Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#55101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mi jasno zašto ljudi dižu toliku frku oko vožnje autoputem u suprotnom smjeru, kao nešto opasno. Ja sam u ovih mjesec-dva nekoliko puta na relaciji Lašva-Kakanj vozio u suprotnomsmjeru, samo sam brzinu spustio na 80-90, i nikakav rizik, opušteno. Samo se dižepanika ni oko čega.
-
Naslovnica
-
zigson
#55103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sto ce se policija jebavati sa tim kad je kazna 40km?
Kad se zakon promijeni da ide oduzimanje i kazna 5000 onda vidim smisao u tome da se zaustavljaju i ganjaju.
Kad se zakon promijeni da ide oduzimanje i kazna 5000 onda vidim smisao u tome da se zaustavljaju i ganjaju.
-
Apoll0
#55104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa posaljes ga na vanredni tehnicki?
-
Naslovnica
-
Tabakmalac
#55106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na onom uključenju prema Butilama s kružnog, a ja sam iz pravca Safeta Zajke prema Butilama, lijevom trakom vozim jer uvijek znam da će biti neki mentol na uključnoj.
Naravno jedan dijasporaški šljam sa Švicarskim tablicama izlazi na lijevu traku skroz, ni pogledao ima li šta prije, a ne može ni brzine razviti. Džaba blicanje nekih 200-300m ranije, ono misli da je njegov autoput komplet.
Naravno jedan dijasporaški šljam sa Švicarskim tablicama izlazi na lijevu traku skroz, ni pogledao ima li šta prije, a ne može ni brzine razviti. Džaba blicanje nekih 200-300m ranije, ono misli da je njegov autoput komplet.
-
zdruzdjo
#55107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo sam si potvrdio ono sto sam ja rekao za svoj slucaj.
Ukoliko ne zelis da se neko zapuca "punim u tvoja bocna vrata i eventualno ti rebra zaljepi uz tvoja druga vrata, nemoj da skreces preko duple pune jer onaj neko iz suprotnog smjera ne moze znati(i ne ocekuje) da li si ti toliko malouman da to uradis i ugrozis njega na motoru/u autu/u kamionu....
Dolazimo opet do "generalizovanja".
Ne radimo svi to, ne divljamo svi, ne kretenisemo se svi, ne sakrivamo svi tablice, ne prozujimo svi 3 puta brze od dozvoljene brzine, ne sveramo svi izmedju auta....
Evo moj primjer.
U posljednjih 5 godina kako sam aktivnije na motoru u odnosu na godine prije, ja sam skupio ravno 0 (nula) kazni na motoru.
Za bilo sta. Cak ni ono najmanje prekoracenje brzine nemam ni jedno.
Jos nikada nisam nikoga ugrozio.
Mene koji vozim tako, zivotno ugroze sedmicno barem 3-4 puta.
Da, iz razloga koje sam naveo prodjem na semaforu izmedju auta da budem ispred ako mogu uvijek.
Predjem za svaku sezonu(april - oktobar) nekih 6-8 hiljada kilometara na motoru.
Veceras sam vozio na motoru od iz konjica u grupi od nas 3. na ilidzi, ispred nas na udaljenosti od dva-tri auta se pojavljuje policajac na motoru.
Nije mu palo na pamet da nas zaustavlja, kontrolise ili sl. Vozili smo uredno i po ogranicenju(tu i tamo).
Na malti je zaustavio nekog nadobudnog drkadziju u golfu 7 koji je sverao izmedju auta bez zmigavaca.
I onda mi se nadje neko ko kaze "svi ste vi na motoru divljaci/kriminalci/kreteni"
Ukoliko uzmemo od ukupnog broja auta, procentualan broj auta gdje vozaci dnevno vidimo da prave idiotluke, i procentualan ukupni broj motora gdje motoristi to isto rade, vidjeti ces da su vozaci auta u debelom procentualnom vodstvu. Pa zasto onda je toliki krst na nasim ledjima? Reci cu ti ja. balkanski retardirani mentalitet.
Evo npr, da li si ikada vidio motoristu koji nekoga pretice i kucka na mobitel?
-
tokio25
#55108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
problem je sto si ti u manjinizdruzdjo wrote: ↑07/08/2026 23:10Upravo sam si potvrdio ono sto sam ja rekao za svoj slucaj.
Ukoliko ne zelis da se neko zapuca "punim u tvoja bocna vrata i eventualno ti rebra zaljepi uz tvoja druga vrata, nemoj da skreces preko duple pune jer onaj neko iz suprotnog smjera ne moze znati(i ne ocekuje) da li si ti toliko malouman da to uradis i ugrozis njega na motoru/u autu/u kamionu....
Dolazimo opet do "generalizovanja".
Ne radimo svi to, ne divljamo svi, ne kretenisemo se svi, ne sakrivamo svi tablice, ne prozujimo svi 3 puta brze od dozvoljene brzine, ne sveramo svi izmedju auta....
Evo moj primjer.
U posljednjih 5 godina kako sam aktivnije na motoru u odnosu na godine prije, ja sam skupio ravno 0 (nula) kazni na motoru.
Za bilo sta. Cak ni ono najmanje prekoracenje brzine nemam ni jedno.
Jos nikada nisam nikoga ugrozio.
Mene koji vozim tako, zivotno ugroze sedmicno barem 3-4 puta.
Da, iz razloga koje sam naveo prodjem na semaforu izmedju auta da budem ispred ako mogu uvijek.
Predjem za svaku sezonu(april - oktobar) nekih 6-8 hiljada kilometara na motoru.
Veceras sam vozio na motoru od iz konjica u grupi od nas 3. na ilidzi, ispred nas na udaljenosti od dva-tri auta se pojavljuje policajac na motoru.
Nije mu palo na pamet da nas zaustavlja, kontrolise ili sl. Vozili smo uredno i po ogranicenju(tu i tamo).
Na malti je zaustavio nekog nadobudnog drkadziju u golfu 7 koji je sverao izmedju auta bez zmigavaca.
I onda mi se nadje neko ko kaze "svi ste vi na motoru divljaci/kriminalci/kreteni"
Ukoliko uzmemo od ukupnog broja auta, procentualan broj auta gdje vozaci dnevno vidimo da prave idiotluke, i procentualan ukupni broj motora gdje motoristi to isto rade, vidjeti ces da su vozaci auta u debelom procentualnom vodstvu. Pa zasto onda je toliki krst na nasim ledjima? Reci cu ti ja. balkanski retardirani mentalitet.
Evo npr, da li si ikada vidio motoristu koji nekoga pretice i kucka na mobitel?
ovdje vi sigurno uzimate sebe za primjer dok mi koji ne vozimo motor uzimamo primjere koji smo dozivjeli vidjeli i sl
a takvih je priznat ces dosta koji krse sva moguca pravila
ako uzmemo procentualno ja se ne bih slozio sa tvojom tezom da je medju vozacima automobila veci procenat koji divlja i radi idiotluke u odnosu na motoriste