Slike Banjaluke
Moderator: banjaluka078
-
#1 Slike Banjaluke
Hajde da napravimo temu na kojoj tjemo stavljati slike Banjaluke, sve ono lijepo shto ima Banjaluka, i shto ste vi ovjekovjechili svojim aparatima, podijelite i sa drugima. Za pochetak stavljam tri slichice lijepog grada Banjaluke.
- Soul_Sista
Ah evo vam jedne i od mene, da ne padne u zaborav
- Salko sto je u vodu skako
-
Evo ovdje...bl4ever wrote:hocu da dodam slike, ali mi nije jasno kako se to radi... need help
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35560
Sretno!
-
Evo ovdje...bl4ever wrote:hocu da dodam slike, ali mi nije jasno kako se to radi... need help
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35560
Sretno!
-
dali vam je poznato da je SDS 1992 na jednoj sjednici razmatrao i donio odluku da Vrbas nemoze biti vise zelen vec ono srpski plav ..... pokusaj bojenja nije uspio ....vise banja luke su pokusavali da konstanto dodavaju plavu boju u vrbas da bi se zelena boja istrjebila ...
vjerovali ili ne ziva istina .......
-
kada si radio ovaj pic ?pirmin wrote:Nekih 10 km od centra-Novoselija:
nikada nisam vidio ovako nizak vrbas ...
-
vjerovao ti ile ne-ne seri...KulinBan wrote:dali vam je poznato da je SDS 1992 na jednoj sjednici razmatrao i donio odluku da Vrbas nemoze biti vise zelen vec ono srpski plav ..... pokusaj bojenja nije uspio ....vise banja luke su pokusavali da konstanto dodavaju plavu boju u vrbas da bi se zelena boja istrjebila ...
pricas gluposti, prijatelju... a sve da bi ispao zanimljiv sto nisi..
- Saian
jad i chemer
jad
i chemer
koji qrac je uopce "Banj"? jel to rijech, mislim da je "banja" korijen rijechi i skrachena na "banj" znachi otprilike koliko i "kita", jad i chemer dragi "eksperti", jad i chemer, satrashte se da nam svaki trag zatrete pa koliki to kompleksi moraju biti Tito dragi
jad
i chemer
koji qrac je uopce "Banj"? jel to rijech, mislim da je "banja" korijen rijechi i skrachena na "banj" znachi otprilike koliko i "kita", jad i chemer dragi "eksperti", jad i chemer, satrashte se da nam svaki trag zatrete pa koliki to kompleksi moraju biti Tito dragi
- Sezam
[img][img=http://img157.imageshack.us/img157/3961/ferhadijarusenjeee4.th.jpg][/img]
Da se ne zaboravi kako je 'gradjena' danasnja Banja Luka
Da se ne zaboravi kako je 'gradjena' danasnja Banja Luka
- Jara
Greskom izbrisah...pa sve ponovo...
Čuh on the face of the place da je ovo Banj Brdo...Naziv Šehitluci se ne spominje... A i kad se pita za njih, kazu potiče od "šeher"...
Molim Banjalučane da objasne šta je Banj Brdo ( za koje nikad ne čuh prilikom predratnih posjeta ovom Augustinčićevom spomeniku posvećenom partizanskoj antifašističkoj borbi)...možda je do mene ).
saina ...relax... nije lako, znam.
Čuh on the face of the place da je ovo Banj Brdo...Naziv Šehitluci se ne spominje... A i kad se pita za njih, kazu potiče od "šeher"...
Molim Banjalučane da objasne šta je Banj Brdo ( za koje nikad ne čuh prilikom predratnih posjeta ovom Augustinčićevom spomeniku posvećenom partizanskoj antifašističkoj borbi)...možda je do mene ).
saina ...relax... nije lako, znam.
- lady midnight
hej saio ,Saian wrote:jad i chemer
jad
i chemer
stoji sve, i jad i chemer i kompleksi...
samo mala korekcija shto se tiche etimologije (ako mozhe ):
"Banja" dolazi od srednjovjekovne rijechi "ban" (npr. kulin), odnosno "banija" (oblast kojom vlada dotichni gospodin). a "luka" isto nema veze sa lukom u smislu u kojem mi danas upotrebljavamo tu rijech nego je koliko je meni poznato oznachavala jedan dio obradive, plodne zemlje.
i pored toga: najgore shto se mozhe uraditi je pravdati ovo zlochinachko zatiranje kulture i tradicije nekoliko zadnjih vijekova (da i ne govorim o protjerivanju ljudi) nekim tobozhnjim povratkom davnim korijenima...
eto...(al ja cu ipak trazhiti tragove dervisha pa shta bude )
- Jara
Lady, OK su ti objasnjenja ( luka =livada, polje i sl.), ali više su za temu o jeziku...ovdje se ne radi o nepoznavanju jezika nego o ignorisanju jednog toponima iz sasvim drugih razloga ...lady midnight wrote:hej saio ,Saian wrote:jad i chemer
jad
i chemer
stoji sve, i jad i chemer i kompleksi...
samo mala korekcija shto se tiche etimologije (ako mozhe ):
"Banja" dolazi od srednjovjekovne rijechi "ban" (npr. kulin), odnosno "banija" (oblast kojom vlada dotichni gospodin). a "luka" isto nema veze sa lukom u smislu u kojem mi danas upotrebljavamo tu rijech nego je koliko je meni poznato oznachavala jedan dio obradive, plodne zemlje.
i pored toga: najgore shto se mozhe uraditi je pravdati ovo zlochinachko zatiranje kulture i tradicije nekoliko zadnjih vijekova (da i ne govorim o protjerivanju ljudi) nekim tobozhnjim povratkom davnim korijenima...
eto...(al ja cu ipak trazhiti tragove dervisha pa shta bude )