Bodkin wrote:tututuuuu wrote:[
I ti imas nesto od tog?
Pa covjece, skoro 2/3 Hrvatske su ljudi porijeklom iz BiH, sta je tebi? Zovu i mene Bosancem, ja se zovem Bosancem, ali svima je nama jasno da sam ja Hrvat. A tu zajedljivost sto ti osjecas je druga stvar.
Ovakvim upisima mozete samo ljudim zgaditi i onih kojh je ostalo na bilo kakvu pomisao o nekakvoj zajednickoj BiH. Koje samo onaniranje zbog 0.11% i sta sve ovdje izlazi na povrsinu. Stvarno sam razocaran.
Jarane gubis se malo. Prvo ne postoje bosanci, pa su geografska odrednica, pa onda je problem sto vas drugi zovu bosancima. Kako se necu smijati

kazes svi znaju da si hrvat. Jel znaju i u minhenu? Jel znaju i u alabami? Ili im objasnis da si ti eto bosanac geografski ali hrvat nacionalno? Ono, you are bosnian? No, no, croat. But from Bosnia? Yeah but only geographically
Mislim izjasni se kako se osjecas. Ako si hrvat, hrvat si.
Ali nemoj mi svega ti srati kako je bosanac regionalna odrednica ako ima ljudi koji ne vide tako
Pa znaju, ne druzim se ja s anonimusimma, vec imam prijatelje koje znam godinama, kojima ja idem u posjetu, koji meni dolaze u posjetu, rodbinske veze itd... Bilo bi stvarno cudno da ne znaju odakle sam.

Bi li u Alabami znali da sam ja Bosanac, ako cemo vec tako?
Nigdje ja nisam rekao da ne postoje Bosanci, ja sam ti samo naveo sta o tome kaze pravna teorije, u vezi nacije/naroda. Ja dolazim iz Bosne, ovdje sam rodjen, pa ne znam, bi li me trebali zvati Sibircem?

Svasta. Ako me pitaju odakle sam, hocu li im rukama mahati "tamo, aaa, izmedju RH i Srbije, ma znas" itd...
Ako si procitao i razumio sto sam ja napisao sta je narod a sta nacija, znao bi da ja tako uopce ne mislim. Naprotiv, ako se neko smatra Bosancem i hercegovcem to je njegovo pravo i on je to, bez daljnjeg.
Ja sam se samo javio ovdje jer ti tvrdis, onako posprdno, kako smo vani mi svi Bosanci, sto i nije bas tako. Da u smislu jer valjda dolazimo iz te zemlje, ne znam sta vise tu mogu reci. Dolaze i Srbi iz Hrvatske pa ih niko ne smatra Hrvatima. Samo se te cudne teze ovdje provlace.