Tih godina sam ga i ja jednom vidio u sred vrelog ljetnog dana. Ide Mića niz Kralja Tomislava, sada Koševo ulica, i prelazi prema parku i u Titovu. E sad rekoh da je bio pravi vreil ljetni dan, a on sav u crnom. Crni šešir,.crna majica, crne kožne hlače i dugi crni kožni mantil. A jednom sam.ga vidio na klupi na Ciglanama s nekim likom i to na dan Tifinog koncerta u Skenderiji gdje je bio gost. Taj lik je pričao na mobitel, a Mića je umirao od smijeha I tražio da mu da telefon. Iz daljine sam.mislio da je žensko na klupi, ali kad sam se približio vidim da je on i naravno sav je u crnom.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑18/05/2026 15:12 sjecam se jedne scene kod velikog parka oko 1999/2000 slusam muziku i to bas vatreni poljubac (album: sve ce jednom proc... i to prvi put nakon kupovine) jos tada na walkmanukad vidjeh njega kako ide u svom poznatom crnom looku. ja mu kulturno kazem "dobar dan" i kako slusam posljedni album koji je izdao a on se samo meni zahvali i kaze "meni su najdraze ove pjesme: umrijecu mlad u umrijecu zbog nje". i zaista te dvije pjesme su nevjerovatno jake.
![]()
Milić Vukašinović
- Better Man
#551 Re: Milić Vukašinović
-
milojicabrzi
#552 Re: Milić Vukašinović
Heh, ima i ona priča, pisao je o tome neki od ovih sarajevskih pisaca i kolumnista, kaže nekad pred rat, krajem '80-ih, zvala ga na naselje neka poznata doktorica ili advokatica, sredila stan k'o lampu, pa pozvala svitu i goste i među njima i tog autora.
On krenuo, pa sa nekog druženja, povede i Miću na taj dernek. Kako je tu proveo neko vrijeme, on se pozdravi sa domaćicom i ode dalje, a Mića ostane, valjda raji interesantan, kao rock pojava. Međutim, kako ga uhvatilo piće, on malo zadrijema, pa zapiša novu garnituru vlasnici, haos ispao
Liči to nekako na njega

On krenuo, pa sa nekog druženja, povede i Miću na taj dernek. Kako je tu proveo neko vrijeme, on se pozdravi sa domaćicom i ode dalje, a Mića ostane, valjda raji interesantan, kao rock pojava. Međutim, kako ga uhvatilo piće, on malo zadrijema, pa zapiša novu garnituru vlasnici, haos ispao
Liči to nekako na njega