Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni su četiri nebodera kod zelenog bila orijentir,da nisam njih ugledao vjerovatno ne bih ni sam skontao.
Onda se poklopilo ostalo,Gazanferija,Klindićevi staklenici,stara Kasim Hadžić škola,žuti neboder.
banjaluka078 wrote:Živ je Sakib, samo se promijenila vlasnička struktura.
U po' Mejdana.
Brace Jugovica (bivsa Brace Bukica, promijenjen naziv 19-og maja 1993) je moja ulica. Sakibova mesnica je bila jos nize od onih "novih" zgrada. To znam jer sam u jednoj od njih zivio. Prekoputa Sakibove mesnice bila je pekara "Panino", do nje je otvorena jedna mala prodavnica. Do Sakiba je bio otvoren jedan video-klub, zvao se "Audi" (Znam, znam, jedno od "kreativnih" imena novonastalih privatnih firmi, fenomen u cijeloj istocnoj Evropi), a odmah blizu njega i prodavnica "Una" koju je drzao izvjesni Nesho.
Do Neshe je bio neki diskont koji se zvao "Dado Commerce", taj je za vrijeme rata znao davati i na veresiju.
Po meni najjadnija zgrada u BL danas. Ako mislimo na istu? Nekad Kulmahala, danas nekog vojvode stepanovica.
Moj rodni hood.
Ispod bila trgovina,sad je tu neka privatna klinika odmah pored.Na taj mislim.
Jeste bas, zvala se Konzum koliko se sjecam (nema veze sa danasnjim Konzumom) a tamo iza te zgrade bio prelijep park, cak nazvan "Titov ruzicnjak" . Eh tu sam se volio igrat zmire - sakrijes se lako u neki zbun.
pirmin wrote:Ja sam otisao na onu zgradu prekoputa danasnje Pasaliceve radnje.
Jesmo li na istoj?
Ne sjecam se kakvih je sve radnji bilo.
Care, ne pitaj me nista za danas. Banja Luka kakve se ja sjecam je ona iz najkasnije 1993.
Ovo dva puta sto sam bio u zadnjih 26 godina, nema sanse da se snadjem.