Od polovice novembra pa do danas odgledo sve sezone i sve epizode (75 ako se ne varam)
Inače sam ovu temu pratio uporedo sa gledanjem serije, znači kad odgledam par epizoda, dođem na temu i čitam komentare koji su aktuelni za epizode koje sam odgledo. Al džaba, opet naišao na spoilere na temi bez ikakve najave i upozerenja. Mislim na ove stripovske spoilere tipa "ako se budu držali stripa onda taj i taj ima da zagine samo tako" ili zadnja epizoda četvrte sezone i dolazak u Terminus. Svima nama je jasno da se neko zlo krije unutar one ograde, onih vagona i industrijskih hala, a onda na temi neko mrtav hladan napiše "znači ovo su kanibali koji se pojavljuju u stripu" i posere mi se na ćejf
Dalje, nisam od onih (kako vi to volite reći) koji traže logiku unutar serije o zombijima, ali ima par stvari ne baš da ne mogu da svarim, al ne kontam nikako. Kao što je neko već primjetio radnja se odvija u nepune dvije godine, a onaj Carl u seriji stari kako stari i glumac koji tumači njegovu ulogu - znači haman pa 6 godina, a od momenta kad zaglavi sa onim walkerom u blatu (onaj koji podere Dale-u stomak) u drugoj sezoni, pa do aktuelnih epizoda prošlo svega godinu dana. Onda nedosljednost u ponašanju walkera na početku serijala i u aktuelnim epizodama, al kao što rekoste, scenaristička ekipa se promjenila, pa ovi novi ne znaju đe udaraju. Ne pljujem po seriji, da se odmah ogradim, meni je serija odlična i jedva čekam nastavak, al bude mi čudno kad u toku jedne epizode puno prostora posvete nekom naizgled nebitnom detalju bez ikakvog pojašnjenja zbog čega je taj detalj toliko bitan a potrošio je značajno vrijeme unutar jedne epizode. Inače ni sekundu jednu serije nisam preskočio nego sve detaljno ispratio
Ima i ona situacija iz haman pa najdosadnije epizode (IV sezona) koja prati put Deryla i Beth nakon pada zatvora. Kad naiđu na onu kuću, sve čisto, bez prašine, sve na svom mjestu uredno, Beth hoće da ostavi neku poruku zahvale vlasnicima i ono... baš me zanimalo, šta se krije iza te čistoće i urednosti, kad ono... cvrc Milojka. Vjerovatno ima toga još, al ipak neizvjesnost i želja za gledanjem dominira
Kao što rekoh jedva čekam nastavak, u nadi da ću na Kodi-ju odnosno Genesisu, naći nove epizode čim se iste pojave na telviziji.