Ne radi se ovdje o 10 ili više godina, ovo su slike vozila starih par godina najviše.r_faruk wrote:drug, ne rece nam sta ti vozis? koliko kilometara si presao sa tim autom..... nije poenta kupiti auto staro 25 godina i hvaliti se kako nije zahrdjalo. jebi ga, mi nemam para pa idemo sa onom, vidis kako je zahrdjao poslije 15-20 godina. poslije 15-20 godina bi auto trebalo na presu, ali kao sto rekoh, mi nemamo para.... na zapadu je to 3-4 godine, mozda pet i uzimas drugi automobil....... a u te tri - cetiri godine predjes 200000km.... ljudi putuju 150km na posao i nazad (znam tipa u cikagu koji putuje preko 200 km u jednom smjeru svaki dan, koristi auto i voz)
koga boli qrac jel auto zahrdjalo poslije 15 godina? evo mom je 12 godina, nema nikakve hrdje, accent mi je bio 2003 godiste, prodao ga prije vise od 2 godine (kupio ga polovnog) takodjer bez hrdje, na getzu (2008 godiste) takodjer nemam hrdje... drugi tucson iz 2008 (kupljen polovan) takodjer prodan bez hrdje, jos jedan getz 2007-8 nisam siguran, prodan poslije par godina u savrsenom stanju, accent iz 1998-9 ne znam ni ja, takodjer prodan bez hrdje i problema.... mislim, pisete gluposti, al fakat.
hyundai i kia mozda nemaju rejting kao evropska auta, ali da su ovoliko losa kao sto pisete jednostavno nije tacno. nedavno sam vozio skodu kodiaq. presao sam nekih 500-600km sa njom, full oprema DSG qrci palci, led rasvjeta, mikrofoni po autu, mijenjas boje, hiljadu nekih funkcija tempomata.... automobil je odlican, medjutim ne mogu reci da je bila nesto pretjerano udobnija od hyundai-a, odnosno da je bila udobnija ikako!!!
Što slikovito govori o kvaliteti, odnosno odsustvu iste kod kije i hajundaja.
Antikorozivna zaštita na papiru od 10 ili 12 godina ništa ne znači, kad u praksi imaš onakvu situaciju kao na slikama.
Posve je jasno da tehnološki nivo kije i hajundaja nije ni blizu europskim proizvođačima.