Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
moonca

#551 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Zoya wrote:
cendlerbing wrote:Ja sam se poželjela udati za sekerbeja, ako nije razgrabljen dok sam spavala :eh:
Aww, slatko. Sexy! Još ti on na Fadila Novalića liči :bih:
A sta fali Faldagi :-) :lol: :lol:
medvjed23

#552 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by medvjed23 »

kao što neko reče, ne treba pojam prirodnog miješati sa moralom, društvenom prihvatljivošću i sl.. nema ništa prirodnije od želje da se genetski materijal raširi što više, sa što više partnera.. a da li je takvo ponašanje moralno, najčešće nije..
Euridika
Globalna šefica

#553 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Euridika »

@Šampion

Pisala sam u svoje ime, i to jasno stoji u mom postu. I u odnosu na naše društvo i vrijeme u kojem živimo.

Ovdje se kao opravdanje uzimaju samo i isključivo muški seksualni nagoni, a nigdje nisu uzeti u obzir mišljenja i želje i potrebe žena. Da ne kažem da ovdje niko nije govorio šta stvarno znači poligamni brak, da to podrazumijeva i postojanje više porodica, djece iz više porodica. Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
Zato i jesam rekla protuprirodno, jer brak nije samo intimni odnos muškarca i žene, ali to ovdje većina redom zaboravi.
zoomba

#554 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...

https://www.klix.ba/lifestyle/hranaipic ... /180407027
annoy

#555 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by annoy »

Pa gdje su im sise :|
S4mpion

#556 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by S4mpion »

Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
zoomba

#557 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

annoy wrote:Pa gdje su im sise :|
Ostale u masini na pranju :lol:
zoomba

#558 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

S4mpion wrote:Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka :D
Last edited by zoomba on 07/04/2018 15:45, edited 1 time in total.
medvjed23

#559 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by medvjed23 »

S4mpion wrote:Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
ja ba, nekima je prirodno, izgleda, sinonim za dobro, pošteno, moralno, poželjno il sl..
S4mpion

#560 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by S4mpion »

Euridika wrote:@Šampion

Pisala sam u svoje ime, i to jasno stoji u mom postu. I u odnosu na naše društvo i vrijeme u kojem živimo.

Ovdje se kao opravdanje uzimaju samo i isključivo muški seksualni nagoni, a nigdje nisu uzeti u obzir mišljenja i želje i potrebe žena. Da ne kažem da ovdje niko nije govorio šta stvarno znači poligamni brak, da to podrazumijeva i postojanje više porodica, djece iz više porodica. Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
Zato i jesam rekla protuprirodno, jer brak nije samo intimni odnos muškarca i žene, ali to ovdje većina redom zaboravi.
Naravno da si pisala u svoje ime, drugačije i ne tvrdim, samo napominjem da je brak vještačka tvorevina, a poligamija čista priroda. Sjeli smo za sto i utvrdili gomilu pravila koja će ograničiti čovjekovu prirodu, a sve s ciljem da se formiraju jaki temelji za civilizirano društvo.

Zato je poligamija(pa i ova koju si ti opisala) prirodna, ali društveno neprihvatljiva.
moonca

#561 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
Jako puno ima djece koja odrastaju bez oca- samohrane majke ili zene koje su zeljele biti same a imati deijete.
ne mislim da je u poligamiji to sto si navela. Zivi se pod jednim krovom ili u zasebnim kucama ali je komuna.

Cudno, jeste da ima dosta mladih osoba da o tome jos uvijek razmilsljaju i voljni su to i sprovesti. Ako zakon dozvoljava, zasto ne.
cendlerbing

#562 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by cendlerbing »

Imaju na tlc-u emisije koje prate porodice muškaraca koji imaju po 4 supruge. Nekad prošle godine sam malo pratila jednu takvu porodicu. Kod njih su međusobni odnosu prikazani kao med i mlijeko, da ne ulazim u istinitost toga...šou je baziran na njihovim problemima poput selidbe u jedinu USA državu u kojoj je zakonom dozvoljen poligamni brak, te probleme sa novčanim sredstvima za izgradnju kuće (ili kuća, nisam dovoljno pozorno pratila) na ranču koji su kupili, za njihovu porodicu (porodice :? ).

Prikazali su to sveukupno u vrlo pozitivnom svjetlu, ali čisto sumnjam da se stvarno toliko dobro slažu i da nijedna od tih žena ne osjeti i to često, da je zapostavljena ona ili njena djeca (zbog druge žene). Da ne spominjem kućerdu i imanje koje imaju...koliko uopšte slobodnog vremena može imati muškarac za toliko porodica, ukoliko pošteno zarađuje da ih izdržava?
S4mpion

#563 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by S4mpion »

zoomba wrote: Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka :D
Pa sve ovo, što pišem, naglašava vrijednost braka, iako se možda ne čini na prvu. :mrgreen:
triconja

#564 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by triconja »

cendlerbing wrote:Imaju na tlc-u emisije koje prate porodice muškaraca koji imaju po 4 supruge. Nekad prošle godine sam malo pratila jednu takvu porodicu. Kod njih su međusobni odnosu prikazani kao med i mlijeko, da ne ulazim u istinitost toga...šou je baziran na njihovim problemima poput selidbe u jedinu USA državu u kojoj je zakonom dozvoljen poligamni brak, te probleme sa novčanim sredstvima za izgradnju kuće (ili kuća, nisam dovoljno pozorno pratila) na ranču koji su kupili, za njihovu porodicu (porodice :? ).

Prikazali su to sveukupno u vrlo pozitivnom svjetlu, ali čisto sumnjam da se stvarno toliko dobro slažu i da nijedna od tih žena ne osjeti i to često, da je zapostavljena ona ili njena djeca (zbog druge žene). Da ne spominjem kućerdu i imanje koje imaju...koliko uopšte slobodnog vremena može imati muškarac za toliko porodica, ukoliko pošteno zarađuje da ih izdržava?
E moja ti to je predstava za glupu raju da je brak nesta pozitivno i tako to. Kakve pare bona? Svako dijete ima svoju nafaku, i niko im otu nafaku nemre uzet :lol: :lol: :lol:
zoomba

#565 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

S4mpion wrote:
zoomba wrote: Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka :D
Pa sve ovo, što pišem, naglašava vrijednost braka, iako se možda ne čini na prvu. :mrgreen:
Teorija je jedno a realnost drugo.. ovim kad bi se vodio samo nebi niko ulazio u brak..
zoomba

#566 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

S4mpion wrote:
Euridika wrote:@Šampion

Naravno da si pisala u svoje ime, drugačije i ne tvrdim, samo napominjem da je brak vještačka tvorevina, a poligamija čista priroda. Sjeli smo za sto i utvrdili gomilu pravila koja će ograničiti čovjekovu prirodu, a sve s ciljem da se formiraju jaki temelji za civilizirano društvo.

Zato je poligamija(pa i ova koju si ti opisala) prirodna, ali društveno neprihvatljiva.
Kako priroda kad uporedjujes sa zivotinjama ljude.. :-)
sekerbay

#567 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

zoomba wrote:Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...

Vjernicu udaj za vjernika a bludnicu za bludnica. Vrlo jednostavno :)
Zar misliš da će vjernik tražiti po takvim i sličnim mjestima? Ja mislim da neće.

A gledaj ti što se ubacuju štovaoci teorije da čojk i majmun imaju istog dedu :)
Mosa životinjski, mosa nagon, mosa niske strasti :mrgreen:
Zanemarit ćemo to što 90% žena ne može voljeti dva ili više muškarca niti bi bila u stanju da podnese dva ili više muškarca.
Helem, svakom svačije.

Ps.
Istinu je reko onaj koji nam ostavi da će među dedžalovim sljedbenicima biti najviše žena :)
zoomba wrote:hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka
Ev ja. Brak je lijep i rado ga se sjećam :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#568 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

cendlerbing wrote:
Velkoski wrote:promijeniš 15 seksualnih partnera i zagovaraš brak i monogamiju :hm:
Možda je nekome pojam da se iživi dok se ne oženi. Šta ti zagovaraš?
iživljavanje s tim što se iživljavaju :mrgreen:
zoomba

#569 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

sekerbay wrote:

Zar misliš da će vjernik tražiti po takvim i sličnim mjestima? Ja mislim da neće.

A gledaj ti što se ubacuju štovaoci teorije da čojk i majmun imaju istog dedu :)
Mosa životinjski, mosa nagon, mosa niske strasti :mrgreen:
Zanemarit ćemo to što 90% žena ne može voljeti dva ili više muškarca niti bi bila u stanju da podnese dva ili više muškarca.
Helem, svakom svačije.

Ps.
Istinu je reko onaj koji nam ostavi da će među dedžalovim sljedbenicima biti najviše žena :)
Onda po tom vjerskom gledajuci, nikad ne mozes znati sta je dobro a sta lose po tebe dok ne probas..

Ako si vec bio u braku i ako nisi mogao izaci na kraj sa jednom, kako ces sa ostalima.. :lol:
Last edited by zoomba on 07/04/2018 16:25, edited 1 time in total.
Bellomo

#570 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bellomo »

sekerbay wrote:

Je li ti sebe smatraš vjernikom?
S4mpion

#571 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by S4mpion »

zoomba wrote:
Teorija je jedno a realnost drugo.. ovim kad bi se vodio samo nebi niko ulazio u brak..
Nema se ovdje ko čime vodit', nisam napisao uputstvo za brak.
zoomba wrote:
Duga priča. :mrgreen:
zoomba

#572 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

S4mpion wrote:
zoomba wrote:
Nema se ovdje ko čime vodit', nisam napisao uputstvo za brak.
zoomba wrote:
Duga priča. :mrgreen:
Ne kazem da je uputatvo vec dosta negativan stav , za nekoga ko nije ni prosao kroz to licno..
sekerbay

#573 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

zoomba wrote:Onda po tom vjerskom gledajuci, nikad ne mozes znati sta je dobro a sta lose po tebe dok ne probas..
Brak sa vjernicima mora uspjet.
zoomba wrote:ako nisi mogao izaci na kraj sa jednom, kako ces sa ostalima..
Kako nisam :mrgreen: zar ti ne napisah da ga se rado sjećam :mrgreen:
Bellomo wrote:Je li ti sebe smatraš vjernikom?
Da.
S4mpion

#574 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by S4mpion »

zoomba wrote:
Ne kazem da je uputatvo vec dosta negativan stav , za nekoga ko nije ni prosao kroz to licno..
Nećemo se sporazumjet'. :mrgreen:
kerima1

#575 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by kerima1 »

Brak sa vjernicima mora uspjet.
A ipak ti nije uspjelo jelde :wink:
Locked