Ja frajeraChmoljo wrote:zemljo Indijo...
De Haznaš priznaj da nas zajebavas sve ovo vrijeme, sve ti je oprosteno
Ja frajeraChmoljo wrote:zemljo Indijo...
Bloo wrote:Da, ti si me prosvijetlio i ja sam usutila.hAZNADAR wrote:]
Jel to opet bjezis od svojih rijeci? Kao onda kada si pocela o historiji i zakacila Fine - pa se usutila kada sam ti rekao o cemu Fine uopce pise
Sta je sad? Evo u podebljanoj i podvucenoj recenici si jasno rekla da se za nekoga vezu ljiljani. Pitam lijepo za koga a ti mi preporucujes mentalnu gimnastiku? Ako neznas sama objasniti sta si htjela reci - nemoj se sluziti tim forama i tim tonom.
Jos jednom lijepo a vidim da je jos jedan upitao - za koga se to vezu ljiljani sto navodis kao neku opcepoznati stvar?
Dok mi nisi objasnio, nisam razumjela.o cemu pise.
Pisat cu kako hocu, ako ti smeta, ima opcija.
I ne namjeravam ti crtati stvari oko ljiljana i historije.
Sta god da ti se generalno napise ti ces to odbaciti jer se ne slaze sa tvojim stavom i time se diskusija zavrsava. A dijalog pogotovo.
Jednostavno pokusaj napraviti poveznicu zasto bi bh hrvati trebali prihvatati ljiljane a uzevsi u obzir za.koga se vezu ljiljani.
Ne mora to.covjek sve crtat. Izadi malo iz podruma svog razmisljanja i pocni spekulisati.
sto aludira da su ljiljani vise hrvatski nego bosnjacki - ali ja to necu zakljuciti dok sama ne kazes konkretno. Da ne ispadne da ja spocitavam nesto. Vrlo rado diskutujem o historiji i uredno navedem izvore. Osnovna kultura diskutovanja i branjenja svojih stavova. Samo mitomani pausalno lupe i kao nije potrebno to dokazati jer se to kao zna.Mada nije mi jasno zašto Hrvati u BiH ne potenciraju ljiljane kao "svoj" znak uzevši u obzir za koga se vežu bvosanski ljiljani...
Opet mi prijetis likvidacijom._BataZiv_0809 wrote:Ja frajeraChmoljo wrote:zemljo Indijo...![]()
De Haznaš priznaj da nas zajebavas sve ovo vrijeme, sve ti je oprosteno
Jel to otvoren poziv?hAZNADAR wrote:Opet mi prijetis likvidacijom._BataZiv_0809 wrote:Ja frajeraChmoljo wrote:zemljo Indijo...![]()
De Haznaš priznaj da nas zajebavas sve ovo vrijeme, sve ti je oprosteno![]()
Moji stavovi su licni i iznad taborenja. Ne gledam KO sta tvrdi pa da izaberem stranu. Ako imas sta reci na temu opasnosti od bosnajckog nacionalizma i kome pripadaji ljiljani - rado bih to cuo. Sve licno radije na PP.
Haj dobrohAZNADAR wrote:
Opet mi prijetis likvidacijom.![]()
Moji stavovi su licni i iznad taborenja. Ne gledam KO sta tvrdi pa da izaberem stranu. Ako imas sta reci na temu opasnosti od bosnajckog nacionalizma i kome pripadaji ljiljani - rado bih to cuo. Sve licno radije na PP.
Sustina.BHCluster wrote:Upravo tako ljiljan je bosanskohercegovacki simbol, znaci drzavni.
Janje na raznju uokvireno sa telecim.ocimaušće wrote:Ko određuje šta je simbol jednog naroda ...ko odobrava njegovo korištenje...mogu li različiti narodi imati slične simbole...
I ponovno pošto je riječ o Bošnjacima ...kad im ne dozvoljavate ljiljan ... nacrtajte i obrazložite ono šta bi nam vi predložili
Al nebitni ste u ovoj čitavoj priči. Ljudi koji se izjašnjavaju Bosancima i Hercegovcima na ovom forumu me podsećaju na one studente koji završe slab fakultet pa kukaju kako nema posla. Prave Drama Queens...Vas je manje od 3% jer se među ostalim ubrajaju i pravi "Ostali" Romi, Ukrajinci i Židovi kojima zaista treba zaštita ove države. Oni su pravi Ostali kojima je potrebna pomoć države ali i nas Bošnjaka većinskog naroda. Koja je razlika između Muje Bošnjaka i Muje Bosanca i Hercegovca? Nikakva. Ovaj se ne izjašnjava kao Bošnjak zbog nekih ideoloških ubjeđenja. Međutim Eli Tauber, neki Rom ili neki Ukrajinac Šćevećenko zaista trebaju pomoć i integraciju. Oni se jasno razlikuju od ostalih većinskih naroda. I ne kontam ovo mene zaustavio Policajac ne da mi da sam Bosanac plač cmizdr.... šmrc...pemanapemani wrote:@hAZNADAR
Da sad ne citiram dva, tri posta, evo konkretno i licno - kao Hrvat sam mogao dobiti posao u CIPS-u, kao Bosanac nisam imao sanse.
Moj brat je dobio dobro placen posao jer je pristao izvaditi hrvatsku putovnicu.
Kao Hrvat sam nakon srednje skole imao osiguran posao u Sudskoj policiji, kao Bosanac nisam imao sanse.
Rodjaku u srednjoj skoli razrednica pola godine trubi kako ne bi trebao biti Bosanac, jer to ne postoji.
Popisivac staroj tetki nije htio upisati Bosanka pod izlikom - sta ce ti to da budes zaostala.
Onda me zaustavi policija i tri puta pita sta si, pa cinicno i sere kako ne mogu biti Bosanac.
Jos na forumu procitas kako si gori olos od cetnika i jebi ga, malo popizdis.
ušće wrote:Ko određuje šta je simbol jednog naroda ...ko odobrava njegovo korištenje...mogu li različiti narodi imati slične simbole...
I ponovno pošto je riječ o Bošnjacima ...kad im ne dozvoljavate ljiljan ... nacrtajte i obrazložite ono šta bi nam vi predložili

S.A.O. BosnaBHCluster wrote:
... i kazu da srbima smetaju ljiljani.
Što baš njih ...Bloo wrote:Janje na raznju uokvireno sa telecim.ocimaušće wrote:Ko određuje šta je simbol jednog naroda ...ko odobrava njegovo korištenje...mogu li različiti narodi imati slične simbole...
Ispod jednanhurmasica
Ili da.pitas one kojima.smo ostavljeni u amanet?

Pa mozda imaju kakav pametan prijedlog...amanetskiušće wrote:Što baš njih ...Bloo wrote:Janje na raznju uokvireno sa telecim.ocimaušće wrote:Ko određuje šta je simbol jednog naroda ...ko odobrava njegovo korištenje...mogu li različiti narodi imati slične simbole...
Ispod jednanhurmasica
Ili da.pitas one kojima.smo ostavljeni u amanet?
Srbija i hrvatska su nacionalne drzave ta dva naroda i to to znas ali mantras kao i uvijek po svom.hAZNADAR wrote:Ljiljani se i dalje prisvajaju u susjednim historiografijama ali narod ko narod uvede neka svoja pravila. Isto kao oni sto saraju cirilicne natpise misleci da to nije dio njihove kulturne bastine.pemanapemani wrote:
Nemoj zajebavati.
Priča o ljiljanima na temi je počela kada je neko postavio vijest da je bošnjačka nacionalna manjina u Hrvatskoj kao svoj simbol izabrala grb sa ljiljanima, a kao svoju zastavu - bijelu zastavu sa ljiljanima (zastavu RBiH).
Prije nekoliko godina BANU (Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti) je donijela proglas gdje se grb i zastava sa ljiljanima proglašavaju zastavom bošnjačkog naroda.
Druga dva naroda me u ovom slučaju ne zanimaju. Većina Srba i veliki dio Hrvata se odrekao ljiljana i BiH kao države.
Ne bih nametao ljiljane onima koji ih ne žele, ali isto tako ne bih volio da neko otima ljiljane od mene i proglašava ih samo svojim simbolom.
Ljiljani su stajali na prvim novcanicama RS 92-ge. I poslije izbaceni. Neko im oteo ljiljane?
Sam kazes da su se drugi odrekli. Bosnjaci nastavili jedini i neznam u cemu je problem. Vidi samo sportiste susjednih drzava koji nisu Srbi u Srbiji ili Hrvati u Hrvatskoj - kako lijepo nose saharu i ocile. Ali sve sto ima ikakvu poveznicu sa Bosnjacima je drama.
Koji simbol bi ti predlozio Bosnjacima? A unaprijed znas da se pozivaju na stare Bosnjane kao svoje pretke, na bosansku drzavu, da ih ima ateista i sekularista sigurno vise nego klanjaca. Koji simbol bi bio najbolji za Bosnjake pa da te ne ugrozavaju?
ušće wrote:Biva ti bi da nam Turci kažu ko smo i odakle smo ...ili kontaš evo ga još jedan Alijin
Može... nacrtaj ....obrazloži.... predloži....Bloo wrote:ušće wrote:Biva ti bi da nam Turci kažu ko smo i odakle smo ...ili kontaš evo ga još jedan Alijin![]()
Ja sam za glavusu
Rostilj ...uniting people..dovoljnoušće wrote:Može... nacrtaj ....obrazloži.... predloži....Bloo wrote:ušće wrote:Biva ti bi da nam Turci kažu ko smo i odakle smo ...ili kontaš evo ga još jedan Alijin![]()
Ja sam za glavusu