Komšiluk i njihove nebuloze
- joske
#551 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
tako je to u geto blokovima nista to cudno nije
@ anonimni clan
- dječak sa šibicama
#552 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Bistrik na aparatima.
- Laertes
#553 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Meni od svega ostade garavaanonimni clan wrote:E a zamisli situacije kad se pocelo useljavati u stanove na A.Polju 80-tih................kockica_kockica wrote:Najbolje mi je kad ovu psiho ispod mene pogodi pjesma... Hej Munira Hej Munira gdje ti je Miralem... pa sto puta...
Nedavno smo imali svatove na terasi pod balkonom... u 12 popodne pjevac potice na ples sa hop hop hop...
Mislim pojedinacni ispadi da neko napravi sjedeljku pa Prvi poljubac dere dva sata nije tako strasno... Smijesno je u sred naselja tako svatove postaviti ali eto nije smak svijeta..
Ali.. Svakodnevno silovanje je stvarno previse...
Nije moja krivnja selidba u tibru... krivnja je krkana koji misle da mogu raditi sta hoce i kad hoce bez sankcija...
Ko se sjeca sjetice se cirkusa i scena kad su nove komsije u pitanju....susret s liftovima .....balkonima....drvima...neuredjenim prilazima....nepostojecim igralistima ( na pocetku) ....gradskom prevozu....itd
A eto valjda nikom nista nije smetalo od pustog ushicenja useljavanja u nove stanove............ili sam ja polaskom u srednju skolu bio u nekom svom folu pa me to tad i nije nesto tangiralo...............
Danas u Svabiji opet u stanu ....probleai bilo haman istih kao kod tebe ....al uglavnom s ljudima koji su se doselili u Njemacku. Doduse bilo ih je i sa domacim.......jednom prilikom pri useljenju i nosanju stvari po stubistu doceka me jedan Svabo s nozem i viljuskom u rukama uz povike kako covjek u ovoj zgradi nema mira ni dok ruca. Kad nas je ugledao izvinuo se jer nas ne poznaje ....kaze mislio je da su opet djeca onih Bosanaca sto galame i igraju se po stubistu po cijeli dan dok se roditelji ubijaju radeci negdje i haman i ne dolaze kuci....
Rekoh mu da smo na njegovu zalost i mi Bosanci al da mi imamo na njegovu radost jedno dijete koje se jos nikad nije igralo u hastoru i da radimo normalno radno vrijeme i da ostatak vremena sve troje provodimo skupa.
Poslije smo se uvijek uljudno pozdravljali ...cak se on jednom i izvinio iako nisam skontao zasto.
Bilo je tu Turskih porodica gdje je mama cesto pitala da li je njena 15-snja cerka preko naseg balkona izasla vani jer ju je zakljucavala u stanu,do kucanja policije na vrata i pitanja da li mi ista znamo o porodici do nas i da li oni maltretiraju svoje dijete...
Bilo je i Debelih Svabica ,majka i dvije cerke koje su imale misiju zbrinjavanja sve i jedne povrijedjene i napustene zivotinje u krugu od 1000 km tako da se u tom stanu nakotilo 3-4 psa,5-6 macaka,a o pticama i hrccima,jezevima d a ne pricam.
Hem sto je to smrdilo hem sto je to pravilo buku,jadne cuke lajale,zavijale i grebale po vratima po cijelu noc....dok su one valjda skupljale nove zivotinje.....Komsije pored nisu mogle od smrada izlaziti na svoje balkone.......Stanari se bunili, dolazila policija ,drustvo za zastitu zivotinja....socijalni radnici .....jedva ih se kutarisali.
Doduse tih glasnih seksualnih poduhvata odkako je odselio ovaj mladji bracni par iz Poljske i nema ili zbog dobre izolacije il se u zgradi reko bih slabo ko i sexa. Crnac ispod mene iako mlad fasovao tezi mozdani udar...tesko govori a jos teze hoda uz pomoc staka.....a ona dobro garava,sredina tridesetih ....
Problema s komsijama je bilo da bi covjek mogao knjigu napisati..........
A bilo je i finih komsija ....hoce pomoc, pripazit i zalit cvijece,a ima i onih dobar dan za dobar dan ....
Ovdje ti se raja cesto sele .....jel promjeni posao ,ako mu je daleko ...on se odmah seli...trazi stan blize poslu ili jel se razvede ili se djeca odsele trazi manji stan radi manjih troskova.
A problemi s komsijama, nikome ne trebaju i niko ih nece al su uvijek tu.....
Samo zavisi kako ih ko dozivljava.
Neko se zbog njih sekira i idu mu na zivce cijeli zivot pa je zbog toga stalno "natakaren" .....a neko to prihvata onako kako jest kad ih vec ne moze rijesiti i zivi puno mirnije od ovog prvog.
- esmasaric
#554 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nije ljudi do naselja nego je do ljudi kojima si okružen. Pošto sam se selila mnogo puta svuda po gradu, najbolje je bilo u nekom kraju grada gdje ni mi ni niko nismo imali ništa pa me komšinica čuvala dok sam bila dijete. Sada se i ne pozdravljamo ni s kim, a prije smo sve znali bez potrebe za mahalanjem pa čak i zajedno krečili haustor.
A evo i jedan primjer od prošle godine koji pokazuje to. Morala sam svratiti u jednu zgradu u Titovoj ulici da uzmem neki dokument. Poslovnica te firme je bila na trećem spratu jedne stambene zgrade. Svi stanovi su stanovi, samo jedna firma sta pretvorila u kancelarije. Ja preuzmem dokument krenem izaći, ispred mene je išla jedna djevojka. Na drugom spratu žena otvori vrata i izađe pas, neka vrsta terijera, i napade djevojku. Bukvalno je krenuo juriti za njom niz stepenice. Vlasnik je psa samo pustio s lanca misleći da niko nije tu i bez brnjice....ako je već tako opasan.
Ja sam se samo ukopala u mjestu. I čula krikove. Djevojka je na kraju izašla iz borbe bez mišića lista noge...on je bukvalno visio sa noge. Užasan prizor. Vjerovatno su tuzili vlasnika...i tu više ne ulazim. Ali sam nedavno u parkuši vidjela psa sa istim vlasnikom.
A evo i jedan primjer od prošle godine koji pokazuje to. Morala sam svratiti u jednu zgradu u Titovoj ulici da uzmem neki dokument. Poslovnica te firme je bila na trećem spratu jedne stambene zgrade. Svi stanovi su stanovi, samo jedna firma sta pretvorila u kancelarije. Ja preuzmem dokument krenem izaći, ispred mene je išla jedna djevojka. Na drugom spratu žena otvori vrata i izađe pas, neka vrsta terijera, i napade djevojku. Bukvalno je krenuo juriti za njom niz stepenice. Vlasnik je psa samo pustio s lanca misleći da niko nije tu i bez brnjice....ako je već tako opasan.
Ja sam se samo ukopala u mjestu. I čula krikove. Djevojka je na kraju izašla iz borbe bez mišića lista noge...on je bukvalno visio sa noge. Užasan prizor. Vjerovatno su tuzili vlasnika...i tu više ne ulazim. Ali sam nedavno u parkuši vidjela psa sa istim vlasnikom.
- anonimni clan
#555 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Niti sam zivio niti zivim u geto bloku drug moj..nego zivio u Metropoli gdje je svaki treci stanovnik stranac .....jal statusom jal porijeklom.joske wrote:tako je to u geto blokovima nista to cudno nije![]()
@ anonimni clan
A poslije sam se maknuo malo iz grada.....al samo malo. Sad je taman
- djevojka bez imena
#556 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja se vama koji zivite u takvom haosu stvarno divim, ja to ne bih mogla. Pa prije ili kasnije postat cete isti ili slicni ili otic' na zivcima 
- kockica_kockica
#557 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Naviknes na sve te budalastine.... prihvatis da to neces nerviranjem promijeniti i onda je to kraj.. ako ti bude puna kapa svega okrenes na segu i salu... ja se iznova naglas smijem kad cujem istresanje ponjava i njeno mrškanje komsinice preko puta jer se tu zatekla...djevojka bez imena wrote:Ja se vama koji zivite u takvom haosu stvarno divim, ja to ne bih mogla. Pa prije ili kasnije postat cete isti ili slicni ili otic' na zivcima
Ima situacija koje zaista zahtijevaju sekiraciju tipa otvorenih vrata i narkomana koji se fiksaju na spratu jer neki komsija ili komsinica je brz / brza na prstu na interfonu... ali i tu budes uporan u zvanju policije pa nekome ce dosaditi...
- kockica_kockica
#558 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Useljavanje 80tih ne zamisljam jer sam i ja useljavala a bila klinka... bilo je tu i tamo ispada ali ne kao sada... trebalo je nekoliko mjeseci komsinicama vremena da nauce ne zaljevati balkone... komsinica ispod mene je bila laka na zivcima pa nas je moja pokojna mater tjerala na prstima da hodamo... i sad se sunjam po stanu iako sam odrasla da nekog ne uznemiravam...anonimni clan wrote:E a zamisli situacije kad se pocelo useljavati u stanove na A.Polju 80-tih................kockica_kockica wrote:Najbolje mi je kad ovu psiho ispod mene pogodi pjesma... Hej Munira Hej Munira gdje ti je Miralem... pa sto puta...
Nedavno smo imali svatove na terasi pod balkonom... u 12 popodne pjevac potice na ples sa hop hop hop...
Mislim pojedinacni ispadi da neko napravi sjedeljku pa Prvi poljubac dere dva sata nije tako strasno... Smijesno je u sred naselja tako svatove postaviti ali eto nije smak svijeta..
Ali.. Svakodnevno silovanje je stvarno previse...
Nije moja krivnja selidba u tibru... krivnja je krkana koji misle da mogu raditi sta hoce i kad hoce bez sankcija...
Ko se sjeca sjetice se cirkusa i scena kad su nove komsije u pitanju....susret s liftovima .....balkonima....drvima...neuredjenim prilazima....nepostojecim igralistima ( na pocetku) ....gradskom prevozu....itd
A eto valjda nikom nista nije smetalo od pustog ushicenja useljavanja u nove stanove............ili sam ja polaskom u srednju skolu bio u nekom svom folu pa me to tad i nije nesto tangiralo...............
Danas u Svabiji opet u stanu ....probleai bilo haman istih kao kod tebe ....al uglavnom s ljudima koji su se doselili u Njemacku. Doduse bilo ih je i sa domacim.......jednom prilikom pri useljenju i nosanju stvari po stubistu doceka me jedan Svabo s nozem i viljuskom u rukama uz povike kako covjek u ovoj zgradi nema mira ni dok ruca. Kad nas je ugledao izvinuo se jer nas ne poznaje ....kaze mislio je da su opet djeca onih Bosanaca sto galame i igraju se po stubistu po cijeli dan dok se roditelji ubijaju radeci negdje i haman i ne dolaze kuci....
Rekoh mu da smo na njegovu zalost i mi Bosanci al da mi imamo na njegovu radost jedno dijete koje se jos nikad nije igralo u hastoru i da radimo normalno radno vrijeme i da ostatak vremena sve troje provodimo skupa.
Poslije smo se uvijek uljudno pozdravljali ...cak se on jednom i izvinio iako nisam skontao zasto.
Bilo je tu Turskih porodica gdje je mama cesto pitala da li je njena 15-snja cerka preko naseg balkona izasla vani jer ju je zakljucavala u stanu,do kucanja policije na vrata i pitanja da li mi ista znamo o porodici do nas i da li oni maltretiraju svoje dijete...
Bilo je i Debelih Svabica ,majka i dvije cerke koje su imale misiju zbrinjavanja sve i jedne povrijedjene i napustene zivotinje u krugu od 1000 km tako da se u tom stanu nakotilo 3-4 psa,5-6 macaka,a o pticama i hrccima,jezevima d a ne pricam.
Hem sto je to smrdilo hem sto je to pravilo buku,jadne cuke lajale,zavijale i grebale po vratima po cijelu noc....dok su one valjda skupljale nove zivotinje.....Komsije pored nisu mogle od smrada izlaziti na svoje balkone.......Stanari se bunili, dolazila policija ,drustvo za zastitu zivotinja....socijalni radnici .....jedva ih se kutarisali.
Doduse tih glasnih seksualnih poduhvata odkako je odselio ovaj mladji bracni par iz Poljske i nema ili zbog dobre izolacije il se u zgradi reko bih slabo ko i sexa. Crnac ispod mene iako mlad fasovao tezi mozdani udar...tesko govori a jos teze hoda uz pomoc staka.....a ona dobro garava,sredina tridesetih ....
Problema s komsijama je bilo da bi covjek mogao knjigu napisati..........
A bilo je i finih komsija ....hoce pomoc, pripazit i zalit cvijece,a ima i onih dobar dan za dobar dan ....
Ovdje ti se raja cesto sele .....jel promjeni posao ,ako mu je daleko ...on se odmah seli...trazi stan blize poslu ili jel se razvede ili se djeca odsele trazi manji stan radi manjih troskova.
A problemi s komsijama, nikome ne trebaju i niko ih nece al su uvijek tu.....
Samo zavisi kako ih ko dozivljava.
Neko se zbog njih sekira i idu mu na zivce cijeli zivot pa je zbog toga stalno "natakaren" .....a neko to prihvata onako kako jest kad ih vec ne moze rijesiti i zivi puno mirnije od ovog prvog.
Neki su natakareni rodjeni... njima sve smeta... pa i ono sto nebi trebalo ali je stvar da je nekultura teska zavladala ...
I da.. nedavno u Rimu sam dozivjela 7-dnevno silovanje talijanske nejaci... svako vece tutnjanje plac pa lupanje pa grebanje psa pa tutnjanje i sve to do ponoci i onda isto kao da sve onesvjeste tacno u ponoc... prezivis 7 dana... tu si gost ali kad te siluju iz dana u dan onda jeste tesko prihvatiti i prilagoditi se tomu...
- vješalica
#559 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
vječiti problem u haustoru je brava koju neko đubre našalta da se vrata ne zatvore,ukratko ne treba ti ključ ili pomjere one šarafe na oprugi da se sporo zatvore i ostanu zapravo otvorena
iako smo upozoravali da ulaze lopovi svi su sa čuđenjem to slušali pogovoto jedna stara pederčina
sve dok mu jedan dan nisu pola kuće iselili zbog tog komotiteta
onda idu prosjaci zvrndlaju po vratima itd....uključivanje usisivača u 2-3 ujutro
bacanje opušaka kroz prozor (meni uletio opušak u sobu i sreća pa se nije sve zapalilo) itd...
o smradovima iz stanova neću trošiti riječi moraš sa gas maskom izlaziti ko da su bojni otrovi pobacani.....
kad dođe uža i šira famElija to ispred ulaznih vrata bude 89745284752854 pari cipela ili po čitavom haustoru.....
ono što mi najviše ide na nerve lupanje vratima od lifta
kad upozoriš da to nije uredu kažu hladnokrvno nisam ja...jok moj ćaća lupa...seljačka posla
često ostavljanje otvorenih vrata od lifta....
ili općenito lupanje ulaznim vratima ili po kući,čim se neko sklapi sa nekom u znak protesta rokne vratima zgrada se trese 3 sata
da dalje ne nabrajam
iako smo upozoravali da ulaze lopovi svi su sa čuđenjem to slušali pogovoto jedna stara pederčina
sve dok mu jedan dan nisu pola kuće iselili zbog tog komotiteta
onda idu prosjaci zvrndlaju po vratima itd....uključivanje usisivača u 2-3 ujutro
bacanje opušaka kroz prozor (meni uletio opušak u sobu i sreća pa se nije sve zapalilo) itd...
o smradovima iz stanova neću trošiti riječi moraš sa gas maskom izlaziti ko da su bojni otrovi pobacani.....
kad dođe uža i šira famElija to ispred ulaznih vrata bude 89745284752854 pari cipela ili po čitavom haustoru.....
ono što mi najviše ide na nerve lupanje vratima od lifta
kad upozoriš da to nije uredu kažu hladnokrvno nisam ja...jok moj ćaća lupa...seljačka posla
često ostavljanje otvorenih vrata od lifta....
ili općenito lupanje ulaznim vratima ili po kući,čim se neko sklapi sa nekom u znak protesta rokne vratima zgrada se trese 3 sata
da dalje ne nabrajam
- Donnie Smith
#560 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ko nije bio okružen Srebreničanima i ljudima iz Olova (ne znam kako se to kaže, Olovljani?
) - ne zna šta su neljudi.
Ne volim generalizovati, u svakom žitu ima kukolja, ali kad su ovi u pitanju, ja volim reći, u svakom kukolju ima žita. Od 1000 njih - troje normalno. Vrijedi i za Fočake.
Ljudi iz Žepe, Višegrada i tih drugih mjesta koje neko prozva su čista elita, za ove.
Crème de la crème.
Ne volim generalizovati, u svakom žitu ima kukolja, ali kad su ovi u pitanju, ja volim reći, u svakom kukolju ima žita. Od 1000 njih - troje normalno. Vrijedi i za Fočake.
Ljudi iz Žepe, Višegrada i tih drugih mjesta koje neko prozva su čista elita, za ove.
Crème de la crème.
- dječak sa šibicama
#561 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To su vjerovatno tvoji subjektivni dojmovi.
Nije ni svako ko kaze da je iz Srebrenice, iz Srebrenice. Velika je razlika izmedju nekog iz grada Srebrenice, i nekog sa Suceske ili slicnog sela 20 kilometara od Srebrenice. Ja sam upoznao ljude iz Srebrenice koji su intelektualci, fakultetski obrazovani ljudi i to od prije rata, ko da su odrastali u Becu, ono bas prava gradska raja.
Ima ih i sa sela koji su emancipovani i lako se nauce na zivot u gradu, ali naravno da oni krkani koji grad prilagodjavaju sebi, kvare sliku o svim svojim zemljacima. To je tako, i nasi ljudi na zapadu recimo, svi su zrtve predrasuda koje stvaraju pojedini krkani koji se ponasaju kao da su jos uvijek na svom selu, a ne u Becu, Minhenu ili Parizu.
Sve se iz kuce ponese, i nema tu neke generalizacije, kod mene u zgradi najgori od svih krkana je lik iz Visegrada, bar se on hvali kako je gradsko dijete. Ponasa se ko debil.
A i nase krkane se da socijalizirati, to su oni sto ih Svabo utjera u suru, pa kad predju granicu kod Gradiske onda pocnu kroz prozor automobila istresati pepeljaru. Ali ne prije Gradiske, jer znaju da im slijedi kazna. Nego je to bezobrazno, nekulturno, ono misli da je Boga za bradu uhvatilo ako je sislo u grad. Frljakne kesu smeca kroz prozor jer misli da ima na to pravo, bezobrazluk i primitivizam.
Ima vala i "gradskih dama" kojima je draze baciti smece kroz prozor nego se kruha najesti.
Nije ni svako ko kaze da je iz Srebrenice, iz Srebrenice. Velika je razlika izmedju nekog iz grada Srebrenice, i nekog sa Suceske ili slicnog sela 20 kilometara od Srebrenice. Ja sam upoznao ljude iz Srebrenice koji su intelektualci, fakultetski obrazovani ljudi i to od prije rata, ko da su odrastali u Becu, ono bas prava gradska raja.
Ima ih i sa sela koji su emancipovani i lako se nauce na zivot u gradu, ali naravno da oni krkani koji grad prilagodjavaju sebi, kvare sliku o svim svojim zemljacima. To je tako, i nasi ljudi na zapadu recimo, svi su zrtve predrasuda koje stvaraju pojedini krkani koji se ponasaju kao da su jos uvijek na svom selu, a ne u Becu, Minhenu ili Parizu.
Sve se iz kuce ponese, i nema tu neke generalizacije, kod mene u zgradi najgori od svih krkana je lik iz Visegrada, bar se on hvali kako je gradsko dijete. Ponasa se ko debil.
A i nase krkane se da socijalizirati, to su oni sto ih Svabo utjera u suru, pa kad predju granicu kod Gradiske onda pocnu kroz prozor automobila istresati pepeljaru. Ali ne prije Gradiske, jer znaju da im slijedi kazna. Nego je to bezobrazno, nekulturno, ono misli da je Boga za bradu uhvatilo ako je sislo u grad. Frljakne kesu smeca kroz prozor jer misli da ima na to pravo, bezobrazluk i primitivizam.
Ima vala i "gradskih dama" kojima je draze baciti smece kroz prozor nego se kruha najesti.
- Donnie Smith
#562 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I ja sam protiv generalizacije ali, to da ih Švabo sredi vrijedi samo dok su tamo. (Čast izuzecima, uvijek naglasim). Ja sam jednom vozila iza onog pjevača Aldina od Njemačke do Sarajeva. S ulaskom u BiH iz auta su počele da izlijeću konzerve, plastične boce, kore od banane, opušci itd.dječak sa šibicama wrote:To su vjerovatno tvoji subjektivni dojmovi.
Ok, on je iz Jajca, jaka stvar, ne živi u Njemačkoj, isto nebitno, ali Aldina ima na svakom ćošku.
Chapter II
Jedne prilike idem u Austriju, busom. Bus pun naših ljudi koji žive u Austriji, već godinama. U Sloveniji na granici, poslije pauze, tu istu granicu nisi mogao prepoznati. Šta su uradili od wc-a
Naredna pauza, Gratz. Ti isti ljudi izlaze van, vraćaju se, puše, piju kafu, rade sve što i na prethodnom odmaralištu, a peron i toalet ostaje isti kao i prije našeg dolaska. Oni se jednostavno ponašaju emancipirano tamo - samo dok su tamo. Razvrstavaju smeće i poštuju pravila, ali s povratkom u BiH, nastavljaju biti krkani, jer ova zemlja naposlijetku i jeste zemlja krkana. Zemlja koja nema ni zakone niti nekog ko bi nas sve skupa tjerao da ih poštujemo.
I o čemu mi tu imamo više pričati, razglabati.
Rijetki su oni koji su i bez zakona - u redu, u vinklu.
PS: Ja poznajem strašno fine ljude iz Višegrada, nijednog krkana, i dosta idiota iz Srebrenice. Ali sve to nije bitno za neki ukupan dojam niti se može generalizovati. Možda bi se moglo za Olovo generalizovati
I prije rata su punili stupce crne hronike, a i u zadnjih nekoliko mjeseci, tamo se desi nekoliko ubistava, među kojima i ona nesretna djevojka Đogić.
Nekako su ograničeni ljudi 100 na sat
-
Nepass
#563 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sto kaze djecak sa sibicama jedno su ljudi iz visegrada ili gorazda drugo du ljudi iz okolnih mjesta. Sad je ekipa iz medjedje, strgacine, kukavica, ustiprace, kalca, ilovace, berica, ustikoline, filipovica, jabuke, prace, grebka kad pitas "oklen" su svi ce reci gorazde.
Vecina ovih mjesta i danas nema kontejnera vec prave svoje deponije pa pale svremena na vrijeme, kuhaju na vatri itd itd.
Vecina ovih mjesta i danas nema kontejnera vec prave svoje deponije pa pale svremena na vrijeme, kuhaju na vatri itd itd.
- Donnie Smith
#564 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Istina.Nepass wrote:Sto kaze djecak sa sibicama jedno su ljudi iz visegrada ili gorazda drugo du ljudi iz okolnih mjesta. Sad je ekipa iz medjedje, strgacine, kukavica, ustiprace, kalca, ilovace, berica, ustikoline, filipovica, jabuke, prace, grebka kad pitas "oklen" su svi ce reci gorazde.
Opet država zakazala, treba da ima asfaltira puteve, nabavi kontejnere, struja, voda ovo ono
Ne bi bilo loše i kino, pozorište, pa nek' se i oni kurče.
Pa umjesto da kaže ja sam iz Žepe, neka kaže ja sam iz Pripečka, ono punim ustima. Ili iz Krušev dola.
Ode i ova tema u helać.
- supercali
#565 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa ista prica je i za sarajevo
Na moru prica lik nekim zagrepcankama ja sam iz sarajeva fazoni
Pitam ga odakle si iz sa kaze tarcin a bilo je kod drugih i rakovica hadzici i sl
I ne moze on biti iz sarajeva da ga jebes
Nebitno sa zagrepcankama je bila dobra zezancija jer su se kasnije s nama druzile
Na moru prica lik nekim zagrepcankama ja sam iz sarajeva fazoni
Pitam ga odakle si iz sa kaze tarcin a bilo je kod drugih i rakovica hadzici i sl
I ne moze on biti iz sarajeva da ga jebes
Nebitno sa zagrepcankama je bila dobra zezancija jer su se kasnije s nama druzile
-
Juliuscezar
#566 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Osoba haman rece da su svi ljudi iz Olova hladnokrvne ubice i niko nista

- Donnie Smith
#567 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne laži.bhnapoleon1 wrote:Osoba haman rece da su svi ljudi iz Olova hladnokrvne ubice i niko nista![]()
-
Juliuscezar
#568 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Donnie Smith wrote:Ne laži.bhnapoleon1 wrote:Osoba haman rece da su svi ljudi iz Olova hladnokrvne ubice i niko nista![]()
Možda bi se moglo za Olovo generalizovati
I prije rata su punili stupce crne hronike, a i u zadnjih nekoliko mjeseci, tamo se desi nekoliko ubistava, među kojima i ona nesretna djevojka Đogić.
Nekako su ograničeni ljudi 100 na sat
Zakljucak: Za Olovo se moze generalizovat, ograniceni ljudi i medju njima se desilo nekoliko ubistava.
- Donnie Smith
#569 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Džaba se trudiš, ne ide ti analitika ni rekonstrukcija priče.
Prijaviš sporni post administratoru, lakše ti je, nego da dokazuješ sebi i drugima kako si fin, uglađen i nadasve pametan.
Nemaš kapaciteta jednostavno
a i temu odvodiš u krivi smjer. Pričamo o komšiluku i našem iskustvu sa istim. Nekako dođosmo i do njihovog porijekla, ali, ko je bez grijeha neka ga prvi zafrljakne
Kamen, ne grijeh.
Prijaviš sporni post administratoru, lakše ti je, nego da dokazuješ sebi i drugima kako si fin, uglađen i nadasve pametan.
Nemaš kapaciteta jednostavno
Kamen, ne grijeh.
- ho oponopono
#570 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
...živim u kući, rahat sam...što se komšija tiče načujem kad se neko rodio/sahranio...
...dobar dan za dobar dan kad se sretnemo, možemo da odapnemo što bi jedni za druge znali...ljepota...
...dobar dan za dobar dan kad se sretnemo, možemo da odapnemo što bi jedni za druge znali...ljepota...
-
Juliuscezar
#571 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Vidim vi nemate problem sa analitikom pa iz 3 recenice zakljuciste mnogo toga. Slozit cu se da ode tema u krivom smjeru ali na neke stvari se treba reagovati.Donnie Smith wrote:Džaba se trudiš, ne ide ti analitika ni rekonstrukcija priče.
Nemaš kapaciteta jednostavnoa i temu odvodiš u krivi smjer. Pričamo o komšiluku i našem iskustvu sa istim. Nekako dođosmo i do njihovog porijekla, ali, ko je bez grijeha neka ga prvi zafrljakne
![]()
Kamen, ne grijeh.
- Donnie Smith
#572 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa, šta ima danas u Olovu? Ispričaj nam ti ljepšu stranu svojih sugrađana. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#573 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
olovo
na mom bolovo
na mom bolovo
-
The BEN10
#574 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Vidim, fina prefinjena gradska rOja se skupila kako bi se ibretila primitivizmu došlja. Dže ste gradžani, nijesam vaske prepoznao ranije.
MLogo je interesantno kako s vremena na vrijeme, đeca koja se haman ničim podičiti neJmaju, dođu istresati frustracije i nabijati ego mIjestom rodženja. Rodila ih majka pametnu.

MLogo je interesantno kako s vremena na vrijeme, đeca koja se haman ničim podičiti neJmaju, dođu istresati frustracije i nabijati ego mIjestom rodženja. Rodila ih majka pametnu.
-
prog321
#575 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kad Respo pokazuje svu raskoš elitizma Zagrebcankama.
Bem te živote

Bem te živote