BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dr_Evil

#5526 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 17/11/2025 15:12
sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:05 mi smo kao drustvo zglajzali debelo i totalno i sve vise tonemo, jer nemoguce je na ovako malu populaciju ovoliko slucajeva monstruoznih ubistava, zlotvorstva u ljudima, femicida,genocida, nema cega nema.
strahota. i sve nesto agresivno.
našikano sve... na spidu, na čemu sve ne... agresiva na max, mozak zaglavljen u petlji...
:thumbup: :thumbup: kladionica, droga, i zelja za zivotom kao na instagram slikama.
sumirprimus

#5527 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:05 mi smo kao drustvo zglajzali debelo i totalno i sve vise tonemo, jer nemoguce je na ovako malu populaciju ovoliko slucajeva monstruoznih ubistava, zlotvorstva u ljudima, femicida,genocida, nema cega nema.
našikano sve... na spidu, na čemu sve ne... agresiva na max, mozak zaglavljen u petlji...
ma nije care samo šikanje, imas dosta svijeta od mladjarije djece do penzica sve agresivno, jutros mi starac neki prelazi sjevernu magistralu isprd auta, dakle to je tranzit kroz tuzlu za srbiju, dijagonalno najduzom mogucom linijom, tamo gdje nije mjesto pjesaku ni pod razno, i jos gundja mlatara rukama, ja u cudu ni da me pecne :lol: :-) .
Sanjarko

#5528 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

dr_Evil wrote: 17/11/2025 15:14
:thumbup: :thumbup: kladionica, droga, i zelja za zivotom kao na instagram slikama.
To opet društvo i država trebaju regulirati s kaznama i zakonima.

Pola svijeta ja tako ali kod nas u Bosni najviše na Balkanu i u Europi je izraženo možda.

Ja sve suprotno od toga ali i ja sam pretjerao malo, previše se od materijalnog svijeta odvojio da tako kažem.

A znam da bez novca koji je alat samo ne možemo što šta.
Toffee karamela

#5529 Re: BiH - Crna hronika

Post by Toffee karamela »

mk ultra wrote: 17/11/2025 12:09

pa eto izbjegavala ga je
ima historiju kažnjavanja i istih dijela

LAPD nije uradio ništa
NJEGOVA porodica nije uradila ništa
NJEGOVI drugovi nisu uradili ništa

niko nije znao da je prijetio? nije malo sutra
znalo se tu sve, glavu stavljam na giljotinu. gledam ga sad, fizički lijep, fudbalski sudija, iz ugledne porodice. da nije psiho ne bi se mogao odbraniti od Mostarki plus udružene regije Lastve i Dubrava. čak mislim da je ova jadna cura i nasjela jer je došla iz Kalesije, zanima me odakle li je bila ta prva koja ga je prijavila. nisu ništa znale jer su Ere mudro ziperom zaziperili usta, prave liske, nije se zamjerati lokalnim uglednicima, Velež je to, njihova džigera itd.
Vjecita_zavrzlama

#5530 Re: BiH - Crna hronika

Post by Vjecita_zavrzlama »

Toffee karamela wrote: 17/11/2025 15:30
mk ultra wrote: 17/11/2025 12:09

pa eto izbjegavala ga je
ima historiju kažnjavanja i istih dijela

LAPD nije uradio ništa
NJEGOVA porodica nije uradila ništa
NJEGOVI drugovi nisu uradili ništa

niko nije znao da je prijetio? nije malo sutra
znalo se tu sve, glavu stavljam na giljotinu. gledam ga sad, fizički lijep, fudbalski sudija, iz ugledne porodice. da nije psiho ne bi se mogao odbraniti od Mostarki plus udružene regije Lastve i Dubrava. čak mislim da je ova jadna cura i nasjela jer je došla iz Kalesije, zanima me odakle li je bila ta prva koja ga je prijavila. nisu ništa znale jer su Ere mudro ziperom zaziperili usta, prave liske, nije se zamjerati lokalnim uglednicima, Velež je to, njihova džigera itd.
Ova cura nije bila ”lokalna seljancica” vec obrazovana i imala posao internacionalan koji je omogucio da radi odakle zeli pa je izabrala Mostar.Vjerovatno je to njemu i smetalo, osjecao se manje bitnim,klosar
black

#5531 Re: BiH - Crna hronika

Post by black »

Naslovnica wrote: 17/11/2025 12:37
Zakon ima, sistem ne radi
tacno, a to mogu da kazem iz prve ruke jer je clan porodice prozivio tesko porodicno nasilje, tako da sam vidio kako zrtva nasilja postaje zrtvom sistema. sve ono sto se pise i palamudi od politicara, tuzilastva i sudstva, psiholoske pomoci tj centara za mentalno zdravlje, centara za socijalni rad pa do raznih sminka organizacija za pomoc itd. je gola kurcina, N U L A. centri za socijalni rad su posebna katastrofa...
Sanjarko

#5532 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

black wrote: 17/11/2025 15:42
Naslovnica wrote: 17/11/2025 12:37
Zakon ima, sistem ne radi
tacno, a to mogu da kazem iz prve ruke jer je clan porodice prozivio tesko porodicno nasilje, tako da sam vidio kako zrtva nasilja postaje zrtvom sistema. sve ono sto se pise i palamudi od politicara, tuzilastva i sudstva, psiholoske pomoci tj centara za mentalno zdravlje, centara za socijalni rad pa do raznih sminka organizacija za pomoc itd. je gola kurcina, N U L A. centri za socijalni rad su posebna katastrofa...
Da, čak štoviše zna sistem još ovakve šutati kada su na podu.

Gura se pod tepih svašta nešto i još sistem ih šutira ili nešto slično.
Toffee karamela

#5533 Re: BiH - Crna hronika

Post by Toffee karamela »

kad već pričamo o zakonu omerte sjeća li se neko prije 10-15 godina isto slučaja femicida u Mostaru, kad je mladi, perspektivni policijski psiho ubio curu koja ga je ostavila kad je saznala da je oženjen. ono što je bizarija na kvadrat je da je radila u nekom kafeu UNUTAR njihove stanice ili ministarstva, ne znam tačno čega, i to dobru godinu dok nije saznala da je oženjen. kolege ga pokrivale isto ko što su i ovog sudiju.

drot je hladno upucao u glavu, koliko se sjećam, mučno mi sad tražiti detalje.

cijeli sistem je na strani potencijalnih nasilnika, plus rodbina i ostali koji gledaju da se ne zamjere jer im može trebat u životu. patrijarhat kakav se samo sanjati može (za one kojima pogoduje).
armin071

#5534 Re: BiH - Crna hronika

Post by armin071 »

Promjeniti zakon i staviti da je za ovako ubistvo s predumišljajem minimalno doživotna (plus), kao i za ostala ubistva i to bez mogućnosti smanjivanja kazne i svi bi femicidi prestali u trenutku, ali jok ovaj će ološ za 10 godina opet na slobodu i još poznavajući naš “sistem” ne bi me čudilo da mu Vico dodjeli da sudi par derbija… Do ovakav zakon ne bude donesen meni je sasvim opravdano da ljudi uzimaju “stvar u svoje ruke” i presuđuju ovakvima..
darius_maximus

#5535 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

armin071 wrote: 17/11/2025 15:58 Promjeniti zakon i staviti da je za ovako ubistvo s predumišljajem minimalno doživotna (plus), kao i za ostala ubistva i to bez mogućnosti smanjivanja kazne i svi bi femicidi prestali u trenutku, ali jok ovaj će ološ za 10 godina opet na slobodu i još poznavajući naš “sistem” ne bi me čudilo da mu Vico dodjeli da sudi par derbija… Do ovakav zakon ne bude donesen meni je sasvim opravdano da ljudi uzimaju “stvar u svoje ruke” i presuđuju ovakvima..
Kako će prestati zbog zatvorske kazne kad se ovaj navodno htio ubiti ali je pištolj zakočio?
Isto kao i onaj što se live streamao (ne sjećam se je li se sam ubio ili je bilo samoubistvo policijom).
Šta takvima znači zatvor, kada ne planiraju doživjeti sutrašnji dan?
armin071

#5536 Re: BiH - Crna hronika

Post by armin071 »

darius_maximus wrote: 17/11/2025 16:13
armin071 wrote: 17/11/2025 15:58 Promjeniti zakon i staviti da je za ovako ubistvo s predumišljajem minimalno doživotna (plus), kao i za ostala ubistva i to bez mogućnosti smanjivanja kazne i svi bi femicidi prestali u trenutku, ali jok ovaj će ološ za 10 godina opet na slobodu i još poznavajući naš “sistem” ne bi me čudilo da mu Vico dodjeli da sudi par derbija… Do ovakav zakon ne bude donesen meni je sasvim opravdano da ljudi uzimaju “stvar u svoje ruke” i presuđuju ovakvima..
Kako će prestati zbog zatvorske kazne kad se ovaj navodno htio ubiti ali je pištolj zakočio?
Isto kao i onaj što se live streamao (ne sjećam se je li se sam ubio ili je bilo samoubistvo policijom).
Šta takvima znači zatvor, kada ne planiraju doživjeti sutrašnji dan?
Onaj anaboličar je pregorio od anabolika, ovaj rodila ga majka, planira da će uz Omarovu podršku i smanjenu uračunljivost izaći za par godina… Babo i mama su ga vjerovatno odgajali da su žene “niža rasa” i da ih treba “prevaspitavati” ako ne slušaju…
Thorgerson

#5537 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

Jeste dosadni vise sa dozivotnim

Jarane, nas sud moze odrezati 45 godina. Ovom doratu je koliko sada? 33 jel. Dakle, odreze mu se 45 i moze izaci sa 78 godina. Jel ti znas sta je bolan 45 godina. Olimpijada u Sarajevu je bila prije 41 godinu, Tito je umro prije 45 godina, berlinski zid je srusen prije 31 godinu. Eto, cisto malo da steknes utisak o vremenu.

I opet. Ovaj je teoretski mogao znati da nece sigurno biti nagradjen za ubistvo, nego kaznjen. Narocito visoko kaznjen, zbog prethodnih ubistava zena. Onaj konj sto je ubio zenu i sina je dobio 45. I ovaj nece dobiti manje isto tako.

Hocu da kazem, tim umovima to nista ne predstavlja niti u tom trenutku on razmislja na nacin kako ti razmisljas. U smislu, eh joj dobit cu dozivotnu nista onda necu je ubiti. :-)
armin071

#5538 Re: BiH - Crna hronika

Post by armin071 »

Thorgerson wrote: 17/11/2025 16:22
Jeste dosadni vise sa dozivotnim

Jarane, nas sud moze odrezati 45 godina. Ovom doratu je koliko sada? 33 jel. Dakle, odreze mu se 45 i moze izaci sa 78 godina. Jel ti znas sta je bolan 45 godina. Olimpijada u Sarajevu je bila prije 41 godinu, Tito je umro prije 45 godina, berlinski zid je srusen prije 31 godinu. Eto, cisto malo da steknes utisak o vremenu.

I opet. Ovaj je teoretski mogao znati da nece sigurno biti nagradjen za ubistvo, nego kaznjen. Narocito visoko kaznjen, zbog prethodnih ubistava zena. Onaj konj sto je ubio zenu i sina je dobio 45. I ovaj nece dobiti manje isto tako.

Hocu da kazem, tim umovima to nista ne predstavlja niti u tom trenutku on razmislja na nacin kako ti razmisljas. U smislu, eh joj dobit cu dozivotnu nista onda necu je ubiti. :-)
Isto je i sa pedofilijom. Ja ti kažem da on da zna da više sunca neće vidjeti da bi dva puta razmislio. Ne kažem da Bosna nije puna idiota ali to bi se dobrano stesalo. U onolikoj Jugi pa je jedan Kuduz bio toliko rijedak da se o njemu film napravio. Znači samo bagru zatvarati i to sa prinudnim radom a ti ako misliš da je 45 ili više puno za ovog mongoloida kući ga vodi brate….
peca777

#5539 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

armin071 wrote: 17/11/2025 16:27 Ja ti kažem da on da zna da više sunca neće vidjeti da bi dva puta razmislio.
:-) :-) :-) :-) :-)
Optimus09

#5540 Re: BiH - Crna hronika

Post by Optimus09 »

peca777 wrote: 17/11/2025 16:35
armin071 wrote: 17/11/2025 16:27 Ja ti kažem da on da zna da više sunca neće vidjeti da bi dva puta razmislio.
:-) :-) :-) :-) :-)
:lol:
zigson

#5541 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Dzaba pricati
Haris.ba

#5542 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 17/11/2025 16:22 Hocu da kazem, tim umovima to nista ne predstavlja niti u tom trenutku on razmislja na nacin kako ti razmisljas. U smislu, eh joj dobit cu dozivotnu nista onda necu je ubiti.
Ljudi nece da skontaju da kazna od 45 godina nije kazna njemu. Vec samo termin na koliko da se skloni iz drustva da ne smeta onima na slobodi.

To joj je glavna svrha.

Kazna je otprilike isto ko brava na vratima. Kako u narodu se kaze za postena covjeka.
JohnnyS

#5543 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

sumirprimus

#5544 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Za crne hronike, u tuzli otkazana tuzla u zimi i javni doček Nove godine. radi požara u domu penzionera i smrti 15 sugradjana.
E pa da li su oni normalni realno? :-) jebte zivot prvo 4 dana zalosti, bog da mi dusu prosti i ko god shvatio pogrešno al 4 dana zalosti pa ovo. Dodje kao kolektivno kažnjavanje citave populacije, malih privrednika, grad konacno malo prodise nesto se desava dodje i dijaspora. Nedo bog hapsenje i sudjenje odgovornima. A ne ovo srn je.
Jbm tizivot i drzavu da ti jbem.
Da ne pričam da smo konstantno u nekoj zalosti i crnjaku, pa ko ce biti pozitivan ovde. Jos malo pa.kad se nasmijes javno proglašavace ludima ljude
ZoomZoomKiwi

#5545 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Pa šta ćeš u Tuzli za Novu od tolike planete, realno :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5546 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

ZoomZoomKiwi wrote: 17/11/2025 18:36 Pa šta ćeš u Tuzli za Novu od tolike planete, realno :lol:
Ma debilna odluka realno. Mali biznisi odlicno prodju u tih par sedmica na trgu. Oduzmes im jedinu mogucnost da od dijaspore zarade sta...a sve zbog skupljanja bodova za izbore, jer se nema iq da na neki bolji nacin od popuzma to radis
ZoomZoomKiwi

#5547 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

izvrsni direktor wrote: 17/11/2025 18:40
ZoomZoomKiwi wrote: 17/11/2025 18:36 Pa šta ćeš u Tuzli za Novu od tolike planete, realno :lol:
Ma debilna odluka realno. Mali biznisi odlicno prodju u tih par sedmica na trgu. Oduzmes im jedinu mogucnost da od dijaspore zarade sta...a sve zbog skupljanja bodova za izbore, jer se nema iq da na neki bolji nacin od popuzma to radis
To svakako.

Suština se neće promijeniti, i za par godina će opet da pogine 15 štićenika nekog doma jer sistem ne djeluje.
sumirprimus

#5548 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Druze, ako nije dobro ljudima oko mene nece ni meni biti dobro. Kontas da se ovako kažnjava citav grad i sve sto ide uz organizaciju ng Dakle ne samo ng. Ima raje koja čitavu zimu prodaje u tim kućicama hranu, pice, memorabilije.
Tuzla zivi ljeti i oko ng. Realno bez dijaspore ovaj grad je poluprazan.vrti se lova, dešavanja, i grad ubire lovu, svima dobro. to je i poenta zivota u većim zajednicama.
sumirprimus

#5549 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Da mi se ne bi nabacio kakav pacijent, nimalo ne umanjujuci tragediju iz dp i uz duzno postovanje svim zrtvama i njiho im porodicama. Ima.sud i neka.odluci ko treba da odgovara, a ne cijeli grad. Ovo veze s vezom nema. Sta sad trebamo biti 12 mjeseci u zalosti, ja ne mogu da ga jbes.
tap3ah75

#5550 Re: BiH - Crna hronika

Post by tap3ah75 »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 18:12 Za crne hronike, u tuzli otkazana tuzla u zimi i javni doček Nove godine. radi požara u domu penzionera i smrti 15 sugradjana.
E pa da li su oni normalni realno? :-) jebte zivot prvo 4 dana zalosti, bog da mi dusu prosti i ko god shvatio pogrešno al 4 dana zalosti pa ovo. Dodje kao kolektivno kažnjavanje citave populacije, malih privrednika, grad konacno malo prodise nesto se desava dodje i dijaspora. Nedo bog hapsenje i sudjenje odgovornima. A ne ovo srn je.
Jbm tizivot i drzavu da ti jbem.
Da ne pričam da smo konstantno u nekoj zalosti i crnjaku, pa ko ce biti pozitivan ovde. Jos malo pa.kad se nasmijes javno proglašavace ludima ljude
Kod nas najmanje tri zadnje nove godine otkazuju.
- đećeš pjevati u Gazi ginu djeca
- kao podijeliti će penzionerima pare planirane za to
- zagađen nam zrak

- pola godine poslije - svirke ubiše u po grada
- moj otac i majka penzioneri nisu marke dobili
- zagađeno nam je uvijek i odivijek

Ali zato ide novogodišnji Mevlud piči naveliko.
Ali to nije tema većerašnje emisije :lol:
Last edited by tap3ah75 on 17/11/2025 19:00, edited 1 time in total.
Post Reply