HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vauvau

#551 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

r_faruk wrote:drug, ne rece nam sta ti vozis? koliko kilometara si presao sa tim autom..... nije poenta kupiti auto staro 25 godina i hvaliti se kako nije zahrdjalo. jebi ga, mi nemam para pa idemo sa onom, vidis kako je zahrdjao poslije 15-20 godina. poslije 15-20 godina bi auto trebalo na presu, ali kao sto rekoh, mi nemamo para.... na zapadu je to 3-4 godine, mozda pet i uzimas drugi automobil....... a u te tri - cetiri godine predjes 200000km.... ljudi putuju 150km na posao i nazad (znam tipa u cikagu koji putuje preko 200 km u jednom smjeru svaki dan, koristi auto i voz)

koga boli qrac jel auto zahrdjalo poslije 15 godina? evo mom je 12 godina, nema nikakve hrdje, accent mi je bio 2003 godiste, prodao ga prije vise od 2 godine (kupio ga polovnog) takodjer bez hrdje, na getzu (2008 godiste) takodjer nemam hrdje... drugi tucson iz 2008 (kupljen polovan) takodjer prodan bez hrdje, jos jedan getz 2007-8 nisam siguran, prodan poslije par godina u savrsenom stanju, accent iz 1998-9 ne znam ni ja, takodjer prodan bez hrdje i problema.... mislim, pisete gluposti, al fakat.

hyundai i kia mozda nemaju rejting kao evropska auta, ali da su ovoliko losa kao sto pisete jednostavno nije tacno. nedavno sam vozio skodu kodiaq. presao sam nekih 500-600km sa njom, full oprema DSG qrci palci, led rasvjeta, mikrofoni po autu, mijenjas boje, hiljadu nekih funkcija tempomata.... automobil je odlican, medjutim ne mogu reci da je bila nesto pretjerano udobnija od hyundai-a, odnosno da je bila udobnija ikako!!!
Ne radi se ovdje o 10 ili više godina, ovo su slike vozila starih par godina najviše.
Što slikovito govori o kvaliteti, odnosno odsustvu iste kod kije i hajundaja.
Antikorozivna zaštita na papiru od 10 ili 12 godina ništa ne znači, kad u praksi imaš onakvu situaciju kao na slikama.

Posve je jasno da tehnološki nivo kije i hajundaja nije ni blizu europskim proizvođačima.
NediM17

#552 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

@Condy

Jedan od auta sa najboljim fabrickim ozvucenjem koji sam vozio je Ceed MK1 FL. Fantazija. Kada pustim pjesmu sa USB-a ili CD-a ciji je bitrate 320kbps imam utisak da bi zadovoljan bio i najveci audiofil.

Ceed MK2 je potpuno druga prica, u negativnom smislu, nisam nikako zadovoljan kvalitetom zvuka, bez obzira na postavke. SX4 ima znatno bolji zvuk od njega.

I to je jedina stvar gdje je stari Ceed bio bolji od novog. I meni se podesenost ovjesa vise svidjala na starom Ceedu, ali to je stvar licne preferencije.
r_faruk

#553 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by r_faruk »

imas li informacije o slikama pojedinacno? koliko je to par godina? koja su auta na slikama, kada je slikano?
mislim, ne mozes pisati ovako.... evo ja ti kazem da na mojim autima toga nema....

hoces li nam napisati sta ti vozis, koliko je staro i koliko km si presao ti sa tim vozilom, a koliko je ukupno vozilo preslo.... ako vozas nekog bmw-a iz 2003 godine sa 450000km onda te razumijem u potpunosti i jasno mi je zasto pises ovakve stvari....
Last edited by r_faruk on 22/08/2018 11:37, edited 2 times in total.
NediM17

#554 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

ne znam sto se raspravljate sa trolom. ignorisite ga.
vauvau

#555 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

r_faruk wrote:imas li informacije o slikama pojedinacno? koliko je to par godina? koja su auta na slikama, kada je slikano?
mislim, ne mozes pisati ovako.... evo ja ti kazem da na mojim autima toga nema....

hoces li nam napisati sta ti vozis, koliko je staro i koliko km si presao ti sa tim vozilom, a koliko je ukupno vozilo preslo.... ako vozas nekog bmw-a iz 2003 godine sa 450000km onda te razumijem u potpunosti i jasno mi je zasto pises ovakve stvari....
Pa stoji izvor za fotke, postavio sam link, a može se pročitati mnogo o hrđži na kijama na forum.hr. Sve dokumentirano s fotkama.
Nadzornik

#556 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

condy wrote:Kakvi su ti zvučnici i muzika golfista u autu :D

Ozbiljno pitam! Dobar audio u vozilu, je prava stvar za relaksaciju u vožnji.
HARMAN brings JBL premium audio on board the all-new Kia Sportage.
r_faruk

#557 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by r_faruk »

ok, nego imal tog tvog auta ili nema?

onaj link koji si postavio vodi na stranicu na kojoj tip prica o nekoj tackici unutar auta za koju su mu u servisu rekli da je prije toga ogrebao boju te je to razlog hrdje!!!
evo slike sa tog linka...

Image
vauvau

#558 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Ma daj, to su priče za malu djecu. Probleme s hrđžom kija i hajundaj imaju i sve je to jako dobro dokumentirano na različitim kija i hajundaj forumima itd. To su vlasnici tih vozila dokumentirali, ne ja.
r_faruk

#559 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by r_faruk »

vauvau wrote:Ma daj, to su priče za malu djecu. Probleme s hrđžom kija i hajundaj imaju i sve je to jako dobro dokumentirano na različitim kija i hajundaj forumima itd. To su vlasnici tih vozila dokumentirali, ne ja.
pa ti stavljas slike ne ja!!! ja nemam probleme sa hrdjom, a vozio sam vise razlicitih auta i razlicitih generacija... slike koje stavljas mozes naci za svaki automobil svakog proizvodjaca. nedavno sam bio u jednoj zemlji u kojoj se vozi sigurno 70-80% hyundaia, ostalo su toyote i kie, nisam vidio hrdjavih... a kako ih ti opisujes trebalo bi biti dijelova po cesti...

stvar je u tome da opisujes hyundai i kia-u kao raspala hrdjava auta koja ne mogu uzbrdo, a ni nizbrdo. za mene je 7-8 godina neki pristojan period bez hrdje (i ako je i ovo poprilicno dug period da je ne znam ti kakav automobil u pitanju). uz redovno odrzavanje ne bi trebalo biti problema. sve preko toga je plus.

hoces li nam napisati ili ne sta ti vozis pa si toliko razocaran hyundai-em i kia-om. evo pitam te vec cetvrti ili peti put... sta je toliko bolje od jadnih koreanaca?
ado-šampion

#560 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by ado-šampion »

condy wrote:
ado-šampion wrote:To oko elektro serva bas novinarska patka za malu djecu. :-)
Jesi se ponovio... :mrgreen:

Steptronic je savrsen, jednom kad ono probas shvatis kakvo je sorry na izrazu sranje manuelni mjenjac.

Nece nam zamjerit na malo offtopica :mrgreen: :mrgreen:
Kod mene je elektro servo na autu, a na jednom drugom u porodici koje ponekad koristim kad sam pjesak u BiH je isto elektro servo. Ako nista po gradu je puno bolji od hidraulicnog, mada kod mene nije tako ekstremno lagan kao kod Vau Vau i Avdije. :)

Nisam se ponovio, a niti cu do kraja godine sigurno a posle vidjecemo. Najradije bih se rijesio normalnog auta skroz i uzeo neki kabriolet za slobodno vrijeme. Probao sam nedavno novu Seriju 2 kabrio, naravno automatski mjenjac, jos je ova bila 218i s tri cilindra, milina ziva. Iako je elektro servo. :D Cak i fino povuce kad izmijeni 2-3 nadole. :D

Eto sorry na offtopic, odgovorio na pitanje. :)
Nadzornik

#561 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

r_faruk wrote:
hoces li nam napisati ili ne sta ti vozis pa si toliko razocaran hyundai-em i kia-om. evo pitam te vec cetvrti ili peti put... sta je toliko bolje od jadnih koreanaca?

Prava poslastica za trola je kada vidi da su se ljudi primili na njegove nicim izazvane negativne komentare i poceli emotivno da reaguju.
Trol je postigao svoj cilj i sve sto treba je da mu se pomene sestricina trolovska.
vauvau

#562 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

r_faruk wrote:
vauvau wrote:Ma daj, to su priče za malu djecu. Probleme s hrđžom kija i hajundaj imaju i sve je to jako dobro dokumentirano na različitim kija i hajundaj forumima itd. To su vlasnici tih vozila dokumentirali, ne ja.
pa ti stavljas slike ne ja!!! ja nemam probleme sa hrdjom, a vozio sam vise razlicitih auta i razlicitih generacija... slike koje stavljas mozes naci za svaki automobil svakog proizvodjaca. nedavno sam bio u jednoj zemlji u kojoj se vozi sigurno 70-80% hyundaia, ostalo su toyote i kie, nisam vidio hrdjavih... a kako ih ti opisujes trebalo bi biti dijelova po cesti...

stvar je u tome da opisujes hyundai i kia-u kao raspala hrdjava auta koja ne mogu uzbrdo, a ni nizbrdo. za mene je 7-8 godina neki pristojan period bez hrdje (i ako je i ovo poprilicno dug period da je ne znam ti kakav automobil u pitanju). uz redovno odrzavanje ne bi trebalo biti problema. sve preko toga je plus.

Pa smatram da je problematično da se ta vozila predstavljaju kao jednakovrijedna europskim vozilima. Jer se na navedenim primjerima vidi da daleko zaostaju. To su neumoljive činjenice.
golfiista

#563 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

Pojma.nemam. meninje dovoljno da #krci# i razbine tisinu u kabini, jer NHI u Sportagu je fenomenalan. :thumbup:

A onog trola na foe i rijesen problem, kad vece NECE ADMINISTRACIJA da reaguje i postedi nas trolanja i off topica
vauvau

#564 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

golfiista wrote:

Pojma.nemam. meninje dovoljno da #krci# i razbine tisinu u kabini, jer NHI u Sportagu je fenomenalan. :thumbup:

A onog trola na foe i rijesen problem, kad vece NECE ADMINISTRACIJA da reaguje i postedi nas trolanja i off topica
Mislim da je apsolutno relevantno da se piše o problemima kije i hajundaja s hrđžom, jer tema je o tim vozilima. Infantilno lijepljenje fotkica iz promidžbenih materijala često nema veze sa stvarnošću.
Isto tako mislim da je relevantno loše iskustvo koje je blizak prijatelj imao s ovlaštenim kija autodomom u Sarajevu.
r_faruk

#565 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by r_faruk »

Ja sve kontam tebi se omaklo "hrđžom".......
Hyundai i kia nemaju problem s hrdjom....
Me_again

#566 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

r_faruk wrote:Ja sve kontam tebi se omaklo "hrđžom".......
Hyundai i kia nemaju problem s hrdjom....
To ga je loma sestriCna nasavjetovala kako se pise :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#567 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol:
ne dirajte coeku sestriĆnu
Nadzornik

#568 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol:
ne dirajte coeku sestriĆnu

Kako je samo prostrana zadnja klupa u mog Sportage... :D
basicm

#569 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Mislim da pretjerujete sa licnim uvredama...ne dolikuje gospodi koja vozi nove automobile.
Nadzornik

#570 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

basicm wrote:Mislim da pretjerujete sa licnim uvredama...ne dolikuje gospodi koja vozi nove automobile.
Pa cuj i profesor ga zna zavuci onako profesorski,posebno vozacima zahrdjalih premijum polovnjaka... :D
basicm

#571 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Pricajte o hrdji premiumima krkanluku kako vec to vidite, manite se familija.
vauvau

#572 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Ma pusti molim te, dječurlija se dokopaju interneta pa pokazuju kako su ih roditelji loše odgojili, ne treba na njih obraćati pažnju.

Vezano uz temu, kije nisu pouzdane, naprotiv.

https://www.consumeraffairs.com/automot ... t&filter=1

Motor crkne tik iza prestanka garancije itd. Sve u svemu, nepouzdan proizvođač.
sheilak

#573 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

Nadzornik wrote:
basicm wrote:Mislim da pretjerujete sa licnim uvredama...ne dolikuje gospodi koja vozi nove automobile.
Pa cuj i profesor ga zna zavuci onako profesorski,posebno vozacima zahrdjalih premijum polovnjaka... :D
Ja koliko znam nikad nije pomenuo sestricnu zadnje sjediste i sl

Nista bolji niste vi koji tako pisete a prigovarate njemu nesto (r)
r_faruk

#574 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by r_faruk »

vauvau wrote:Ma pusti molim te, dječurlija se dokopaju interneta pa pokazuju kako su ih roditelji loše odgojili, ne treba na njih obraćati pažnju.

nista to nije tacno...
golfiista

#575 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

vauvau wrote:Ma pusti molim te, dječurlija se dokopaju interneta pa pokazuju kako su ih roditelji loše odgojili, ne treba na njih obraćati pažnju.

Šta kazu za WV
https://www.consumeraffairs.com/automot ... jetta.html
Toliko o relevantnosti izvora. :lol:
Post Reply