IRAN

Sanjarko

#55026 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Ja znam da svijet radi, a Amerika se gradi, tako godinama zbog dolara jer ga mogu štampati u ogromnim količinama, ali radi i Amerika da se ne lažemo, ali štampanje dolara im pomaže uveliko uglavnom u svemu.

@Truba tačno, čekaju Mesiju Jevreji, a Krščani neki ih u tome podržavaju i postali su moderni Krstaši, neo-Krstaši.
Peacean

#55027 Re: IRAN

Post by Peacean »

Škobo Habu

#55028 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

Thorgerson wrote: 03/03/2026 09:39 Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.

Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.

Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!

O cemu pricamo?

Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.

I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.

Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
Sve je to na deklarativnom nivou.

Upredi situaciju sa Irakom 2003. godine. Cijela zapadna alijansa je bila uz Busha jr.

Trump danas prijeti najbližim saveznicima u NATO-u.

Dalja eskalacija je samoubilačka misija za kompletan region.

Šta mi uopšte znamo o "underground" komunikaciji između Kine ili Rusije sa Iranom?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55029 Re: IRAN

Post by pici »

prije 31 minutu
"Otvorena izdaja". MAGA pokret bijesan na Trumpa zbog napada na Iran
MAGA pokret bjesni na Trumpa zbog udara na Iran i američkih žrtava, napade vide kao izdaju obećanja o prekidu "beskrajnih ratova".
prije 18 minuta
Trump prozvao Zelenskog prevarantom pa priznao probleme s dijelom streljiva
Američki predsjednik Donald Trump u objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social poručio je da su američke zalihe streljiva na srednjoj i višoj srednjoj razini "nikada veće ni bolje", ali je istodobno priznao da na najvišoj razini "nisu tamo gdje žele biti".
prije 4 minute
Trump se javio Kurdima, traži pomoć u ratu s Iranom
Američki predsjednik Trump, na poticaj Izraela, razgovarao je s kurdskim vođama u Iraku o njihovoj mogućoj ulozi u ratu protiv Irana, s obzirom na njihov strateški položaj i borbeno iskustvo.

posljedice zutog govneta ce biti, tresla se gora rodio se miš... ja ne shvatam, koji moras biti idiot pa se upustiti u nesto za sta nemas kapacitet. Ucjene mossad epstainom su urodile plodom. Nevjeovatno je da je americko pravosudje zakazalo. Pa imate otvoren atak na americko pravosudje od strane mossada i drugih stranih sluzbi. Nije teorija zavjere, to je sada decidno jasno.
Dilibus

#55030 Re: IRAN

Post by Dilibus »

Prati li iko sto je Francuska poslala svoj nuklerani nosac aviona i njihovo prepucavanje s Natanjahuom.
Haris.ba

#55031 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Dilibus wrote: 03/03/2026 11:06 Prati li iko sto je Francuska poslala svoj nuklerani nosac aviona i njihovo prepucavanje s Natanjahuom.
Ne, jer su u sustini nebitni.
Dilibus

#55032 Re: IRAN

Post by Dilibus »

Haris.ba wrote: 03/03/2026 11:07
Dilibus wrote: 03/03/2026 11:06 Prati li iko sto je Francuska poslala svoj nuklerani nosac aviona i njihovo prepucavanje s Natanjahuom.
Pa doduse, ima i ta mjesta.
bosanski__

#55033 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Sanjarko wrote: 03/03/2026 10:44 Ja znam da svijet radi, a Amerika se gradi, tako godinama zbog dolara jer ga mogu štampati u ogromnim količinama, ali radi i Amerika da se ne lažemo, ali štampanje dolara im pomaže uveliko uglavnom u svemu.

@Truba tačno, čekaju Mesiju Jevreji, a Krščani neki ih u tome podržavaju i postali su moderni Krstaši, neo-Krstaši.

pa ljudi vjeruju dolar i zato je dolar jak.

evo šta bi ti prije ? dolar ili kineske juane ili ruske rublje ?
Edin H.

#55034 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Mnogi smatraju da su preuzeli primat najjače evropsle pomorske sile :oops:
klaki

#55035 Re: IRAN

Post by klaki »

bosanski__ wrote: 03/03/2026 11:10
Sanjarko wrote: 03/03/2026 10:44 Ja znam da svijet radi, a Amerika se gradi, tako godinama zbog dolara jer ga mogu štampati u ogromnim količinama, ali radi i Amerika da se ne lažemo, ali štampanje dolara im pomaže uveliko uglavnom u svemu.

pa ljudi vjeruju dolar i zato je dolar jak.

evo šta bi ti prije ? dolar ili kineske juane ili ruske rublje ?
mosa evrići
LSD

#55036 Re: IRAN

Post by LSD »

Image

Bolnica u Teheranu.

Ovako Amerika i Izrael "oslobađaju iranski narod od opake diktature" i donose demokratiju.
T4h

#55037 Re: IRAN

Post by T4h »

Napad na školu, bolnicu...slike ubijene djece...samim tim samo uzrokuju da se društvo više ujedini...Kurdi nakon prodaje u Siriji bi stvarno trebali biti nadareno glupi da pristanu biti žrtva u ovom sukobu.
Mislim da će se uskoro tražiti izlazna strategija. Sve ovo naše je naglabanje, vjerujem da se iza kulisa vrše intenzivni pregovori i razgovori...kako u ovoj situaciji prikazati što veći uspjeh. Dovoljno je da Trump kaže uništili smo kapacitete Irana i to je to. Realnost je svakako ono što nam dopuste da vidimo. Mislim da attrition war nece nikome donijeti ništa.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#55038 Re: IRAN

Post by arman1 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kolumna ... /260302111
Sljedeći tradiciju Bosanskih muslimana koji su za vrijeme WWII često rizikovali živote spašavajući jevreje (moja porodica je uzela učešće)moralna obaveza je biti na strani napadnutog i ugnjetavanog.
Status "I stand with Iran" dobija lajkove od ljudi iz EU, i usa ali i ogavne komentare iz susjednih nazovimo država, kao i beduinskih nesretnika.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#55039 Re: IRAN

Post by anex »

Treba otvoriti temu da se kladimo ko će prije kliknuti crveni dugmić...za nuklearku... 8)
Danguba

#55040 Re: IRAN

Post by Danguba »

Dozer wrote: 03/03/2026 09:33
DebelinJoe wrote: 03/03/2026 09:30 Kažu da je demokratija kada se vuk i ovca dogovaraju šta će kuhati za ručak...

Nenadjebivo....

I sve glavurde u UN-u sute na ove budalastine...
Ovo je jos jedno ponizenje UN i njenih organizacija.
Zele obesmisliti postojanje UN a stvoriti sebi podloznu organizaciju.

Uz to, Amerika duguje storine miliona UN za finansiranje i vjerovatno je to razlog sto ih trpe.

Trebaju sjesti ostale clanice i dogovoriti se o nastavku djelovanja a ako treba i o izmijestanju sjedista dok je ova americka administracija.

Sta do sada nije uradila Amerika i Izrael da ponize UN(zatvaraju im osoblje, ruse im objekte, zabranjuju djelovanje...)?
Haris.ba

#55041 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Edin H. wrote: 03/03/2026 11:11
Golemo. :lol:

Francuska je sila za zemlje poput Bosne.
Rejhana

#55042 Re: IRAN

Post by Rejhana »

GungodessMissFortune

#55043 Re: IRAN

Post by GungodessMissFortune »

pici wrote: 03/03/2026 08:40
Bivši šef CIA-e: Trumpovi udari na Iran su katastrofalna pogreška

BIVŠI direktor CIA-e John Brennan izjavio je kako su vojni udari predsjednika Donalda Trumpa na Iran "drastično loša pogreška". Brennan je u emisiji "The Weeknight" na MS NOW-u usporedio napade s američkom invazijom na Irak 2003. godine, za koju tvrdi da je izazvala desetljeća kaosa.

Usporedba s invazijom na Irak
"Mislim da je ovo drugi put u ovom stoljeću da su Sjedinjene Države napravile katastrofalnu pogrešku upuštanjem u sukob na Bliskom istoku. Prvi put je to bilo 2003. godine kada smo napali Irak, što je izazvalo godine i godine kaosa, nasilja i terorizma", rekao je Brennan.

"To je dovelo do uspona ISIS-a i još se oporavljamo od 20 godina tog nereda. Sada pokrećemo ovaj veliki napad na Iran, vrlo veliku zemlju, znatno veću od Iraka", dodao je. "Ono što smo vidjeli proteklih dana su razorni napadi na Iran i iransku vladu. Iranski režim trenutačno ne popušta i zato napada svim raspoloživim sredstvima obližnje ciljeve, bilo da je riječ o američkim bazama ili zaljevskim arapskim državama."

"Netanyahu je uvukao Trumpa u ovo"
"Svjedočimo tragičnom, besmislenom i nepotrebnom gubitku života. Kao što je senator Warner rekao, nije bilo neposredne prijetnje", nastavio je Brennan. "Mislim da je jasno da administracija sada izmišlja stvari kako bi pokušala opravdati ono što se događa."

"Ono što je meni jasno jest da je Benjamin Netanyahu, koji je dugo priželjkivao ovakvu vojnu operaciju protiv Irana, uspio pridobiti Trumpa i uvući ga u ovako nešto", zaključio je Brennan koji je na čelu CIA-e bio od 2013. do 2017.

Uvjek republikanci zaseru stvar do balčaka. Teski konfederacijski moronski kravari. KKK im je u genetskom kodu i to je nepopravljivo. Eno pustaju bijelce juznoafrikance da mogu uci u ameriku kada zele i to jos dobijaju benefite. Mislim o cemu ovdje pricamo. Na vlasti su nacisti i tacka. Oni fasisti u tel avivu su ih docekali rasirenih ruku. Medjutim, istorija je pokazala da takvi "krscani" mrze jevreje vise nego iko na planeti. Cionisti misle parama ce mazati oci ovim jevandjelistima. Pitajte ih ko je kriv za Isusovu smrt. Ovi cionisti znaju odgovor al placaj i suti. Nevjerovatno je kako se istorija ponavlja, nevjerovatno. Netreba baba vanga, nostradamus i ini deseti, samo procitaje istorijske knjige i sve ce vam biti jasno sta ce biti u buducnosti. Deja vu.
Inace sada sam 100% uvjeren da je onaj pedofil epstain bio mossadovac i da su targetirali visoke zapadne zvanicnike i onda ih ucjenjivali. I ova cenzura je dokaz svemu tome. Fdje je ono govno vens da kaze kada fasistoidni desnicari pricaju to je sloboda govora a kada ljudima se otvore oci i kazu istinu to je terorizam i cenzurisu ih. Jebo mule u iranu ne interesuju me, nek se sklone isto govno drugo pakovanje ali nisu napali nikoga. Cemu ovo sve... zbog tri idiotske tacke iz usta zutog govneta. Ubijas djecu zbog... cega?
Pici druže, demokrate su konfederalci, republikanci su sa sjevera, malo si pobrkao.
Romanija

#55044 Re: IRAN

Post by Romanija »

Ne samo mornarica, imaju potpuno neovisan vojni sistem, od prozivodnje i nabavke sarafa do najviseg nivoa neovisnosti komandovanja nuklearnim arsenalom. I kopnena vojska im je danas na vecem nivou od britanske, koja danas bez USA ne bi mogla operativno djelovati.
Danguba

#55045 Re: IRAN

Post by Danguba »

Benjo34 wrote: 03/03/2026 09:48 Koliko ce im trebati da predju na Tursku? Tipujem da ce se tu brzo nesto skontat, jer cilj je imati nestabilne drzave jer se takvi prostori ne mogu braniti i lakse ih je preuzimati
Probase sa vojnim udarom da im nametnu Pahlavija pardon Gulena ali ih brko posamara za dugo vremena. :izet:
Naravno da nece odustati od Turske i da je ona slijedeca ako do tada ne polome zube.
Jednostavna logika, ne smije musliman imati nista cime bi se mogao braniti.
dr_Evil

#55046 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/03/2026 10:17
dr_Evil wrote: 03/03/2026 10:09
Tvrtko II Kotromanić wrote: 03/03/2026 09:54

ma pusti ga ba
lik je trol, puca pricu lafo bosnjak porijeklom iz istocne bosne
nidje veze
ovdje je po zadatku
Ali meni je extra kako izaberu, imamo bosance iz Tuzle - jer'vo ono Tuzla je jedini grad koji je u narativu ostao crven pa mora da ga u crno farba, i Bosnjaka iz Podrinja - valjda sto je Podrinje simbol stradanja i otvorena rana.

Ebi ga, nece niko da bude Bosnjak iz Neuma, ili Hrvat iz Brckog :D
Vi stvarno mislite ne postoje bosnjaci ateisti kojima se istok ne svidja radi vjerskog radikalizma? :D
:D biti ateist ne znaci biti za nepravdu i krsenje medjunarodnog prava - cak naprotiv!
Haris.ba

#55047 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Romanija wrote: 03/03/2026 11:32 Ne samo mornarica, imaju potpuno neovisan vojni sistem, od prozivodnje i nabavke sarafa do najviseg nivoa neovisnosti komandovanja nuklearnim arsenalom. I kopnena vojska im je danas na vecem nivou od britanske, koja danas bez USA ne bi mogla operativno djelovati.
Francuzi jesu sila, ali za nas.

Evo, sta mogu sa onim nosacem aviona? Malo dronove gadjati oko Izraela, i to je to.
lajkujMe

#55048 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Haris.ba wrote: 03/03/2026 11:28

Golemo. :lol:

Francuska je sila za zemlje poput Bosne.
Nemojte Francusku ismijavati, jedina Europska zemlja koja je jos davne 1960 godine izasla iz zajednicke komande Natoa jer se ne zele podrediti Americkoj komandi.
Jedina zemlja u Nato (mimo SAD) koja insistira da sama dizajnira istrazuje i proizvodi oruzane sisteme. Apsolutno sve sto imaju je Francuski dizajn. I to su veoma uspjesni.
I odbijaju da uzimaju od Amera bilo sta.

Sami su razvili nuklearne bombe i reaktore
Sami su proizveli svoj nuklearni nosac aviona
Sami prave svoju avijaciju, tenkove i sve ostalo
Sami lansiraju satelite i njihov je dizajn
I jedna od rijetkih Europskih zemalja koja poslije pada SSSR nije drasticno smanjila vojni potencijal.

Francuzi unutar NATO vjerovatno imaju najjacu mornaricu trenutno pored SAD, VB koja je nekada bila najveca pomorska sila ima trenutno vise admirala nego brodova.
Jedino Italijani se jos tu mogu pohvaliti.

A taj Nosac aviona Charles de Gaul je velicinom i spoaobnostima skoro isti kao Americki Nimitz Nosac aviona i cisto da se zna ni Kina jos nema takav dizajn a trude se 30 godina da ga stvore.
statixx

#55049 Re: IRAN

Post by statixx »

Hezbollah said on Tuesday that Lebanon was facing the prospect of an all-out war with Israel, as Israeli forces invaded and seized parts of southern Lebanon in a sharp escalation of the conflict. “⁠The phase of patience has ended, leaving us with no option but to return to resistance,” Mahmoud Qamati, senior Hezbollah official, said in a statement. If Israel wants an open war, he added, “then let it be an open war.”
Ovi prijete ratom, a libanska vojska se povukla. Na kraju ce se medjusobno poklati, a Izrael otkinuti dio zemlje.
Haris.ba

#55050 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

lajkujMe wrote: 03/03/2026 11:36 A taj Nosac aviona Charles de Gaul je velicinom i spoaobnostima skoro isti kao Americki Nimitz Nosac aviona i cisto da se zna ni Kina jos nema takav dizajn a trude se 30 godina da ga stvore.
Poenta je da sa tim nosacem nece napasti zemlju koja moze odgovoriti. Ide se u Mediteransko more ubiljeziti koju ispaljenu raketicu na dronove i to je to.

Naoraviti moderan nosac aviona jeste jedan vrhova tehnologije.
Ali, nemojmo od Francuza praviti ono sto nisu - uopce bitni u odnosima kakav je ovaj sada rat sa Iranom.
Last edited by Haris.ba on 03/03/2026 11:41, edited 1 time in total.
Post Reply