palermo wrote:Kikibombona wrote:
Bio sam i ja ovdje cijeli rat. I moja porodica je platila tesku cijenu zbog toga. I sta sad? Treba me neko voljeti zbog toga? Trebam imati neke privilegije?
Pomenuti su najobicniji ljigavci. Ukrali su nam cijeli zivot. Radi njih vise drugova imam u Minhenu nego u rodnom gradu.
I sada prave nekakav blok da do smrti ostanu na sceni, ne radeci ama bas nista. Vrijedni su svakog prezira.
Miro Lazović, Ivo Komšić i svako Srbin i Hrvat koji se politički angažovao na strani države Bosne i Hercegovine je od strane anamo onih proglašen Alijinim Srbinom/Hrvatom pri čemu su optuživani da su prodavali sve svoje svetinje za šaku dolara, maraka, eura.
Tragično je da se 25 godina nakon rata, u stranačkim i međustranačkim borbama ponovno aktivira ovaj argument, ali ovaj put od ove naše strane, i zapravo se na indirektan način potvrđuje teza "nema tu čoveka čim je on spreman prodati pradedovsku veru za večeru". I usput se šalje poruka svim onim Srbima i Hrvatima da to da li će biti dobri ili pak nikakvi čojeci, zavisi samo od toga da li se priklanjaju trenutno većinskoj poilitičkoj misli u Bošnjaka.
Niti Miro Lazović, niti Ivo KOmšić niti bilo tko treba da bude zaštićen od mogućnosti da bude izložen kritici,da bude kažnjen, da bude iskuljučen iz određene političke stranke, ali služiti se nacionom kao argumentom je, kao što već rekoh, ružno.....( zaprvao trebala bi i jača riječ od toga, al eto)
Druže @palermo, ti si ovdje totalno izvrnuo činjenice.
Trenutno je vodeća politička misao kod Bošnjaka SDA. Dakle, Miro i Ivo nisu izbačeni iz SDP, jer se nisu priklonili vodećoj političkoj misli kod Bošnjaka, nego upravo suprotno, oni su se totalno priklonili. Već 6 mjeseci iskaču iz paštete pokušavajući i druge nagovoriti da se priklone toj "vodećoj političkoj misli".
Miri i Ivi svaka čast na angažmanu za vrijeme agresije na RBiH. Od tada je prošlo 49, a sad će i 50 Bajrama.
Realno, oni nisu izbačeni iz države, niti ih je neko protjerao iz Sarajeva, nego više nisu članovi jedne političke stranke. Ne znam de se ovolika hampa dizala kada su gospoda samovoljno izlazila i vraćala se u SDP.
P.S. ne znam da li primjećuješ kako si i ti počeo koristiti velikosrpsku političku metodologiju - bošnjačke stranke, bošnjačka politička misao, ostali sa Bošnjacima...
Hajde da mi jednom za svagda razlučimo da li je protekli rat bio agresija na međunarodno priznatu državu RBiH ili neki građansko vjerski sukob, pa onda možemo oplesti o bošnjačkoj, srpskoj i hrvatskoj politici, strankama, priklanjanju i ostalim p.m.