Carsijski ljudi mada i cisto sumnjam da ti je otac isao po Borovici ili Bilivodama i nesto se druzio sa "rajom" iz Bili Voda_BataZiv_0809 wrote:Roditelji mi nisu iz Zenice, ali vecina prijatelja koju spominju i one koje znam licno su Srbi i Hrvati. Mati mi je iz Sarajeva, a otac iz Kaknja, studirao u Banjaluci.kosava wrote: Pitaj roditelje sa koliko su se on iz Mutnice ili Perna Hana ljudi druzili u djetinjstvu?
Pocetak rata u Sarajevu
-
kosava
#551 Re: Pocetak rata u Sarajevu
-
kosava
#552 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Danguba opet kazem pitaj bilo koga sa poteza Doboj -Bosanski Brod ili gore sa Nisicke Visoravni pa ces vidjet o cemu pricam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#553 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Hehe zna, kad malo popije, pricat koji mu je od kolega iz studentskog doma u Banjaluci otisao u cetnikekosava wrote:
Carsijski ljudi mada i cisto sumnjam da ti je otac isao po Borovici ili Bilivodama i nesto se druzio sa "rajom" iz Bili Voda
Dosta njegovih i majcinih prijatelja zive od Amerike do Australije, vecinom ljudi otisli prije nego sto je pravo sranje krenulo. Trebali su i moji otici, ali eto ispade drukcije.... Offtopicarimo svakako, mozemo i na nasoj zenickoj temi ili na pp ako te sta interesuje.
-
kosava
#554 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Bato,
Ma ne ulazim ja ni u ciju intimu a znam ja sta ti hoces na PP( link one do uradaka one nase sugradjanke
)
Ma ne ulazim ja ni u ciju intimu a znam ja sta ti hoces na PP( link one do uradaka one nase sugradjanke
- bach
#555 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Što se tiče Nišića, okruglica je oduvijek smatrana četničkim leglom. Tamo muslimanska noga nikad nije kročila, bar se tako pričalo...kosava wrote:Danguba opet kazem pitaj bilo koga sa poteza Doboj -Bosanski Brod ili gore sa Nisicke Visoravni pa ces vidjet o cemu pricam.
-
kosava
#556 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Pa nisu ni druga sela zaostajala tako da su jedni drugima prolazili kraj kuca bez da kazu dobar dan ali eto ja neznam o cemu pricam.bach wrote:Što se tiče Nišića, okruglica je oduvijek smatrana četničkim leglom. Tamo muslimanska noga nikad nije kročila, bar se tako pričalo...kosava wrote:Danguba opet kazem pitaj bilo koga sa poteza Doboj -Bosanski Brod ili gore sa Nisicke Visoravni pa ces vidjet o cemu pricam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#557 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Sto me ovako otkri pred ljudimakosava wrote:Bato,
Ma ne ulazim ja ni u ciju intimu a znam ja sta ti hoces na PP( link one do uradaka one nase sugradjanke)
-
kosava
#558 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Ma neznaj o kome i o cemu mi to, samo reci o jednom vamo iz Travnika neznas covjeka. 
- tandmand
#559 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Kao da se nesto mnogo promijenilo u mentalitetu nekih Bosnjaka i nakon genocida 92-95.Dr. Kuca wrote:Ali kako vi stariji niste mogli dokuciti sta se radi? Srbi psuju tita ovo ono, bosnjo na metke ide mi smo titini, mi ti se kunemo... Zasto ste bili toliko glupi? Nakon Slovenije i Hrvatske?
I dan danas imas one koji se kunu u Tita, Jugoslaviju, Bratstvo i jedinstvo. Zacudjujuce je da tu ima mnogo mladih koji Jugoslaviju ne pamte ali to objasnjavam uticajem uze obitelji. Tipicna recenica im je "vidi sta nam rade nacionalisti", umjesto da kazu vidi sta nam rade separatisti i agresori. Jos je cudnije da se u stvarnom zivotu mnogi od ovih ne druze i slabo kontaktiraju sa osobama druge nacionalnosti. No, Tito i BJ su im zakon.
- bach
#560 Re: Pocetak rata u Sarajevu
tandmand wrote:Kao da se nesto mnogo promijenilo u mentalitetu nekih Bosnjaka i nakon genocida 92-95.Dr. Kuca wrote:Ali kako vi stariji niste mogli dokuciti sta se radi? Srbi psuju tita ovo ono, bosnjo na metke ide mi smo titini, mi ti se kunemo... Zasto ste bili toliko glupi? Nakon Slovenije i Hrvatske?
I dan danas imas one koji se kunu u Tita, Jugoslaviju, Bratstvo i jedinstvo. Zacudjujuce je da tu ima mnogo mladih koji Jugoslaviju ne pamte ali to objasnjavam uticajem uze obitelji. Tipicna recenica im je "vidi sta nam rade nacionalisti", umjesto da kazu vidi sta nam rade separatisti i agresori. Jos je cudnije da se u stvarnom zivotu mnogi od ovih ne druze i slabo kontaktiraju sa osobama druge nacionalnosti. No, Tito i BJ su im zakon.
-
Nomo
#561 Re: Pocetak rata u Sarajevu
ali kemal
Ali Kemal wrote:

Ali Kemal wrote:
made in smiljko sagolj prica
Da pokusam da odgovorim konkretno autoru teme![]()
Prije svega nije se nista desilo bas preko noci, ali moze se reci u relativno kratkom periodu, od jedno godinu dana se situacija promijenila za 180 stepeni.
U Ljeto 1990 cijelo Sarajevo je izaslo na ulice da proslavi pobjedu nogometne reprezentacije Jugoslavije na svjetskom prvenstvu u Italiji. To je bilo nesto neopisivo, mozda najveci spontani izlazak na ulice u istoriji grada.
Godina dana poslije, znaci 1991, ratu Hrvatskoj je poceo, dok su pripreme za rat u Bosni vec u toku, mada vecina raje nije svjesna toga. Ja npr kupujem neku stereo opremu u januaru 1992Bacam prijeko potrebne marke.
U aprilu mjesecu rat je vec zvanicno poceo i pocinje puskaranje izmedju Nedzarica, koji su vec bili naoruzani oruzjem iz kasarne koja se nalazila u tom naselju i pripadnika Patriotske lige koji su se rasporedili po naseljima Vojnicko polje, Alipasino i Mojmilo.
U pocetku puskaranje je bilo samo kada se smraci, a po danu ljudi iz Nedzarica dolaze da kupuju u Hiper market. Nije tada postojala klasicna linija, nego tako besmisleno puskaranje.
Obrazovani ljudi su u pocetku izbjegavali oruzje, to su bili uglavnom mladi wanna be jalijasi tipovi i mene je iznenadio kada se pojavio jedan komsija sa fakultetom sa novim kalasom i snajperom. Poslije se ispostavilo da je bio neki SDA-ovac i da nije nigdje mrdao tokom rata, nego se uglavnom sepurio okolo.
Znaci dodju ti djecaci, nisam ih nikad prije vidio, zapucaju preko ulice i onda oni kreteni preko raspale iz svih mogucih oruzja po nasoj zgradi, a ovi se ispare momentalno. Tako to trajalo nekoliko sedmica i onda odjednom pocese da pretresaju stanove, traze oruzje, postaje sve gore i nesigurno i preko dana.
Medjutim mora se biti svjestan da to sto je radjeno nisu radile komsije jedni drugima, komsije su bile samo sredstvo, nego politika i manipulacija ljudima kroz televiziju, novine, usadjivanje straha ljudima i slicno.
Ko je zivio u uslovno receno etnicki homegenim naseljima, kao sto je Bistrik ili Nedzarici, nije imao mnogo izbora da bira, bez obzira sto je bilo ljudi i sa jedne i druge strane koji su prakticno bili isti, kako kazes MTV generacija.
Pogotovu sa ukopavanjem i uspostavom linija fronta kada vise nije bilo povratka.
Ja se ne sjecam niti jednog poteza vlasti iz tog perioda da se rat zaustavi i spase ljudi, sve su ucinili da bude jos gore, bukvalno preko noci kriminalci postaju policajci, nadrealizam zesci, tako da ne vidim nista romanticno iz tih dana, jedan jako, jako ruzan period.
Moj ti je savjet da se sto manje bavis time, bolje za tebe i tvoju familiju. Jedan je zivot, iskoristi ga sto bolje
-
Nomo
#562 Re: Pocetak rata u Sarajevu
uglavnomja wrote:armin071 wrote:Made in Risto DjogoAli Kemal wrote:
Da pokusam da odgovorim konkretno autoru teme![]()
Prije svega nije se nista desilo bas preko noci, ali moze se reci u relativno kratkom periodu, od jedno godinu dana se situacija promijenila za 180 stepeni.
U Ljeto 1990 cijelo Sarajevo je izaslo na ulice da proslavi pobjedu nogometne reprezentacije Jugoslavije na svjetskom prvenstvu u Italiji. To je bilo nesto neopisivo, mozda najveci spontani izlazak na ulice u istoriji grada.
Godina dana poslije, znaci 1991, ratu Hrvatskoj je poceo, dok su pripreme za rat u Bosni vec u toku, mada vecina raje nije svjesna toga. Ja npr kupujem neku stereo opremu u januaru 1992Bacam prijeko potrebne marke.
U aprilu mjesecu rat je vec zvanicno poceo i pocinje puskaranje izmedju Nedzarica, koji su vec bili naoruzani oruzjem iz kasarne koja se nalazila u tom naselju i pripadnika Patriotske lige koji su se rasporedili po naseljima Vojnicko polje, Alipasino i Mojmilo.
U pocetku puskaranje je bilo samo kada se smraci, a po danu ljudi iz Nedzarica dolaze da kupuju u Hiper market. Nije tada postojala klasicna linija, nego tako besmisleno puskaranje.
Obrazovani ljudi su u pocetku izbjegavali oruzje, to su bili uglavnom mladi wanna be jalijasi tipovi i mene je iznenadio kada se pojavio jedan komsija sa fakultetom sa novim kalasom i snajperom. Poslije se ispostavilo da je bio neki SDA-ovac i da nije nigdje mrdao tokom rata, nego se uglavnom sepurio okolo.
Znaci dodju ti djecaci, nisam ih nikad prije vidio, zapucaju preko ulice i onda oni kreteni preko raspale iz svih mogucih oruzja po nasoj zgradi, a ovi se ispare momentalno. Tako to trajalo nekoliko sedmica i onda odjednom pocese da pretresaju stanove, traze oruzje, postaje sve gore i nesigurno i preko dana.
Medjutim mora se biti svjestan da to sto je radjeno nisu radile komsije jedni drugima, komsije su bile samo sredstvo, nego politika i manipulacija ljudima kroz televiziju, novine, usadjivanje straha ljudima i slicno.
Ko je zivio u uslovno receno etnicki homegenim naseljima, kao sto je Bistrik ili Nedzarici, nije imao mnogo izbora da bira, bez obzira sto je bilo ljudi i sa jedne i druge strane koji su prakticno bili isti, kako kazes MTV generacija.
Pogotovu sa ukopavanjem i uspostavom linija fronta kada vise nije bilo povratka.
Ja se ne sjecam niti jednog poteza vlasti iz tog perioda da se rat zaustavi i spase ljudi, sve su ucinili da bude jos gore, bukvalno preko noci kriminalci postaju policajci, nadrealizam zesci, tako da ne vidim nista romanticno iz tih dana, jedan jako, jako ruzan period.
Moj ti je savjet da se sto manje bavis time, bolje za tebe i tvoju familiju. Jedan je zivot, iskoristi ga sto bolje
ili ti veze nemas![]()
znas ko su celo jedan drugi, juka, caco, i ostala bratija? nisu bas policajci oni klasicni, ali su preko noci postali komandanti raznih odreda, bez obzira kako su se zvali, i vladali su u svojim kvartovima.
evo jos jednog riste koji gleda sarajevo sa pala . dje si nele karajlicu ima li cvaraka
-
Nomo
#563 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Ali Kemal wrote:Besmilica, hajde kazi mi koji su to potezi bili, kakvi su se to napori ulagali da se izbjegne ili zaustavi rat.armin071 wrote:Made in Risto DjogoAli Kemal wrote:Ja se ne sjecam niti jednog poteza vlasti iz tog perioda da se rat zaustavi i spase ljudi, sve su ucinili da bude jos gore, bukvalno preko noci kriminalci postaju policajci, nadrealizam zesci, tako da ne vidim nista romanticno iz tih dana, jedan jako, jako ruzan period.
Ja se dobro sjecam aprila 1992, dolazi tip u haustor i kaze, pala Lapisnica, raja kontaju eto pobjede, jos malo i gotovo.
Ja nemam ni pojma gdje je Lapisnica, mislim koga je to interesovalo, ako nije zivio negdje u blizini. Ili bukvalno nisam znao da se Zuc, zove Zuc.
Mene strasno iritira cinjenica da nekako raja nije izvukla nikakvu pouku iz ovog rata, pogotovu me iritiraju ovi nacionalisti koji generalizuju svaku mogucu situaciju, kao onu da je 90% Srba znalo za rat, a ostali nisu, i ako cak i sami priznaju da su se naoruzavali jos 1991, kao da niko nije gledao tv i slusao vijesti.
Mene je zajebala cinjenica da nisam shvatio kakve psihopate su dosle na vlast![]()
Ni jedan narod ne bih nikada mogao da generalizujem. niti da okrivim za bilo sta, jer kod nas ni dan danas nije prava demokratija, tako da su i prvi slobodni izbori drasticno zlouptrebljeni, prvo ljude isprepadali, ako ne glasas za svoju nacionalnu partiju, onaj drugi hoce, pa ce onda biti ovo-ono.
Desilo se upravo suprotno, izglasase svi, ko da je popis svoje, pa onda u katastrofu.
I pazi sada SDA pravi koaliciju sa SDS-om i HDZ-eom, kao nekada.
Eto narod bira, haos, i onda mi tu neko kaze Risto Djogo, pa fakat kakve tu logike ima Armine?
ima ima kemo ne samo da si risto djogo nego si i radovan i ratko i franjo i slobo . a evo i zasto
citat ali kemal
citaj sam sebe i shvatices zasto bosanci u tebi vide sagolja , djogu i iliju guzinu .Znaci dodju ti djecaci, nisam ih nikad prije vidio, zapucaju preko ulice i onda oni kreteni preko raspale iz svih mogucih oruzja po nasoj zgradi, a ovi se ispare momentalno. Tako to trajalo nekoliko sedmica i onda odjednom pocese da pretresaju stanove, traze oruzje, postaje sve gore i nesigurno i preko dana
- Oligarh
#564 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Osigurali se jesmo, svakako. Bar što se oružja tiče, tako da nikad se više 1992. ne može ponoviti. Ali postoji nešto drugo. Čitam ovu temu i čitam o stoljenim animozitetima između sela, naroda u ovoj zemlji. Sada pišem kao Bošnjak, kao neko ko jeste branio ovu zemlju i ovaj grad sa puškom u ruci.Alive wrote:I nakon ovoliko ratnih tema jesmo li se opametili i osigurali se da nam se nikada ne ponovi sto se dogodilo?
Da li je zaista moguće da se prekine jednom taj krug mržnje u ovoj zemlji?! Jel uvijek moramo čekati revanše, pa kada Ćehotina i Drina nosi leševe, neka ih i Drina nosi u Starom Brodu kada Crna legija pobije par hiljada Srba?! Jel mi to ne znamo izaći iz tog kruga,zaista?!
A onda počinje priča o Bosni i Hercegovini. Svi je volimo, ali na koji način. Za nju se ne bori genralizacijom sasvim sigurno. Jer ti na Romaniji je neće zavoljeti sasvim sigurno ako se u njoj ne osjete stabilnim i konfornim, iole sretnim. Zar je teško naći zajednički interes u ekonomiji, u tome da se nađu dodirne tačke u zajedničkim intersima?! Ili mi smatramo da je BIH moguća ako anamo one protjeramo preko Drine?! Ne, nije takava moguća, jer tada i ne bi bila Bosna i Hercegovina.
Pragmatizam i politika 19 stoljeća i oni 21.stoljeća nisu isti. Drugačije su im polazne tačke kada se to gleda u svijetu. Ali su sasvim sigurno na Balkanu još uvijek isti. Krv je pala, ali krv se ne oprašta samo onda kada težiš krvnoj osveti. Da li mi moramo sprevesti?! Ne, ne moramo.
Eksploatacija mržnje kod nas je vrlo izražena. U medijima se po tačnoj vremenskoj dinamici plasiraju informacije koje emocije na tenzijama drže na određenom nivou potrebnom da bi se sve ovo dijelilo i tako je bilo oduvijek.
Veći je grijeh običnom insanu popiti kafu sa nekim ko je bio u drugom rovu, sa suprotne strane, iako ih veže možda i duže poznanstvo od rata, nego političarima popiti tu istu kafu kada dijele zemlju, prema vlastitim interesnim zonama. Ovi potonji nisu gladni, kao ogromna većina ovih prvih.
A da se znamo odbraniti, znamo. Dokazali smo to i bez M60-A1 tenkova i haubica koje danas imamo. Ali ja, kao neko ko je u rat krenuo sa M56 automatom i 30 metaka, ne bi volio ni želio da čujem njihovu paljbu opet. Više bi mi godila ova kafa. A sada me slobodno nazovite naivnim Bošnjom!
-
Nomo
#565 Re: Pocetak rata u Sarajevu
francuzi i njemci su dva razlicita naroda koja govore sasvim razlicitim jezicima . franzuci imaju svoju drzavu francusku a njemci imaju svoju drzavu njemacku . oni se ubijali u rovovima . vojinik na vojnika , pusku na pusku , bajonet na bajonetu , noz na noz metak na tane , kursum na olovo , top na haubicu . franuzi nisu zivjeli u berlinu i svoje skolske drugarice silovali a njihove muzeve zaklali . njemci nisu zivjeli u zgradama pariza i izveli svoje komsinice i profesorice na silovanje a njihove muzeve i djecu u logore i masovne grobnice . shvatas li razliku izmedju periza i berlina njemaca i francuza u dva rata i razliku kada bosanac jovo u foci zakolje svog kuma basanca muju i pobije mu cijelu familiju . shvatas li se ili se pravis englez .Ali Kemal wrote:Pazi moras da shvatis da je sve u rukama politicara!Alive wrote:I nakon ovoliko ratnih tema jesmo li se opametili i osigurali se da nam se nikada ne ponovi sto se dogodilo?
Jedino kako mozes da utices je da ne das glas nacionalistima i da ucis svoju djecu toleranciji da ne bi oni jednog dana glasali za nacionaliste.
Objektivno kada na vlast dodju psihopate, sta ti mozes da ucinis, prakticno nista. Nadju slicne sebi da pripucaju, padne koja mrtva glava, nacionalna retorika, jebacemo im mater i slicno, tebe vihor rata ponese i samo mozes da se nadas da ces da izvuces zivu glavu iz toga.
Ne razumijem da je tesko da se shvati da je jedini spas insistiranje na toleranciji?pa sada izmedju njih nema granica, zajednicka valuta, demokratija, blagostanje.
Pa Francuzi i Nijemci su se pobili u milionskim ciframa u dva rata,
Jedini je to nacin.
Last edited by Nomo on 18/12/2014 00:45, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#566 Re: Pocetak rata u Sarajevu
bach wrote:Kod mene jedan rođo, igrao lopte polu-profesionalno, ali je volio i kafanu i rock muziku došao kući i rekao materi da je pronašao ženu svog života. Žaklinu. Mati njegova u nesvijest pala od tuge. "Nihade, dragi, pa gdje Žaklinu nađe"...kosava wrote:Sela negdje su se postovali i obilazili ali se nisu mjesali. A sela ne trebas dalje ici od Nisicke Visoravni i Olovskih sela pa tu su ljudi iz dva susjedna sela koji su isli u istu osnovnu i srednju skolu prvi put progovorili u Studentskom Dom u Sarajevu.Dozer wrote:Pa nije bas da nije... RIjetki su bili primjeri etnicki mjesovitih sela...
Kratko im brak trajao skroz...
Jedna druga tatina rodica se udala za nekakvog Andriju sa Ilidže. Otac njen, relativno liberalan čovjek nije bio baš pristalica tog braka. Kao ono "da je Zoran, ili Zdenko... Ali ona moja Meliha našla Andriju...Pa kud Andriju nađe".
A mi slovili kao liberalna familija...
znam da mnogima nije ovo smijesno ali tako je I bilo...doduse ni njen stari me nikako nije podnosio..jebiga poce rat sve se razjeba...sad smo na dva kontinenta
-
Nomo
#567 Re: Pocetak rata u Sarajevu
bach
ex liberal
i onda dodje radovan iz crne gore i mladic ratko sa kalionovika da dokazu kako bach i exliberal imaju intersantne anegdote . koji ste vi odron od ljudi . da ste bili u ratu sada bi bili u hagu . skupa sa radovanom . iste ste fele i sorte . ja znam citati izmedju redova .
[/quote][/size][/quote][quote]Kod mene jedan rođo, igrao lopte polu-profesionalno, ali je volio i kafanu i rock muziku došao kući i rekao materi da je pronašao ženu svog života. Žaklinu. Mati njegova u nesvijest pala od tuge. "Nihade, dragi, pa gdje Žaklinu nađe"...
Kratko im brak trajao skroz...
Jedna druga tatina rodica se udala za nekakvog Andriju sa Ilidže. Otac njen, relativno liberalan čovjek nije bio baš pristalica tog braka. Kao ono "da je Zoran, ili Zdenko... Ali ona moja Meliha našla Andriju...Pa kud Andriju nađe".
A mi slovili kao liberalna familija...
ex liberal
[/quote][/size][/quote][quote]...mene jedan dan vidjela stara komsinica, dalja familija , sa curom tadasnjom I kasnije pricala sa starom...I kaze vidjela sam ti sina sa curom...bas je slatka mala...kako se zove...Alma...steta nije nasa.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znam da mnogima nije ovo smijesno ali tako je I bilo...doduse ni njen stari me nikako nije podnosio..jebiga poce rat sve se razjeba...sad smo na dva kontinenta
i onda dodje radovan iz crne gore i mladic ratko sa kalionovika da dokazu kako bach i exliberal imaju intersantne anegdote . koji ste vi odron od ljudi . da ste bili u ratu sada bi bili u hagu . skupa sa radovanom . iste ste fele i sorte . ja znam citati izmedju redova .
-
kosava
#568 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Radovan je imao zeta rahmetmu dusi Bosnjaka Muslimana u Sarajevu, covjek preselio na Ahiret prosle godine i Rade bio uredno medju ozaloscenom porodicom.
Za Ratka neznam ali nisu se druzili i mjesali ljudi u njegvom Kalinoviku, jebo te kad se sjetim djetinjstva pa zimi na radiju uvijek javljali koliko je snjega zatrpalo Kalnovik

I moji su bili liberalni i napredni ali nisu mi dali da se zabavljam sa Sanjama, Vanjam, Teama itd.
Za Ratka neznam ali nisu se druzili i mjesali ljudi u njegvom Kalinoviku, jebo te kad se sjetim djetinjstva pa zimi na radiju uvijek javljali koliko je snjega zatrpalo Kalnovik
I moji su bili liberalni i napredni ali nisu mi dali da se zabavljam sa Sanjama, Vanjam, Teama itd.
- uglavnomja
#569 Re: Pocetak rata u Sarajevu
ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote:
evo jos jednog riste koji gleda sarajevo sa pala . dje si nele karajlicu ima li cvaraka
nego, ti ono rece da nisi bio u sarajevu? sta se petljas u ono o cemu pojma nemas? jesi li procitao moj komentar? znas li o kome pisem? ko su bili i sta su bili nabrojani likovi? prije rata, u ratu i polsije rata?
ili si ti, narvno, kao veliki bosnjak, procitao sve slikovnice o dedi aliji i svu pamet svijeta si pokupio
-
Nomo
#570 Re: Pocetak rata u Sarajevu
niti sam bosnjkak niti musliman tuljane . ja sam titoista i komunjara . sizmatik , agnostik , ateist , alkoholicar , punker , rocker , anarhist , heretik . jedino sto nisam u zivotu bio , to je peder . to nisam bio ( nisam bio peder ni narkoman ) sve drugo jesam . istini za volju nisam nisam ni lopov i zlikovac . ja sam BOSANAC . imam muslimansko ime . poticem iz familije narodnih heroja iz drugog svjetskog rata . tanak si ko jufka . onako od srca i iz dubine duse nabijem na svoj bosanski quvac aliju i sve cele cace i pm i ef cerica i njegovu IVZ i SDA stoku . jos jednom da ne bude zabune . alija SDA olos , caco celo ubice gansteri ...sve su to qouvna koja smrde do neba . ali oni nemaju veze sa genocidom i onim sto se desava bih i bosancima a pogotovo bih muslimanima u zadnjih sto godina .mene zanima istina . i nista drugo . laz stanuje preko drine a u krugu bih muslimana zivi istina i patnja . i bol . to je tako . to su cinjenice . sve drugo je drkanje kurcu .uglavnomja wrote:ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote:
nego, ti ono rece da nisi bio u sarajevu? sta se petljas u ono o cemu pojma nemas? jesi li procitao moj komentar? znas li o kome pisem? ko su bili i sta su bili nabrojani likovi? prije rata, u ratu i polsije rata?
ili si ti, narvno, kao veliki bosnjak, procitao sve slikovnice o dedi aliji i svu pamet svijeta si pokupio
Last edited by Nomo on 18/12/2014 01:18, edited 1 time in total.
- Oligarh
#571 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Nemoj, mnogo je to za njega. Da mu sada još počnem spominjati ko je bio jedan Dragiša i s kim se družio, te kako su robijali i zbog čega. Da mu napišem kako je nekih par dana nakon što su nas raznjeli na Trebeviću, prošao jedan konvoj za gladno Sarajevo i ko je hajrovao i kako na tome, pa da mu danas kažem u kojoj je taj džamiji u prvom safu...uglavnomja wrote:ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote:
- trambusek88
#572 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Ne spominji klempu, zaključaće temukosava wrote:
Kakvim svinjama prvo pilici, pa jagnjad a klempo je ko maturski
- uglavnomja
#573 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Oligarh wrote:Nemoj, mnogo je to za njega. Da mu sada još počnem spominjati ko je bio jedan Dragiša i s kim se družio, te kako su robijali i zbog čega. Da mu napišem kako je nekih par dana nakon što su nas raznjeli na Trebeviću, prošao jedan konvoj za gladno Sarajevo i ko je hajrovao i kako na tome, pa da mu danas kažem u kojoj je taj džamiji u prvom safu...uglavnomja wrote:ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote:
dragisa, brne, ... bio je jedan stariji ratko ... sav istetoviran, taj je bio gori od ovih, ali se nije toliko pojavljivao na skenderiji i slicnim mjetima
- Oligarh
#574 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Cestitam, upravo si nabrojao 99% nomenklature koja je držala moć u Sarajevu i našem dijelu BiH. Jel se genocid mogao desiti bez njih? Nije. Evo ja ti kažem da nije! Jer da je se htio mogao je se spriječiti, tako što se ne bi poslala sila 15/16.06.1995.na Sarajevo (taj dan sam i ranjen) da bi se uzeo dio brda iznad Ravnog Nabožića i otupila se taktička oštrica koja je trebala vršiti pritisak prema Zvorniku da bi se popustila omča oko Srebrenice. Srebrenicu su uzela 2 ojačana bataljona VRS sa brigadom MUP-a na osiguranju vanjskog prstena proboja kolone. Na Sarajevu je bilo 7 brigada ArBiH i mnoštvo drugih jedinica. A ta nomenkaltura je imala obavještajne prodatke koje im je UN HQ u Sarajevu i neke zapadne službe dostavile o gomilanju trupa na području istočnobosanskog korpusa VRS.Nomo wrote:tanak si ko jufka . onako od srca i iz dubine duse nabijem na svoj bosanski quvac aliju i sve cele cace i pm i ef cerica i njegovu IVZ i SDA stoku . jos jednom da ne bude zabune . alija SDA olos , caco celo ubice gansteri ...sve su to qouvna koja smrde do neba . ali oni nemaju veze sa genocidom i onim sto se desava bih i bosancima u zadnjih sto godina .uglavnomja wrote:ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote:
I da zbog svega toga dozvolim da moje dijete živi u mržnji u ovoj zemlji?! Da ga hranim mržnjom, nikada neću! I zato me i danas poštuju na toj istoj Jahorini kada im kažem gdje sam u ratu bio, a toga se ne stidim. I rado i danas odem gore i vjeruj mi da me ljudi poštuju malo više nego tebi slične iz njihvog naroda.
Last edited by Oligarh on 18/12/2014 01:25, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#575 Re: Pocetak rata u Sarajevu
Nomo wrote:niti sam bosnjkak niti musliman tuljane . ja sam titoista i komunjara . sizmatik , agnostik , ateist , alkoholicar , punker , rocker , anarhist , heretik . jedino sto nisam u zivotu bio , to je peder . to nisam bio ( nisam bio peder ni narkoman ) sve drugo jesam . istini za volju nisam nisam ni lopov i zlikovac . ja sam BOSANAC . imam muslimansko ime . poticem iz familije narodnih heroja iz drugog svjetskog rata . tanak si ko jufka . onako od srca i iz dubine duse nabijem na svoj bosanski quvac aliju i sve cele cace i pm i ef cerica i njegovu IVZ i SDA stoku . jos jednom da ne bude zabune . alija SDA olos , caco celo ubice gansteri ...sve su to qouvna koja smrde do neba . ali oni nemaju veze sa genocidom i onim sto se desava bih i bosancima a pogotovo bih muslimanima u zadnjih sto godina .mene zanima istina . i nista drugo . laz stanuje preko drine a u krugu bih muslimana zivi istina i patnja . i bol . to je tako . to su cinjenice . sve drugo je drkanje kurcu .uglavnomja wrote:ah, argument svih argumenata ... ako nisam s vama u toru - znaci da sam anomo onaj gluhobilo ...Nomo wrote: