Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Alfons Kauders

#551 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:Kad je bilo najlepše, jel 1941? :D
1943

Image

dok je kod vas sloboradski beograd bio "judenrein" a po vojvodini orgijala 7 divizija waffen ss-a... :D
Martinez_

#552 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

Alfonse kani se partizana, zna se ko je u njima bio u velikom broju, pored Hrvata i Bošnjaka. Jasno i nedvosmisleno si izrazio ponos na zajednička bošnjačko-hrvatska vojevanja protiv Srba i uz dodatak i opet će i opet će ako bude sreće.

Ne znam šta te sprečava da budeš ponosan na 1941? Pa i do tad je vedrila i oblačila velikosrpska kraljevina, ti takav bi nesumnjivo raširenih ruku dočekao hrvatsko-muslimansko savezništvo protiv Srba.

Što se ljudi moji stidite najefektnije borbe protiv Srba zapadno od Drine ikad?
Martinez_

#553 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

I povrh svega Smrt fašizmu sloboda narodu - ćirilicom :D
spreca

#554 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by spreca »

Martinez_ wrote:I povrh svega Smrt fašizmu sloboda narodu - ćirilicom :D
mislis ovako

смрт фашизму слобода народу.......kakav si ti srbin a nemas cirilicu :mrgreen:
Alfons Kauders

#555 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:Alfonse kani se partizana, zna se ko je u njima bio u velikom broju, pored Hrvata i Bošnjaka. Jasno i nedvosmisleno si izrazio ponos na zajednička bošnjačko-hrvatska vojevanja protiv Srba i uz dodatak i opet će i opet će ako bude sreće.

Ne znam šta te sprečava da budeš ponosan na 1941? Pa i do tad je vedrila i oblačila velikosrpska kraljevina, ti takav bi nesumnjivo raširenih ruku dočekao hrvatsko-muslimansko savezništvo protiv Srba.

Što se ljudi moji stidite najefektnije borbe protiv Srba zapadno od Drine ikad?
ako bude nesrece, bice... a znajuci srpsku politiku, na to necemo dugo cekati, par decenija, mozda i manje... ali rat se ne vodi samo oruzjem (sto je, siguran sam, sasvim nov koncept za vas istocnjake)...

bih i hrvatska su prirodni saveznici iz vise razloga, srbija je hrvatskoj glavni antagonist u regiji, hrvatskoj je bih potrebna kako bi stitila svoje dugorocne politicke i ekonomske interese... bosnjacima i hrvatima je potrebna jaka hrvatska iz istih razloga - stoga se dzabe radujete nesporazumima izmedju bosnjaka i hrvata, jer ce dugorocni interesi uvijek biti jaci od politickog oportunizma i lova u mutnom...

a sto se tice 1941, tada ni bosnjaci ni hrvati nisu ratovali protiv srbije - njemacka je pregazila jugu za par sedmica... beograd je pao sa 1 (jednom) njemackom zrtvom, a zauzela ga je izvidnica na motociklima (i tog jednog je ubio civil, ne vojska)... a zasto je tako pala jugoslavija? mozda zato sto je od 170 generala u kraljevskoj vojsci bilo 166 srba i crnogoraca, pa se ovim ostalim nije dalo da ginu za budale...

uostalom matematicki gledano, 1995 je bila efikasnija i kulturnija od onoga sto su vam ustase priredile
Alfons Kauders

#556 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:I povrh svega Smrt fašizmu sloboda narodu - ćirilicom :D
multikulti grad, sta ces... a zarobljene cetnike smo uvijek mudro koristili - nekad kao firmopisce, nekad kao cistace ulica... nikad krug klinickog centra nije bio cist kao u ratu...

cist obraz i cist grad, spojili smo ugodno s korisnim :D
Martinez_

#557 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

Joooj joj Alfonse kakvo nespretno izvlačenje, čuj sad, nisi ni mislio na oružane ratove :lol:

Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, bitku kod Siska, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta
Alfons Kauders

#558 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:Joooj joj Alfonse kakvo nespretno izvlačenje, čuj sad, nisi ni mislio na oružane ratove :lol:

Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta
sto bi reko sloba o bitkama "a ni oruzane nisu iskljucene" :D

nisam cuo, ali srecom dodje mi profesor nebojsa iz hercegovine, ovaj vojvodine, da me prosvijetli... :D znas, mi ovdje nemamo istoriju, skole, knjige... hvala ti :lol: sta bi mi bez vas istocnih komsija, pertle ne bi znali svezati, hvala na pomoci - da vas nema valjalo bi vas izmisliti... :lol:

i ne, nije ndh ratovala protiv srbije... zasto bi kada je i srbija u to vrijeme bila okupirana i na strani nacista? sto da ratuju protiv saveznika? :D
Martinez_

#559 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

Alfonse Alfonse, ne možeš biti i okupiran i na strani tog u isto vreme. To je ili ili.

Tako je Alfonse, ratovala je ta NDH kontra srpskih terorista u slobodnoj NDH.

Mislim, ne znam za puno drugih tih hrvatsko-bošnjačkih savezništava protiv Srba pre devedesetih, na koja si ti ponosan. :)
Alfons Kauders

#560 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:Alfonse Alfonse, ne možeš biti i okupiran i na strani tog u isto vreme. To je ili ili.

Tako je Alfonse, ratovala je ta NDH kontra srpskih terorista u slobodnoj NDH.

Mislim, ne znam za puno drugih tih hrvatsko-bošnjačkih savezništava protiv Srba pre devedesetih, na koja si ti ponosan. :)
ah, ali zato hrvatska moze biti okupirana i na strani njemacke? :D a srbija jok? :D ista ona srbija u kojoj su isto tamanili zidove kao u hrvatskoj, rome takodjer, nemali broj srba komunista, pa i neduznih srba poput onih nesretnika iz kragujevca, koje dzelatima izrucise srbi... a ni konc logora vam nije falilo :D al eto, samo je ndh problematicna :D

ali vidis... s ndh je hrvatska davno raskrstila, dok vi rehabilitujete cetnike :lol: vas iznutra jede ta potreba da pomirite proslost, sadasnjost i buducnost, bez trunke samokriticnosti... percepcija stvarnosti u srpskoj politici je i danas tesko poremecena, jer ispada da su eto srbi na obje strane u onom ratu zapravo bili u pravu, :D a bili su zrtve i 1914, kao i devedesetih...

srbija se nikad nije uhvatila u kostac s tim romanticarskim ludilom po kojem su turci, hrvati, bugari, bosnjci, albanci i svi ostali narodi s kojim (nazalost) granicite krivi za sve... dok su srbi u svakom slucaju na pravoj strani, i oni sto ih svabe strijeljaju u kragujevcu, kao i oni sto te iste kragujevcane vode na stratiste... :-)

za razliku od hrvatske, vi se i dalje niste u stanju suociti sami sa sobom, stoga ne vidim koji kurac imas ovdje dijeliti lekcije :lol:
Martinez_

#561 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

Ti za početak mešaš narode i države, čas pišeš o Hrvatima čas o Hrvatskoj, čas o Bosni čas o Bošnjacima, čas o Srbima čas o Srbiji. Aj za početak razluči te pojmove ok? Gore je reč o hrvatsko-bošnjačkom savezništvu a ne Hrvatskoj i državi BiH, državi tri naroda. A dole si na pisao da je okupirana Srbija bila na strani nacista. Država ne može biti i okupirana i na strani....pojedinci i skupina pojedinaca makar i ceo narod - mogu. Pa je tako bilo i kolaboracionista u okupiranoj Srbiji, opštepoznata stvar.

No to sve nema veze sa činjenicom da si ponosan na hrvatsko-bošnjačka ratna savezništva protiv Srba. I ona pre 90-ih a i ako bude sreće kako veliš, i buduća.

Zna se šta je bilo pre 90-ih.

Stvarno mi nije jasno što se stidiš NDH koja je najefektnije rešila problem koji te muči. Nisu zaboga Srbi bili cvećke pre te 1941, bili za velikosrpsku kraljevinu, ta nećeš ih takve voleti valjda
zavrzlama

#562 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by zavrzlama »

Za neupucene i salon ekipu :D ..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....

covjeka mozes odviknuti od interesa, jer interes ponekada je tesko ostvariv i mukotrpan,medjutim ,odviknut od ideologije je gotovo nemoguce...the end.
and

#563 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by and »

bob12 wrote:Konstitutivni narod je jedan od više naroda ili nacija koji dijele zajedničku teritorijalnu cjelinu jedne države.

Šta vam nije jasno šovinisti ,znam da vam je krivo što jedno 13 % stanovnika tj. Hrvata ima ista prava kao i onih 50% .....pa ste malo isfrustrirani,i opet kažem najgore što nam se može desiti ako ne dobijemo entitet jest gradjanska BIH,ali šta ima veze nije ni to loše barem će suzbiti ovaj Bošnjački šovinizam prem svemu stranom..
po čemu smo šovinisti?mi smo europljani i gledamo i učimo kako se taj problem rješava da bi bio primljen u eu.
naši susjedi hrvati su imali sličan problem sa konstitutivnim narodom koji je htio nekakve entitete,pardon sao,mao.
kako su riješili taj problem?
Danguba

#564 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Danguba »

stanistaniibarvodo wrote:dal postoji veca ironija od optuzivanja hrvata kako su srbi bili u savezu sa nacistickom njemackom :mrgreen:
mislim strasno
gospodine kad si vec upucen koliko je ubijeno nacisticki vojnika u napadu na beogradu
bil nam dao informaciju koliko su gospoda u zagrebu,i zagrebacke dame pobile nacisticki vojnika bacajuci na nih cvijece
dalje,,gospodine bil nam dao informaciju koliko je srba a koliko hrvata pobijeno u drugom svjetskom ratu.
Ovdje fale samo jos Turci pa da napravimo sataras. :D
Martinez_

#565 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

zavrzlama wrote:Za neupucene i salon ekipu :D ..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....

covjeka mozes odviknuti od interesa, jer interes ponekada je tesko ostvariv i mukotrpan,medjutim ,odviknut od ideologije je gotovo nemoguce...the end.
Ma šta reče, kad je Maček delio sa Srbima BiH i stavio Travnik u Hrvatsku to je bilo interesno a i ono pre kad je Starčević istu prisvajao i to isto. Pa i ustaše su se samo malo interesa igrale. A i Tuđman sa Bobanom

Čudo su ti interesi traju ponekad i stotinama godina ali u svakom slučaju prođu
stiv33

#566 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stiv33 »

Martinez_ wrote:
Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, bitku kod Siska, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta
Prijatelju imaš jedan veliki problem, nisu Bošnjaci Turci. :D
stanistaniibarvodo wrote:dal postoji veca ironija od optuzivanja hrvata kako su srbi bili u savezu sa nacistickom njemackom :mrgreen:
mislim strasno
gospodine kad si vec upucen koliko je ubijeno nacisticki vojnika u napadu na beogradu
bil nam dao informaciju koliko su gospoda u zagrebu,i zagrebacke dame pobile nacisticki vojnika bacajuci na nih cvijece
dalje,,gospodine bil nam dao informaciju koliko je srba a koliko hrvata pobijeno u drugom svjetskom ratu.
Zašto ne idemo dalje, ne moramo puno dalje, samo do Bleiburga i križnog puta :roll:
zavrzlama

#567 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by zavrzlama »

Martinez_ wrote:
zavrzlama wrote:Za neupucene i salon ekipu :D ..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....

Ma šta reče, kad je Maček delio sa Srbima BiH i stavio Travnik u Hrvatsku to je bilo interesno a i ono pre kad je Starčević istu prisvajao i to isto. Pa i ustaše su se samo malo interesa igrale. A i Tuđman sa Bobanom

:D ..evo malo argumentica....Sa hrvatske strane imamo washingtonski sporazum,Splitski sporazum i zajednicko djelovanje ARBIH i HV protiv srbije i sluga u Hrvatskoj i BIH(Interes)...nismio nikad imali tako sto sa srpske strane(ideologija)....mijenjaj zicu na guslama :D
Martinez_

#568 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

zavrzlama wrote:
Martinez_ wrote:

:D ..evo malo argumentica....Sa hrvatske strane imamo washingtonski sporazum,Splitski sporazum i zajednicko djelovanje ARBIH i HV protiv srbije i sluga u Hrvatskoj i BIH(Interes)...nismio nikad imali tako sto sa srpske strane(ideologija)....mijenjaj zicu na guslama :D
Aha znači istrajavanje na interesu je ideologija a odustajanje od ideologije pređašnju ideologiju pretvara u interes.

Jasno.

Usput nisam znao da si se ograničio na devedesete jer je diskusija malo zahvatila veći komad istorije ali u redu
kisha12

#569 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kisha12 »

Hrvatska do Drine
Banovina
Herceg Bosna
Treci entitet
Federalna jedinica
Hrvatska izborna jedinica
Tv kanal na hrvatskom jeziku

Ovo je tedosljed. Apetiti su im se smanjivali sa smanjivanjem njihove geopoliticke moci. Sta ce biti sledeci korak?
Martinez_

#570 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

stiv33 wrote:
Martinez_ wrote:
Prijatelju imaš jedan veliki problem, nisu Bošnjaci Turci. :D
mislim strasno
Zašto ne idemo dalje, ne moramo puno dalje, samo do Bleiburga i križnog puta :roll:

Ma naravno da nisu, to nisam ni napisao. Ali tobro ti si iskren momak i veličaš sva hrvatsko-bošnjačka savezništva kroz povijest jel tako. To je ok
zavrzlama

#571 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by zavrzlama »

Aha znači istrajavanje na interesu je ideologija a odustajanje od ideologije pređašnju ideologiju pretvara u interes.

Jasno.

Usput nisam znao da si se ograničio na devedesete jer je diskusija malo zahvatila veći komad istorije ali u redu
Grijesis...ideologija koja krasi srpsku politiku,nema veze sa interesom,nego ima veze sa inatom i kompleksima..primjer:
Srbima u Hrvaskoj je nakon ponudjenog plana Z4 bio ocit interes i dobitak da isti prihvate,medjutim odbijaju ga ,a razlog je ideoloske prirode(kompleksi gubitnika,inat i neznanje zivota sa drugim i drugacijim)..

Hrvatska politika svoj inetres stavlja ispred ideoloskog,pa tako krajem 92-e prodaju Posavinu i tamosnje hrvate i raskidaju savez sa bosnjacima i ARBIH,nakon par godina radi interesa ponovo sklapaju savez sa ARBIH....

Kod srba je ideologija ispred svakog interesa...zato ih danas nema u Hrvatskoj,izgubili Kosovo,napustili federaciju poslije dejtona (reintegracija sarajeva)..neznam da li mogu biti jasniji...
Hlapoje

#572 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hlapoje »

zavrzlama wrote: Grijesis...ideologija koja krasi srpsku politiku,nema veze sa interesom,nego ima veze sa inatom i kompleksima..primjer:
Srbima u Hrvaskoj je nakon ponudjenog plana Z4 bio ocit interes i dobitak da isti prihvate,medjutim odbijaju ga ,a razlog je ideoloske prirode(kompleksi gubitnika,inat i neznanje zivota sa drugim i drugacijim)..

Hrvatska politika svoj inetres stavlja ispred ideoloskog,pa tako krajem 92-e prodaju Posavinu i tamosnje hrvate i raskidaju savez sa bosnjacima i ARBIH,nakon par godina radi interesa ponovo sklapaju savez sa ARBIH....

Kod srba je ideologija ispred svakog interesa...zato ih danas nema u Hrvatskoj,izgubili Kosovo,napustili federaciju poslije dejtona (reintegracija sarajeva)..neznam da li mogu biti jasniji...
Teško da si i sam sebi jasan.
Skoro sam siguran da nemaš pojma šta si hteo reći.
Ideologija? Interesi?
Sad čovek da te pita možeš li jasno razlučiti to dvoje...verovatno bi dobio nervni slom u pokušaju da odgovoriš.
bossnjak

#573 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bossnjak »

Pa evo gledajte forum HErceg- BOsne i sve će biti jasno. Tamo samo dosađuju sa entitetima ugroženosti Hrvata kako su BOšnjaci pokvareni :pliska: :per: :kontrabas:
bh.tornjak

#574 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bh.tornjak »

citam ..citam...i mislim na ona vremena kad mi se rodjaci spremise i zapucase u Hrvatsku ...dobrovoljno odose (zamalo i ja sa njima)...
jedan izadje iz rata kao bojnik HV-a...a drugi kao invalid,nasla ga granata u Vukovaru...odvali mu junacku desnicu ruku,braneci Hrvatski grad-heroj....a BOSNJACI :shock: :shock: :shock:
bijahu tada dobri,ne bijahu tada ni islamisti,ni fundamentalisti...niti pogani, prljavi,lojavi TURCI......
kao i HILJADE drugih BOSNJAKA...koji stadose na branik R.Hrvatske kao pripdnici HV,HOS-a,ZNG-e....i odbranise,oslobodise R.Hrvatsku....jerbo je trebalo pomoci susjedima .

Sada bi zelio da pitam:
Gdje bijahu tada ovi Internet pametnjakovici, veliki Hrvati,"branioci"....koji pljuju po bilo cemu (i svacemu) sto asocira na Bosnjaka....gdje ste bili ...misevi...ha....?

sram da vas bude.....pljujete po narodu koji je dao veliki doprinos u osamosaljenju,oslobadjanju i odbrani REPUBLIKE HRVATSKE...
Hlapoje

#575 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hlapoje »

bh.tornjak wrote:citam ..citam...i mislim na ona vremena kad mi se rodjaci spremise i zapucase u Hrvatsku ...dobrovoljno odose (zamalo i ja sa njima)...
jedan izadje iz rata kao bojnik HV-a...a drugi kao invalid,nasla ga granata u Vukovaru...odvali mu junacku desnicu ruku,braneci Hrvatski grad-heroj....a BOSNJACI :shock: :shock: :shock:
bijahu tada dobri,ne bijahu tada ni islamisti,ni fundamentalisti...niti pogani, prljavi,lojavi TURCI......
kao i HILJADE drugih BOSNJAKA...koji stadose na branik R.Hrvatske kao pripdnici HV,HOS-a,ZNG-e....i odbranise,oslobodise R.Hrvatsku....jerbo je trebalo pomoci susjedima .

Sada bi zelio da pitam:
Gdje bijahu tada ovi Internet pametnjakovici, veliki Hrvati,"branioci"....koji pljuju po bilo cemu (i svacemu) sto asocira na Bosnjaka....gdje ste bili ...misevi...ha....?

sram da vas bude.....pljujete po narodu koji je dao veliki doprinos u osamosaljenju,oslobadjanju i odbrani REPUBLIKE HRVATSKE...
Kažu da se Izet Nanić istakao u borbama za Vukovar.
Post Reply