Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mozda ja nesto ne shvatam, ali meni se cini da ne treba puno novca za ovu mogucnost izbora. Ucine se ankete i odredi tacan broj jednih i drugih (kuca - skola). Onda, na osnovu brojeva, se rasporede ucitelji. Lupam - ako su 4 ucitelja u jednoj skoli, 1 radi online nastavu, ostali zivu nastavu. Ili obratno, sta god da brojevi ankete pokazu. Ne treba dodatno ulaganje.
teoretski si u pravu, al u praksi bojim se da bi to teško išlo. Npr, roditelj se u nakon dva mjeseca odluči da dijete ipak treba u školu (ili odluči da je bolje on line) kako se prema takvima odrediti, onda pitanje provjere znanja.....i još stotinu takvih "sitnica". Nisam siguran da mi logistički možemo odgovoriti na sva ta pitanja.
Mislim, moglo bi se kad bi bilo stani pani.....ali bojim se da bi tu pita mogla biti skuplja od tepsije
Last edited by palermo on 18/08/2020 14:46, edited 1 time in total.
Ama, zasto milioni? Sve se nastavi isto kao od marta za one koji tako hoce. Ziva skola za ostale. Samo treba ispremjestati ucitelje/nastavnike, a i oni se mogu rotirati nakon polugodista ili sl, ako je tako pravednije… Meni to sve djeluje vrlo izvodljivo. A, uvesti, brate, i home schooling. Pa, skoro sve zapadne zemlje to imaju. U cemu je problem?
Mozda ja nesto ne shvatam, ali meni se cini da ne treba puno novca za ovu mogucnost izbora. Ucine se ankete i odredi tacan broj jednih i drugih (kuca - skola). Onda, na osnovu brojeva, se rasporede ucitelji. Lupam - ako su 4 ucitelja u jednoj skoli, 1 radi online nastavu, ostali zivu nastavu. Ili obratno, sta god da brojevi ankete pokazu. Ne treba dodatno ulaganje.
teoretski si u pravu, al u praksi bojim se da bi to teško išlo. Npr, roditelj se u nakon dva mjeseca odluči da dijete ipak treba u školu (ili odluči da je bolje on line) kako se prema takvima odrediti, onda pitanje provjere znanja.....i još stotinu takvih "sitnica". Nisam siguran da mi logistički možemo odgovoriti na sva ta pitanja.
Mislim, moglo bi se kad bi bilo stani pani.....ali bojim se da bi tu pita mogla biti skuplja od tepsije
Ne moze mijenjati roditelj odluku nakon dva mjeseca. Mora dobro sad da promisli. Ozbiljni smo ljudi.
last mohicans wrote: ↑18/08/2020 12:00
To je neoizvodivo.
Vidis, da ti kazem da nije neizvodivo. Za onih 10 miliona, mogao se napraviti svemirski sistem u skolama.
Šta je to neizvodivo, gdje napraviš dvije kamere, od kojih će jedna biti fiksirana na katedru predavača, a druga na školsku tablu. Brzi optički internet svaka škola može dobiti od DRŽAVNOG PREDUZEĆA zvanog BH Telecom.
Šta je ovdje problem?
To drzavno preduzece pumpa stranačke dzakove, a ne škole, nazalost. Nemaju sve škole ni internet u svim kabinetima. 124 osnovne i srednje škole samo u KS puta broj odjeljenja u svim školama, pa sračunaj koliko kamera treba.
Nisam komentarisao ovu čmar državu, već da je moguće. Ako roditelji ne naprave pritisak da se ovako nešto uradi, ili svi kolektivno zabrane djeci da idu u školu, onda ni mene ne tangira hoce li biti online skola, ili ce se svi gurati u razredu. Najlakse je reci ne moze. Moze vala!
Ne moze mijenjati roditelj odluku nakon dva mjeseca. Mora dobro sad da promisli. Ozbiljni smo ljudi.
To mjesec ovako, mjesec onako bi se na kraju pretvorilo u heftu ovako, heftu onako, a kod nekih i dan ovako, dan onako. Mora se u startu znati broj ucenika koji ce ici u skolu da bi se po tom broju moglo sve organizovati. Nema predomisljanja kad se kome cefne..
ma de, ni ti ne vjeruješ u to (ono da smo ozbiljni ljudi, u globalu)
ma de, ni ti ne vjeruješ u to (ono da smo ozbiljni ljudi, u globalu)
Me'scini nam je vrijeme da se uozbiljimo. Po raznim pitanjima.
Patnja i za osoblje i za djecu.
Skolsku godinu je trebalo suspendirati do pronalaska vakcine ili lijeka.
Ovako sa nekim pokusajem online/uzivo skole nit ce ko sta nauciti nit koji vrag,jedino ce se imati opravdanje (kadar) da se eto radi..
I da propadne citava godina nikome dlaka s glave faliti nece ,pa onda barem iduci septembar krenuti normalno.
Ovaj cirkus nece ni na sta liciti.
Ako ništa dobro su skontali da stave ovu opciju presjeka stanja svako 14 dana, ako se situacija drastično popravi kroz određeno vrijeme da se djeca vrate u škole.
Znaci, stariji ucenici imaju opciju samo online nastave, da li ja ovo citam dobro?
Ma da, nije ovo lose ako budu radili studije sta se desava, puste 2-3 sedmice najmladje i prate stanje zarazenih, ako nema razlike velike onda 5-8 pa 2-3 sedmice, pa srednjoskolce, tako se radilo na zapadu. Ali ne vjerujem, i sumLJam da znaju sta rade
Al sad kad krenu otkazi iz privatnih firmi, la la la, vesela sveska, doduse valjda dijete 5 razred moze samo biti u kuci
malocvijece wrote: ↑18/08/2020 15:57
Kako misle da djeca neće nositi maske dok sjede u klupi?
pisalo je negdje jucer. bice razmjesteni valjda tako da se postiva distanca i da zbog toga onda nece nositi maske. u zatvorenom. djeca sa zdravstvenim problemima ce, kao, nositi maske stalno. jer oni trebaju stititi druge od sebe, a ne obratno. tako ja ubrah iz clanka koji je neko postao ovdje .
pisalo je negdje jucer. bice razmjesteni valjda tako da se postiva distanca i da zbog toga onda nece nositi maske. u zatvorenom. djeca sa zdravstvenim problemima ce, kao, nositi maske stalno. jer oni trebaju stititi druge od sebe, a ne obratno. tako ja ubrah iz clanka koji je neko postao ovdje .
Ok u razredu, a kako misle to isto u produzenom boravku? Pise da ce raditi ali nema detalja.
Koliko ja znam produzeni npr. u Isak Samokovlija ima preko 100 ucenika, ako ne i 150.
Odjeljenja koja imaju oko dvadeset ucenika vjerovatno nece ici heftu ovako, heftu onako, nego ce ici u skolu citavo vrijeme. Zna li neko koliko prosjecno ucenika imaju ova niza odjeljenja u osnovnim skolama? Cini mi se da je neki standard od 16-22 ucenika po odjeljenju. Zna li neko je li tako u vecini skola u kantonu?