Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Michun
#551 Re: Cigarete, odvikavanje
@kinu...ti si dobar kandidat za zybana.
hajd' se malo raspitaj i ako imas love (a imas ako dvije kutije pusis), mislim da je oko 100 KM kutija.
hajd' se malo raspitaj i ako imas love (a imas ako dvije kutije pusis), mislim da je oko 100 KM kutija.
- kinu
#552 Re: Cigarete, odvikavanje
previše kontraindikacija i nuspojava , a kad sam vidio nespavanje , a i sad slabo spavam uhh....... teško, ja sam za malja u glavu počeo pušit u 27 g. i odmah ko pravi na 2 kutijeMichun wrote:@kinu...ti si dobar kandidat za zybana.
-
beka_mo
#553 Re: Cigarete, odvikavanje
Nije izdrzao ni 3 mjeseca,opet poceo pusiti. Fuj!beka_mo wrote:Sve je ok.Ne boli ga stomak vise. Izgleda da je bio stomacni virus. Evo vec 2 mjeseca kako ne pusi. Ne spominje vise cigarete. Ali ,kaze da je borba svaki dan. Valjda ce izdrzati.jOFLA wrote:Šta je bilo, koja dijagnoza ?skorpija83 wrote:Evo danas bio na pregledu,dao mu dr. neke taklete za stomak skoro 40KM dao a njih. Kuka citav dan: "dok sam pusio bio sam zdrav,imo stolicu svaki dan" a vidi me sada.
Za 2 dana ce na ultrazvuk stomaka,da vidimo sta je. Ja ipak mislim da je to od naglog prestanka pusenja,ipak je pusio 3kutije dnevno dugi niz godina.
Neka ste otisli doktoru .... bar cete biti mirni...javi sta bude...
Citava 3 mjeseca smo svi trpili njegove nervoze,i sad opet pusi!
Ne razumijem.
- kinu
#554 Re: Cigarete, odvikavanje
i sad ga ništa ne boli jelde, to je sve što je prestao, isti ja , karakterbeka_mo wrote: Nije izdrzao ni 3 mjeseca,opet poceo pusiti. Fuj!
Ne razumijem.
-
beka_mo
#555 Re: Cigarete, odvikavanje
Bolit ce ga! Nema mu vece boli od mene! Sad cu biti nemilosrdna!kinu wrote:i sad ga ništa ne boli jelde, to je sve što je prestao, isti ja , karakterbeka_mo wrote: Nije izdrzao ni 3 mjeseca,opet poceo pusiti. Fuj!
Ne razumijem.
- burek_in_space
#556 Re: Cigarete, odvikavanje
Jadan chovjek.beka_mo wrote:Bolit ce ga! Nema mu vece boli od mene! Sad cu biti nemilosrdna!kinu wrote:i sad ga ništa ne boli jelde, to je sve što je prestao, isti ja , karakterbeka_mo wrote: Nije izdrzao ni 3 mjeseca,opet poceo pusiti. Fuj!
Ne razumijem.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#557 Re: Cigarete, odvikavanje
I meni cojka zao' a nisam poznat ko neki socijalani radnik na ovom forumu...
De, polako, neka proba te tabletice anti-depresivne...
A, sto se tice stomaka, vecina tih anti-depresiva radi na bazi seratonina, koji je jedna od hormona zaduzen za peristaltiku crijeva izmedju ostalog, pa npr. ljudi koji imaju IBS = Irritable bowel syndrome tj. kenjaju od nervoze da se izrazim pucki, ha jel ih stavis na SSRI's ha jel su manje neurozni i manje halu vizitiraju, tako da se moze desiti da primjeti neke razlike, al' ako s tim ima problema samo mu prikuri kompota od suve sljive...
De, polako, neka proba te tabletice anti-depresivne...
A, sto se tice stomaka, vecina tih anti-depresiva radi na bazi seratonina, koji je jedna od hormona zaduzen za peristaltiku crijeva izmedju ostalog, pa npr. ljudi koji imaju IBS = Irritable bowel syndrome tj. kenjaju od nervoze da se izrazim pucki, ha jel ih stavis na SSRI's ha jel su manje neurozni i manje halu vizitiraju, tako da se moze desiti da primjeti neke razlike, al' ako s tim ima problema samo mu prikuri kompota od suve sljive...
-
Kraljica od Sabe
#558 Re: Cigarete, odvikavanje
U toku 22 godine pusackog staza, sa konstantno 1 paklicom cigareta dnevno, napravila sam 154 hiljade pikavaca, proizvela dima haman koliko i zeljezara u Zenici za mjesec dana, "pogurala" duhansku industriju sa nesto oko 16-17 hiljada KM-a....
Ne pusim vec tri dana. Osim sto mi se mantalo (prvi dan), zbunjenosti i nedostatka konceentracije(jos uvijek prisutno), ne primjecujem neke druge znake apstinencijske krize. Napominjem, duhanila 22 godine.
Jesam li bila u iskusenju da zapalim?
Da, u trenutcima kad sam obicno i "zapaljivala", dakle, ujutro uz prvu kafu, poslije dorucka, rucka, poslije filma, poslije sexa, prije i poslije mnogo cega sto moze oznaciti rutinu ili novitete u 1 danu sa 20 kom. cigareta
Kriza je "satkana" u tih nekoliko sekundica-zapaliti je ili ne...
Ne pusim vec tri dana. Osim sto mi se mantalo (prvi dan), zbunjenosti i nedostatka konceentracije(jos uvijek prisutno), ne primjecujem neke druge znake apstinencijske krize. Napominjem, duhanila 22 godine.
Jesam li bila u iskusenju da zapalim?
Da, u trenutcima kad sam obicno i "zapaljivala", dakle, ujutro uz prvu kafu, poslije dorucka, rucka, poslije filma, poslije sexa, prije i poslije mnogo cega sto moze oznaciti rutinu ili novitete u 1 danu sa 20 kom. cigareta
Kriza je "satkana" u tih nekoliko sekundica-zapaliti je ili ne...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#559 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam vec zaboravila kakav je osjecaj drzati cigaru u ruci.I nikada nisam imala krize,bas nikada.A u drustvu sam pusaca.Ta ovisnost je hvala Bogu daleko daleko iza mene(ubrzo je 2 mjeseca otkada sam prestala) 
- kinu
#560 Re: Cigarete, odvikavanje
ne daj se i ne broj dane, jednostavno zaboraviŠeherzada wrote:Ja sam vec zaboravila kakav je osjecaj drzati cigaru u ruci.I nikada nisam imala krize,bas nikada.A u drustvu sam pusaca.Ta ovisnost je hvala Bogu daleko daleko iza mene(ubrzo je 2 mjeseca otkada sam prestala)
-
gracija_a
#561 Re: Cigarete, odvikavanje
svaka cast svima koji su prestali...
a ja sad idem nesto pojest, pa cu zapalit, volim onaj cejf, VOLIM... da oci vide kud dim ide....
a ja sad idem nesto pojest, pa cu zapalit, volim onaj cejf, VOLIM... da oci vide kud dim ide....
- memlija
#562 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo da se i ja chekiram....prestao sam 26.01.2009
....povod: stalna mantanja i djeca
, zaista ih nisam mogao gledati kako se guše u oblacima nikotina
....ljepša polovina sada uziva na terasi ili avliji, ako je lijepo vrijeme....
...i još sam svima zabranio da puše u kući, ljutili se ili ne, liboo me neka stvar..izvolton terasa....
A, evo kako sam prestao..taj dan sam ispušio uz kafu sa burazom tri garke i nakon toga rekao nema više.....klasika......kao i mnogi drugi.....
Sada sam dogurao do 102 kg, ali sama mišićne masa
...
A, evo kako sam prestao..taj dan sam ispušio uz kafu sa burazom tri garke i nakon toga rekao nema više.....klasika......kao i mnogi drugi.....
Sada sam dogurao do 102 kg, ali sama mišićne masa
-
opet ja
#563 Re: Cigarete, odvikavanje
i kod mene ista stvarmemlija wrote:Evo da se i ja chekiram....prestao sam 26.01.2009....povod: stalna mantanja i djeca
, zaista ih nisam mogao gledati kako se guše u oblacima nikotina
....ljepša polovina sada uziva na terasi ili avliji, ako je lijepo vrijeme....
...i još sam svima zabranio da puše u kući, ljutili se ili ne, liboo me neka stvar..izvolton terasa....
![]()
A, evo kako sam prestao..taj dan sam ispušio uz kafu sa burazom tri garke i nakon toga rekao nema više.....klasika......kao i mnogi drugi.....![]()
Sada sam dogurao do 102 kg, ali sama mišićne masa...
Al' moram priznati da ih jos sanjam
-
Meyra
#564 Re: Cigarete, odvikavanje
bolje da ih sanjaš nego da ih pušiš.....opet ja wrote:memlija wrote:
i kod mene ista stvar![]()
![]()
...
Al' moram priznati da ih jos sanjam
samo ustrajnost.... je bitna..... nikad ni jedan dim...
Meni je pomagalo i to da nisam mislila na NIKAD.... nego sam na primjer sebi rekla "danas neću sigurno" a ono nikad sam imala negdje pred sobom... i nisam dala da se izgubi kao glavni cilj.
Želim svima ovdje koji prestaju istrajnost i uspjeh.... stvarno se isplati... vjeruj!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#565 Re: Cigarete, odvikavanje
ima tri godine presto pušit ....samo prekino i ni dima više nisam povuko.....najbitnije je da kad je baciš da više i ne razmišljaš o njoj .....dernek,kafa,kafic,stres....bilo šta,samo nerazmisljati o cigareti i to je to......jedini porok koji mi je još preosto to je ovisnost o seksu....damije to makar malo smanjit 
- Op3r4t0r
#566 Re: Cigarete, odvikavanje
Ponestalo para za odlazak u pufove?pici wrote:ima tri godine presto pušit ....samo prekino i ni dima više nisam povuko.....najbitnije je da kad je baciš da više i ne razmišljaš o njoj .....dernek,kafa,kafic,stres....bilo šta,samo nerazmisljati o cigareti i to je to......jedini porok koji mi je još preosto to je ovisnost o seksu....damije to makar malo smanjit
-
Kraljica od Sabe
#567 Re: Cigarete, odvikavanje
Imal kakav Suljo tamo da mi pomogne
Hem Suljo, hem bivsi pusac, hem da je im'o stomacnih problema))))
Mojem frajeru je danas 3-ci dan, nekako mi previse miran
, zali se samo na pibi.. a ja primjecujem da je i nemiran u snu..
Je l' neko imo nesto slicno??
Sto se mene tice: da sam znala da je 'vako lako odrec se duhana, uradila bih to prije hohohooooo godina. Iskreno. I... da, kupila sam limenu kasicu,NO-DUHAN, a pvrvu vecu svotu koristim da nagradim sebe (otom-potom), i drugu cu za sebe, i trecu.
A onda sve ide djeci bez roditelja...do kraja mog nepusackog staza

Mojem frajeru je danas 3-ci dan, nekako mi previse miran
Sto se mene tice: da sam znala da je 'vako lako odrec se duhana, uradila bih to prije hohohooooo godina. Iskreno. I... da, kupila sam limenu kasicu,NO-DUHAN, a pvrvu vecu svotu koristim da nagradim sebe (otom-potom), i drugu cu za sebe, i trecu.
A onda sve ide djeci bez roditelja...do kraja mog nepusackog staza
-
emir222
#568 Re: Cigarete, odvikavanje
prestao i 5 godina ni dima..i opet poceo evo vec druga godina..jedino sto me opet tjera da prestanem je sto sam svjestan negativnih strana al je ceif nevjerovatan pa nekontam prestajat jos koju godinu haha
-
gaius
#569 Re: Cigarete, odvikavanje
ja se javim s vremena na vrijeme.. i kažem ZYBAN.. i pa-pa cigare...
a što se tiče finansijske strane.. pa otprilike pušač za jedan radni vijek "popuši" auto tipa audi 3..
a što se tiče finansijske strane.. pa otprilike pušač za jedan radni vijek "popuši" auto tipa audi 3..
- Rauber
#570 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam pusio skoro 7 godina, prestanem jedno godinu i pol, vise zaboravio da sam ikad i pusio, i nakon 4 godine sretnem jednu zeMskinju koju sam mnogo volio
odemo na kafu i nesto sam se sav uzbudio
,rekoh "joj moram sad zapalit' "
Naravno ta "jedna" je bila u stvari "opet pusim"
Medjutim fasujem astmu nakon 6 mjeseci i evo ne pusim preko 2 godine.
Uglavnom ne fali mi i mogu reci da sam pravo zazalio sto sam ikad zapalio, to mi je bila najgluplja stvar u zivotu i daj boze da mi se pluca ikad oporave. Bog te pa bio sam ko stijena,trcao,roNJao
,fudbal ganj'o, nikad kahn'o nisam. A sad
sad svako par mjeseci dobijem napad i ventolin rokam 
Naravno ta "jedna" je bila u stvari "opet pusim"
Uglavnom ne fali mi i mogu reci da sam pravo zazalio sto sam ikad zapalio, to mi je bila najgluplja stvar u zivotu i daj boze da mi se pluca ikad oporave. Bog te pa bio sam ko stijena,trcao,roNJao
-
Kraljica od Sabe
#571 Re: Cigarete, odvikavanje
Znas li zbog cega muskarci imaju izrazenu jabucicuRauber wrote:Ja sam pusio skoro 7 godina, prestanem jedno godinu i pol, vise zaboravio da sam ikad i pusio, i nakon 4 godine sretnem jednu zeMskinju koju sam mnogo volioodemo na kafu i nesto sam se sav uzbudio
Naravno ta "jedna" je bila u stvari "opet pusim"![]()
Uglavnom ne fali mi i mogu reci da sam pravo zazalio sto sam ikad zapalio, to mi je bila najgluplja stvar u zivotu i daj boze da mi se pluca ikad oporave. Bog te pa bio sam ko stijena,trcao,roNJao,fudbal ganj'o, nikad kahn'o nisam. A sad
salim se, zao mi je-iskreno. Pogotovu zbog toga sto kazes da si bio zaboravio da si ikad pusio...Gebagi ...sta cu ti ja vise
- Rauber
#572 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma joooj, zene = zloKraljica od Sabe wrote:Znas li zbog cega muskarci imaju izrazenu jabucicuRauber wrote:Ja sam pusio skoro 7 godina, prestanem jedno godinu i pol, vise zaboravio da sam ikad i pusio, i nakon 4 godine sretnem jednu zeMskinju koju sam mnogo volioodemo na kafu i nesto sam se sav uzbudio
Naravno ta "jedna" je bila u stvari "opet pusim"![]()
Uglavnom ne fali mi i mogu reci da sam pravo zazalio sto sam ikad zapalio, to mi je bila najgluplja stvar u zivotu i daj boze da mi se pluca ikad oporave. Bog te pa bio sam ko stijena,trcao,roNJao,fudbal ganj'o, nikad kahn'o nisam. A sad
Sad bar moze reci da si zbog nje dobio astmu
![]()
salim se, zao mi je-iskreno. Pogotovu zbog toga sto kazes da si bio zaboravio da si ikad pusio...Gebagi ...sta cu ti ja vise
bjez' ba necu vise o njoj, opet cu se propusit
-
Kraljica od Sabe
#573 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne znam koji je dan i nije me briga.. Poruka onima koji tek prestaju: sve je u prva tri dana, sva kriza i sve muke prestaju vec 4-og dana, a onda je sve lakse, deset dana nakon prestanka tu i tamo je se samo sjetite, al' vam i drago, ne sto je se ne sjecate cesto, nego sto vam se cini da nikada i niste pusili
..
Prica da zudnja za cigaretom postoji cak i nakon pet godina od prestanka pusenja, da je se pusac nikad ne rijesi (jednom pusac uvijek pusac, kazu neki), pa jos sanjanje cigarete...sve to djeluje
i porazavajuce. Upravo zbog takvih prica nikad nisam pokusala ni prepoloviti broj cigareta. Ustvari, uopste nije tako.
Prica da zudnja za cigaretom postoji cak i nakon pet godina od prestanka pusenja, da je se pusac nikad ne rijesi (jednom pusac uvijek pusac, kazu neki), pa jos sanjanje cigarete...sve to djeluje
- Fair Life
- ružmarin-a
#575 Re: Cigarete, odvikavanje
4,5 godine čista
žalim što sam ikada uvlacila u sebe CO (pfuj pfuj pfuj)
sada mi smrdi dim na kilometar i izbjegavam zadimljene prostorije
tek se osjećam potpuno zdravo, ekološki osvještenom i dišem punim plućima
a financije da i nepominjem
odlučila jednog dana: dosta i bijaše... (Alea jacta est)
mada...sanjala u početku da ćejfim...
dobar osjećaj reći kad neko ponudi: "Hvala, ne pušim!"
još kad vidim kako usisavaju na ovoj vrelini pohotno dim i prže one cigare, naprosto mi ih žao,što nisu sebi rekli: kad mogu bez milion stvari, pa čaki živjet bez nekoga, zašto ne napustiti i ovog nepriojatelja svog organizma, kojem sam svjestan saučesnik u samouništenju...
sada mi smrdi dim na kilometar i izbjegavam zadimljene prostorije
tek se osjećam potpuno zdravo, ekološki osvještenom i dišem punim plućima
a financije da i nepominjem
odlučila jednog dana: dosta i bijaše... (Alea jacta est)
mada...sanjala u početku da ćejfim...
dobar osjećaj reći kad neko ponudi: "Hvala, ne pušim!"
još kad vidim kako usisavaju na ovoj vrelini pohotno dim i prže one cigare, naprosto mi ih žao,što nisu sebi rekli: kad mogu bez milion stvari, pa čaki živjet bez nekoga, zašto ne napustiti i ovog nepriojatelja svog organizma, kojem sam svjestan saučesnik u samouništenju...