Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
On treba na kamion i da ga neko odvuce do lokacije a ne ovako i da gusla
Ima se moze se. Njemu se transport na sleperu jako brzo isplati. Ko ovu mehanizaciju posjeduje sigurno i sleper ima.
eh, jesi l' kad vidio zjbncije s pripremom za i sami utovar te masine na labudicu, pa osiguravanje iste da ne bi bRez redbulla dobila krila... i na kraju, nakon puno vise utrosenog vremena taj isti sleper bi presao isti put istom trakom, mozda dvadesetak km/h brze
Ima se moze se. Njemu se transport na sleperu jako brzo isplati. Ko ovu mehanizaciju posjeduje sigurno i sleper ima.
eh, jesi l' kad vidio zjbncije s pripremom za i sami utovar te masine na labudicu, pa osiguravanje iste da ne bi bRez redbulla dobila krila... i na kraju, nakon puno vise utrosenog vremena taj isti sleper bi presao isti put istom trakom, mozda dvadesetak km/h brze
Sigurno nece bacati pare, najbolje znaju sta im se isplati ako se osvrnemo na cijenu radnog sata i potrosnju goriva.
Meni ne bi smetalo.
Sigurno nece bacati pare, najbolje znaju sta im se isplati ako se osvrnemo na cijenu radnog sata i potrosnju goriva.
Meni ne bi smetalo.
prije nekoliko godina, ako me sjecanje jos sluzi... da ti centrotrans posalje dizalicu na zeljenu adresu racuna se u startu minimum 2 sata rada, sat je bio 250KM. Treba ti bager, moze... sve ima svoju cijenu. Sat pocinje teci od momenta polaska, tako da dok on dodje... ako nisi sve pripremio za rad masine, samo si ti na gubitku.
konta nekad negdje lijevo skrenuti, a s obzirom na gabarite i vidljivost, ovo mu je najsigurnije
uostalom, moze se proci desnom trakom, iliti srednjom, dje problem
je li imao ukljucenu rotaciju, jest.
je li ima reg. tablicu, ima.
dje onda problem?
da je tvoj bager bil' se ti isprsio i k'o hadzija placao sleper za par kilometara?
bi, al' u qrcu
Cuj ovog pravobranioca, jel treba svaki clan zakona da ti navedem sta nije ok ili imas malo mozga i common sensa u glavi?
Tko ima ovakav bager ima i kamion za prevoz jer ne moze se on ovako vozikati kad god gdje je njemu kurcu cejf, i da je moj platio bih sve sta treba jer sam normalan covjek i biznismen koji ima para za ovu grdosiju a ne seljacina iz sume koji misli da moze sta hoce i gleda da zajebe sve okolo.
Koga zabole jel rotaciju upalio, tablice jedva vidljive, ako vec ovako grdosiju vozis i guslas odes u krajnju desnu pa guslas jer je to traka za takve nebuloze, nema ba opravdanja nikakavog da se vozika ovako da ga boli kurac a i ti si smjesan koji ovo pravdas bez obzira da li se zajebajes ili ne, cuj moro negdje lijevo skrenuti pa haj oprosteno mu je, halo
dje onda problem?
da je tvoj bager bil' se ti isprsio i k'o hadzija placao sleper za par kilometara?
bi, al' u qrcu
Cuj ovog pravobranioca, jel treba svaki clan zakona da ti navedem sta nije ok ili imas malo mozga i common sensa u glavi?
Tko ima ovakav bager ima i kamion za prevoz jer ne moze se on ovako vozikati kad god gdje je njemu kurcu cejf, i da je moj platio bih sve sta treba jer sam normalan covjek i biznismen koji ima para za ovu grdosiju a ne seljacina iz sume koji misli da moze sta hoce i gleda da zajebe sve okolo.
Koga zabole jel rotaciju upalio, tablice jedva vidljive, ako vec ovako grdosiju vozis i guslas odes u krajnju desnu pa guslas jer je to traka za takve nebuloze, nema ba opravdanja nikakavog da se vozika ovako da ga boli kurac a i ti si smjesan koji ovo pravdas bez obzira da li se zajebajes ili ne, cuj moro negdje lijevo skrenuti pa haj oprosteno mu je, halo
koliko se ti ono rece dugo voz'o iza njega, od stupa do opstine N.grad?s 20km/h njegove brzine, dobar si, a sto bolan nisi zvao policiju... eto i slik'o si ga? Dje problem? kuzis, ne, a sta da ti recem, do tebe je, ne do njega.
No sikiriki, be hairli
semirsar wrote: ↑30/07/2026 16:21
dje onda problem?
bi, al' u qrcu
koliko se ti ono rece dugo voz'o iza njega, od stupa do opstine N.grad?s 20km/h njegove brzine, dobar si, a sto bolan nisi zvao policiju... eto i slik'o si ga? Dje problem? kuzis, ne, a sta da ti recem, do tebe je, ne do njega.
No sikiriki, be hairli
Nisam se ja vozio iza njega citvao vrijeme, I Koju policiju da zovem tacno u tom momentu vremena? Ilidza? Novi Grad? Da zovem u voznji na telefon da me prebacuju sa broja na broj jel? Dok ja nazovem on ce biti gdje pa ce neko odreagovati? da ga pratim nesto gdje ide i glumim drota nekog jel nam i to posao? Uslikao sam ga u sekundi za to ne treba neka nauka, i cuj problem do mene Problem je do debila koji ne zna ni kojom trakom se vozi u ovakvim situacijama a u ostatku saobracaja od takvih kao ti sto ih brane i pravdaju kao da je to ok jer nesto nesto,u desnu pa guslaj sa bagerom klosari jedni nesposobni, a i ti umjesto da sutis jer znas da ovo nije ok ovdje mi nesta pametujes.
No sikiriki, be hairli
Nisam se ja vozio iza njega citvao vrijeme, I Koju policiju da zovem tacno u tom momentu vremena? Ilidza? Novi Grad? Da zovem u voznji na telefon da me prebacuju sa broja na broj jel? Dok ja nazovem on ce biti gdje pa ce neko odreagovati? da ga pratim nesto gdje ide i glumim drota nekog jel nam i to posao? Uslikao sam ga u sekundi za to ne treba neka nauka, i cuj problem do mene Problem je do debila koji ne zna ni kojom trakom se vozi u ovakvim situacijama a u ostatku saobracaja od takvih kao ti sto ih brane i pravdaju kao da je to ok jer nesto nesto,u desnu pa guslaj sa bagerom klosari jedni nesposobni, a i ti umjesto da sutis jer znas da ovo nije ok ovdje mi nesta pametujes.
koliko god to ne bilo ok ti nisi nista uradio da on sutra to opet ne uradi
dobro ti je rekao trebao si zvati policiju bilo koju i svoje si rijesio
sta ce dalje biti je druga prica
da je tako 10 vozaca nazvalo sigurno ne bi vozio do krajnje destinacije bez kazne ili sl
NediM17 wrote: ↑06/08/2026 09:00
Opet dobro poznati plavi Capture jutros prije Petrola nece da se skloni u desnu traku. Jos kao krenu pa se vrati. Njemu dobro poznati 308.
Ovih dana od kako su ove vrucine, fakat postaje nesnosno voziti.
Nevjerovatno je kakve gluposti ljudi rade za volanom, a i oni koji pjesace.
to neka nervoza, srklet, gasanje ili guslanje bezveze, ulijetanje, telefoni u rukama, pjesaci prelaze preko ceste na crveno kao lobotomizirani, zaputi se preko ceste preko 3 trake u jednom i u drugom smjeru, prelazi cestu mimo pjesackog i jos tipka na telefon.....ma horor.
Vidimo po crnoj hronici da je svaki dan 5-6 nekih sudara opasanih.
Danas oko 17:00 vozim auto putem od sarajeva. Uvijek na auto putu uredno vozim desnom trakom. Kad preticem nekoga lijevom, odmah nakon preticanja se vracam u desnu.
Negdje malo prije kaknja u kanjonu pored termoelektrane, lagano preticem nekog mercedesa. neke strane table. Obidjem sa nekih 130-ak, i nastavim lagano.
Malo nakon toga, isti taj mercedes mi prilazi lijevom trakom da me obidje. Ali izuzetno sporo. ja vozim nekih 125, a mercedes mi prilazi sa nekih 126-128. i to traaaaaaaje. Prilazi mi i okrenem se da vidim: vozacica hamsa pretice me sa pola kilometara na sat brze od mene i kuca na telefon.
znaci u jednoj ruci je telefon, a drugom je samo ovlas rubom dlana naslonjenim sa donje strane na volan i kucka prstima. vozi pored mene jedva da me prolazi.
Ono ne mogu da vjerujem. Kako cesta vijuga, hladno prelazi u moju traku i zamalo me ne ocesa.
sjednem na sirenu, ista se malo zbuni, pa jos vise zagazi u moju traku. naravno usporim. kontam idi s milim bogom.
Nastavila je voziti lijevom trakom tako sverajuci cas u jednu cas u drugu traku.
Sve mentalno oboljelo bogami, u nekom takmicenju, e neš mene i sl, a tamo voznja 5kmh razlike
Neko jednostavno ne moze da prezvace da me boli Q i za njih i za njihovu voznju, vozim idem ne smetam, hoces da pretknes izvoli, ali se i pomakni kad ja idem i to je to
Ne moras me ganjati jer sam te pretekao, nista se nece desiti
Manjak emocionalne regulacije
Višak kafe
I generalno šljam mentalitet našeg naroda
Rješenje je jednostavno, ali rješenje nikad nećemo dobiti jer svima odgovara da policajci uzimaju plate za drkanje kurca povazdan.
Jučer dvoje stoje na raskrsnici na dnu Kralja Tomislava "regulišu saobraćaj". Lik pred njima hlaaadno iz krajnje desne ulijeće u Branislava Đurđeva, ma ni da pogleda - ode on. Ovo dvoje isto fikusi stoje.
Jebemu kralja ionako ste zapisničari odavno, pa zapišite takve slučajeve i u stanicu fino predajte svom nadređenom, pa nek' on odlučuje koga smije, a koga ne smije kazniti. Ali nemoj puštati da svaki jado radi po gradu šta hoće.
Gdje je onaj što je govorio da motoristi ne trebaju biti zadnji na semaforu zato jer ih je strah da će ih neko udariti?
E pa jučer je jedan u alipasinoj, kod dm-a na ciglanama stao, i hoće da skrene lijevo preko duple pune?
Pa što ga tu nije strah bilo?
hopi wrote: ↑07/08/2026 11:14
Gdje je onaj što je govorio da motoristi ne trebaju biti zadnji na semaforu zato jer ih je strah da će ih neko udariti?
E pa jučer je jedan u alipasinoj, kod dm-a na ciglanama stao, i hoće da skrene lijevo preko duple pune?
Pa što ga tu nije strah bilo?
Evo ja kazem to. I stojim iza toga. Jedino ne stojim iza toga da ne "trebamo" biti zadnji. Akcenat je na ovo trebati.
Kazem da to uradim jer ne zelim da me neko udari odozada, ko u autu puca selfe za instagrama dok veselo i brzo mi se priblizava bez kocenja. A ako ne mogu to da uradim fizicki, necu se ni gurati.
Tvoj slucaj. Ne znam zasto ga nije bilo strah.
Znam da je mene bilo neki dan kad mi je u halilovicima kod binga lik veselo presjekao duplu punu na skretanju za parking binga, a ja sa motorom kocio i gotovo driftao zadnjim krajem motora da ne opalim u njega.
A nisam vozio preko ogranicenja niti brzao.
I nista. Skrenuo covjek.
Krasno.
Ali pazi ovo, ako ne želiš da te neko pokupi od'zada, eventualno ali eventualno nemoj stati na sred ceste gdje niko ne očekuje da ćeš stati, da bi skrenuo lijevo preko duple pune.