Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#551 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
baš si neumijesan aj živio
ne smaraj nije ti ovo općinski sud
- stakasa
#552 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Prekjucer si ga nazvao politickim genijalcem, vidis da ne znas jesi li poso il dosoBlack swan wrote:baš si neumijesan aj živio
- dulekrele
#553 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Sve to ujo hafis zna ali valja jesti govna pa makar i vlastita.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na pola BiH, odnosno RS, imaš takvo uređenje unitarno i nametano pravilo i filozofiju i gle vraga to vam ne smeta.Hafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.Smeta onaj drugi dio BiH (F.BIH) gdje Hrvati imaju dovoljno prostora da se školuju po programima iz susjedne nam države, da uređju zdravstvo, sudstvo i policiju po svom nahođenju i volji. Sve je to malo ekstremistima iz HDZ-a pa žele tobožnju jednakopravnost u vidu većeg aparthejda ali samo u F.BiH jer RS je sveto slovo koje se ne smije dirati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#554 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ja bi im još i povjerovao i prvi podržao samo da su dosljedni te priče o kojoj trune.dulekrele wrote:Sve to ujo hafis zna ali valja jesti govna pa makar i vlastita.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na pola BiH, odnosno RS, imaš takvo uređenje unitarno i nametano pravilo i filozofiju i gle vraga to vam ne smeta.Hafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.Smeta onaj drugi dio BiH (F.BIH) gdje Hrvati imaju dovoljno prostora da se školuju po programima iz susjedne nam države, da uređju zdravstvo, sudstvo i policiju po svom nahođenju i volji. Sve je to malo ekstremistima iz HDZ-a pa žele tobožnju jednakopravnost u vidu većeg aparthejda ali samo u F.BiH jer RS je sveto slovo koje se ne smije dirati.
- BHCluster
#555 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
HT Eronet, Aluminij, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Elektroprivreda HZHB u gubitku itd...
A Covic:

Barem je smilje rodilo a ima i Globtour...
Izgleda sljedeći slogan za izbore hdz-u bih ce biti "do posljednjeg hrvata" ionako su diJaspora u svojoj drzavi.
A Covic:

Barem je smilje rodilo a ima i Globtour...
Izgleda sljedeći slogan za izbore hdz-u bih ce biti "do posljednjeg hrvata" ionako su diJaspora u svojoj drzavi.
- JThomas
#556 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
a čović u dobitku...
-
sorted
#557 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nazalost zvanicno nije. Zato sam to i naglasio, jer pored svih cinjenica i presuda rs je zvanicno legalna i priznata, dok je hb u nekoj vrsti poluilegale. Ako uporedis samo presude, po razmjeri zlocina hb je mala maca u odnosu na rs koja i dalje legalno egzistira.BHCluster wrote:kako nije?sorted wrote:Najveci je paradoks i antilogika svjetskih razmjera sto je hzhb ZVANICNO zlocinacka tvorevina, a rs nije.
Taj paradoks i apsurd je jedna od glavnih vodilja svima koji sanjaju zvanicnu legalizaciju hb.(iako morbidno donekle je i razumljivo)
- dobojlija81
#558 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
zaćera ga rojs nekidan u pm u po Zagreba
- LBVIEW
#559 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Mani patetiku-ocigledno je koje ideje ti i onaj sibicar zastupate.Black swan wrote:da ste normalni ljudi za normalnu komunikaciju i da ne pamtite samo što vam odgovara i da se selektivno ne izlažete informacijama
i da vam samo mrtvi hrvati i hrvati u njemačkoj nisu najdraži hrvati znali biste da sam protiv prvog hrvatskog entiteta
-
Mirza007
#560 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Od te nepostojece "unitaristicke" ideje niko u Haagu nezavrsi a ideja HZHB napuni europske zatvore ko sipak (hercegovacki). Sta li je opasnije? Nego kako bi na karminama za rahmetli HZHB jucer? Ili jos tuga ne popusta?Hafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.
- stakasa
#561 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Rodoch dragi, pa namecete i vi jos bezobraznije tamo gdje ste brojniji, pokazite barem minimum dobro voljeHafis wrote:Ideja građanske države u kojoj bi najbrojniji narod nametao svoja pravila i svoju filozofiju ništa nije manje štetna kao ideja Herceg-Bosne, čak je i opasnija. Normalno, takva ideja u patriJota je sasvim legitimna i dapače poželjna. Da skratim,jedna drugu nadahnjuju.
-
dječak sa šibicama
#562 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
- stakasa
#563 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa naravno. HB je cak i pozeljna, ne diraj u moj pasaluk a tamo radi sta god hoces...dječak sa šibicama wrote:HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
-
dječak sa šibicama
#564 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Tako nekako.stakasa wrote:Pa naravno. HB je cak i pozeljna, ne diraj u moj pasaluk a tamo radi sta god hoces...dječak sa šibicama wrote:HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
Torovi formirani, svako u svom gazduje.
- stakasa
#565 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ravnoteza uspostavljena, oni jedni drugima trebajudječak sa šibicama wrote:Tako nekako.stakasa wrote:Pa naravno. HB je cak i pozeljna, ne diraj u moj pasaluk a tamo radi sta god hoces...dječak sa šibicama wrote:HB postoji, samo se svi pretvaramo da je nema.
Torovi formirani, svako u svom gazduje.
-
DonieBrasco
#566 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
-
dječak sa šibicama
#567 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ja mislim da se tu Bakira i ne pita previse, kao ni Covica uostalom.
Ako gubernatori kazu bice treci, bice treci. Ako kazu nece, nece biti.
Ako gubernatori kazu bice treci, bice treci. Ako kazu nece, nece biti.
- stakasa
#568 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa sve se svodi na to, to je sasvim izgledno. Sve zavisi od toga kakva je ponuda na stolu - neka malo jaca privatizacija, veto pri nekom ozbiljnijem krivicnom gonjenju itd. Ako bude do njega nece se on tu puno mislit. Ko sto mu se ni babo nije mislioDonieBrasco wrote:Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
- tandmand
#569 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A ko je (koji qraz) Bakir da nekome nešto daje od države BiH? Kako se ono dolazi do ustavnih promjena? Drugi način je ratom, tj. priznavanjem realnosti na terenu i ovjera stanja nekim novim mirovnim sporazumom u bazi Rammstein.stakasa wrote:Pa sve se svodi na to, to je sasvim izgledno. Sve zavisi od toga kakva je ponuda na stolu - neka malo jaca privatizacija, veto pri nekom ozbiljnijem krivicnom gonjenju itd. Ako bude do njega nece se on tu puno mislit. Ko sto mu se ni babo nije mislioDonieBrasco wrote:Samo je pitanje vremena kad ce Bakir da pokloni i vertifikuje trece entite Draganu - ugrozeno majoriziranom gospodaru hercegovine !
- animals
#570 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Onog dana kad je postalo normalno da se kaze RS, i da stoje table RS u Srpskom
djelu BIH, je porazena ideja BIH...
ko je pristao na takvo nesto i zasto,to je druga prica..
- tandmand
#571 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
I to što kažeš, samo što se nije nasjelo samo jednom. Mitski Bakir (sve što on simbolizira) je naizgled sitnim merhametlijskim ustupcima dopustio eroziju države. Nije mu bitno što je Čović otvorio ured predsjedništva u Mostaru, nije mu bitno što je zastava hrvatskog naroda na svim mjestima zamijenjena zastavom Herceg Bosne, korištenja naziva županija umjesto kanton ... .... .... .... Mitski Bakir ne reagira kada Čović kaže da ima 5 hrvatskih županija .... Polako se prelazi preko "sitnica" koje onda postaju standard.animals wrote:Onog dana kad je postalo normalno da se kaze RS, i da stoje table RS u Srpskom
-
Hamolj
#572 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat. 
- tandmand
#573 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Kaze Covic: "Uvjeren sam da će BiH ubrzo postati članica EU, kao jedna federalizirana država sa tri entiteta."Hamolj wrote:Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat.
-
Hamolj
#574 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Prije ce se njegova 'rvacka federalizovati nego BiH. Kad Slavonci budu trazili otcjepljenje zbog nemara Zagreba.tandmand wrote:Kaze Covic: "Uvjeren sam da će BiH ubrzo postati članica EU, kao jedna federalizirana država sa tri entiteta."Hamolj wrote:Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat.
-
Mirza007
#575 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa vec postoje tri entiteta.tandmand wrote:Kaze Covic: "Uvjeren sam da će BiH ubrzo postati članica EU, kao jedna federalizirana država sa tri entiteta."Hamolj wrote:Kaze Covic: "Ma znam ja nas, jebo ja vas." Zavrsen citat.