Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#551 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Truba »

baš si neumijesan aj živio
ne smaraj nije ti ovo općinski sud
stakasa

#552 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by stakasa »

Black swan wrote:baš si neumijesan aj živio
ne smaraj nije ti ovo općinski sud
Prekjucer si ga nazvao politickim genijalcem, vidis da ne znas jesi li poso il doso
dulekrele

#553 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by dulekrele »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.
Na pola BiH, odnosno RS, imaš takvo uređenje unitarno i nametano pravilo i filozofiju i gle vraga to vam ne smeta. :oops: Smeta onaj drugi dio BiH (F.BIH) gdje Hrvati imaju dovoljno prostora da se školuju po programima iz susjedne nam države, da uređju zdravstvo, sudstvo i policiju po svom nahođenju i volji. Sve je to malo ekstremistima iz HDZ-a pa žele tobožnju jednakopravnost u vidu većeg aparthejda ali samo u F.BiH jer RS je sveto slovo koje se ne smije dirati. :oops:
Sve to ujo hafis zna ali valja jesti govna pa makar i vlastita.
Drvosjeca iz Dejcica

#554 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dulekrele wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.
Na pola BiH, odnosno RS, imaš takvo uređenje unitarno i nametano pravilo i filozofiju i gle vraga to vam ne smeta. :oops: Smeta onaj drugi dio BiH (F.BIH) gdje Hrvati imaju dovoljno prostora da se školuju po programima iz susjedne nam države, da uređju zdravstvo, sudstvo i policiju po svom nahođenju i volji. Sve je to malo ekstremistima iz HDZ-a pa žele tobožnju jednakopravnost u vidu većeg aparthejda ali samo u F.BiH jer RS je sveto slovo koje se ne smije dirati. :oops:
Sve to ujo hafis zna ali valja jesti govna pa makar i vlastita.
Ja bi im još i povjerovao i prvi podržao samo da su dosljedni te priče o kojoj trune. :oops:
BHCluster

#555 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by BHCluster »

HT Eronet, Aluminij, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Elektroprivreda HZHB u gubitku itd...
A Covic:
Image
Barem je smilje rodilo a ima i Globtour...

Izgleda sljedeći slogan za izbore hdz-u bih ce biti "do posljednjeg hrvata" ionako su diJaspora u svojoj drzavi.
JThomas

#556 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by JThomas »

a čović u dobitku...
sorted

#557 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by sorted »

BHCluster wrote:
sorted wrote:Najveci je paradoks i antilogika svjetskih razmjera sto je hzhb ZVANICNO zlocinacka tvorevina, a rs nije.
kako nije?
Nazalost zvanicno nije. Zato sam to i naglasio, jer pored svih cinjenica i presuda rs je zvanicno legalna i priznata, dok je hb u nekoj vrsti poluilegale. Ako uporedis samo presude, po razmjeri zlocina hb je mala maca u odnosu na rs koja i dalje legalno egzistira.
Taj paradoks i apsurd je jedna od glavnih vodilja svima koji sanjaju zvanicnu legalizaciju hb.(iako morbidno donekle je i razumljivo)
dobojlija81

#558 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by dobojlija81 »

zaćera ga rojs nekidan u pm u po Zagreba
LBVIEW

#559 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:da ste normalni ljudi za normalnu komunikaciju i da ne pamtite samo što vam odgovara i da se selektivno ne izlažete informacijama
i da vam samo mrtvi hrvati i hrvati u njemačkoj nisu najdraži hrvati znali biste da sam protiv prvog hrvatskog entiteta
Mani patetiku-ocigledno je koje ideje ti i onaj sibicar zastupate. ;-)
Mirza007

#560 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Mirza007 »

Od te nepostojece "unitaristicke" ideje niko u Haagu nezavrsi a ideja HZHB napuni europske zatvore ko sipak (hercegovacki). Sta li je opasnije? Nego kako bi na karminama za rahmetli HZHB jucer? Ili jos tuga ne popusta?
stakasa

#561 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by stakasa »

Rodoch dragi, pa namecete i vi jos bezobraznije tamo gdje ste brojniji, pokazite barem minimum dobro volje
dječak sa šibicama

#562 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by dječak sa šibicama »

HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
stakasa

#563 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by stakasa »

dječak sa šibicama wrote:HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
Pa naravno. HB je cak i pozeljna, ne diraj u moj pasaluk a tamo radi sta god hoces...
dječak sa šibicama

#564 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

stakasa wrote:
Pa naravno. HB je cak i pozeljna, ne diraj u moj pasaluk a tamo radi sta god hoces...
Tako nekako.

Torovi formirani, svako u svom gazduje.
stakasa

#565 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by stakasa »

dječak sa šibicama wrote:
stakasa wrote:
Tako nekako.

Torovi formirani, svako u svom gazduje.
Ravnoteza uspostavljena, oni jedni drugima trebaju
DonieBrasco

#566 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by DonieBrasco »

Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
dječak sa šibicama

#567 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Ja mislim da se tu Bakira i ne pita previse, kao ni Covica uostalom.

Ako gubernatori kazu bice treci, bice treci. Ako kazu nece, nece biti.
stakasa

#568 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by stakasa »

DonieBrasco wrote:Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
Pa sve se svodi na to, to je sasvim izgledno. Sve zavisi od toga kakva je ponuda na stolu - neka malo jaca privatizacija, veto pri nekom ozbiljnijem krivicnom gonjenju itd. Ako bude do njega nece se on tu puno mislit. Ko sto mu se ni babo nije mislio
tandmand

#569 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by tandmand »

stakasa wrote:
DonieBrasco wrote:Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
Pa sve se svodi na to, to je sasvim izgledno. Sve zavisi od toga kakva je ponuda na stolu - neka malo jaca privatizacija, veto pri nekom ozbiljnijem krivicnom gonjenju itd. Ako bude do njega nece se on tu puno mislit. Ko sto mu se ni babo nije mislio
A ko je (koji qraz) Bakir da nekome nešto daje od države BiH? Kako se ono dolazi do ustavnih promjena? Drugi način je ratom, tj. priznavanjem realnosti na terenu i ovjera stanja nekim novim mirovnim sporazumom u bazi Rammstein.
animals

#570 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by animals »

Onog dana kad je postalo normalno da se kaze RS, i da stoje table RS u Srpskom
djelu BIH, je porazena ideja BIH...
ko je pristao na takvo nesto i zasto,to je druga prica..
tandmand

#571 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by tandmand »

animals wrote:Onog dana kad je postalo normalno da se kaze RS, i da stoje table RS u Srpskom
djelu BIH, je porazena ideja BIH...
ko je pristao na takvo nesto i zasto,to je druga prica..
I to što kažeš, samo što se nije nasjelo samo jednom. Mitski Bakir (sve što on simbolizira) je naizgled sitnim merhametlijskim ustupcima dopustio eroziju države. Nije mu bitno što je Čović otvorio ured predsjedništva u Mostaru, nije mu bitno što je zastava hrvatskog naroda na svim mjestima zamijenjena zastavom Herceg Bosne, korištenja naziva županija umjesto kanton ... .... .... .... Mitski Bakir ne reagira kada Čović kaže da ima 5 hrvatskih županija .... Polako se prelazi preko "sitnica" koje onda postaju standard.
Hamolj

#572 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat. :D
tandmand

#573 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by tandmand »

Hamolj wrote:Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat. :D
Kaze Covic: "Uvjeren sam da će BiH ubrzo postati članica EU, kao jedna federalizirana država sa tri entiteta." :D
Hamolj

#574 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

tandmand wrote:
Kaze Covic: "Uvjeren sam da će BiH ubrzo postati članica EU, kao jedna federalizirana država sa tri entiteta." :D
Prije ce se njegova 'rvacka federalizovati nego BiH. Kad Slavonci budu trazili otcjepljenje zbog nemara Zagreba. :mrgreen:
Mirza007

#575 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Mirza007 »

tandmand wrote:
Pa vec postoje tri entiteta.
Post Reply