A sta fali FaldagiZoya wrote:Aww, slatko. Sexy! Još ti on na Fadila Novalića ličicendlerbing wrote:Ja sam se poželjela udati za sekerbeja, ako nije razgrabljen dok sam spavala
Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
moonca
#551 Re: Institucija braka i današnji vakat
- medvjed23
#552 Re: Institucija braka i današnji vakat
kao što neko reče, ne treba pojam prirodnog miješati sa moralom, društvenom prihvatljivošću i sl.. nema ništa prirodnije od želje da se genetski materijal raširi što više, sa što više partnera.. a da li je takvo ponašanje moralno, najčešće nije..
- Euridika
- Globalna šefica
#553 Re: Institucija braka i današnji vakat
@Šampion
Pisala sam u svoje ime, i to jasno stoji u mom postu. I u odnosu na naše društvo i vrijeme u kojem živimo.
Ovdje se kao opravdanje uzimaju samo i isključivo muški seksualni nagoni, a nigdje nisu uzeti u obzir mišljenja i želje i potrebe žena. Da ne kažem da ovdje niko nije govorio šta stvarno znači poligamni brak, da to podrazumijeva i postojanje više porodica, djece iz više porodica. Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
Zato i jesam rekla protuprirodno, jer brak nije samo intimni odnos muškarca i žene, ali to ovdje većina redom zaboravi.
Pisala sam u svoje ime, i to jasno stoji u mom postu. I u odnosu na naše društvo i vrijeme u kojem živimo.
Ovdje se kao opravdanje uzimaju samo i isključivo muški seksualni nagoni, a nigdje nisu uzeti u obzir mišljenja i želje i potrebe žena. Da ne kažem da ovdje niko nije govorio šta stvarno znači poligamni brak, da to podrazumijeva i postojanje više porodica, djece iz više porodica. Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
Zato i jesam rekla protuprirodno, jer brak nije samo intimni odnos muškarca i žene, ali to ovdje većina redom zaboravi.
-
zoomba
#554 Re: Institucija braka i današnji vakat
Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...
https://www.klix.ba/lifestyle/hranaipic ... /180407027
- annoy
#555 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa gdje su im sise 
- S4mpion
#556 Re: Institucija braka i današnji vakat
Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
-
zoomba
#557 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ostale u masini na pranjuannoy wrote:Pa gdje su im sise
-
zoomba
#558 Re: Institucija braka i današnji vakat
Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi brakaS4mpion wrote:Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
Last edited by zoomba on 07/04/2018 15:45, edited 1 time in total.
- medvjed23
#559 Re: Institucija braka i današnji vakat
ja ba, nekima je prirodno, izgleda, sinonim za dobro, pošteno, moralno, poželjno il sl..S4mpion wrote:Priroda nije baš med i mlijeko, kako se inače percipira. U prirodi te čeka smrt i problem iza svakog ćoška. Pojave kao što su silovanje, pedofilija, ubistvo suparnika zbog ženke i razni drugi oblici nasilja su u prirodi itekako prisutni, a civilizacija opstaje upravo zahvaljujući pravilima koja tu prirodu sputavaju, na ovaj ili onaj način. Upravo zbog toga nije društveno prihvatljivo sve ono što je prirodno, za dobrobit društva.
- S4mpion
#560 Re: Institucija braka i današnji vakat
Naravno da si pisala u svoje ime, drugačije i ne tvrdim, samo napominjem da je brak vještačka tvorevina, a poligamija čista priroda. Sjeli smo za sto i utvrdili gomilu pravila koja će ograničiti čovjekovu prirodu, a sve s ciljem da se formiraju jaki temelji za civilizirano društvo.Euridika wrote:@Šampion
Zato je poligamija(pa i ova koju si ti opisala) prirodna, ali društveno neprihvatljiva.
-
moonca
#561 Re: Institucija braka i današnji vakat
Jako puno ima djece koja odrastaju bez oca- samohrane majke ili zene koje su zeljele biti same a imati deijete.Kako bi se djeca osjećala da oca viđaju samo jedna u 3-4 dana ili da gledaju da im otac svaki dan odlazi drugoj ženi i djeci? O kakvom tu odgoju pričamo, od oca na baterije?
ne mislim da je u poligamiji to sto si navela. Zivi se pod jednim krovom ili u zasebnim kucama ali je komuna.
Cudno, jeste da ima dosta mladih osoba da o tome jos uvijek razmilsljaju i voljni su to i sprovesti. Ako zakon dozvoljava, zasto ne.
- cendlerbing
#562 Re: Institucija braka i današnji vakat
Imaju na tlc-u emisije koje prate porodice muškaraca koji imaju po 4 supruge. Nekad prošle godine sam malo pratila jednu takvu porodicu. Kod njih su međusobni odnosu prikazani kao med i mlijeko, da ne ulazim u istinitost toga...šou je baziran na njihovim problemima poput selidbe u jedinu USA državu u kojoj je zakonom dozvoljen poligamni brak, te probleme sa novčanim sredstvima za izgradnju kuće (ili kuća, nisam dovoljno pozorno pratila) na ranču koji su kupili, za njihovu porodicu (porodice
).
Prikazali su to sveukupno u vrlo pozitivnom svjetlu, ali čisto sumnjam da se stvarno toliko dobro slažu i da nijedna od tih žena ne osjeti i to često, da je zapostavljena ona ili njena djeca (zbog druge žene). Da ne spominjem kućerdu i imanje koje imaju...koliko uopšte slobodnog vremena može imati muškarac za toliko porodica, ukoliko pošteno zarađuje da ih izdržava?
Prikazali su to sveukupno u vrlo pozitivnom svjetlu, ali čisto sumnjam da se stvarno toliko dobro slažu i da nijedna od tih žena ne osjeti i to često, da je zapostavljena ona ili njena djeca (zbog druge žene). Da ne spominjem kućerdu i imanje koje imaju...koliko uopšte slobodnog vremena može imati muškarac za toliko porodica, ukoliko pošteno zarađuje da ih izdržava?
- S4mpion
#563 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa sve ovo, što pišem, naglašava vrijednost braka, iako se možda ne čini na prvu.zoomba wrote: Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka
- triconja
#564 Re: Institucija braka i današnji vakat
E moja ti to je predstava za glupu raju da je brak nesta pozitivno i tako to. Kakve pare bona? Svako dijete ima svoju nafaku, i niko im otu nafaku nemre uzetcendlerbing wrote:Imaju na tlc-u emisije koje prate porodice muškaraca koji imaju po 4 supruge. Nekad prošle godine sam malo pratila jednu takvu porodicu. Kod njih su međusobni odnosu prikazani kao med i mlijeko, da ne ulazim u istinitost toga...šou je baziran na njihovim problemima poput selidbe u jedinu USA državu u kojoj je zakonom dozvoljen poligamni brak, te probleme sa novčanim sredstvima za izgradnju kuće (ili kuća, nisam dovoljno pozorno pratila) na ranču koji su kupili, za njihovu porodicu (porodice).
-
zoomba
#565 Re: Institucija braka i današnji vakat
Teorija je jedno a realnost drugo.. ovim kad bi se vodio samo nebi niko ulazio u brak..S4mpion wrote:Pa sve ovo, što pišem, naglašava vrijednost braka, iako se možda ne čini na prvu.zoomba wrote: Zasto sve mora se negativno gledati , kako je krenula tema samo to, hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka
-
zoomba
#566 Re: Institucija braka i današnji vakat
Kako priroda kad uporedjujes sa zivotinjama ljude..S4mpion wrote:Naravno da si pisala u svoje ime, drugačije i ne tvrdim, samo napominjem da je brak vještačka tvorevina, a poligamija čista priroda. Sjeli smo za sto i utvrdili gomilu pravila koja će ograničiti čovjekovu prirodu, a sve s ciljem da se formiraju jaki temelji za civilizirano društvo.Euridika wrote:@Šampion
Zato je poligamija(pa i ova koju si ti opisala) prirodna, ali društveno neprihvatljiva.
-
sekerbay
#567 Re: Institucija braka i današnji vakat
Vjernicu udaj za vjernika a bludnicu za bludnica. Vrlo jednostavnozoomba wrote:Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...
Zar misliš da će vjernik tražiti po takvim i sličnim mjestima? Ja mislim da neće.
A gledaj ti što se ubacuju štovaoci teorije da čojk i majmun imaju istog dedu
Mosa životinjski, mosa nagon, mosa niske strasti
Zanemarit ćemo to što 90% žena ne može voljeti dva ili više muškarca niti bi bila u stanju da podnese dva ili više muškarca.
Helem, svakom svačije.
Ps.
Istinu je reko onaj koji nam ostavi da će među dedžalovim sljedbenicima biti najviše žena
Ev ja. Brak je lijep i rado ga se sjećamzoomba wrote:hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#568 Re: Institucija braka i današnji vakat
iživljavanje s tim što se iživljavajucendlerbing wrote:Možda je nekome pojam da se iživi dok se ne oženi. Šta ti zagovaraš?Velkoski wrote:promijeniš 15 seksualnih partnera i zagovaraš brak i monogamiju
-
zoomba
#569 Re: Institucija braka i današnji vakat
Onda po tom vjerskom gledajuci, nikad ne mozes znati sta je dobro a sta lose po tebe dok ne probas..sekerbay wrote:Vjernicu udaj za vjernika a bludnicu za bludnica. Vrlo jednostavnozoomba wrote:Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...
Zar misliš da će vjernik tražiti po takvim i sličnim mjestima? Ja mislim da neće.
A gledaj ti što se ubacuju štovaoci teorije da čojk i majmun imaju istog dedu
Mosa životinjski, mosa nagon, mosa niske strasti
Zanemarit ćemo to što 90% žena ne može voljeti dva ili više muškarca niti bi bila u stanju da podnese dva ili više muškarca.
Helem, svakom svačije.
Ps.
Istinu je reko onaj koji nam ostavi da će među dedžalovim sljedbenicima biti najviše žena
Ev ja. Brak je lijep i rado ga se sjećamzoomba wrote:hoce li iko napisati nesto fino u vezi braka
Ako si vec bio u braku i ako nisi mogao izaci na kraj sa jednom, kako ces sa ostalima..
Last edited by zoomba on 07/04/2018 16:25, edited 1 time in total.
-
Bellomo
#570 Re: Institucija braka i današnji vakat
Je li ti sebe smatraš vjernikom?sekerbay wrote:Vjernicu udaj za vjernika a bludnicu za bludnica. Vrlo jednostavnozoomba wrote:Cekeru kad dodjes u rajvosa vodim te na rucak , pa da proberes...
- S4mpion
#571 Re: Institucija braka i današnji vakat
Nema se ovdje ko čime vodit', nisam napisao uputstvo za brak.zoomba wrote:
Teorija je jedno a realnost drugo.. ovim kad bi se vodio samo nebi niko ulazio u brak..
Duga priča.zoomba wrote:
Kako priroda kad uporedjujes sa zivotinjama ljude..
-
zoomba
#572 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ne kazem da je uputatvo vec dosta negativan stav , za nekoga ko nije ni prosao kroz to licno..S4mpion wrote:Nema se ovdje ko čime vodit', nisam napisao uputstvo za brak.zoomba wrote:
Teorija je jedno a realnost drugo.. ovim kad bi se vodio samo nebi niko ulazio u brak..
Duga priča.zoomba wrote:
Kako priroda kad uporedjujes sa zivotinjama ljude..
-
sekerbay
#573 Re: Institucija braka i današnji vakat
Brak sa vjernicima mora uspjet.zoomba wrote:Onda po tom vjerskom gledajuci, nikad ne mozes znati sta je dobro a sta lose po tebe dok ne probas..
Kako nisamzoomba wrote:ako nisi mogao izaci na kraj sa jednom, kako ces sa ostalima..
Da.Bellomo wrote:Je li ti sebe smatraš vjernikom?
- S4mpion
#574 Re: Institucija braka i današnji vakat
Nećemo se sporazumjet'.zoomba wrote:
Ne kazem da je uputatvo vec dosta negativan stav , za nekoga ko nije ni prosao kroz to licno..
-
kerima1
#575 Re: Institucija braka i današnji vakat
A ipak ti nije uspjelo jeldeBrak sa vjernicima mora uspjet.