Ljudi ovdje igraju na kartu nekih lažnih emocija. HAVANA uvjerljivo prednjači.. ima dva - tri stana koja preuredje sa haverima i tusi ga penthouse turistima , pa nama prodaje tu priču.
Ali dobro , njegova priča za forum je različita od priče koju priča u realnosti.
Ali fino je njemu , u talu je i dobro živi... njemu je lako
Ali sta ćemo mi koji ne pusimo njegovu priču o Sarajevu kao epicentru jugoistočne Evrope i spoju istoku i zapada?
Znaš ono , ne mogu ja bez vode sa Sebilja, pa da me jebes.
Ne mogu ja bez čaršije, ne mogu ja bez mahale.
Meni je jedan Amerikanac rekao da Sarajevo izgleda kao shithole, odnosno kao govnarska rupa.
U svjetskim okvirima , mi jesmo teski kurac.
Ne postoji ni jedan događaj sportski , kulturni , filmski , muzički koji vrijedi posjetiti u Sarajevu.
Ne postoji nikakav sadržaj na BH planinama tokom zime,osim što možeš gledati vikendice SDA tajkuna.
Dvije ski staze i to je to.
Skakonica zapuštena, bob staza zapuštena, nema žičare, pljačkaši stavljaju noževe turistima na Trebevicu
Ništa od infrastrukture se nije izgradilo od 1984 godine. Sve što su Tito i komunisti izgradili pred Olimpijadu to je i ostalo danas.
Makarska i nije tako blizu. Kad zaglavis na granici sat i po vremena jer je gužva , ubije ti svaku želju za morem.
Jedan Porec i Istra su deset puta bolji od Makarske i jezera u Neumu.
Dok je danas glavno prijevozno sredstvo avion, udobnije , sigurnije i brže.
Sarajevo je strašno izoliran grad.
Kakva geografska lokacija , i picke materine, Sarajevo je slijepo crijevo Evrope

pa odi na željezničku stanicu u Sarajevu, nema ničega.
Dva , tri cigana na stanici koji čekaju lokalni za Kakanj.
Nikakvih drugih linija , nikakve povezanosti.
10 i po sati putuješ za Zagreb..
Prljavo , zapušteno i zaboravljeno. Fontana na trgu puna smeća i opusaka.. sve smrdi na siromaštvo.
Sad treba da se javi HAVANA i da kaže da je on tu prvi put Dzenitu za sisu uhvatio, pa ga nostalgična romantizirana sjećanja vezu za Sarajevo, da ga jebes
Kakve gluposti vi pišete.