Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#551 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

meteorit135531 wrote:
Tomahawk11 wrote:
muha_sa wrote:šta radU--istiskaju bubuljice :?

kako-istisnuti-potkoznu-bubuljicu-t146987.html
Bolje ne pitaj :-)
Neš moći zaspati svu noć :cry:
Stresna bubuljica. Čovjek kad se krene stresirati dobije potkoznu bubuljicu. Desava se to kad imaš posla sa stresom. :)
radiš li išta da ostvariš svoj cilj :? da se ispališ odavde

ozbiljno pitam-ne zezam se
meteorit135531

#552 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by meteorit135531 »

Ljudi ovdje igraju na kartu nekih lažnih emocija. HAVANA uvjerljivo prednjači.. ima dva - tri stana koja preuredje sa haverima i tusi ga penthouse turistima , pa nama prodaje tu priču.

Ali dobro , njegova priča za forum je različita od priče koju priča u realnosti.
Ali fino je njemu , u talu je i dobro živi... njemu je lako

Ali sta ćemo mi koji ne pusimo njegovu priču o Sarajevu kao epicentru jugoistočne Evrope i spoju istoku i zapada? :zzzz:

Znaš ono , ne mogu ja bez vode sa Sebilja, pa da me jebes. :roll:
Ne mogu ja bez čaršije, ne mogu ja bez mahale.
Meni je jedan Amerikanac rekao da Sarajevo izgleda kao shithole, odnosno kao govnarska rupa.
U svjetskim okvirima , mi jesmo teski kurac. :thumbup:
Ne postoji ni jedan događaj sportski , kulturni , filmski , muzički koji vrijedi posjetiti u Sarajevu. :bih:

Ne postoji nikakav sadržaj na BH planinama tokom zime,osim što možeš gledati vikendice SDA tajkuna.
Dvije ski staze i to je to.
Skakonica zapuštena, bob staza zapuštena, nema žičare, pljačkaši stavljaju noževe turistima na Trebevicu
Ništa od infrastrukture se nije izgradilo od 1984 godine. Sve što su Tito i komunisti izgradili pred Olimpijadu to je i ostalo danas. :izet:
Makarska i nije tako blizu. Kad zaglavis na granici sat i po vremena jer je gužva , ubije ti svaku želju za morem.
Jedan Porec i Istra su deset puta bolji od Makarske i jezera u Neumu.

Dok je danas glavno prijevozno sredstvo avion, udobnije , sigurnije i brže.
Sarajevo je strašno izoliran grad.
Kakva geografska lokacija , i picke materine, Sarajevo je slijepo crijevo Evrope :izet: pa odi na željezničku stanicu u Sarajevu, nema ničega.
Dva , tri cigana na stanici koji čekaju lokalni za Kakanj.
Nikakvih drugih linija , nikakve povezanosti.
10 i po sati putuješ za Zagreb.. :-)

Prljavo , zapušteno i zaboravljeno. Fontana na trgu puna smeća i opusaka.. sve smrdi na siromaštvo.
Sad treba da se javi HAVANA i da kaže da je on tu prvi put Dzenitu za sisu uhvatio, pa ga nostalgična romantizirana sjećanja vezu za Sarajevo, da ga jebes

Kakve gluposti vi pišete. :run:
HAVANA

#553 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

:lol:
muha_sa

#554 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

Image
Gojeni H

#555 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

@meteorit

HAVANA jest' najgori od sve djece. :thumbup:

Cuj, voli majku, sestru, ... Haj' to, al' voli zenu? :-) Pravi levat.
Jos nasao neki svoj unutrasnji mir. Haram, anatema!
Voli mjesto u kojem zivi? Kakva dalabu. :roll:
Jos je uspio u biznisu? Mislim da nas sve levati i da sijeli s SDA-ovcima.

I nije normalan. :roll:
muha_sa

#556 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

Gojeni H wrote:@meteorit

HAVANA jest' najgori od sve djece. :thumbup:

Cuj, voli majku, sestru, ... Haj' to, al' voli zenu? :-) Pravi levat.
Jos nasao neki svoj unutrasnji mir. Haram, anatema!
Voli mjesto u kojem zivi? Kakva dalabu. :roll:
Jos je uspio u biznisu? Mislim da nas sve levati i da sijeli s SDA-ovcima.

I nije normalan. :roll:
još folira da je ateista a iz džamije ne izlazi--vazda u prvom safu
tranquil

#557 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by tranquil »

512MB wrote:Smijemol mi dijasporasi imat bar jednu temu a da nam se ne prijeti sa kljucanjem i da nam muha/havana/mekbourne (lol vidilo melbourna nije) ne sole pamet kako je rajvosa san snova :)
I ja sam za takvu temu, ali više za dijeljenje iskustava i realistična poređenja, a ne konfrontacijske teme poput ove koje polaze od toga da svaki dijasporaš čezne za Bosnom (čuj "šta bi dali da se vratite") ili suprotno, teme gdje se polazi od toga da su svi otišli jer im je to bila želja i da su se svi snašli, i da je u inostranstvu svugdje savršeno, pošto prema iznesenom, ni to očigledno nije istina.

Zapravo na podforumu "Dijaspora" ima takvih dobrih tema, samo nisu vidljive i ima manje rasprave nego na temama na "raznim diskusijama".
HAVANA

#558 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Taj ti supak nakav amerikanac. :D Kod mene amerikanka dosla na 5 dana u maju...eno juce produzila do 17 novembra.Idi ba jarane,idi sta kukas.Idi u brisel,molenbeek il tako nesta,idi u pariz,amsterdam,ameriku...da vidis kvartova kakvih ima...Ovo je ko picino oko...
HAVANA

#559 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

tranquil wrote:
512MB wrote:Smijemol mi dijasporasi imat bar jednu temu a da nam se ne prijeti sa kljucanjem i da nam muha/havana/mekbourne (lol vidilo melbourna nije) ne sole pamet kako je rajvosa san snova :)
I ja sam za takvu temu, ali više za dijeljenje iskustava i realistična poređenja, a ne konfrontacijske teme poput ove koje polaze od toga da svaki dijasporaš čezne za Bosnom (čuj "šta bi dali da se vratite") ili suprotno, teme gdje se polazi od toga da su svi otišli jer im je to bila želja i da su se svi snašli, i da je u inostranstvu svugdje savršeno, pošto prema iznesenom, ni to očigledno nije istina.

Zapravo na podforumu "Dijaspora" ima takvih dobrih tema, samo nisu vidljive i ima manje rasprave nego na temama na "raznim diskusijama".
A toliko je stvari koje bi mogle biti pozitivne za svakoga.Da se razmijene iskustva,savjeti,poslovnih konekcija,suplje,zajebancije...Jok.Vazda iste gluposti i vrijedjanja.Vazda iz krajnosti u krajnost. :-) Forum je super stvar.Ko ga zna koristiti.Ja sam toliko dobrih stvari zavrsio preko foruma,upoznao divnih i strucnih ljudi... :-D Al vazda izrone negdje zajedljivi i nesretni da ti drkaju po mozgu. :-)
muha_sa

#560 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Taj ti supak nakav amerikanac. :D Kod mene amerikanka dosla na 5 dana u maju...eno juce produzila do 17 novembra.Idi ba jarane,idi sta kukas.Idi u brisel,molenbeek il tako nesta,idi u pariz,amsterdam,ameriku...da vidis kvartova kakvih ima...Ovo je ko picino oko...
i ženskih koje jedva cekaju da im se cipkani grudnjak raskopca

poslije šta bude da bude
meteorit135531

#561 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by meteorit135531 »

HAVANA wrote:Taj ti supak nakav amerikanac. :D Kod mene amerikanka dosla na 5 dana u maju...eno juce produzila do 17 novembra.Idi ba jarane,idi sta kukas.Idi u brisel,molenbeek il tako nesta,idi u pariz,amsterdam,ameriku...da vidis kvartova kakvih ima...Ovo je ko picino oko...
Mada , za jednu stvar si u pravu. Sarajevo jeste poprilično siguran grad. Ono , ne postoji strah od terorizma , barem ne u onolikoj mjeri koliko to sad potresa Zapadnu Evropu. Sitnog kriminala ima , toga ne nedostaje samo to mediji vole napuhati pa se stiče dojam da živimo u Molenbeku, onom briselskom predgrađu punom Marokanaca. :run:
Ja sam u Frankfurtu zaglavio u kvartu prepunom crncuga i Arapa , bilo me je fakat strah.
Vise ispred zgrada , svi u grupama po 10 i više.. alipasino za njih je picino kolo.. :izet:
Sarajevu samo nedostaje infrastrukture i kulture.
Samo to , još kad nam vodu riješe , biću presretan. :-D
muha_sa

#562 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

ovdje nema razmjene iskustava vec odmah pljuvacina :-)
jedva se ceka da se popljuje BiH--popljuje se Sarajevo :-) popljuje neko uspješan :-)
jedva se doceka da Džeko fuli zicer da mu jebu sve po spisku i da mu kažu da je obicni kloc
da juce Džmhur ne uze ono finale kakva bi to pljuvacina bila--živco živcani, hoce on onu iz Srbije da sa sobom voda......................

i tako dalje i tako bliže :-)

hajd sad vozdra :run: Havanaaaaaaa--možda naletim na fuka :-D pripremi mi jedno 500 maraka---istice mi registracija a imam samo petobu u džepu
registracija 540

cenera cu ostavit da imam za ne daj bože
HAVANA

#563 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Odo ja zubaru. :D
HAVANA

#564 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

meteorit135531 wrote:
Mada , za jednu stvar si u pravu. Sarajevo jeste poprilično siguran grad. Ono , ne postoji strah od terorizma , barem ne u onolikoj mjeri koliko to sad potresa Zapadnu Evropu. Sitnog kriminala ima , toga ne nedostaje samo to mediji vole napuhati pa se stiče dojam da živimo u Molenbeku, onom briselskom predgrađu punom Marokanaca. :run:
Ja sam u Frankfurtu zaglavio u kvartu prepunom crncuga i Arapa , bilo me je fakat strah.
Vise ispred zgrada , svi u grupama po 10 i više.. alipasino za njih je picino kolo.. :izet:
Sarajevu samo nedostaje infrastrukture i kulture.
Samo to , još kad nam vodu riješe , biću presretan. :-D
Vidis da mozes normalno pisati.Svi mi dobro znamo minuse,ali i pluseve.
512MB

#565 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

muha_sa wrote:ovdje nema razmjene iskustava vec odmah pljuvacina :-)
jedva se ceka da se popljuje BiH--popljuje se Sarajevo :-) popljuje neko uspješan :-)
jedva se doceka da Džeko fuli zicer da mu jebu sve po spisku i da mu kažu da je obicni kloc
da juce Džmhur ne uze ono finale kakva bi to pljuvacina bila--živco živcani, hoce on onu iz Srbije da sa sobom voda......................

hajd sad vozdra :run: Havanaaaaaaa--možda naletim na fuka :-D pripremi mi jedno 500 maraka---istice mi registracija a imam samo petobu u džepu
registracija 540

A sad prelistaj zadnjih deset stranica i nadji ijedan komentar gdje je neko pljuvao po sarajevu il vrjedjao nekog dole. Ako ja kazem necu u rajvosa jer je infrastruktura za kurca, naletite ti i havana i osjecate se popljuvanim, pa vam se pridruze pajde madner i melbourne (pa iz nekih cudnih razloga sara) i opletete po dijaspori.

Sto se tice "uspjesnosti", ja havani zelim sve najbolje od srca, ali izdavat stanove i auta nije ultimativni dokaz uspjeha il nesto cemu bi se trebao sad diviti, bar za mene nije, neznam za druge.
Tomahawk11
Globalni moderator

#566 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

Pod šta ćemo ono ''neka vječna vatra''?
Neznanje ili sprdanje?
Pa nismo travu pasli, vidi se taj nadobudni stav.
Isto da nema auta, autobusa, voza, aviona, interneta....dobro nije bilo znate li šta je prekidač, struju upaliti?!
Bolan, svijet je globalno selo.
Što prije skontaš da nekom nije bitno je li u Sarajevu, Salzburgu, Beču, Londonu, Bostonu, Melburnu....to bolje za tebe.
Riješi se tog malograđanskog stava, te mahalaštinje.
zforumas

#567 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by zforumas »

Tomahawk11 wrote:Pod šta ćemo ono ''neka vječna vatra''?
Neznanje ili sprdanje?
Isto da nema auta, autobusa, voza, aviona, interneta....dobro nije bilo znate li šta je prekidač, struju upaliti?!
Što prije skontaš da nekom nije bitno je li u Sarajevu, Salzburgu, Beču, Londonu, Bostonu, Melburnu....to bolje za tebe.
Sas' ti cut' :mrgreen:
Gojeni H

#568 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote: još folira da je ateista a iz džamije ne izlazi--vazda u prvom safu
:thumbup:

Radi njega su ovaj prostor ogradili u dzamiji, a on lafo cafir.

Image
hrle1976

#569 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

HAVANA wrote:
hrle1976 wrote:Neko ko ima kucu koju je naravno renoviro, znaci sve svoje, te da je opremljena uz ustedjevinu od 450.000 maraka taj moze bar narednih 25 godina da zivi mjesecno od 1.500 maraka u BiH. Sada koliko je realno da neko od 50, 55 godina starosti, ko je otisao u Njemacku prije 35, 40 godina je ustedio 450.000 maraka, znaci za nekih 30, 35 godina rada, gdje je mjesecno stedio malo jace od 1.000 maraka... Bar meni ova racunica nije nikako ne realna, jer mi ovdje govorimo o preiodu 80tih godina kada su plate u Njemackoj prema samom standardu potrosnje (takodje u Njemackoj) bile vrhusnko dobre.
Pa ima valjda penziju jebem li ga? A i ako ima takvih, zali boze 450 milja.Pare nisu da stoje.Pare su da se vrte.2,3 stancica kod te nekakve vjecne vatre i eto tih 1500km,a 450 stoji...da ne idemo dalje.A copat od 450 po 1500,to je zlocin,tuga... :(
Ko ima penziju sa 50 ili krajem 40ih? Mozda oni koji su u DE 80ih imali posao gdje je moglo se otici u ranu penziju u slucaju izmejne strukture u poduzecima koja su nudila takve ugovore, jer ta vrsta posloa je tako i tako spadala u tu kategoriju. Sad koliko nasih ljudi je imalo takav posao je upitno, nisam jos niti jednog sreo, nesto svaba jesam, ali to su vam oni sto kupe stan na jugu, kampere vozikaju i on i supruga imaju penzije koliko i akademicar sa 10 godina radnog iskustva primanje a od 45, 50 godine u penziju. Ja pricam iskljucivo ljudima koji su radili. To da ides u penziju (stracku) sa 50 godina u DE i bilo gdje na zapadu ne postoji. Kako gdje ali vecina ide oko 65 godina negdje skoro i 70.

Samo primjer koji su radili za Postu ili zeljeznice u DE imaju penziju, a mogli su tada ici kad su htjeli jel samo bila neka izmjena organizacije / strukture... za radnike u posti je 3200€ za zeljeznicu 2200€, koji su cekali da odu u penziju sa 65 a bili zu zaposleni kao tako reci beamter na puni rok, neki imaju preko 4.000€ penzije. Znaci vecina je mogla komotno ici u penziju sa 45, 50 godina i da tada opet imaju mjesecno penzije 4.000DM odnosno 2.000€
Last edited by hrle1976 on 25/09/2017 10:53, edited 3 times in total.
HAVANA

#570 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

512MB wrote:

registracija 540

A sad prelistaj zadnjih deset stranica i nadji ijedan komentar gdje je neko pljuvao po sarajevu il vrjedjao nekog dole. Ako ja kazem necu u rajvosa jer je infrastruktura za kurca, naletite ti i havana i osjecate se popljuvanim, pa vam se pridruze pajde madner i melbourne (pa iz nekih cudnih razloga sara) i opletete po dijaspori.

Sto se tice "uspjesnosti", ja havani zelim sve najbolje od srca, ali izdavat stanove i auta nije ultimativni dokaz uspjeha il nesto cemu bi se trebao sad diviti, bar za mene nije, neznam za druge.
Jebi ga jarane.Ti si klasa,skolovan,obrazovan,it sektori,picke materine...Tako ti grah pao.Nama su u godinama kad smo trebali uciti uvalili pusku.Dok si ti drko kurac i skolovo se,tusiro se ujutro i navece,jeo telece snicle i pratio grozne vijesti iz vukojebine...Mi smo skakali po vukojebini i ginuli za ovaj komadic male ali drage zemlje.Sad da mi ti s visine mjeris uspjesnost,mjeri.Zaboli me qrac.Meni je uspjeh sto sam ziv,vidim,hodam,cujem,radim,imam porodicu...Boba je falila da ne budem.
Gojeni H

#571 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
i ženskih koje jedva cekaju da im se cipkani grudnjak raskopca

poslije šta bude da bude
Al' sto vole da im se jednopokretno skinu gace kao zadnja preprekaaaa ....

:lol: :lol: :lol: Jebem ti ovo "jednopokretno" ... jednopokretno me ubi. :D
muha_sa

#572 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

512MB wrote:

registracija 540

:lol:

kako cu oplest po dijaspori kad mi je kcerka u ŠveCkoj a bogme i dva unuka se tamo rodila :-D volim ih više neg sebe :-D
opletem po primitivizmu--bilo da dolazi iz Pariza, sarajeva il Donje Jehovine :-) jebla me Donja Jehovina :lol: sjetih je se jer mi je jaran otamo :lol:
mnoge sam upoznao kad odem u ŠveCku--jedva cekaju da se nešto ovdje u BiH negativno desi da bi im ko eto bilo lakše što su tamo :-) to mi smeta i ništa drugo :)
ljude dijelim na dobre i loše i nikako drugacije

žiku me što se pravdam :-) :-) pa hanumi koja mi djecu rodi nisam se pravdo a žiku me na forumu se pravdam :lol:

bjež ba--furam vanka :-D čaršija majka :-D majka svih majki :-D
512MB

#573 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:Pod šta ćemo ono ''neka vječna vatra''?
Neznanje ili sprdanje?
Ja sam u rajvosa bio dva puta kao klinjo, tako da "vjecnu vatru" znam iz price al gdje je tacno nemam pojma.
512MB

#574 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
512MB wrote:

registracija 540

Jebi ga jarane.Ti si klasa,skolovan,obrazovan,it sektori,picke materine...Tako ti grah pao.Nama su u godinama kad smo trebali uciti uvalili pusku.Dok si ti drko kurac i skolovo se,tusiro se ujutro i navece,jeo telece snicle i pratio grozne vijesti iz vukojebine...Mi smo skakali po vukojebini i ginuli za ovaj komadic male ali drage zemlje.Sad da mi ti s visine mjeris uspjesnost,mjeri.Zaboli me qrac.Meni je uspjeh sto sam ziv,vidim,hodam,cujem,radim,imam porodicu...Boba je falila da ne budem.
Sve ok, i kazem sve najbolje i cestitam. Imam naravno i sam u porodici ratnih invalida koji se bore kako znaju i umiju da prezive. Ali opet kazem, ja sam skolovan kadar i za mene momentano nije opcija vratit se u razoren sistem, a to je tema ovog foruma.
stakasa

#575 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by stakasa »

muha_sa wrote:
kako cu oplest po dijaspori kad mi je kcerka u ŠveCkoj a bogme i dva unuka se tamo rodila :-D volim ih više neg sebe :-D
opletem po primitivizmu--bilo da dolazi iz Pariza, sarajeva il Donje Jehovine :-) jebla me Donja Jehovina :lol: sjetih je se jer mi je jaran otamo :lol:
mnoge sam upoznao kad odem u ŠveCku--jedva cekaju da se nešto ovdje u BiH negativno desi da bi im ko eto bilo lakše što su tamo :-) to mi smeta i ništa drugo :)
ljude dijelim na dobre i loše i nikako drugacije

žiku me što se pravdam :-) :-) pa hanumi koja mi djecu rodi nisam se pravdo a žiku me na forumu se pravdam :lol:

bjež ba--furam vanka :-D čaršija majka :-D majka svih majki :-D
Ima ovoga sto muha kaze. Mada to nije ni blizu neke vecine. Vec upanu u oci sa takvim stavom. Ima po dijaspori i znatan broj ljudi koji se iskreno brinu o bosanskohercegovackim problemima, usudujem se tvrditi vise nego vi sto zivite dole. Meni su potpuno nejasni ali ih ima, zao mi ih brate nekako, svako s njima cipele tare. A ima i znatan dio koji ima tanke veze s BiH. Rekao bih da je najmanje onih koji se uklapaju u stereotipnu sliku dijasporca - konzerve jedanest mjeseci da bi dosao sa novim audijem u julu, slikao se isped Sebilja itd. Ja poznajem jednog takvog, jedan od hiljade ljudi koje poznajem
Post Reply