SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#55152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dimu1927 wrote: 24/02/2022 15:45 evo hayat ismijava policiju jer su oduzeli auto onom sa 280k kazni... jadan ciko bolestan mora doktoru stalno a ovi ga pisu...

zamisli ti kakvi su to smetljari od novinara
Policija bolje zna i vrlodobro zna da on nije bas jadan i bolestan i da ide doktoru vec rastura drozu. Stari kokosar.
vjeshalica

#55153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

holowey wrote: 24/02/2022 16:41
Dimu1927 wrote: 24/02/2022 15:45 evo hayat ismijava policiju jer su oduzeli auto onom sa 280k kazni... jadan ciko bolestan mora doktoru stalno a ovi ga pisu...

zamisli ti kakvi su to smetljari od novinara
a nije im palo na pamet da je to mozda cikin auto samo po papirima a da ga neko drugi vozi?
Pa vozi ga "jadni ciko".
noviclan

#55154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

vjeshalica wrote: 24/02/2022 17:40
holowey wrote: 24/02/2022 16:41

a nije im palo na pamet da je to mozda cikin auto samo po papirima a da ga neko drugi vozi?
Pa vozi ga "jadni ciko".
Pa realno, ako nikada nije prosao kroz crveno, koristi pojas, koristi jevena dnevna svjetla u gradu, vozi prema ogranicenju na kraju krajeva postuje sve propise i bude kaznjen sto mu se organ naklatio na kosti ili prilikom kontrole ga kazne sto nema vazecu dozvolu za upravljanje hayat je u pravu
Dimu1927

#55155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

kad ti takav bez vozacke zgazi dijete onda dodji ovdje pa isto to ponovi
vjeshalica

#55156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

noviclan wrote: 24/02/2022 19:17

Pa vozi ga "jadni ciko".
Pa realno, ako nikada nije prosao kroz crveno, koristi pojas, koristi jevena dnevna svjetla u gradu, vozi prema ogranicenju na kraju krajeva postuje sve propise i bude kaznjen sto mu se organ naklatio na kosti ili prilikom kontrole ga kazne sto nema vazecu dozvolu za upravljanje hayat je u pravu
Eto kao nije prekrsaj sto voza neregistrovan i bez polozenog vozackog.
vjeshalica

#55157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dimu1927 wrote: 24/02/2022 19:18 kad ti takav bez vozacke zgazi dijete onda dodji ovdje pa isto to ponovi
I neregistrovanom truhlezi
katakomba

#55158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by katakomba »

noviclan wrote: 24/02/2022 19:17

Pa vozi ga "jadni ciko".
zasto si ti polagao da dobijes vozacku?
nepass1

#55159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Ja ne mogu vjerovati da neko opravdava ovo. Neregistrovano auto, nema vozacku, 280kKM kazne i bosnjo nadje opravdanje
Qler

#55160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Vala baš, I ja budala dajem pare za osiguranje i registraciju, produžuje dokumente, plaćam režije. Ja debil nisam znao da se može bez svega toga... Uštedio bi fino..
jasib

#55162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jasib »

zla_kraljica wrote: 25/02/2022 01:11 Image
Samo razmišljam...Šta ako ova informacija nije istinita, a mi započnemo hajku na muškarca sa fotografije, označimo ga kao kriminalca i pustimo pse na njega :-)
Laplace

#55163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Qler wrote: 24/02/2022 23:40 Vala baš, I ja budala dajem pare za osiguranje i registraciju, produžuje dokumente, plaćam režije. Ja debil nisam znao da se može bez svega toga... Uštedio bi fino..
To se radi samo ako ćeš vani, u BiH možeš komotno neregistrovan. Ako te kazne, uvijek možeš patetisati oko sirotinje itsl. Zato i imamo divlji zapad.
makojidastavim

#55164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by makojidastavim »

jasib wrote: 25/02/2022 01:18
zla_kraljica wrote: 25/02/2022 01:11 Image
Samo razmišljam...Šta ako ova informacija nije istinita, a mi započnemo hajku na muškarca sa fotografije, označimo ga kao kriminalca i pustimo pse na njega :-)
znam ovoga al nikad nisam cuo da napada babe i sl
ovo je onaj sto je prije godinu dvije u onom stanu u hrasnom da li pucao ili nozem nekoga napao
Thorgerson

#55165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

ljubicasti limun wrote: 21/02/2022 20:42
vjeshalica wrote: 21/02/2022 20:06

Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.
Bas nema.

@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.

Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
Znam koji je pjesacki, nisam ga koristio. Nije mi jasno sta je konkretno problem?

Gdje pise da moras preci oba pjesacka odjednom?

Ponavljam opet, ako ti je zeleno - kreces, preci ces do kraja pjesackog bez obzira kad se bude upalilo crveno. Dakle, bukvvalno da si zagazio na zelenom, drugi korak upali se crveno - PRECI CES BEZBJEDNO.

Ako sam shvatio vi ne mozete preci i drugi dio pjesackog, u jednom mahu? Pa to je vec drugi pjesacki prelaz. Samim tim opet ide sve ovo gore iznad. Ako si stigao na zeleno preci ces, ako ti se upalilo crveno fino ces stati i cekati zeleno.

Jebiga, to je raskrsnica, tako je napravljeno. Dakle to nije do trajanja zelenog, nego je namjerno tako napravljeno, da predjes do jednog dijela, cekas pa predjes drugi dio. Jel to debilno, jeste.

Al kazem, prometan je pravac i ocito su dali prednost automobilima nasuprot pjesaka.
ljubicasti limun

#55166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

Thorgerson wrote: 26/02/2022 01:55
ljubicasti limun wrote: 21/02/2022 20:42

Bas nema.

@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.

Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
Znam koji je pjesacki, nisam ga koristio. Nije mi jasno sta je konkretno problem?

Ponavljam opet, ako ti je zeleno - kreces, preci ces do kraja pjesackog bez obzira kad se bude upalilo crveno. Dakle, bukvvalno da si zagazio na zelenom, drugi korak upali se crveno - PRECI CES BEZBJEDNO.

Ako sam shvatio vi ne mozete preci i drugi dio pjesackog, u jednom mahu? Pa to je vec drugi pjesacki prelaz. Samim tim opet ide sve ovo gore iznad. Ako si stigao na zeleno preci ces, ako ti se upalilo crveno fino ces stati i cekati zeleno.

Jebiga, to je raskrsnica, tako je napravljeno. Dakle to nije do trajanja zelenog, nego je namjerno tako napravljeno, da predjes do jednog dijela, cekas pa predjes drugi dio. Jel to debilno, jeste.

Al kazem, prometan je pravac i ocito su dali prednost automobilima nasuprot pjesaka.
Ne radi se da se taj pjesacki mora preci odjednom, vec o tome da, kad pjesak mora stati na pola (jer zeleno traje bukvalno par sekundi), stoji u biti na sred ceste, nezasticen dok oko njega prolaze, recimo, kamioni. Dakle, nema pjesackog ostrva, podignutog trotoara, bukvalno cesta. O tome se radi.
makojidastavim

#55167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by makojidastavim »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 08:20
Thorgerson wrote: 26/02/2022 01:55

Ne radi se da se taj pjesacki mora preci odjednom, vec o tome da, kad pjesak mora stati na pola (jer zeleno traje bukvalno par sekundi), stoji u biti na sred ceste, nezasticen dok oko njega prolaze, recimo, kamioni. Dakle, nema pjesackog ostrva, podignutog trotoara, bukvalno cesta. O tome se radi.
o kojem pjesackom pricas?
onom desno ili lijevo kad dolazis od muzeja?
ljubicasti limun

#55168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

makojidastavim wrote: 26/02/2022 10:03
ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 08:20

O onom prema Zelj. stanici.
makojidastavim

#55169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by makojidastavim »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 10:08
makojidastavim wrote: 26/02/2022 10:03

ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samo
ti kad zakoracis prelazis do kraja nema veze sto je crveno te uhvatilo na pola puta
tu si ti kao pjesak kriv ako stanes na sredini a i auta koja ne stanu pjesacima kad prelaze drugu traku

to je samo dokaz na kojem nam je nivou kultura saobracaja i kod vozaca i kod pjesaka a u obe grupe dolaze ljudi iz istog okruzenja
ljubicasti limun

#55170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

makojidastavim wrote: 26/02/2022 10:12
ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 10:08

ne sjecam se sada al ako nema ostrva prelazis skroz do kraja nebitno sto se zeleno pali na 5 sekundi samo
ti kad zakoracis prelazis do kraja nema veze sto je crveno te uhvatilo na pola puta
tu si ti kao pjesak kriv ako stanes na sredini a i auta koja ne stanu pjesacima kad prelaze drugu traku

to je samo dokaz na kojem nam je nivou kultura saobracaja i kod vozaca i kod pjesaka a u obe grupe dolaze ljudi iz istog okruzenja
oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.
makojidastavim

#55171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by makojidastavim »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 10:15

oprosti, ali sta da ja kao pjesak radim ako dodjem do pola, a rijeka vozila mi dolazi s desne strane, bez namjere da se zaustave, a meni se vec ukljucilo crveno? oprosti, ali ja se ne smijem inatiti s vozilima od par tona koji ne postuje pravo prvenstva pjesaka, pogotovo kad je pjesak bez ikakve zastite, kao recimo na tom pjesackom.
pa citas li sta sam ja napisao? tu su krivi vozaci
a da se plasim tog pjesackog kao ti isao bi okolo preko sina prema viza zgradi pa onda preko halida kajtaza pjesackog
ljubicasti limun

#55172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

makojidastavim wrote: 26/02/2022 10:17

a da se plasim tog pjesackog kao ti isao bi okolo preko sina prema viza zgradi pa onda preko halida kajtaza pjesackog
ali pises da su pjesaci jednako krivi jer se zaustavljaju na polovini. a ja ti kazem da vecinom ne smiju i ne mogu drugacije.

inace, naravno da se taj pjesacki izbjegava u 99,5 % slucajeva.
makojidastavim

#55173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by makojidastavim »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 10:21
makojidastavim wrote: 26/02/2022 10:17

ali pises da su pjesaci jednako krivi jer se zaustavljaju na polovini. a ja ti kazem da vecinom ne smiju i ne mogu drugacije.

inace, naravno da se taj pjesacki izbjegava u 99,5 % slucajeva.
pjesaci su krivi jer ih vecina dodje do pola pa ono hoce nece preci a auto stalo
naravno razumijem ja pojedine pjesake jer ce drugi vozac kreten dati gas ili sl

kao sto rekoh to je samo slika nase kulture cak i opste a kamoli saobracajne
Reglan

#55174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

Ima li kakvih info oko nestale zene iz Zabrdja?
bitangeIprinceze

#55175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitangeIprinceze »

Boga mi se ja fino načekam u autu na zeleno za pješake :-) Bilo da sam na skretanju lijevo prema Franca Lehara bilo da kod amer ambasade skrećem desno prema Pofalićima.
Post Reply