Ma pusti te suplje. Nije bitno i da sam zivio u New Yorku, za mnoge ovdje bih i dalje bio seljak dosljo.Gandra_1 wrote:E pa vidis vecinom te prave i rodjene Sarajlije postuju ljude koji dodju sa strane, ako oni imaju odredjenu dozu kulture i ako se znaju prilagoditi sredini u kojoj zivi, a ne da prosipaju svoje malogradjanstvo u ovom gradu... Tako da ako se neko zna prilagoditi zivotu u jednom gradu, onda nece ni osjetiti to "stavljanje iznad svih"...chile987 wrote:Smeta mi sto "prave rođene Sarajlije" zele vise tolerancije i kulture, a u postovima pisu kako im smetaju "doslje", vehabije
pa cak i neki turisti. Ja to smatram sovinizmom i rasizmom.
Smeta mi i ta nevjerovatna cinjenica da te iste osobe smatraju da mjesto rođenja određuje kakva si osoba i automatski
stavljaju sebe iznad drugih.
Smeta mi ona prica "kako je prije sve bilo bolje".
Smeta mi bahatost i mentalitet velikog broja građana.
Prica "kako je prije sve bilo bolje" je logicna i istinita, jer sada sigurno nije bolje vrijeme za zivot... Naravno da ima sada i boljih stvari koje su dosle sa vremenom... Za bahatost i mentalitet se slazemo, ali opet ja iskreno mislim da su njega vise donijeli ljudi iz drugih sredina...
Da se pogresno ne razumijemo, ja isto tako kada odem u neku drugu sredinu, drugi grad, gledam da se prilagodim nacinu zivota tih ljudi i da previse ne odudaram, a narocito u kulturi ponasanja i ophodjenja sa ljudima...
Al 'haj, Sarajevo je ipak, grad jako poseban, u svakom pogledu.