BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ja71
#5526 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Meni se Zaha u ovoj tekmi ucinio nekakav drugaciji.
Prije je izbijala neka nesigurnost i nervoza iz njega a sad je
bio stalozen kao da je postao svjestan svojih sposobnosti.
Bico naravno ne igra u rangu Spahe ali je po meni bio na visini zadatka.
Eh sad da li njega ili Vranjesa ili Pandzu staviti u prvih 11 to ce selektor odluciti.
Mislim da su ako ne u 5 deka onda u 10-15.
Nek se Kolasinac posavjetuje kod Bicakcica, ali kako ja znam
Nijemci samo u iznimnim slucajevima dopostaju dvostruko drzavljanstvo.
Ali je uspjelo kod Bicakcica zasto ne bi uspjelo kod Kolasinca.
Jedino bi problem moglo biti vrijeme, ali cemo valjda izgurati jos 2 utakmice bez njega.
Prije je izbijala neka nesigurnost i nervoza iz njega a sad je
bio stalozen kao da je postao svjestan svojih sposobnosti.
Bico naravno ne igra u rangu Spahe ali je po meni bio na visini zadatka.
Eh sad da li njega ili Vranjesa ili Pandzu staviti u prvih 11 to ce selektor odluciti.
Mislim da su ako ne u 5 deka onda u 10-15.
Nek se Kolasinac posavjetuje kod Bicakcica, ali kako ja znam
Nijemci samo u iznimnim slucajevima dopostaju dvostruko drzavljanstvo.
Ali je uspjelo kod Bicakcica zasto ne bi uspjelo kod Kolasinca.
Jedino bi problem moglo biti vrijeme, ali cemo valjda izgurati jos 2 utakmice bez njega.
- drug_profi
#5527 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bicakcic treba da se uigra, jbg. znamo da je za tu zadnju liniju najvaznija uigranost.
- veljaca
#5528 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Iz ove dvije zadnje utakmice trebaju izvuci pouke i igraci ali i strucni stozer ....
Imali smo srece u obje - pogotovo u ovo j drugoj. Ali sreca prati hrabre .....
Da ga ne zavuce IZET
bilo bi gusto .....
Sretno Reprezentaciji Drzave Bosne i Hercegovine .....

Imali smo srece u obje - pogotovo u ovo j drugoj. Ali sreca prati hrabre .....
Da ga ne zavuce IZET
-
north
#5529 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Kakvu smo sreću imali u prvoj utakmici kad smo tu tekmu svakako izgubili, šta je tu sretna okolnost, jedino ako ne misliš na sreću što je samo 0-1, a ne veći poraz...ali to je manje-više svejedno bilo u situciji kad su nama trebala 3 boda i kad gol razlika nam ništa ne igra jer svakaki imamo dovoljnu zalihu kada je to u pitanju....za drugu tekmu smo imali sreće naravno, da je kod 1-0 ušla ona stativa Weissa ili ona šansa Šestaka kod 1-1, sad bi bili još u šoku svi....
Bilo kako bilo, dobro je na kraju završilo kako je moglo, sada samo se okrenuti mislima na Lichtenstein i Litvaniju, pogotovo ovu drugu....
Bilo kako bilo, dobro je na kraju završilo kako je moglo, sada samo se okrenuti mislima na Lichtenstein i Litvaniju, pogotovo ovu drugu....
-
ja71
#5530 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne bih da umanjujem znacaj Izetove golcine ali mislim da bi ga dali do kraja jer su Slovaci vec izgledali izgubljeno.veljaca wrote: Da ga ne zavuce IZETbilo bi gusto .....
Po meni je 1. go sa psiholoske strane bio presudan
-
zlajapravaraja
#5531 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bicakcic je bio jedan od najboljih, ne znam sta pricate
Zahirovic takodjer
Zahirovic takodjer
- Idemedosumom
#5532 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Neko je ovdje poceo kakit po Bicakcicu. Jest ga jednom preskocila lopta u ova dva meca, desi se. Mene je puno vise iritirao Spahicev pokusaj da VODA loptu na sredini u prvoj utakmici.
Morate shvatiti da smo igrali bez pravog def veznog, Medo je beskoristan kada se branimo od kontri a svi znamo da su nam jedino tako prijetili slovaci. Takođe, imali smo samo desnog beka koji je vise vremena proveo na njihovoj polovini nego nasoj. Na lijevoj strani smo imali dva krila, Lulica koji je bio odlican i Salihovica koji je smetao. LULIC nije kriv za onu izgubljenu loptu (kod primljenog gola) jer ga je Salihovic ukopao s povratnim pasom od 200km/h
Jos bih dodao da Bicakcic moze Mujdzu mijenjati, a ako se Vranjes oporavi i formu vrati, bice to aBd dobro u odbrani.
Na sredini smo imali Pjanica i Misketa koji su jedan drugog vise ometali nego pomagali. Ovaj drugi je vec od 35. minute poceo hodati.
DA hoce Pape, barem protiv Lihta isprobati simetricnu formaciju kao i Hajrovica od prve minute:
------------------------------------Begovic------------------------------------
------Mujdža-----------Bicakcic----------Spahic-----------Zukanovic------
-----------------------------------Zahirovic------------------------------------
-----Hajrovic---------------------Pjanic-----------------------Lulic----------
----------------------Ibisevic-------------------Džeko-------------------------
Morate shvatiti da smo igrali bez pravog def veznog, Medo je beskoristan kada se branimo od kontri a svi znamo da su nam jedino tako prijetili slovaci. Takođe, imali smo samo desnog beka koji je vise vremena proveo na njihovoj polovini nego nasoj. Na lijevoj strani smo imali dva krila, Lulica koji je bio odlican i Salihovica koji je smetao. LULIC nije kriv za onu izgubljenu loptu (kod primljenog gola) jer ga je Salihovic ukopao s povratnim pasom od 200km/h
Jos bih dodao da Bicakcic moze Mujdzu mijenjati, a ako se Vranjes oporavi i formu vrati, bice to aBd dobro u odbrani.
Na sredini smo imali Pjanica i Misketa koji su jedan drugog vise ometali nego pomagali. Ovaj drugi je vec od 35. minute poceo hodati.
DA hoce Pape, barem protiv Lihta isprobati simetricnu formaciju kao i Hajrovica od prve minute:
-----------------------------------Zahirovic------------------------------------
- Infaze Studio
#5533 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
PA yebo ga ti Shalla, ne znaci ako je co'ek desni bek da mu desna noga ne smije sici sa aut linije. Co'ek is'o prema unutra da prati igru I svog igraca. Moras se malo micatishalla wrote:Pazite, Zaha jest ušao na desnog bočnog ali je isto tako bilo vidljivo da je dobio zadatak da ide prema sredini terena na toj desnoj strani, upravo da bi pokrio rupu nastalu Medinim i Misketovim hodanjem. Da bi to kvalitetno pokrio moraš biti odlično fizički spreman a Zaha ako ima nekih kvaliteta to je fizička sprema i trka
Šta hoću da kažem, današnji fudbal je takav da se malo koji igrač može posmatrati fiksno kroz jednu poziciju, danas se u fudbalu toliko trči da bi "svi trebali da igraju sve" tako da je Zahina uloga u ovoj tekmi bila, da tako kažem, dvojaka, mi smo sa njegovim ulaskom i neutralisali Weissa ali isto tako smo kvalitetnije pokrili tu veliku rupu između odbrane i veznog reda, zato sam i napisao poslije tekme svaka mu čast, iako sam ga ja prvi osporavao mislim da je u ovoj utakmici odigrao jednu od najbitnijih uloga. A čestitke i Papetu koji ga je uveo i dao mu takve instrukcije (ovdje ide zamjerka za kasno prepoznavanje toga ali kako kažu, bolje ikad nego nikad)...
Jesi vidio kako je Weiss odmah poceo bjezati od njega, kad je vidio da nema sale sa Zahiragom
Odmah sredina, desno ovo-ono.
- Infaze Studio
#5534 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
To je otprilike to u ovom trenutku, prije dolaska Kolasinca. HAjrovic I Lulic mogu trcati kad treba malo nazad I to je to.Idemedosumom wrote:Neko je ovdje poceo kakit po Bicakcicu. Jest ga jednom preskocila lopta u ova dva meca, desi se. Mene je puno vise iritirao Spahicev pokusaj da VODA loptu na sredini u prvoj utakmici.
A I Miske mislim da pocinje shvatati neke stvari sto se tice njegovog mjesta u repki.
- drug_profi
#5535 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Miske voli ovu reprezentaciju i uopste nije upitno da li ce razumjeti zasto je klupa ako shvati da samo smeta. Imace on svoje minute. Svakako da nam treba njegova lucidnost i preciznost. Barem zadnjih pola sata.
- velikibrnjo
#5536 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sad da 'ladne glave kazem koju
Poslije poraza kosarkasa, mislio sam da mi pobjeda fudbalera nece ama bas nista znaciti
Kod onih jedan nula zafrljacio sam daljinski i teatralno napustio prostorije
( ne daj Boze da sam bio u zilini, a zamalo jesamo, no mi obaveze nisu dozvolile, pa je kartu uzeo neki bosasnki austrijanac, vjerovatno bih napustio stadion i onda se kajao do kraja zivota)
Sve to zato sto vise ne mogu da trpim onu nasu "kuratu" srecu, kad su poveli to je bila kap koja je prelila casu
Iz mrtvih me je digao onaj hajrovicev gol, da ga je bilo ko postigao, bilo bi super, ali ono je za nas sve bio sok, adrenalinski sok!
Slovaci su beton ekipa, oni su svojom indolentnoscu (do utakmice u Zenici) sami sebe sredili, steta, onaj Vajs, Hamsik Vitov, svaka cast, beton igraci
Lijeva strana, i onaj propuh nikad mi nece biti jasni, tri poluvremena taj je propuh tu nama stajao, dobro nam se svima usta nisu okrenula, sve dok Pape nije uskrsnuo s idejom da ga ipak zakrpi
Teska utakmica psiholoski, a mi znamo kako stojimo s psihom, pa je onaj preoket s tog aspekta ravan cudu
i onda neko kaze da jos nismo sazreli kao ekipa
JESMO konacno smo punoljetni, ja Papeta cijenim kao strucnjaka, ali on mora posloziti prioritete, kockice ili misketu onaj stomak skinuti ili nesta drugo vidjeti
Mi ako Bog da idemo u Brazil, iako sam vazda govorio i to dosta, nek ne bude dosta
Ne smijemo biti kanta za napucavanje, hajmo biti neki novi Senegal, Hrvatska i slicna iznenadjenja koja uvijek priredi neka egzoticna reprezentacija koja kad se prvi put pojavi na nekoj velikoj smotri i napravi cuda

I da ne zaboravim
Navijacima koji su bili u Zilini kapa dolje, odrzali su lekciju onim pjevacicama i politicarima u Zenici
ali to je sve zahvaljujuci cinjenici, da su karte bile dostupne svima na internetu pa ih onako ona prava obicna raja kupila i hvala Bogu da je tako
Poslije poraza kosarkasa, mislio sam da mi pobjeda fudbalera nece ama bas nista znaciti
Kod onih jedan nula zafrljacio sam daljinski i teatralno napustio prostorije
Sve to zato sto vise ne mogu da trpim onu nasu "kuratu" srecu, kad su poveli to je bila kap koja je prelila casu
Iz mrtvih me je digao onaj hajrovicev gol, da ga je bilo ko postigao, bilo bi super, ali ono je za nas sve bio sok, adrenalinski sok!
Slovaci su beton ekipa, oni su svojom indolentnoscu (do utakmice u Zenici) sami sebe sredili, steta, onaj Vajs, Hamsik Vitov, svaka cast, beton igraci
Lijeva strana, i onaj propuh nikad mi nece biti jasni, tri poluvremena taj je propuh tu nama stajao, dobro nam se svima usta nisu okrenula, sve dok Pape nije uskrsnuo s idejom da ga ipak zakrpi
Teska utakmica psiholoski, a mi znamo kako stojimo s psihom, pa je onaj preoket s tog aspekta ravan cudu
i onda neko kaze da jos nismo sazreli kao ekipa
JESMO konacno smo punoljetni, ja Papeta cijenim kao strucnjaka, ali on mora posloziti prioritete, kockice ili misketu onaj stomak skinuti ili nesta drugo vidjeti
Mi ako Bog da idemo u Brazil, iako sam vazda govorio i to dosta, nek ne bude dosta
Ne smijemo biti kanta za napucavanje, hajmo biti neki novi Senegal, Hrvatska i slicna iznenadjenja koja uvijek priredi neka egzoticna reprezentacija koja kad se prvi put pojavi na nekoj velikoj smotri i napravi cuda
I da ne zaboravim
Navijacima koji su bili u Zilini kapa dolje, odrzali su lekciju onim pjevacicama i politicarima u Zenici
ali to je sve zahvaljujuci cinjenici, da su karte bile dostupne svima na internetu pa ih onako ona prava obicna raja kupila i hvala Bogu da je tako
Last edited by velikibrnjo on 12/09/2013 11:35, edited 1 time in total.
- Šveđanin
#5537 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Evo neko postavio i utakmicu u komadu:
Ovo bi trebalo da se sačuva u ličnoj kolekciji.
Ovo bi trebalo da se sačuva u ličnoj kolekciji.
- shalla
#5538 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne kontam gdje si vidio od mene kritiku, ja sam sa ovim htio da pohvalim Zahirovića, ništa više? Ja sam samo napisao da ne treba gledati isključivo po nekim pozicijama, eto Zaha ušao umjesto desnog beka i igrao 100% tog beka. Nije, pogledajte snimak, nekoliko puta kad su oni krenuli u napad izlazio je da zatvara taj prostor u sredini na njegovoj, desnoj strani što je po meni extra...Infaze Studio wrote:PA yebo ga ti Shalla, ne znaci ako je co'ek desni bek da mu desna noga ne smije sici sa aut linije. Co'ek is'o prema unutra da prati igru I svog igraca. Moras se malo micatishalla wrote:Pazite, Zaha jest ušao na desnog bočnog ali je isto tako bilo vidljivo da je dobio zadatak da ide prema sredini terena na toj desnoj strani, upravo da bi pokrio rupu nastalu Medinim i Misketovim hodanjem. Da bi to kvalitetno pokrio moraš biti odlično fizički spreman a Zaha ako ima nekih kvaliteta to je fizička sprema i trka
Šta hoću da kažem, današnji fudbal je takav da se malo koji igrač može posmatrati fiksno kroz jednu poziciju, danas se u fudbalu toliko trči da bi "svi trebali da igraju sve" tako da je Zahina uloga u ovoj tekmi bila, da tako kažem, dvojaka, mi smo sa njegovim ulaskom i neutralisali Weissa ali isto tako smo kvalitetnije pokrili tu veliku rupu između odbrane i veznog reda, zato sam i napisao poslije tekme svaka mu čast, iako sam ga ja prvi osporavao mislim da je u ovoj utakmici odigrao jednu od najbitnijih uloga. A čestitke i Papetu koji ga je uveo i dao mu takve instrukcije (ovdje ide zamjerka za kasno prepoznavanje toga ali kako kažu, bolje ikad nego nikad)...
Zahir igr'o klasicnoh desnog beka. Isao je I naprijed par puta, I cak odigrao par dodavanja, ali vrlo oprezno I odmah se okretao I gledao iza sebe I lagano se povlacio. Vrlo dobar bio.
Jesi vidio kako je Weiss odmah poceo bjezati od njega, kad je vidio da nema sale sa Zahiragom![]()
- Infaze Studio
#5539 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
shalla wrote:Ne kontam gdje si vidio od mene kritiku, ja sam sa ovim htio da pohvalim Zahirovića, ništa više? Ja sam samo napisao da ne treba gledati isključivo po nekim pozicijama, eto Zaha ušao umjesto desnog beka i igrao 100% tog beka. Nije, pogledajte snimak, nekoliko puta kad su oni krenuli u napad izlazio je da zatvara taj prostor u sredini na njegovoj, desnoj strani što je po meni extra...Infaze Studio wrote:PA yebo ga ti Shalla, ne znaci ako je co'ek desni bek da mu desna noga ne smije sici sa aut linije. Co'ek is'o prema unutra da prati igru I svog igraca. Moras se malo micatishalla wrote:Pazite, Zaha jest ušao na desnog bočnog ali je isto tako bilo vidljivo da je dobio zadatak da ide prema sredini terena na toj desnoj strani, upravo da bi pokrio rupu nastalu Medinim i Misketovim hodanjem. Da bi to kvalitetno pokrio moraš biti odlično fizički spreman a Zaha ako ima nekih kvaliteta to je fizička sprema i trka
Zahir igr'o klasicnoh desnog beka. Isao je I naprijed par puta, I cak odigrao par dodavanja, ali vrlo oprezno I odmah se okretao I gledao iza sebe I lagano se povlacio. Vrlo dobar bio.
Jesi vidio kako je Weiss odmah poceo bjezati od njega, kad je vidio da nema sale sa Zahiragom![]()
Samo sam htjeo da kazem da je covjek igr'o klasicnog desnog beka (sto ne znaci da ne smijes otici 10-15 metara od aut linije), I jos sam ubacio par konstatacija, koje uopste nisu trebale da budu nikakav odgovor na tvoj post, ali eto ubacih 'nako da ga pohvalim da je bio dobar.
- veljaca
#5540 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
north wrote:Kakvu smo sreću imali u prvoj utakmici kad smo tu tekmu svakako izgubili, šta je tu sretna okolnost, jedino ako ne misliš na sreću što je samo 0-1, a ne veći poraz...ali to je manje-više svejedno bilo u situciji kad su nama trebala 3 boda i kad gol razlika nam ništa ne igra jer svakaki imamo dovoljnu zalihu kada je to u pitanju....za drugu tekmu smo imali sreće naravno, da je kod 1-0 ušla ona stativa Weissa ili ona šansa Šestaka kod 1-1, sad bi bili još u šoku svi....
Nije isto izgubiti 0:1 ili recimo 0:8 - psiholoski gledano .....veljaca wrote:Iz ove dvije zadnje utakmice trebaju izvuci pouke i igraci ali i strucni stozer ....
Imali smo srece u obje - pogotovo u ovoj drugoj. Ali sreca prati hrabre .....
Da ga ne zavuce IZETbilo bi gusto .....
Last edited by veljaca on 12/09/2013 12:10, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#5541 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Na kojoj poziciji inače igra Kolašinac?
Sent from my iPad using Tapatalk
- shalla
#5542 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
U Schalkeu igrao lijevog beka (ali sa dosta izraženom tendencijom ka napadačkim zadacima), navodno mu je DMC prirodna pozicija...JanuaryJones wrote:Na kojoj poziciji inače igra Kolašinac?
-
Unitedforever
#5543 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Najbolji klub za koji igra neki Litvanac je Gaziantepspor. Očekujem dvije pobjede bez puno sikiracije.
- @mba
#5544 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
hajrovic od samog pocetka, miske u 70-toj jer je zaradio da igra do 60-te 
samo i meni se cini da se kolisinac jos uvjek dvoumi!
samo i meni se cini da se kolisinac jos uvjek dvoumi!
- Herr Flick
#5545 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Daj ba stavljate Zahirovica kao zadnjeg veznog i to protiv Lihtenstajna

- JanuaryJones
#5546 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Igrao? Jel to više ne igra? DMC bi trebao biti razbijač, ono što nam fali?shalla wrote:U Schalkeu igrao lijevog beka (ali sa dosta izraženom tendencijom ka napadačkim zadacima), navodno mu je DMC prirodna pozicija...JanuaryJones wrote:Na kojoj poziciji inače igra Kolašinac?
- It_is_a_Leclerc
#5547 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Vranješ i Bičkačić su, brat-bratu, isti igrači. Isto su stoperi, koji mogu igrati beka, koji još uvijek nisu 100 % uigrani sa odbranom, ali, bože moj, i to će se uraditi... Još kad se vrati Zukanović, bit će jagma za mjesta u zadnjoj liniji. Mislim da ćemo onda konačno imati prave, a ne priučene bekove..
Hajrović nije vokacijom klasični napadač ala Džeko, već neko istureno krilo, što je još bolje glede centaršuteva.
Ali koja je sad konkurencija za izvođenje slobodnjaka (Pjanić, Salihović, Misimović i Hajrović).
Hajrović nije vokacijom klasični napadač ala Džeko, već neko istureno krilo, što je još bolje glede centaršuteva.
Ali koja je sad konkurencija za izvođenje slobodnjaka (Pjanić, Salihović, Misimović i Hajrović).
- shalla
#5548 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da, dmc je ono što nam fali, destruktivac na sredini terena...JanuaryJones wrote:Igrao? Jel to više ne igra? DMC bi trebao biti razbijač, ono što nam fali?shalla wrote:U Schalkeu igrao lijevog beka (ali sa dosta izraženom tendencijom ka napadačkim zadacima), navodno mu je DMC prirodna pozicija...JanuaryJones wrote:Na kojoj poziciji inače igra Kolašinac?
A ne igra jer je povrijeđen (a ni prve dvije tekme nije igrao, bio je na klupi)...
- JanuaryJones
#5549 BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Aha. Hvala na info. Još se učim o pozicijama, pofatala sam vezni red i napad, malo mi škripi odbrana, razlika između def.krila i bekova i transformacije. Ali učimshalla wrote: Da, dmc je ono što nam fali, destruktivac na sredini terena...
A ne igra jer je povrijeđen (a ni prve dvije tekme nije igrao, bio je na klupi)...
-
Haj_Halve
#5550 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pitanje za upucenije clanove foruma...da li je Branimir Hrgota igrao i jednu utakmicu za Svedsku u ovom kvalifikacionom ciklusu? Da li je ikada iskazao spremnost da igra za BiH?