SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

preselio na ahiret

#55551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by preselio na ahiret »

moonca wrote: 13/03/2022 23:48 Skoro svako naselje ima ..takve osobe ... uznemiruje gradjane.. gradjani znaju da nije uracunljiv.... zaobolaze ga koliko mogu , vjerujem ... no, i takvi znaju da provociraju... to je ta anomalija.... na momeneta sasvim normalan ..opet ode u krajnost s nekim ponasanjem... da ne znash sta s njim...
Ne moze drzava reagovati.. dok ne napravi kriminalnu radnju....
Lik na instagram profilu prozivo policiju u klipovima za vrijeme pandemije- policijskog i sta smo dobili?Nista,ko je trebo da odreaguje nije,kad na to nisu mislis da ce na svakodnevno jebavanje majki zenama?
Svaki muskarac koji se osjeca muskarcem a ne zenom,ce kad vidi da jedan konj jebe majku zeni a pogotovo sa malim djetetom pritrcat u pomoc i naucit ga kako se treba ponasat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

moonca wrote: 13/03/2022 23:48 Skoro svako naselje ima ..takve osobe ... uznemiruje gradjane.. gradjani znaju da nije uracunljiv.... zaobolaze ga koliko mogu , vjerujem ... no, i takvi znaju da provociraju... to je ta anomalija.... na momeneta sasvim normalan ..opet ode u krajnost s nekim ponasanjem... da ne znash sta s njim...
znam, i na forumu isto tako ih ima...

:sabur:
no_sikiriki

#55553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by no_sikiriki »

:lol: :lol: za republikanac, bar da se i nasmijem malo na ovoj temi.

I ne, nemamo potencijal da budemo normalna država, nažalost. Sve dok neko poput tebe (s mog stanovišta među "normalnijim" forumašima) ima ovakve stavove, nemamo ama baš nikakvog potencijala.

Ako ništa, ubijedio si me da je bolje da se klonim Crne hronike, trebala sam to skontati prvi put kad su skoro svi pisali kako je normala povlačiti pištolj na porodicu sa psom, jer hej, pas je to, opasno je to... :-)

Laku noć.
Naslovnica

#55554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Imamo i mi Acu u B-fazi.
☝️
p.s. nikada nije bio dobar, ali ga u zadnje vrijeme baš prenosi
:roll:
preselio na ahiret

#55555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Jeko aco,kolko ima godina sta radi?
moonca

#55556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

preselio na ahiret wrote: 13/03/2022 23:51
Lik na instagram profilu prozivo policiju u klipovima za vrijeme pandemije- policijskog i sta smo dobili?Nista,ko je trebo da odreaguje nije,kad na to nisu mislis da ce na svakodnevno jebavanje majki zenama?
Svaki muskarac koji se osjeca muskarcem a ne zenom,ce kad vidi da jedan konj jebe majku zeni a pogotovo sa malim djetetom pritrcat u pomoc i naucit ga kako se treba ponasat.
Znash i sam da tako nesto nije normalno. jer ti to ne radish .. dakle . momak je lud i svi znate da je lud.. zar je bitno sta che on nekome rechi. jeste ruzno..ali da ga bijesh zbog toga i sam cinish ozbiljan prekrshaj. ok. ko hoche neka radi... zakon je na njegovoj strani, dok god nekoga ne napadne nozem .. .. takvi su manipulanti ..idu do neke granice, koja je ne kaznjiva.

Ako proziva ne znaci da cini prekrshaj ...
Chmoljo

#55557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 13/03/2022 23:59 :lol: :lol: za republikanac, bar da se i nasmijem malo na ovoj temi.

I ne, nemamo potencijal da budemo normalna država, nažalost. Sve dok neko poput tebe (s mog stanovišta među "normalnijim" forumašima) ima ovakve stavove, nemamo ama baš nikakvog potencijala.

Ako ništa, ubijedio si me da je bolje da se klonim Crne hronike, trebala sam to skontati prvi put kad su skoro svi pisali kako je normala povlačiti pištolj na porodicu sa psom, jer hej, pas je to, opasno je to... :-)

Laku noć.
opet anegdotalno prizivanje drugih slučajeva u pomoć da bi se napravila karakterizacija i ove rasprave. ccc

naravno da imamo potencijala. naša tragedija je što je i ostvarenje tog potencijala tu negdje, ali zbog vlastite sljepoće ga je teško realizovati.

lijepo je živjeti u bajkama, ali prvi korak ka funkcionalnijem društvu je građanski angažman, a to je upravo to danas bilo.

da su ga poslali u bolnicu sa teškim prelomima, onda bih rekao da se pretjeralo i naravno da niko nije za to. ali manite me se te ublehaške priče gdje se od dva tri šamara stavi naslov: pretučen.

pa jebemtiživot, znate li šta znači pretučen?!

slažem se, nije crna hronika za nježne duše. laku noć.
preselio na ahiret

#55558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

moonca wrote: 14/03/2022 00:04
preselio na ahiret wrote: 13/03/2022 23:51

Znash i sam da tako nesto nije normalno. jer ti to ne radish .. dakle . momak je lud i svi znate da je lud.. zar je bitno sta che on nekome rechi. jeste ruzno..ali da ga bijesh zbog toga i sam cinish ozbiljan prekrshaj. ok. ko hoche neka radi... zakon je na njegovoj strani, dok god nekoga ne napadne nozem .. .. takvi su manipulanti ..idu do neke granice, koja je ne kaznjiva.

A ne kontam sto je lud,navedi mi jednu ludost?
moonca

#55559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

preselio na ahiret wrote: 14/03/2022 00:05
moonca wrote: 14/03/2022 00:04

Ko zna sta je razlog, neuobicajenog ponasanja... sve sto je predhodno navedeno.. navodi da nesto nije u redu s njim.kratko lud.. :lol:
preselio na ahiret

#55560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

moonca wrote: 14/03/2022 00:09
preselio na ahiret wrote: 14/03/2022 00:05
Ko zna sta je razlog, neuobicajenog ponasanja... sve sto je predhodno navedeno.. navodi da nesto nije u redu s njim.kratko lud.. :lol:
Bezobrazluk i mrznja prema zenama tako bi okarakterisao njegovo ponasanje jer da je lud isto bi radio prema muskarcima,budala ne razlikuje spol.
suspect_zero

#55561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

preselio na ahiret wrote: 13/03/2022 21:57
konektovan wrote: 13/03/2022 21:57

E čuj hamer.... :lol:
https://www.instagram.com/hamer.prsc/
Ovo je samo radi frizure trebalo izdegenečit' :mrgreen:
pinkman

#55562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pinkman »

Nemam pojma ko je lik, ali cinjenica jeste da pjesaci ne postuju nikakva pravila. Biciklisticka staza je biciklisticka staza. Zato se i zove tako.
noviclan

#55563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Kad vozi autobus, kad ga vidimo svakko malo kako vozi bicikl
Naslovnica

#55564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

preselio na ahiret wrote: 14/03/2022 00:03 Jeko aco,kolko ima godina sta radi?
Aco je na Alipašinom od kada znam za sebe, živi gore negdje kod toplane.
Ne znam koliko ima godina, ali sigurno ima preko 5 banki.
Uglavnom ne radi ništa nego stoji pored lokalnog granapa i ispušta neartikulisane zvukove i pravi kojekakve grimase. U posljednje vrijeme izgleda da postaje i pomalo opasan, zna pljunuti prolaznika ničim izazvan i slično. Ne znam kako do sada nije završio u nekoj adekvatnoj ustanovi jer stvarno nije za ulice.
Ponekad ga vidim kako sakuplja papir, ali to je rijetkost.
Revolucionar ★

#55565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Revolucionar ★ »

Kontakt s tim Acom moze bit na granici da fizicki reagujes ili pokusas lika zaobici u sirokom luku, jer covjek evidentno nije stabilan. Pitanje je dana kad ce doci do nekog velikog problema. I takvog treba smjestit u odgovarajucu ustanovu. A ovog letaca na biciklu na svaku provokaciju treba istresti naopacke, ovih par promotora gender studija i sveznologije se ocito nisu sa njim nikad sreli. Potpuno normalan lik s prgavom i bezobraznom naravi koja koincidira s nekim neuobicajenim ponasanjem, pa mu je to savrsen alibi da se prodaje kao nenormalan.
preselio na ahiret

#55566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Takvi su vecinom iz krajine,kurceviti,prgave naravi,samo ovi nasi izgleda nisu upoznati pa odmah lud.
EasyMan

#55567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Sta je ovo, ove zene na forumu sve neki psihijatri i psiholozi. Po cemu ste zakljucili da lik nije dobar? Po slikama sa instagrama? Bacale ste grah, gatale? Poznajete li ga licno? Ima li stvarno neku dijagnozu ili se ovdje samo naprdjuje?
Boli mene neka stvar da li je lud ili nije, kad te ugrozi polomis ga. Sta cijeli grad treba da strepi zbog jedne budale i kao nemojte ga on je lud? :lol:
drug_profi

#55568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ne razumijem? Ako se nalaziš sa djetetom, psom, curom, na biciklističkoj stazi smiješ biti pregažen?
Jel isto važi kad se biciklista nađe na cesti? Ili kad vozi po trotoaru da li ga onda smiju pješaci oboriti sa bicikla?
Molim da mi se pojasni jer sam ja bio uvjeren da su pravila potpuno drugačija.
hadzinicasa

#55569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hadzinicasa »

zalosno je sto smo u takvoj situaciji nepovjerenja u sistem, mehanizme, institucije, javne sluzbe (prevoza, cistoce, odrzavanja javnog reda i mira, robnih rezervi... nastavi niz), da su ljudi prinudjeni uzimati pravdu i svoju sudbinu u svoje ruke.
i to ide od ovakvih situacija (Vils) pa do kupovanja paleta brasna i ulja, podizanja novca i turanja u slamaricu, dok ne bude oko za oko...

jer niko te nece zastititi niti se pobrinuti za tebe gradjanina ako neces ti sam. mislim da u tome lezi kompletan problem. i to se proteze kroz sve.
Chmoljo

#55570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 14/03/2022 13:00 zalosno je sto smo u takvoj situaciji nepovjerenja u sistem, mehanizme, institucije, javne sluzbe (prevoza, cistoce, odrzavanja javnog reda i mira, robnih rezervi... nastavi niz), da su ljudi prinudjeni uzimati pravdu i svoju sudbinu u svoje ruke.
i to ide od ovakvih situacija (Vils) pa do kupovanja paleta brasna i ulja, podizanja novca i turanja u slamaricu, dok ne bude oko za oko...

jer niko te nece zastititi niti se pobrinuti za tebe gradjanina ako neces ti sam. mislim da u tome lezi kompletan problem. i to se proteze kroz sve.
jes ima toga. ali ima i drugi kraj. kad se potuku petogodišnjaci i zovne se policija. ne karikiram.

pitanje je samo kako se patrola suzdržala da roditelje ne liši slobode, prosto jer su debili.
hadzinicasa

#55571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 14/03/2022 13:03
hadzinicasa wrote: 14/03/2022 13:00 zalosno je sto smo u takvoj situaciji nepovjerenja u sistem, mehanizme, institucije, javne sluzbe (prevoza, cistoce, odrzavanja javnog reda i mira, robnih rezervi... nastavi niz), da su ljudi prinudjeni uzimati pravdu i svoju sudbinu u svoje ruke.

jes ima toga. ali ima i drugi kraj. kad se potuku petogodišnjaci i zovne se policija. ne karikiram.

pitanje je samo kako se patrola suzdržala da roditelje ne liši slobode, prosto jer su debili.
a bolje da su ih zvali nego se oni pobili i sami, pred djecom.
pri tome ne mislim da kazem da nisu debili.

nego i kad ih zovnu i kad ove uhapse... nista. mislim na generalno nepovjerenje.
bluesjunior

#55572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bluesjunior »

drug_profi wrote: 14/03/2022 11:46 Ne razumijem? Ako se nalaziš sa djetetom, psom, curom, na biciklističkoj stazi smiješ biti pregažen?
Jel isto važi kad se biciklista nađe na cesti? Ili kad vozi po trotoaru da li ga onda smiju pješaci oboriti sa bicikla?
Molim da mi se pojasni jer sam ja bio uvjeren da su pravila potpuno drugačija.
Ima biciklista koji će ići pravo na tebe, računajući da si na "njegovom terenu", pa skači u stranu, ako ga slučajno ne vidiš na vrijeme problem. Jednom sam baš jedva uspio da se sklonim...a bilo je i doživljaja sa drugačijim razvojem situacije...
Chmoljo

#55573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 14/03/2022 13:05
Chmoljo wrote: 14/03/2022 13:03

nego i kad ih zovnu i kad ove uhapse... nista. mislim na generalno nepovjerenje.
sve je to dio folklora. neko je pitao - što nam nisu političari ko u Švedskoj. pa prosto jer mi nismo Šveđani.

razumijem ja to nepovjerenje. i ja sam često skeptik. evo upravo mi maloprije kolegica priča kako su je izlevatili za vrtić iako je ona bila na redu. ali inertnost birokracije počiva upravo na tome da ljudi ne poduzimaju ništa.

šamaranje ovog delegata je ipak poduzimanje. stalno se zaboravlja da on nije tako se vozikao, derao se, glupirao pa ga nego išamarao. dakle, lik je napao, vjerovatno verbalno, ali obzirom na iskustva sa njim koliko je bezobrazan, teško je procijeniti nekome da li bi ostao na tome, dakle, napao je ženu sa djetetom.

i ljudi su reagovali.

isto onako kako nisu reagovali kad je Denis Mrnjavac ubijen, a svi su saglasni da su ljudi tada bili šupci.

i sad odjednom, on žrtva i ne treba ove stvari raditi.

ama treba. ko što je te malce kad su izvadili nož da ubiju Denisa, momentalno kroz zatvoreno staklo izbaciti. da je takav karakter kod ljudi, pitao bih te onda koliko bi povjerenje u institucije bilo. prijavljivanje i očekivanje da će se sve samo završiti kod nas, jednako je tome da je dovoljno samo glasati i da će u politiku doći neki mlađi, ljepši i bolji. neće. ali ako se budu ovakve stvari radile, ima nade za nas.
hadzinicasa

#55574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 14/03/2022 13:20
hadzinicasa wrote: 14/03/2022 13:05

sve je to dio folklora. neko je pitao - što nam nisu političari ko u Švedskoj. pa prosto jer mi nismo Šveđani.

razumijem ja to nepovjerenje. i ja sam često skeptik. evo upravo mi maloprije kolegica priča kako su je izlevatili za vrtić iako je ona bila na redu. ali inertnost birokracije počiva upravo na tome da ljudi ne poduzimaju ništa.

šamaranje ovog delegata je ipak poduzimanje. stalno se zaboravlja da on nije tako se vozikao, derao se, glupirao pa ga nego išamarao. dakle, lik je napao, vjerovatno verbalno, ali obzirom na iskustva sa njim koliko je bezobrazan, teško je procijeniti nekome da li bi ostao na tome, dakle, napao je ženu sa djetetom.

i ljudi su reagovali.

isto onako kako nisu reagovali kad je Denis Mrnjavac ubijen, a svi su saglasni da su ljudi tada bili šupci.

ama treba. ko što je te malce kad su izvadili nož da ubiju Denisa, momentalno kroz zatvoreno staklo izbaciti. da je takav karakter kod ljudi, pitao bih te onda koliko bi povjerenje u institucije bilo. prijavljivanje i očekivanje da će se sve samo završiti kod nas, jednako je tome da je dovoljno samo glasati i da će u politiku doći neki mlađi, ljepši i bolji. neće. ali ako se budu ovakve stvari radile, ima nade za nas.
citav tvoj post potvrdjuje ovo sto sam napisala. uzmi pravdu u svoje ruke i zastiti sebe i druge jer niko drugi nece.
Chmoljo

#55575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 14/03/2022 13:27
Chmoljo wrote: 14/03/2022 13:20

i ljudi su reagovali.

citav tvoj post potvrdjuje ovo sto sam napisala. uzmi pravdu u svoje ruke i zastiti sebe i druge jer niko drugi nece.
polutačno :)

jer da je tačno to što si napisala, ne bi imali komesara, nego šerifa. ne bi se ganjali po sudovima, nego rješavali sporna pitanja tačno u podne i potezanjem utoke na desetom koraku.

dakle, sistem spojenih posuda. ne može nam niko baciti pred nas gotov sistem. treba ga izgraditi. ali isto tako, nije ni toliko rudimentaran da je na ulici divlji zapad.

naprimjer, kolegica je sinoć pisala da bi lika smjestila u ustanovu, al obzirom da ipak nešto države ima, ne možeš čovjeka zatvoriti jer se ti osjećaš nelagodno pored njega. a malo vaspitnih šamara ipak nije toliko dramatično kao što se predstavlja da jeste.
Post Reply