na temi neko mrtav hladan napiše "znači ovo su kanibali koji se pojavljuju u stripu" i posere mi se na ćejf :zekzek:
Dalje, nisam od onih (kako vi to volite reći) koji traže logiku unutar serije o zombijima, ali ima par stvari ne baš da ne mogu da svarim, al ne kontam nikako. Kao što je neko već primjetio radnja se odvija u nepune dvije godine, a onaj Carl u seriji stari kako stari i glumac koji tumači njegovu ulogu - znači haman pa 6 godina, a od momenta kad zaglavi sa onim walkerom u blatu (onaj koji podere Dale-u stomak) u drugoj sezoni, pa do aktuelnih epizoda prošlo svega godinu dana. Onda nedosljednost u ponašanju walkera na početku serijala i u aktuelnim epizodama, al kao što rekoste, scenaristička ekipa se promjenila, pa ovi novi ne znaju đe udaraju. Ne pljujem po seriji, da se odmah ogradim, meni je serija odlična i jedva čekam nastavak, al bude mi čudno kad u toku jedne epizode puno prostora posvete nekom naizgled nebitnom detalju bez ikakvog pojašnjenja zbog čega je taj detalj toliko bitan a potrošio je značajno vrijeme unutar jedne epizode. Inače ni sekundu jednu serije nisam preskočio nego sve detaljno ispratio :D Znam da ekipa serije ima tu politiku, kao publika je pametna sama će izvući zaključe šta i kako se desilo, al i pored toga meni su se neke stvari učinile bitnim, a za njih nisam našao odgovor. Na primjer u petoj sezoni nakon treće epizode (po meni najbolje u cijelom serijalu) ekipa koja brije za Washington naiđe na hiljade walkera, koji su u daljini. Onaj Eugen otkrije da nije nkakav naučnik i dobije batine od Abrahama, toliko da Abrahamu šake prokrvare. I onda gleda on u onu svoju krv zabrinuto i prisjeća se svoje porodice, al jednako zabrinuto sve to posmatra i Rosita, pa tokom te epizode nekoliko puta prikazaše one njegove šake i onu krvu i ja kontam Bog zna koji je fazon s tim, kad ono...ništa. Prokrvačio pa ga boli. Slična je situacija i u prvim epizodama zadnje sezone gdje Rick ne može da se nagleda onih svojih krvavih šaka. Ja sve kontam nešto će izrodit iz toga i ostadoh čekajući :mrgreen:
Ima i ona situacija iz haman pa najdosadnije epizode (IV sezona) koja prati put Deryla i Beth nakon pada zatvora. Kad naiđu na onu kuću, sve čisto, bez prašine, sve na svom mjestu uredno, Beth hoće da ostavi neku poruku zahvale vlasnicima i ono... baš me zanimalo, šta se krije iza te čistoće i urednosti, kad ono... cvrc Milojka. Vjerovatno ima toga još, al ipak neizvjesnost i želja za gledanjem dominira :mrgreen:
Kao što rekoh jedva čekam nastavak, u nadi da ću na Kodi-ju odnosno Genesisu, naći nove epizode čim se iste pojave na telviziji.
irac300

#5577 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

turbofolk wrote: Kao što rekoh jedva čekam nastavak, u nadi da ću na Kodi-ju odnosno Genesisu, naći nove epizode čim se iste pojave na telviziji.
Pod boldanim u februaru nećeš sigurno naći ništa. :D Taj addon je krepan, imaš alternativu na sreću. :D
ExNihilo

#5578 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Carl izgleda da je ostario više samo zbog jednog razloga: pa ne mogu fucking dijete spriječiti da raste.
turbofolk

#5579 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

ExNihilo wrote:Carl izgleda da je ostario više samo zbog jednog razloga: pa ne mogu fucking dijete spriječiti da raste.
Ma znam da ne mogu, ne zamjerim ja njima na tome. Mene što se tiče Carl je vrlo značajan lik u seriji, jer bez njega, teško da bi i Rickov život imao smisla, pogotovo što nikad nećemo saznat čija je Judith :mrgreen: Btw, Carl (bar meni) sve više liči na Josha Hurtnetta iz mladjih dana

Image
Last edited by turbofolk on 19/01/2016 19:43, edited 1 time in total.
turbofolk

#5580 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

.... sam sebe citiro :mrgreen:

izbrisano
turbofolk

#5581 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

irac300 wrote:
turbofolk wrote: Kao što rekoh jedva čekam nastavak, u nadi da ću na Kodi-ju odnosno Genesisu, naći nove epizode čim se iste pojave na telviziji.
Pod boldanim u februaru nećeš sigurno naći ništa. :D Taj addon je krepan, imaš alternativu na sreću. :D
Koja je alternativa druže, ne bilo ti zahmetile :thumbup:
irac300

#5582 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

turbofolk wrote:
irac300 wrote:
Koja je alternativa druže, ne bilo ti zahmetile :thumbup:
Da ne idemo u off, evo ima već tema o tome, naći ćeš korisnih savjeta.
http://forum.klix.ba/kodi-xbmc-media-ce ... 7s400.html
DMXallen

#5583 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 6.09 - No Way Out / PROLOG 2

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... o-way.html

NAPOMENA - Prolog je isti samo ima još + promotivni video
Jack Be Nimble

#5584 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

E moj turbofolk...nemas ti pojma u kakva si se ti govna uvukao. Ova se serija ubila za gledanje u cugu, ali sada ces i ti krenuti sa nama patiti od epizode do epizode, od februara - oktobra - februara. U postu imas dosta zuto zelenih nasmijanih smajlica, ali uskoro ces samo ove postavljati :zzzz: :? :| :sad: itd.

Ipak dobrodosao nam! Sve dok ona oblaci kratki sorc i brije noge bice dobro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5585 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ja sam imao tu srecu da sam u cugu sve pregledao do 8. epizode 6. sezone :D
Kakav je to maraton bio :shock: :mrgreen:
Sreca blizu je februarski nastavak :izet:
turbofolk

#5586 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Jack Be Nimble wrote:E moj turbofolk...nemas ti pojma u kakva si se ti govna uvukao. Ova se serija ubila za gledanje u cugu, ali sada ces i ti krenuti sa nama patiti od epizode do epizode, od februara - oktobra - februara. U postu imas dosta zuto zelenih nasmijanih smajlica, ali uskoro ces samo ove postavljati :zzzz: :? :| :sad: itd.

Ipak dobrodosao nam! Sve dok ona oblaci kratki sorc i brije noge bice dobro.
Hvala, bolje vas našao :thumbup:

Imam pitanje: Koji od FOX-ovih kanala emituje seriju. Od neki dan imam FOX i FOX movies uvrštene u ponudu kablovskog operatera (BHB koji je inače Telemachov).
A što se tiče mrcvarenja od epizode do epizode i od februara do oktobra, uvijek mogu sačekat da završi emitovanje kompletne polusezone, pa da to odgledam ko i do sad. Al ću onda bit uskraćen za raspravu sa vama, što nikako ne bih volio :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5587 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

FOX obicni prenosi.
turbofolk

#5588 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Tomahawk11 wrote:FOX obicni prenosi.
Hvala :thumbup: znači 10 minuta serije pa 10 minuta raklama :zid:
sencobih

#5589 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

turbofolk wrote:
Tomahawk11 wrote:FOX obicni prenosi.
Hvala :thumbup: znači 10 minuta serije pa 10 minuta raklama :zid:
zato pusti nek počne i premotavaj reklame :)
Pandakonda

#5590 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Da li neko zna gdje se može odgledat šesta sezona ? Na torrentima je dosta epizoda skinuto a na netflixu ima samo do pete sezone...
kakavdanakneiskustvu

#5591 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pandakonda wrote:Da li neko zna gdje se može odgledat šesta sezona ? Na torrentima je dosta epizoda skinuto a na netflixu ima samo do pete sezone...
http://serijal.com/online-serije-sa-pre ... king-dead/
Pandakonda

#5592 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Pandakonda wrote:Da li neko zna gdje se može odgledat šesta sezona ? Na torrentima je dosta epizoda skinuto a na netflixu ima samo do pete sezone...
http://serijal.com/online-serije-sa-pre ... king-dead/
Hvala :-D
jalijas74

#5593 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

kad krecemo ponovo ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5594 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

jalijas74 wrote:kad krecemo ponovo ?
15.02. na Foxu.
jalijas74

#5595 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Tomahawk11 wrote:
jalijas74 wrote:kad krecemo ponovo ?
15.02. na Foxu.
Juupiii to je sljedeca sedmica :)
Znaci sad cemo da vidimo ko se prepao u ljudskom lancu kad su izlazili iz kuce :)
House

#5596 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by House »

još malo 8)
DMXallen

#5597 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Odbrojavanje počelo, još malo uff...

ZAVIRIMO U PRVE 4 MINUTE - SEZONA 6 EPIZODA 9

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... ona-6.html
turbofolk

#5598 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Razmišljanje jedne osvještene djevojke

:fazlija: walkers ?
:fazlija: people ?
:?: :?: :?:

Image
Post Reply