SDP

drug_profi

#55576 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:Sdp je morao napraviti vlast u tk.
To je bilo bitnije od Sk.
Dvije termoelektrane u narednih 10 godina.
Javni radovi koji ce donijeti posla da prakticno nece bit dovoljno gradjevinske operative.
Ovdje je vodstvo Sdp zabilo noz u ledja svom najjacem ogranku bez kojeg bi bili faktor bitan koliko i boss..
Nista niko nece napraviti od svega toga obecanog.
Ali hajd nek ja ne budem u pravu.
Samo vidim kako se na velike javne radove gleda iz ugla SDA člana. Javni radovi jeste jednako dobri talovi.
kluz franjo

#55577 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Sdp je morao napraviti vlast u tk.
To je bilo bitnije od Sk.
Dvije termoelektrane u narednih 10 godina.
Javni radovi koji ce donijeti posla da prakticno nece bit dovoljno gradjevinske operative.
Ovdje je vodstvo Sdp zabilo noz u ledja svom najjacem ogranku bez kojeg bi bili faktor bitan koliko i boss..
Vranduka mi nerođenog, tako je!
Ide jedan... :mrgreen:
zbiljovski

#55578 Re: SDP

Post by zbiljovski »

drug_profi wrote:Ma to je onda i kraj SDP-a.
Nije ni Niksic velika garancija za buducnost, ali kupice vrijeme za pojavu novih lidera.
Nije Nikšić nimalo glup, zato i priprema izmjene statuta partije želi za svog zamjenika Denisa Bećirovića, koji nakon ovoga mandata Nikšića preuzima evidentno partiju, što je po meni vrh. Problem SDP-a su sad Mašić, Čengić i Magazinović, koji se moraju mrdnuti sa funkcija, ako Nikšić stvarno želi pobjediti sa SDP-om 2020. i 2022 godine.
palermo

#55579 Re: SDP

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Bio sam i ja ovdje cijeli rat. I moja porodica je platila tesku cijenu zbog toga. I sta sad? Treba me neko voljeti zbog toga? Trebam imati neke privilegije?

Pomenuti su najobicniji ljigavci. Ukrali su nam cijeli zivot. Radi njih vise drugova imam u Minhenu nego u rodnom gradu.

I sada prave nekakav blok da do smrti ostanu na sceni, ne radeci ama bas nista. Vrijedni su svakog prezira.
Miro Lazović, Ivo Komšić i svako Srbin i Hrvat koji se politički angažovao na strani države Bosne i Hercegovine je od strane anamo onih proglašen Alijinim Srbinom/Hrvatom pri čemu su optuživani da su prodavali sve svoje svetinje za šaku dolara, maraka, eura.

Tragično je da se 25 godina nakon rata, u stranačkim i međustranačkim borbama ponovno aktivira ovaj argument, ali ovaj put od ove naše strane, i zapravo se na indirektan način potvrđuje teza "nema tu čoveka čim je on spreman prodati pradedovsku veru za večeru". I usput se šalje poruka svim onim Srbima i Hrvatima da to da li će biti dobri ili pak nikakvi čojeci, zavisi samo od toga da li se priklanjaju trenutno većinskoj poilitičkoj misli u Bošnjaka.

Niti Miro Lazović, niti Ivo KOmšić niti bilo tko treba da bude zaštićen od mogućnosti da bude izložen kritici,da bude kažnjen, da bude iskuljučen iz određene političke stranke, ali služiti se nacionom kao argumentom je, kao što već rekoh, ružno.....( zaprvao trebala bi i jača riječ od toga, al eto)
Kikibombona

#55580 Re: SDP

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
Bio sam i ja ovdje cijeli rat. I moja porodica je platila tesku cijenu zbog toga. I sta sad? Treba me neko voljeti zbog toga? Trebam imati neke privilegije?

Pomenuti su najobicniji ljigavci. Ukrali su nam cijeli zivot. Radi njih vise drugova imam u Minhenu nego u rodnom gradu.

I sada prave nekakav blok da do smrti ostanu na sceni, ne radeci ama bas nista. Vrijedni su svakog prezira.
Miro Lazović, Ivo Komšić i svako Srbin i Hrvat koji se politički angažovao na strani države Bosne i Hercegovine je od strane anamo onih proglašen Alijinim Srbinom/Hrvatom pri čemu su optuživani da su prodavali sve svoje svetinje za šaku dolara, maraka, eura.

Tragično je da se 25 godina nakon rata, u stranačkim i međustranačkim borbama ponovno aktivira ovaj argument, ali ovaj put od ove naše strane, i zapravo se na indirektan način potvrđuje teza "nema tu čoveka čim je on spreman prodati pradedovsku veru za večeru". I usput se šalje poruka svim onim Srbima i Hrvatima da to da li će biti dobri ili pak nikakvi čojeci, zavisi samo od toga da li se priklanjaju trenutno većinskoj poilitičkoj misli u Bošnjaka.

Niti Miro Lazović, niti Ivo KOmšić niti bilo tko treba da bude zaštićen od mogućnosti da bude izložen kritici,da bude kažnjen, da bude iskuljučen iz određene političke stranke, ali služiti se nacionom kao argumentom je, kao što već rekoh, ružno.....( zaprvao trebala bi i jača riječ od toga, al eto)
Fakat ne kontam o cemu pricas...

Prvi ja nisam Bosnjak niti sam musliman. Ne izjasnjavam se ni nacionalno ni etnicki. Zazirem od kolektivnih identiteta.

Miro Lazovic i Ivo Komsic nisu supci zato sto su Srbi/Hrvati vec zato sto su paraziti. U istom rangu sa njima je Zlatko Lagumdzija koji je Bosnjak i hadzija. Ne pravim nikakvu razliku izmedju ova tri hostaplera i supljatora. Konstitutivni supci i paraziti.

Ima Srba i Hrvata koji su u uniformama ABiH oboljeli na liniji pa ko ih sada postuje zbog toga? U porodici imam Srbe koji su proveli rat u ABiH i sta oni imaju od toga? Jedno veliko nista. I ne trebaju imati, neka zarade sebi za zivot. Nema ni Mufid ni Hamo nista, leze po ulici na -10 da bi u miru izborili socijalnu pomoc jer nisu sposobni za rad.

Nabijem na q Lazovica, oba Komsica, Lagumdziju, Bakira, Fahrudina i sve te gnjide koje su u proteklih 25 godina ugradjene u sistem i dusu nam vade. Kako se izjasnjavaju prosto me ne zanima.

Lazovic i Komsic su meni mrzi od Bakira i Fahrudina jer su mi ideoloski bliski. Ja svakako ni mrtav ne bih glasao za Bakira i Fahrudina. U Lazovica i Komsica sam polagao odredjene nade. U stvari, radi se o parazitima i oportunistima. Ljudi koji su u stanju 100 godina furati istu pricu a da nikad nista ne urade
palermo

#55581 Re: SDP

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Fakat ne kontam o cemu pricas...
whatever, žao mi je što ne kontaš
Banksy

#55582 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
pa mjesecima se ovdje smjenjuju zabrinuti glasači temljenih, sve se vrte u krug i govore kako ne valja to što se radi u kantonu.

ne valja.

vele - odvešće ljevicu u propast, a ljevičare možda u nestanak.
:lol:
Banksy

#55583 Re: SDP

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Nije Miro Lazovic Bosnjo. On je...
Krmojed, čiča Jova, peta kolona, vojvoda, osoba sumnjivih namjera. Rekli Bake i SDA, pa jel. :)
pemanapemani

#55584 Re: SDP

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:

Druže @palermo, ti si ovdje totalno izvrnuo činjenice.
Trenutno je vodeća politička misao kod Bošnjaka SDA. Dakle, Miro i Ivo nisu izbačeni iz SDP, jer se nisu priklonili vodećoj političkoj misli kod Bošnjaka, nego upravo suprotno, oni su se totalno priklonili. Već 6 mjeseci iskaču iz paštete pokušavajući i druge nagovoriti da se priklone toj "vodećoj političkoj misli".
Miri i Ivi svaka čast na angažmanu za vrijeme agresije na RBiH. Od tada je prošlo 49, a sad će i 50 Bajrama.
Realno, oni nisu izbačeni iz države, niti ih je neko protjerao iz Sarajeva, nego više nisu članovi jedne političke stranke. Ne znam de se ovolika hampa dizala kada su gospoda samovoljno izlazila i vraćala se u SDP.

P.S. ne znam da li primjećuješ kako si i ti počeo koristiti velikosrpsku političku metodologiju - bošnjačke stranke, bošnjačka politička misao, ostali sa Bošnjacima...
Hajde da mi jednom za svagda razlučimo da li je protekli rat bio agresija na međunarodno priznatu državu RBiH ili neki građansko vjerski sukob, pa onda možemo oplesti o bošnjačkoj, srpskoj i hrvatskoj politici, strankama, priklanjanju i ostalim p.m.
Kikibombona

#55585 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:
Kikibombona wrote:
Krmojed, čiča Jova, peta kolona, vojvoda, osoba sumnjivih namjera. Rekli Bake i SDA, pa jel. :)
Bake i SDA kazu da su Miro i Ivo velike patriote.

A Kojovic je cetnik sa Sokoca.

...

A cika Jovo je ponekad i cica Jovo, ovisno o odnosu prema patriotskoj SDA.
Banksy

#55586 Re: SDP

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Banksy wrote:
Kikibombona wrote:
Bake i SDA kazu da su Miro i Ivo velike patriote.

A Kojovic je cetnik sa Sokoca.

...

A cika Jovo je ponekad i cica Jovo, ovisno o odnosu prema patriotskoj SDA.
Realno, za Baketa i SDA svi oni su uvijel bili krmojedi i čiča Jove, čak i kad su bili Alijini Srbi Hrvati. Samo se danas to naglas reklo.
Mislim, ako ćemo ozbiljno.
palermo

#55587 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:

Druže @palermo, ti si ovdje totalno izvrnuo činjenice.

P.S. ne znam da li primjećuješ kako si i ti počeo koristiti velikosrpsku političku metodologiju - bošnjačke stranke, bošnjačka politička misao, ostali sa Bošnjacima...
Hajde da mi jednom za svagda razlučimo da li je protekli rat bio agresija na međunarodno priznatu državu RBiH ili neki građansko vjerski sukob, pa onda možemo oplesti o bošnjačkoj, srpskoj i hrvatskoj politici, strankama, priklanjanju i ostalim p.m.
Nikakve ja činjenice nisam izvrnuo, samo sam reagovao na pisanja na forumu.

Što se tiče ovoga pod P.S .....ne budi ti zapoviđeno, ali potcrtaj mi u ovom postu naznake te velikosrpske političke metodologije

Nivelacija

#55588 Re: SDP

Post by Nivelacija »

Jel se neko sali sa ovim Delicem iz Lukavca ili je to ozbiljno ??
Pa to je gasenje SDP-a kada ovakva karikatura preuzela SDP..
Banksy

#55589 Re: SDP

Post by Banksy »

Srećom, Lagumdžija ga je javno podržao, nekoliko puta, tako da može odmah motati kablove.
costacurta

#55590 Re: SDP

Post by costacurta »

E
nver Bijedić i ja se slažemo samo u tome da se ništa ne slažemo. Nas dvojica smo dva svijeta različita. Moja rezerviranost prema Bijediću nije subjektivna, nego objektivna i prouzrokovana je činjenicom da je kao direktor Direkcije za izgradnju napravio toliko krupne greške, da Grad još uvijek trpi posljedice tih grešaka ikao je sa te dužnosti otišao daleke 2011. godine. Dakle, započeo je gradnju dvije velike zgrade, kao direktor sklopio ugovore sa velikim brojem kupaca stanova i poslovnih prostora, kao i sa kooperantima, naplatio stanove i poslovne prostore, a nije izvršio svoju ugovornu obavezu dovršetka stanova i poslovnih prostora. Zgrada 15. maj trebala je biti završena krajem 2009. godine, Direkcija koju je Bijedić vodio nije ispunila svoje ugvorne obaveze u roku. Bijedić je još više od godinu dana bio direktor te firma i mogao je izvršiti obavezu, ali je bez primopredaje firme i zapisnika o primopredaji otišao na mjesto ministra u Sarajevo, istovremeno s njim su u penziju otišli njegovi prvi saradnici, ostali radnici Direkcije koji to nisu radili, nekako uspjeli dovršiti jednu zgradu, a druga je i danas nedovršena. Iako Grad Tuzla i niti jedna njegova služba nisu sklapali ugovore, sada sve službe i svi mi u gradu ispaštamo, jer kupci su prevareni, kupci pate, plaćaju kirije i vraćaju kredite, a u svoje stanove ne mogu useliti
.

Ovo je faraon tuzlanski jutros izjavio za jedan tz portal,
Imam samo jedno pitanje,
zašto prvo opština, a onda i grad nije podigla krivičnu prijavu za prevaru i nesavjesan rad u službi protiv Bijedića a kao većinski vlasnik tada Direkcije za obnovu i razvoj? Ništa više.
Ako je zgrada trebala biti useljena u maju 2009. oni ne da nisu našli zashodno da sprovedu istragu nego su ga isti ovi koji ga danas kude ustoličili u ministra prometa i komunikacija 2010. iako su bili svjesni da je sumnjivog morala, a što je i sud potvrdio presudom od 1.2M KM u korist JATAe za namješteni tender za izgradnju dionice puta zapadni ulaz Tuzla-Š.Brod a čiji je potpisnik bio i EB, čak ga je i Sido optuživao za mito dok je bio direktor carine. Sve to u to vrijeme nije smetalo Jasminoglu e sad je shvatio, doduše nekih 15ak godina poslije da je Enko bugi man :thumbup:
pemanapemani

#55591 Re: SDP

Post by pemanapemani »

@palermo

Meni je vise na vrh glave prebrojavanja krvnih zrnaca. Eto, Miri i Ivi treba dici spomenik jer su kao Srbin i Hrvat ostali sa Bosnjacima.

Moj je stav da su bile dvije strane - agresor/i na medjunarodno priznatu drzavu i oni koji su bili protiv te agresije (oni nad kojima je agresija izvrsena).

Svako je izabrao onu stranu za koju je smatrao da je njegova. Ivo, Miro, Hasan, Damir...

Ta prica ostali sa Bosnjacima je totalno bezveze, da ne koristim teze rijeci. Iz nje se onda moze iscitati - BiH Srbi i Hrvati napali BiH Bosnjake, a bili su i neki dobri BiH Srbi i Hrvati koji su branili Bosnjake. Dakle, prica koja izmedju redova negira agresiju i pretvara je u sukob tri domicilna naroda.
palermo

#55592 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Ta prica ostali sa Bosnjacima je totalno bezveze, da ne koristim teze rijeci. Iz nje se onda moze iscitati - BiH Srbi i Hrvati napali BiH Bosnjake, a bili su i neki dobri BiH Srbi i Hrvati koji su branili Bosnjake. Dakle, prica koja izmedju redova negira agresiju i pretvara je u sukob tri domicilna naroda.
Naravno, upravo zato sam i reagovao
drug_profi

#55593 Re: SDP

Post by drug_profi »

Evo i ja sam bio sa Bosnjacima, a tad nisam ni znao ko su Bosnjaci, a ko smo mi. Meni vazda svi bili isti.

Pa imam li ja kakovg haira za to? Jel moglo meni da se sta namjesti? Kakav posao? Jel bi mogla moja zena da dobije negdje radno mjesto?
Naplatio je i Miro i Željko sve svoje teške dane. A ja nisam nikad, niti ću, već ih i dalje brojim. Zahvaljujući između ostalog i njima.
Kikibombona

#55594 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:Srećom, Lagumdžija ga je javno podržao, nekoliko puta, tako da može odmah motati kablove.
Ako ljaks Delic pobijedi sa opozicijom je gotovo a vjerovatno i sa SDP-eom. Ovi ce odmah uci u vlast sa SDA i biti im vjecni partner.

Opozicije uopste nece biti.

Zapravo, jedina opozicija ce biti NS sa par procenata glasova.

...

Iako o Niksicu ne mislim nista dobro nadam se da ce pobijediti jer u suprotnom ostajemo bez opozicije i SDA nastavlja vladati u narednoj deceniji.
strucnjakdemagog

#55595 Re: SDP

Post by strucnjakdemagog »

meme_machine wrote:
strucnjakdemagog wrote: pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?

Glede KS, ja bih prije rekao da su pozitivne promjene pokrenute od strane NS-a i NiP-a, nego od strane SDP-a. Opet je to na nivou licnog dojma, ali imam osjecaj da su NS i NiP entuzijasticniji i glasniji, a da SDP ima vise ulogu nekoga ko prati, a ne nekoga ko vodi.
svima je jasno da su NS i NiP glavna snaga danasnje vlade KS, nisam ni mislio da je to SDP. ipak treba im odati priznanje sto su dio te vlasti. dakle, nisu ko dzeko ili pjanic, ali su ko visca recimo. :D
Banksy

#55596 Re: SDP

Post by Banksy »

Prema izbornim rezultatima, "glavna snaga" su NiP i NS.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#55597 Re: SDP

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: Bez ikakve zelje da ulazim u to ko je sta radio, FMON ima nadleznost da "koordinira" kantone, tj. da djelatnici ministarstva setaju od kantona do kantona i primaju plate za razne "izvjestaje" i konferencije. Obrazovanje se unistava na kantonalnom nivou. :-D
mogao su povećati nadležnost ministarstva obrazovanja fbih ili makar, kao socijaldemokrata, mogao je biti glasniji protiv segregacije koja se događa u školama i protiv dvaju škola pod jednim krovom.

ne pamtimo ga ni po jednom od navedenih.
Janjicar

#55598 Re: SDP

Post by Janjicar »

Kikibombona wrote:
Banksy wrote:Srećom, Lagumdžija ga je javno podržao, nekoliko puta, tako da može odmah motati kablove.
Ako ljaks Delic pobijedi sa opozicijom je gotovo a vjerovatno i sa SDP-eom. Ovi ce odmah uci u vlast sa SDA i biti im vjecni partner.

Opozicije uopste nece biti.

Zapravo, jedina opozicija ce biti NS sa par procenata glasova.

...

Iako o Niksicu ne mislim nista dobro nadam se da ce pobijediti jer u suprotnom ostajemo bez opozicije i SDA nastavlja vladati u narednoj deceniji.
A zbog cega tako misliš da će odmah ući sa SDA ?
Better Man

#55599 Re: SDP

Post by Better Man »

Najvažnije je da se SDP za početak riješio kancerogenog tkiva zvanog Zlatko Lagumdžija. Lik je bio pravi kapitalista i diktator, koji se obračunavao sa svima koji su usudili se da mu stanu na put i drugačije misle. Obična pogan od čovjeka i lažni socijaldemokrata. Tamo nekad 2000. godine kad je prolazio pored Imperijala, konobar je nosio kafu i šta još i ispadne mu šoljica s kafom pred Lagumdžiju. Lik je totalno poludio i urlao na konobara da si mislio da će ga na kraju ubiti. Najaveća nada u bolje sutra se pokazao kao najveća prevara i najveći lopov i lažov. Bolje bi mu bilo da vrati sve ono što je pokrao po stanovima u koje se ne zakonito useljavao u ratu, kao i da vrati novac koji je bespovratno dobio od Ekonomskog fakulteta za renoviranje stana i mnoge druge stvari.
Maraschino

#55600 Re: SDP

Post by Maraschino »

Ako trenerko ostane, od SDPa nema nista. Napravit ce je jos vecu ucmalu baru gdje ne znaju kuda dalje.
Mozda bi Pudaric nesto mogao napraviti ali definitivno su se pogubili.
Post Reply