Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chile987

#551 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by chile987 »

Gandra_1 wrote:
chile987 wrote:Smeta mi sto "prave rođene Sarajlije" zele vise tolerancije i kulture, a u postovima pisu kako im smetaju "doslje", vehabije
pa cak i neki turisti. Ja to smatram sovinizmom i rasizmom.
Smeta mi i ta nevjerovatna cinjenica da te iste osobe smatraju da mjesto rođenja određuje kakva si osoba i automatski
stavljaju sebe iznad drugih.
Smeta mi ona prica "kako je prije sve bilo bolje".
Smeta mi bahatost i mentalitet velikog broja građana.
E pa vidis vecinom te prave i rodjene Sarajlije postuju ljude koji dodju sa strane, ako oni imaju odredjenu dozu kulture i ako se znaju prilagoditi sredini u kojoj zivi, a ne da prosipaju svoje malogradjanstvo u ovom gradu... Tako da ako se neko zna prilagoditi zivotu u jednom gradu, onda nece ni osjetiti to "stavljanje iznad svih"...
Prica "kako je prije sve bilo bolje" je logicna i istinita, jer sada sigurno nije bolje vrijeme za zivot... Naravno da ima sada i boljih stvari koje su dosle sa vremenom... Za bahatost i mentalitet se slazemo, ali opet ja iskreno mislim da su njega vise donijeli ljudi iz drugih sredina...

Da se pogresno ne razumijemo, ja isto tako kada odem u neku drugu sredinu, drugi grad, gledam da se prilagodim nacinu zivota tih ljudi i da previse ne odudaram, a narocito u kulturi ponasanja i ophodjenja sa ljudima...
Ma pusti te suplje. Nije bitno i da sam zivio u New Yorku, za mnoge ovdje bih i dalje bio seljak dosljo. :)
Al 'haj, Sarajevo je ipak, grad jako poseban, u svakom pogledu. :bih:
bull21

#552 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bull21 »

chile987 wrote:Ma pusti te suplje. Nije bitno i da sam zivio u New Yorku, za mnoge ovdje bih i dalje bio seljak dosljo.
A za mnoge i ne bi. Ali... oni ne žuljaju, jel' tako?
Big Ang

#553 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Big Ang »

Eto u New Yorku nema papaka. :D
Meni trenutno smeta GRAS i sve u vezi istog. Voljela bih da ne postoji.
Eborg

#554 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Eborg »

Smeta mi činjenica što se u javni prevoz ulazi i izlazi na sva vrata, ne poštujući pravila i postavljene znake.

I činjenica što me čudno gledaju kada ja odem na krajnji ulaz iako se otvorio srednji. :-)

Uglavnom, nije daleko od onog ciganluka u Indiji.

Image
Pirija

#555 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Pirija »

kad devedeseta godista komentariju kako je prije bilo....
najbolje 4 godine njegovog zivota al se ne sjeca ;)
todd_smith

#556 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

chile987 wrote:Smeta mi sto "prave rođene Sarajlije" zele vise tolerancije i kulture, a u postovima pisu kako im smetaju "doslje", vehabije
Smeta mi i ta nevjerovatna cinjenica da te iste osobe smatraju da mjesto rođenja određuje kakva si osoba i automatski
Necu toleranciju ili kulturu, nego da se ponasa k`o normalan insan, ne kao da je na selu iz kojeg je dosao.

Ko god, odakle god bio, ako se ponasa normalno, sta ja imam da mu prigovaram? Bujrum, dobrodosao. Cim pocne k`o papak, sta onda? Da sutis? Bjezi ba. Zato i jeste grad u ***cu zbog takvog mentaliteta.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#557 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zatamnjena stakla

#558 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Zatamnjena stakla »

Šupljak!
Mračajski proto

#559 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Mračajski proto »

Eborg wrote:Smeta mi činjenica što se u javni prevoz ulazi i izlazi na sva vrata, ne poštujući pravila i postavljene znake.

I činjenica što me čudno gledaju kada ja odem na krajnji ulaz iako se otvorio srednji. :-)

Image
Jesu li bolji u Zenici?
Zatamnjena stakla

#560 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Zatamnjena stakla »

:lol:
chile987

#561 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by chile987 »

Zatamnjena stakla wrote:
Šupljak!
Ma ja ba' jarane :thumbup:
Mračajski proto

#562 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Mračajski proto »

Zatamnjena stakla wrote::lol:
Selam, džematlijo.
Eborg

#563 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Eborg »

Mračajski proto wrote:
Eborg wrote:Smeta mi činjenica što se u javni prevoz ulazi i izlazi na sva vrata, ne poštujući pravila i postavljene znake.

Image
Jesu li bolji u Zenici?
Miran, rodjeni, miran.
OldMayor

#564 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by OldMayor »

Smeta mi totalna nezaintersovanost ljudi da bilo sta promjene...
Sramotna izlaznost na izbore, a najvise se zalimo u drzavi...stalno kuknjava.

Jbt pogledam nekad kad putujem kako ljudi zive po drugim, manjim sredinama i skontam ovdje je jbt London...ali jok, daj sjedi na kafu i kukaj.
drag_gost

#565 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by drag_gost »

Smeta mi ona kanta na sred Ferhadije sto sluzi da zakrpi rupu na plocniku u blizini Katedrale. :mrgreen:

Eh da, smeta mi i kad prodjem gradom a lola se namirisao nekim slatkastim parfemom osjeti se samo tako... ali hajd' to je tako svugdje. :mrgreen:

I one disko LED lampe na carsiji.
ilkbahar

#566 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by ilkbahar »

drag_gost wrote:Smeta mi ona kanta na sred Ferhadije sto sluzi da zakrpi rupu na plocniku u blizini Katedrale. :mrgreen:

Eh da, smeta mi i kad prodjem gradom a lola se namirisao nekim slatkastim parfemom osjeti se samo tako... ali hajd' to je tako svugdje. :mrgreen:

Ja ne shvatam sta je sa tim lampama pa tako ludo svijetle, zaboli me glava svaki put kada prodjem saracima. Nije valjda da su namjerno tako nastimane?

U sarajevu me izludise nekulturni vozaci i vozaci koji ne daju zmigavac, pa me svaki put zajebu jer cekam da prodje pravo prije nego se ja ukljucim u ulicu, a on levat skrene i zajebe me.

Nervira me i cinjenica da me je postalo strah hodati iz 12 navece po gradu, ma kakvi 12, cim se smrkne sarajevo postaje vrlo opasno, a prije desetak godina jos kao vrlo mlada bahuljala sam sa rajom po gradu do jutarnjih sati i nikad nikakvih problema nije bilo.

Sada i u pola bijela dana sam na oprezu da me sta ne strefi il da me ne opljackaju.
drag_gost

#567 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by drag_gost »

ilkbahar wrote:
drag_gost wrote:Smeta mi ona kanta na sred Ferhadije sto sluzi da zakrpi rupu na plocniku u blizini Katedrale. :mrgreen:

Ja ne shvatam sta je sa tim lampama pa tako ludo svijetle, zaboli me glava svaki put kada prodjem saracima. Nije valjda da su namjerno tako nastimane?

U sarajevu me izludise nekulturni vozaci i vozaci koji ne daju zmigavac, pa me svaki put zajebu jer cekam da prodje pravo prije nego se ja ukljucim u ulicu, a on levat skrene i zajebe me.

Nervira me i cinjenica da me je postalo strah hodati iz 12 navece po gradu, ma kakvi 12, cim se smrkne sarajevo postaje vrlo opasno, a prije desetak godina jos kao vrlo mlada bahuljala sam sa rajom po gradu do jutarnjih sati i nikad nikakvih problema nije bilo.

Sada i u pola bijela dana sam na oprezu da me sta ne strefi il da me ne opljackaju.
Navodno pokvarene, pa se valjda ceka da nekome dosadi. Ili njima da prestanu blicati, ili kakvom loli da prestanu blicati. :mrgreen:
Logovan

#568 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

drag_gost wrote:Smeta mi ona kanta na sred Ferhadije sto sluzi da zakrpi rupu na plocniku u blizini Katedrale. :mrgreen
:lol: :D
amiliana

#569 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Sve

Bolja Banja Luka 8-)
supercali

#570 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

amiliana wrote:Sve

Bolja Banja Luka 8-)
Dovidjenja prijatno 8-)
Henry Chinaski

#571 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Henry Chinaski »

Gandra_1 wrote: E pa vidis vecinom te prave i rodjene Sarajlije postuju ljude koji dodju sa strane, ako oni imaju odredjenu dozu kulture i ako se znaju prilagoditi sredini u kojoj zivi, a ne da prosipaju svoje malogradjanstvo u ovom gradu... Tako da ako se neko zna prilagoditi zivotu u jednom gradu, onda nece ni osjetiti to "stavljanje iznad svih"...
Prica "kako je prije sve bilo bolje" je logicna i istinita, jer sada sigurno nije bolje vrijeme za zivot... Naravno da ima sada i boljih stvari koje su dosle sa vremenom... Za bahatost i mentalitet se slazemo, ali opet ja iskreno mislim da su njega vise donijeli ljudi iz drugih sredina...

Da se pogresno ne razumijemo, ja isto tako kada odem u neku drugu sredinu, drugi grad, gledam da se prilagodim nacinu zivota tih ljudi i da previse ne odudaram, a narocito u kulturi ponasanja i ophodjenja sa ljudima...
Kakav originalan odgovor. Odavno niko nije ovako učeno sažeo svu mudrost napaćene bosanske historije. Noko još nikad nije izjavio ništa slično i drago mi je da Sarajevo ima ovakve mislioce.
Jokericious

#572 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Jokericious »

Bolja Banja Luka 8-)
Meni smeta sto su cure bolje u BL.
amiliana

#573 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Jokericious wrote:

Bolja Banja Luka 8-)