hadzinicasa wrote: ↑14/03/2022 13:05
Chmoljo wrote: ↑14/03/2022 13:03
jes ima toga. ali ima i drugi kraj. kad se potuku petogodišnjaci i zovne se policija. ne karikiram.
pitanje je samo kako se patrola suzdržala da roditelje ne liši slobode, prosto jer su debili.
a bolje da su ih zvali nego se oni pobili i sami, pred djecom.
pri tome ne mislim da kazem da nisu debili.
nego i kad ih zovnu i kad ove uhapse... nista. mislim na generalno nepovjerenje.
sve je to dio folklora. neko je pitao - što nam nisu političari ko u Švedskoj. pa prosto jer mi nismo Šveđani.
razumijem ja to nepovjerenje. i ja sam često skeptik. evo upravo mi maloprije kolegica priča kako su je izlevatili za vrtić iako je ona bila na redu. ali inertnost birokracije počiva upravo na tome da ljudi ne poduzimaju ništa.
šamaranje ovog delegata je ipak poduzimanje. stalno se zaboravlja da on nije tako se vozikao, derao se, glupirao pa ga nego išamarao. dakle, lik je napao, vjerovatno verbalno, ali obzirom na iskustva sa njim koliko je bezobrazan, teško je procijeniti nekome da li bi ostao na tome, dakle, napao je ženu sa djetetom.
i ljudi su reagovali.
isto onako kako nisu reagovali kad je Denis Mrnjavac ubijen, a svi su saglasni da su ljudi tada bili šupci.
i sad odjednom, on žrtva i ne treba ove stvari raditi.
ama treba. ko što je te malce kad su izvadili nož da ubiju Denisa, momentalno kroz zatvoreno staklo izbaciti. da je takav karakter kod ljudi, pitao bih te onda koliko bi povjerenje u institucije bilo. prijavljivanje i očekivanje da će se sve samo završiti kod nas, jednako je tome da je dovoljno samo glasati i da će u politiku doći neki mlađi, ljepši i bolji. neće. ali ako se budu ovakve stvari radile, ima nade za nas.