SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#55152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija bolje zna i vrlodobro zna da on nije bas jadan i bolestan i da ide doktoru vec rastura drozu. Stari kokosar.
- vjeshalica
#55153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
#55154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa realno, ako nikada nije prosao kroz crveno, koristi pojas, koristi jevena dnevna svjetla u gradu, vozi prema ogranicenju na kraju krajeva postuje sve propise i bude kaznjen sto mu se organ naklatio na kosti ili prilikom kontrole ga kazne sto nema vazecu dozvolu za upravljanje hayat je u pravu
-
Dimu1927
#55155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad ti takav bez vozacke zgazi dijete onda dodji ovdje pa isto to ponovi
- vjeshalica
#55156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto kao nije prekrsaj sto voza neregistrovan i bez polozenog vozackog.noviclan wrote: ↑24/02/2022 19:17Pa realno, ako nikada nije prosao kroz crveno, koristi pojas, koristi jevena dnevna svjetla u gradu, vozi prema ogranicenju na kraju krajeva postuje sve propise i bude kaznjen sto mu se organ naklatio na kosti ili prilikom kontrole ga kazne sto nema vazecu dozvolu za upravljanje hayat je u pravu
- vjeshalica
-
katakomba
#55158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zasto si ti polagao da dobijes vozacku?noviclan wrote: ↑24/02/2022 19:17Pa realno, ako nikada nije prosao kroz crveno, koristi pojas, koristi jevena dnevna svjetla u gradu, vozi prema ogranicenju na kraju krajeva postuje sve propise i bude kaznjen sto mu se organ naklatio na kosti ili prilikom kontrole ga kazne sto nema vazecu dozvolu za upravljanje hayat je u pravu
- nepass1
#55159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ne mogu vjerovati da neko opravdava ovo. Neregistrovano auto, nema vozacku, 280kKM kazne i bosnjo nadje opravdanje
- Qler
#55160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vala baš, I ja budala dajem pare za osiguranje i registraciju, produžuje dokumente, plaćam režije. Ja debil nisam znao da se može bez svega toga... Uštedio bi fino..
- jasib
#55162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo razmišljam...Šta ako ova informacija nije istinita, a mi započnemo hajku na muškarca sa fotografije, označimo ga kao kriminalca i pustimo pse na njega
- Laplace
#55163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To se radi samo ako ćeš vani, u BiH možeš komotno neregistrovan. Ako te kazne, uvijek možeš patetisati oko sirotinje itsl. Zato i imamo divlji zapad.
-
makojidastavim
#55164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znam ovoga al nikad nisam cuo da napada babe i sl
ovo je onaj sto je prije godinu dvije u onom stanu u hrasnom da li pucao ili nozem nekoga napao
- Thorgerson
#55165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam koji je pjesacki, nisam ga koristio. Nije mi jasno sta je konkretno problem?ljubicasti limun wrote: ↑21/02/2022 20:42Bas nema.vjeshalica wrote: ↑21/02/2022 20:06
Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.
@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.
Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
Gdje pise da moras preci oba pjesacka odjednom?
Ponavljam opet, ako ti je zeleno - kreces, preci ces do kraja pjesackog bez obzira kad se bude upalilo crveno. Dakle, bukvvalno da si zagazio na zelenom, drugi korak upali se crveno - PRECI CES BEZBJEDNO.
Ako sam shvatio vi ne mozete preci i drugi dio pjesackog, u jednom mahu? Pa to je vec drugi pjesacki prelaz. Samim tim opet ide sve ovo gore iznad. Ako si stigao na zeleno preci ces, ako ti se upalilo crveno fino ces stati i cekati zeleno.
Jebiga, to je raskrsnica, tako je napravljeno. Dakle to nije do trajanja zelenog, nego je namjerno tako napravljeno, da predjes do jednog dijela, cekas pa predjes drugi dio. Jel to debilno, jeste.
Al kazem, prometan je pravac i ocito su dali prednost automobilima nasuprot pjesaka.
- ljubicasti limun
#55166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne radi se da se taj pjesacki mora preci odjednom, vec o tome da, kad pjesak mora stati na pola (jer zeleno traje bukvalno par sekundi), stoji u biti na sred ceste, nezasticen dok oko njega prolaze, recimo, kamioni. Dakle, nema pjesackog ostrva, podignutog trotoara, bukvalno cesta. O tome se radi.Thorgerson wrote: ↑26/02/2022 01:55Znam koji je pjesacki, nisam ga koristio. Nije mi jasno sta je konkretno problem?ljubicasti limun wrote: ↑21/02/2022 20:42
Bas nema.
@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.
Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
Ponavljam opet, ako ti je zeleno - kreces, preci ces do kraja pjesackog bez obzira kad se bude upalilo crveno. Dakle, bukvvalno da si zagazio na zelenom, drugi korak upali se crveno - PRECI CES BEZBJEDNO.
Ako sam shvatio vi ne mozete preci i drugi dio pjesackog, u jednom mahu? Pa to je vec drugi pjesacki prelaz. Samim tim opet ide sve ovo gore iznad. Ako si stigao na zeleno preci ces, ako ti se upalilo crveno fino ces stati i cekati zeleno.
Jebiga, to je raskrsnica, tako je napravljeno. Dakle to nije do trajanja zelenog, nego je namjerno tako napravljeno, da predjes do jednog dijela, cekas pa predjes drugi dio. Jel to debilno, jeste.
Al kazem, prometan je pravac i ocito su dali prednost automobilima nasuprot pjesaka.
-
makojidastavim
#55167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
o kojem pjesackom pricas?ljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 08:20Ne radi se da se taj pjesacki mora preci odjednom, vec o tome da, kad pjesak mora stati na pola (jer zeleno traje bukvalno par sekundi), stoji u biti na sred ceste, nezasticen dok oko njega prolaze, recimo, kamioni. Dakle, nema pjesackog ostrva, podignutog trotoara, bukvalno cesta. O tome se radi.Thorgerson wrote: ↑26/02/2022 01:55
Znam koji je pjesacki, nisam ga koristio. Nije mi jasno sta je konkretno problem?
onom desno ili lijevo kad dolazis od muzeja?
- ljubicasti limun
#55168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O onom prema Zelj. stanici.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:03o kojem pjesackom pricas?ljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 08:20
Ne radi se da se taj pjesacki mora preci odjednom, vec o tome da, kad pjesak mora stati na pola (jer zeleno traje bukvalno par sekundi), stoji u biti na sred ceste, nezasticen dok oko njega prolaze, recimo, kamioni. Dakle, nema pjesackog ostrva, podignutog trotoara, bukvalno cesta. O tome se radi.
-
makojidastavim
#55169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samoljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 10:08O onom prema Zelj. stanici.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:03
o kojem pjesackom pricas?
ti kad zakoracis prelazis do kraja nema veze sto je crveno te uhvatilo na pola puta
tu si ti kao pjesak kriv ako stanes na sredini a i auta koja ne stanu pjesacima kad prelaze drugu traku
to je samo dokaz na kojem nam je nivou kultura saobracaja i kod vozaca i kod pjesaka a u obe grupe dolaze ljudi iz istog okruzenja
- ljubicasti limun
#55170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:12ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samo
ti kad zakoracis prelazis do kraja nema veze sto je crveno te uhvatilo na pola puta
tu si ti kao pjesak kriv ako stanes na sredini a i auta koja ne stanu pjesacima kad prelaze drugu traku
to je samo dokaz na kojem nam je nivou kultura saobracaja i kod vozaca i kod pjesaka a u obe grupe dolaze ljudi iz istog okruzenja
-
makojidastavim
#55171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa citas li sta sam ja napisao? tu su krivi vozaciljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 10:15oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:12
ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samo
a da se plasim tog pjesackog kao ti isao bi okolo preko sina prema viza zgradi pa onda preko halida kajtaza pjesackog
- ljubicasti limun
#55172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ali pises da su pjesaci jednako krivi jer se zaustavljaju na polovini. a ja ti kazem da vecinom ne smiju i ne mogu drugacije.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:17pa citas li sta sam ja napisao? tu su krivi vozaciljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 10:15
oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.
a da se plasim tog pjesackog kao ti isao bi okolo preko sina prema viza zgradi pa onda preko halida kajtaza pjesackog
inace, naravno da se taj pjesacki izbjegava u 99,5 % slucajeva.
-
makojidastavim
#55173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pjesaci su krivi jer ih vecina dodje do pola pa ono hoce nece preci a auto staloljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 10:21ali pises da su pjesaci jednako krivi jer se zaustavljaju na polovini. a ja ti kazem da vecinom ne smiju i ne mogu drugacije.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:17
pa citas li sta sam ja napisao? tu su krivi vozaci
inace, naravno da se taj pjesacki izbjegava u 99,5 % slucajeva.
naravno razumijem ja pojedine pjesake jer ce drugi vozac kreten dati gas ili sl
kao sto rekoh to je samo slika nase kulture cak i opste a kamoli saobracajne
- Reglan
#55174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li kakvih info oko nestale zene iz Zabrdja?
-
bitangeIprinceze
#55175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Boga mi se ja fino načekam u autu na zeleno za pješakeljubicasti limun wrote: ↑26/02/2022 10:15oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.makojidastavim wrote: ↑26/02/2022 10:12
ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samo