Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑18/05/2026 15:12
sjecam se jedne scene kod velikog parka oko 1999/2000 slusam muziku i to bas vatreni poljubac (album: sve ce jednom proc... i to prvi put nakon kupovine) jos tada na walkmanu

kad vidjeh njega kako ide u svom poznatom crnom looku. ja mu kulturno kazem "dobar dan" i kako slusam posljedni album koji je izdao a on se samo meni zahvali i kaze "meni su najdraze ove pjesme: umrijecu mlad u umrijecu zbog nje". i zaista te dvije pjesme su nevjerovatno jake.
Tih godina sam ga i ja jednom vidio u sred vrelog ljetnog dana. Ide Mića niz Kralja Tomislava, sada Koševo ulica, i prelazi prema parku i u Titovu. E sad rekoh da je bio pravi vreil ljetni dan, a on sav u crnom. Crni šešir,.crna majica, crne kožne hlače i dugi crni kožni mantil. A jednom sam.ga vidio na klupi na Ciglanama s nekim likom i to na dan Tifinog koncerta u Skenderiji gdje je bio gost. Taj lik je pričao na mobitel, a Mića je umirao od smijeha I tražio da mu da telefon. Iz daljine sam.mislio da je žensko na klupi, ali kad sam se približio vidim da je on i naravno sav je u crnom.