Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
tututuuuu

#5551 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
Bodkin wrote:
A ko su po tebi bosanci :D
Normalni ljudi... :bih: a kada malo razmislim, SVI SMO MI BOSANCI.

...e neka to kazu Srbi i Hrvati. :sax:
To im kazu kad odu u sr i hr :D
I ti imas nesto od tog?

Pa covjece, skoro 2/3 Hrvatske su ljudi porijeklom iz BiH, sta je tebi? Zovu i mene Bosancem, ja se zovem Bosancem, ali svima je nama jasno da sam ja Hrvat. A tu zajedljivost sto ti osjecas je druga stvar.

Ovakvim upisima mozete samo ljudim zgaditi i onih kojh je ostalo na bilo kakvu pomisao o nekakvoj zajednickoj BiH. Koje samo onaniranje zbog 0.11% i sta sve ovdje izlazi na povrsinu. Stvarno sam razocaran.
Ripicipi

#5552 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

Najveca laz i zabluda je to da bi Bosnjaci kao voljeli da se Srbi i Hrvati izjasne kao Bosnjaci :roll:
To nekom drugom prodajite...
Zgoljo

#5553 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

mO k3 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
mO k3 wrote:De joj neki postavi sliku iz crkve gdje piše bošnjaka katolika
ima na Google,nema potrebe :)

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova s lijeve strane, gledano od ulaza, dva vitraja koja su najbliže prezbiteriju nose likove sv. Ivana Krstitelja i sv. Ilije, proroka. Godina gradnje je 1887., a darovatelji su, kako tamo piše: „Katolici Bošnjaci grada Sarajeva“. S desne pak strane, nasuprot njima, dva su vitraja na kojima su prikazani sv. Franjo Asiški i sv. Juraj, mučenik. Za njihove darovatelje stoji da su to: „Katolici Hercegovci grada Mostara“. A budući da se tabernakul – najsvetije mjesto u crkvi – nalazi s lijeve strane, nekako inercijom stvari prvo se ugledaju ovi koje su darovali katolici Bošnjaci. To često zbuni posjetitelje i navede na zaključak kako se radi o nacionalnoj odrednici „Bošnjak“ koja danas ima drugi sadržaj. No kada se vidi da s druge strane stoji pojam „Hercegovci“ i neupućenima postaje jasno kako se radi o regionalnom obilježju jednakom kao što su: Dalmatinac, Zagorac, Istrijan, Slavonac i sl. Tragom ovoga danas se može govoriti o bosanskim katolicima ili katolicima Bosancima koji imaju svoje posebnosti i po kojima ih drugi prepoznaju, iako pripadaju jednoj većoj obitelji hrvatskog naroda. Iz te činjenice opravdan je i naziv Bosanski Hrvati. Njega se, u govoru najčešće podrazumijeva, ali se ovisno o tome gdje žive oni koji se tako zovu, naglašava prvi, odnosno njegov drugi dio. Tako, ako žive u BiH ističu ovo: Hrvat, a čim prijeđu u RH govore ovo „bosanski“ tj. Bosanac.

evo ti jos materijala za citanje uz kafu:

http://vrhbosanska-nadbiskupija.org/nad ... zaj-i-opis
Aha bosanski Hrvati :) tu smo
Ono kad pokusas objasniti nesto sto se ne moze objasniti razumom obdarenom covjeku. :lol:
Najdraze mi je citati ova obrazlozenja kad ih se argumentima satjera uza zid.
Connaisseur Karlin

#5554 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

mO k3 wrote:
mO k3 wrote:De joj neki postavi sliku iz crkve gdje piše bošnjaka katolika

U sarajevskoj katedrali Srca Isusova s lijeve strane, gledano od ulaza, dva vitraja koja su najbliže prezbiteriju nose likove sv. Ivana Krstitelja i sv. Ilije, proroka. Godina gradnje je 1887., a darovatelji su, kako tamo piše: „Katolici Bošnjaci grada Sarajeva“. S desne pak strane, nasuprot njima, dva su vitraja na kojima su prikazani sv. Franjo Asiški i sv. Juraj, mučenik. Za njihove darovatelje stoji da su to: „Katolici Hercegovci grada Mostara“. A budući da se tabernakul – najsvetije mjesto u crkvi – nalazi s lijeve strane, nekako inercijom stvari prvo se ugledaju ovi koje su darovali katolici Bošnjaci. To često zbuni posjetitelje i navede na zaključak kako se radi o nacionalnoj odrednici „Bošnjak“ koja danas ima drugi sadržaj. No kada se vidi da s druge strane stoji pojam „Hercegovci“ i neupućenima postaje jasno kako se radi o regionalnom obilježju jednakom kao što su: Dalmatinac, Zagorac, Istrijan, Slavonac i sl. Tragom ovoga danas se može govoriti o bosanskim katolicima ili katolicima Bosancima koji imaju svoje posebnosti i po kojima ih drugi prepoznaju, iako pripadaju jednoj većoj obitelji hrvatskog naroda. Iz te činjenice opravdan je i naziv Bosanski Hrvati. Njega se, u govoru najčešće podrazumijeva, ali se ovisno o tome gdje žive oni koji se tako zovu, naglašava prvi, odnosno njegov drugi dio. Tako, ako žive u BiH ističu ovo: Hrvat, a čim prijeđu u RH govore ovo „bosanski“ tj. Bosanac.

aha,i katolici Hercegovci :D

pa kako ti zvuci: Bosanski Bosnjaci ili Hercegovacki Bosnjaci :D
tututuuuu

#5555 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:@tututuuu,a tu smo znaci,ja tebi ne mogu odredjivati kako i sta ces biti ali ti meni mozes ha?Naviklo se?
E pa vrijeme je da se odviknete,toga vise nece biti.
Post je bio dijelom i zbog toga da razotkrijemo kako ste spremni bez ustezanja odredjivati nama ko smo,sta smo i sta treba da budemo ali popizdite kad se isto uradi vama.
Raspravljamo o historijskom kontekstu i moje je misljenje da moje teze o nasoj proslosti itekako piju vode za razliku od tvojih.

Naravno da ja postujem svaciji izbor ali ponavljam,samo odgovaram istom mjerom,s tom razlikom da imam stvarno utemeljenje na cinjenicama.Tako ce vam se od sada odgovarati,naviknite se na to.

@maraccana,pogodilo te,ono baš,baš? :mrgreen:
ma sta i gdje ja tebi bilo sta odredjujem. briga me covjece. ja znam da sam ja Hrvat, a ti sto se mene tice se mozes smatrati i Marsovcem. Niti me zanimas ti a sve sam i sigurniji da od suzivota nista nece biti. nadao sam se da ce s vremenom prevladati razum i da se ne gleda u tudju bastu sta je on ali nista od toga izgleda. A nekima je ocito tesko i shvatiti da bilo kakvo nametanje je uvijek kontraproduktivno. Tako da ja stvarno ne znam, ne razumijem, sta ko misli postici s pricom "oni su za njih Bosanci", "oni su Bosnjaci pravoslavci, katolici" itd... Na stranu nebuloze kojih tu ima raznih, ali sve da je i istina, sta ces ti s tim postici?

a podsjecam, tema je o popisu, i na popisu jasno stoji kako se ljudi ovdje osjecaju i smatraju. i sad neki net anonimus zna bolje od njih i on ce im reci sta su oni. :-)
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 16:13, edited 1 time in total.
Zgoljo

#5556 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

Ripicipi wrote:Najveca laz i zabluda je to da bi Bosnjaci kao voljeli da se Srbi i Hrvati izjasne kao Bosnjaci :roll:
Ja licno da,vjerovao ti meni li ne.
Ali ako postoje i oni koji ne bi,ne mozes njih kriviti,oni nista lose nisu uradili,vratili su svoje staro narodno ime.Njih kriviti za to sto isto nisu htjeli i drugi je zlonamjerno i klasicna zamjena teza.
Krokodajl

#5557 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Krokodajl »

Šta se ovaj sa jajima žali ? :D
GeeTnT

#5558 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

Zgoljo wrote:
GeeTnT wrote:
Zgoljo wrote:Sto se tice daljnjeg djelovanja bošnjačke politike ali i svih drugih mislim da bi bilo najpostenije raditi na tome da se ujedini kompletan bošnjački narod,da se oni koji su raznim manipulacijama otrgnuti od bošnjačkog narodnog i nacionalnog bica vrate svome narodu,naciji i drzavi.
Nije to nemoguce ako se ulozi iskren trud.
Pa da opet svi budemo ono sto su bili nasi preci,Bošnjaci muslimani,Bošnjaci katolici,Bošnjaci pravoslavni kao i Bošnjaci bez religijske pripadnosti.Jedan narod.

To je jedini put u potpuni prosperitet svih nas koji zivimo u ovoj zemlji,sve drugo je gubljenje vremena i samo ce produzavati agoniju svih nas.
Heh....prosperitet? Odakle si ti ziv bio, pa sta ti mislis da li postoji drzava na planeti u kojoj bi doslo do prosperiteta sa ideologijom koju vecinski dio Srba gaji u sebi? Pa bolan mislis li da bi Hrvatska bila ovo sto je danas da u svom okviru ima jedan SAO enititet? Mislis li da ce EU biti sretna kad joj u Briselu za govornicu izadje djikan poput Seselja i kaze: "Pvedsednik ove skupstine moze da mi popusi kuvac"..
U mome prijedlogu nema nikakvih Srba druze,nisi dobro citao.
...pa dobro, ti si ih nazvao Bosnjaci pravoslavni....ok, zamisli da ti Bosnjak pravoslavni bude usput i vojvoda...tek onako da ti se nadje. Ponavljam ti da u susjedstvu je narod izabrao vojvodu za predsjednika, a u entitetu budalu koja ih ogoli...i ti bi da budemo jednaki.. :lol: :lol:

Druze, citam ja svakakve gluposti i nekad i pristanem na caskanje, ali ovo sto ti pises je ne-mo-gu-ce....ponavljaj za mnom...ne-mo-gu-ce.....
Zgoljo

#5559 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

tututuuuu wrote:
Zgoljo wrote:@tututuuu,a tu smo znaci,ja tebi ne mogu odredjivati kako i sta ces biti ali ti meni mozes ha?Naviklo se?
Post je bio dijelom i zbog toga da razotkrijemo kako ste spremni bez ustezanja odredjivati nama ko smo,sta smo i sta treba da budemo ali popizdite kad se isto uradi vama.
Raspravljamo o historijskom kontekstu i moje je misljenje da moje teze o nasoj proslosti itekako piju vode za razliku od tvojih.

Naravno da ja postujem svaciji izbor ali ponavljam,samo odgovaram istom mjerom,s tom razlikom da imam stvarno utemeljenje na cinjenicama.Tako ce vam se od sada odgovarati,naviknite se na to.

ma sta i gdje ja tebi bilo sta odredjujem. briga me covjece. ja znam da sam ja Hrvat, a ti sto se mene tice se mozes smatrati i Marsovcem. Niti me zanimas ti a sve sam i sigurniji da od suzivota nista nece biti. nadao sam se da ce s vremenom prevladati razum i da se ne gleda u tudju bastu sta je on ali nista od toga izgleda. A nekima je ocito tesko i shvatiti da bilo kakvo nametanje je uvijek kontraproduktivno. Tako da ja stvarno ne znam, ne razumijem, sta ko misli postici s pricom "oni su za njih Bosanci", "oni su Bosnjaci pravoslavci, katolici" itd... Na stranu nebuloze kojih tu ima raznih, ali sve da je i istina, sta ces ti s tim postici?
Pa kako ti meni ne odredjujes kad evo citamo 200 strana o tome,izmedju ostalih tu su i tvoji postovi.Dakle,imamo stalne primjedbe na procenat Bošnjaka na popisu,o razlozima,o tome sta su oni,sta bi trebali biti...
O cemu ti pricas :-)

Nema prosperiteta ako nece biti onako kako vi kazete?To je ta ucjena.Pa neka nema ali vrijeme kad Bošnjaci nisu bili nikakav faktor zavrsilo se nepovratno.
Last edited by Zgoljo on 06/07/2016 16:18, edited 2 times in total.
Cherry-Cherry

#5560 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Cherry-Cherry »

Ripicipi wrote:Najveca laz i zabluda je to da bi Bosnjaci kao voljeli da se Srbi i Hrvati izjasne kao Bosnjaci :roll:
:thumbup:
mO k3

#5561 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:

aha,i katolici Hercegovci :D

pa kako ti zvuci: Bosanski Bosnjaci ili Hercegovacki Bosnjaci :D

Macko gubiš mi se na trenutke , hvala ti za lektiru :mrgreen:
Možeš ti pročitati bilo koji tekst koliko hoćeš puta , ali kada ne razumiješ onda ne vrijedi

Ps. Bosanski Hrvati
Bodkin

#5562 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:[

I ti imas nesto od tog?

Pa covjece, skoro 2/3 Hrvatske su ljudi porijeklom iz BiH, sta je tebi? Zovu i mene Bosancem, ja se zovem Bosancem, ali svima je nama jasno da sam ja Hrvat. A tu zajedljivost sto ti osjecas je druga stvar.

Ovakvim upisima mozete samo ljudim zgaditi i onih kojh je ostalo na bilo kakvu pomisao o nekakvoj zajednickoj BiH. Koje samo onaniranje zbog 0.11% i sta sve ovdje izlazi na povrsinu. Stvarno sam razocaran.
Jarane gubis se malo. Prvo ne postoje bosanci, pa su geografska odrednica, pa onda je problem sto vas drugi zovu bosancima. Kako se necu smijati :D kazes svi znaju da si hrvat. Jel znaju i u minhenu? Jel znaju i u alabami? Ili im objasnis da si ti eto bosanac geografski ali hrvat nacionalno? Ono, you are bosnian? No, no, croat. But from Bosnia? Yeah but only geographically :-D
Mislim izjasni se kako se osjecas. Ako si hrvat, hrvat si. Ali nemoj mi svega ti srati kako je bosanac regionalna odrednica ako ima ljudi koji ne vide tako
tututuuuu

#5563 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:
tututuuuu wrote:

Pa kako ti meni ne odredjujes kad evo citamo 200 strana o tome,izmedju ostalih tu su i tvoji postovi.Dakle,imamo stalne primjedbe na procenat Bošnjaka na popisu,o razlozima,o tome sta su oni,sta bi trebali biti...
O cemu ti pricas :-)
gdje ja tebi odredjujem i pametujem da si ti ovo ili ono, odnosno da nisi ovo ili ono? Citiraj i ja cu se povuci s ovog foruma zauvijek.

Ipak mislim da je problem u manjku obrazovanja, sto je ovaj popis i pokazao. To je vjerovatno osnovni problem ove zemlje.
mO k3

#5564 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Cherry-Cherry wrote:
:thumbup:
Nije potrebno da se izjašnjavate , vi ste Bosanci i Hercegovci :mrgreen: :bih:
Ripicipi

#5565 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

Zgoljo wrote:
Ja licno da,vjerovao ti meni li ne.
Ali ako postoje i oni koji ne bi,ne mozes njih kriviti,oni nista lose nisu uradili,vratili su svoje staro narodno ime.Njih kriviti za to sto isto nisu htjeli i drugi je zlonamjerno i klasicna zamjena teza.
Bosnjaci bi totalno izgubili tlo pod nogama sa tim...
Ne bi bilo vise "dobrih Bosnjaka" i "zlih Srba". kome bi se hodza u dzamiji obracao sa "e Bosnjaci", Bosnjaci bi izgubili tu umisljenu superiornost i dobrotu nad Srbima itd. itd. itd.
Bosnjaci jednostavno zele da su drugaciji, bolji, ljepsi, plemenitiji itd... sve bi to onda palo u vodu.
The 51st State

#5566 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by The 51st State »

kad budu osjecali pripadnost drzavi, budemo vidjeli....
mO k3

#5567 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Od radnog kolege cerka je sa Hrvatom zajedno iz hrvatske momku 20 godina , pitam ga odakle je iz hrvatske kaže neznam . Prodje pofajn vremena kaže kolega meni nije iz hrvatske nego iz Bosne , kontam u sebi pa mu rekoh ma oni su svi iz Bosne :bih:
Bosanski Hrvat
tututuuuu

#5568 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:
tututuuuu wrote:[

I ti imas nesto od tog?

Jarane gubis se malo. Prvo ne postoje bosanci, pa su geografska odrednica, pa onda je problem sto vas drugi zovu bosancima. Kako se necu smijati :D kazes svi znaju da si hrvat. Jel znaju i u minhenu? Jel znaju i u alabami? Ili im objasnis da si ti eto bosanac geografski ali hrvat nacionalno? Ono, you are bosnian? No, no, croat. But from Bosnia? Yeah but only geographically :-D
Mislim izjasni se kako se osjecas. Ako si hrvat, hrvat si. Ali nemoj mi svega ti srati kako je bosanac regionalna odrednica ako ima ljudi koji ne vide tako
Pa znaju, ne druzim se ja s anonimusimma, vec imam prijatelje koje znam godinama, kojima ja idem u posjetu, koji meni dolaze u posjetu, rodbinske veze itd... Bilo bi stvarno cudno da ne znaju odakle sam. :D Bi li u Alabami znali da sam ja Bosanac, ako cemo vec tako?

Nigdje ja nisam rekao da ne postoje Bosanci, ja sam ti samo naveo sta o tome kaze pravna teorije, u vezi nacije/naroda. Ja dolazim iz Bosne, ovdje sam rodjen, pa ne znam, bi li me trebali zvati Sibircem? :-) Svasta. Ako me pitaju odakle sam, hocu li im rukama mahati "tamo, aaa, izmedju RH i Srbije, ma znas" itd...

Ako si procitao i razumio sto sam ja napisao sta je narod a sta nacija, znao bi da ja tako uopce ne mislim. Naprotiv, ako se neko smatra Bosancem i hercegovcem to je njegovo pravo i on je to, bez daljnjeg.

Ja sam se samo javio ovdje jer ti tvrdis, onako posprdno, kako smo vani mi svi Bosanci, sto i nije bas tako. Da u smislu jer valjda dolazimo iz te zemlje, ne znam sta vise tu mogu reci. Dolaze i Srbi iz Hrvatske pa ih niko ne smatra Hrvatima. Samo se te cudne teze ovdje provlace.
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 16:31, edited 2 times in total.
Zgoljo

#5569 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

Regionalna odrednica,a inace stara hrvatska pokrajina i prastara srpska zemlja :mrgreen:

Ne mogu vise,puno mi je.
GeeTnT

#5570 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

Ripicipi wrote: kome bi se hodza u dzamiji obracao sa "e Bosnjaci"...
...u kojoj se to dzamiji hodza obratio sa "e Bosnjaci"? Koliko ja znam obracanje je sa "vi vjernici"...al haj nejse, skontao sam poentu.
GeeTnT

#5571 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

Zgoljo wrote:Regionalna odrednica,a inace stara hrvatska pokrajina i prastara srpska zemlja :mrgreen:

Ne mogu vise,puno mi je.
U redu je! :lol:
tututuuuu

#5572 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:Regionalna odrednica,a inace stara hrvatska pokrajina i prastara srpska zemlja :mrgreen:

Ne mogu vise,puno mi je.
jesi nasao citat?
Zgoljo

#5573 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

Ipak prije nego offiram.
Gospodo,mi smo Bošnjaci,naši su preci bili Bošnjaci.Naša domovina je Bosna i Hercegovina,druge niti imamo niti je zelimo.
Vi izvolite kako hocete,samo nam nemojte drzati predavanja.Ako ste se vi odrekli necega nemate pravo traziti od nas da se i mi odreknemo,mi se necemo odreci onoga sto je nase.

Živi bili i smanjite malo kmecaonu.
tututuuuu

#5574 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

Zgoljo wrote:Ipak prije nego offiram.
Gospodo,mi smo Bošnjaci,naši su preci bili Bošnjaci.Naša domovina je Bosna i Hercegovina,druge niti imamo niti je zelimo.
Vi izvolite kako hocete,samo nam nemojte drzati predavanja.Ako ste se vi odrekli necega nemate pravo traziti od nas da se i mi odreknemo,mi se necemo odreci onoga sto je nase.

Živi bili i smanjite malo kmecaonu.

haha cuj sad spina. Tip citavo vrijeme ovdje govori da su Hrvati Bosnjaci katolici i sad spin da njemu neko nesto govori, a nigdje citata na takvo sta. i opet da smo se mi odrekli. Pa babo ti se odrekao pradedovske vere, kazem ti ja, ali ti ocito ne razumijes. :) Niko drugi osim tebe i sl. to ne govori i ne radi. Sve je to posljedica sirenja interneta u razne zapizdine ove zemlje. Dodje internet al ne i obrazovanje (hodzino se ne pika :D ).
tututuuuu

#5575 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

balkanman wrote:
tututuuuu wrote:
mO k3 wrote:Image
Pa sta onda? Reci katolici Bosnjaci ako se neki takvim i smtraju (ovom slikom) je da ja isto ovdje dam primjer Kusturice kao srbina islamske vjere (ako je nije promijenio i vratio se na pradjedovsku) i tim zelivsi reci da su u BiH svi muslimani Srbi.

A stvarno postajete gori od Srba po ovim pitanjima. Ovaj forum, a osobito ova tema tako zaudara na sovinisticko divljanje da je to strasno. I to je naravno nesto sto ce doprinjeti sve jacoj povezanosti i svi ce Hrvati i Srbi sad jedva docekati da se proglase Bosnjacima. :-) :D
aloo kmetu
porediš jednog vlaškofg kozojeba Kusturicu
sa zvaničnim natpisom i to na crkvi !!!
pa imate li trunke mozga, kmetovi jedni
Ako sam ja kmet, tvoji su bili male brkice iz Azije. je li tako posteno? Ja Bosnjak katolik, ti Turcin musliman (ocito gajis te begovske manire i pretenzije). Sto se mene tice prodano! :-D MoRe?

I opet zajedno necemo. :(
Last edited by tututuuuu on 06/07/2016 16:43, edited 2 times in total.
Locked