1943Martinez_ wrote:Kad je bilo najlepše, jel 1941?

dok je kod vas sloboradski beograd bio "judenrein" a po vojvodini orgijala 7 divizija waffen ss-a...
1943Martinez_ wrote:Kad je bilo najlepše, jel 1941?

mislis ovakoMartinez_ wrote:I povrh svega Smrt fašizmu sloboda narodu - ćirilicom
ako bude nesrece, bice... a znajuci srpsku politiku, na to necemo dugo cekati, par decenija, mozda i manje... ali rat se ne vodi samo oruzjem (sto je, siguran sam, sasvim nov koncept za vas istocnjake)...Martinez_ wrote:Alfonse kani se partizana, zna se ko je u njima bio u velikom broju, pored Hrvata i Bošnjaka. Jasno i nedvosmisleno si izrazio ponos na zajednička bošnjačko-hrvatska vojevanja protiv Srba i uz dodatak i opet će i opet će ako bude sreće.
Ne znam šta te sprečava da budeš ponosan na 1941? Pa i do tad je vedrila i oblačila velikosrpska kraljevina, ti takav bi nesumnjivo raširenih ruku dočekao hrvatsko-muslimansko savezništvo protiv Srba.
Što se ljudi moji stidite najefektnije borbe protiv Srba zapadno od Drine ikad?
multikulti grad, sta ces... a zarobljene cetnike smo uvijek mudro koristili - nekad kao firmopisce, nekad kao cistace ulica... nikad krug klinickog centra nije bio cist kao u ratu...Martinez_ wrote:I povrh svega Smrt fašizmu sloboda narodu - ćirilicom
sto bi reko sloba o bitkama "a ni oruzane nisu iskljucene"Martinez_ wrote:Joooj joj Alfonse kakvo nespretno izvlačenje, čuj sad, nisi ni mislio na oružane ratove![]()
Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta
ah, ali zato hrvatska moze biti okupirana i na strani njemacke?Martinez_ wrote:Alfonse Alfonse, ne možeš biti i okupiran i na strani tog u isto vreme. To je ili ili.
Tako je Alfonse, ratovala je ta NDH kontra srpskih terorista u slobodnoj NDH.
Mislim, ne znam za puno drugih tih hrvatsko-bošnjačkih savezništava protiv Srba pre devedesetih, na koja si ti ponosan.
po čemu smo šovinisti?mi smo europljani i gledamo i učimo kako se taj problem rješava da bi bio primljen u eu.bob12 wrote:Konstitutivni narod je jedan od više naroda ili nacija koji dijele zajedničku teritorijalnu cjelinu jedne države.
Šta vam nije jasno šovinisti ,znam da vam je krivo što jedno 13 % stanovnika tj. Hrvata ima ista prava kao i onih 50% .....pa ste malo isfrustrirani,i opet kažem najgore što nam se može desiti ako ne dobijemo entitet jest gradjanska BIH,ali šta ima veze nije ni to loše barem će suzbiti ovaj Bošnjački šovinizam prem svemu stranom..
Ovdje fale samo jos Turci pa da napravimo sataras.stanistaniibarvodo wrote:dal postoji veca ironija od optuzivanja hrvata kako su srbi bili u savezu sa nacistickom njemackom![]()
mislim strasno
gospodine kad si vec upucen koliko je ubijeno nacisticki vojnika u napadu na beogradu
bil nam dao informaciju koliko su gospoda u zagrebu,i zagrebacke dame pobile nacisticki vojnika bacajuci na nih cvijece
dalje,,gospodine bil nam dao informaciju koliko je srba a koliko hrvata pobijeno u drugom svjetskom ratu.
Ma šta reče, kad je Maček delio sa Srbima BiH i stavio Travnik u Hrvatsku to je bilo interesno a i ono pre kad je Starčević istu prisvajao i to isto. Pa i ustaše su se samo malo interesa igrale. A i Tuđman sa Bobanomzavrzlama wrote:Za neupucene i salon ekipu..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....
covjeka mozes odviknuti od interesa, jer interes ponekada je tesko ostvariv i mukotrpan,medjutim ,odviknut od ideologije je gotovo nemoguce...the end.
Prijatelju imaš jedan veliki problem, nisu Bošnjaci Turci.Martinez_ wrote:
Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, bitku kod Siska, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta
Zašto ne idemo dalje, ne moramo puno dalje, samo do Bleiburga i križnog putastanistaniibarvodo wrote:dal postoji veca ironija od optuzivanja hrvata kako su srbi bili u savezu sa nacistickom njemackom![]()
mislim strasno
gospodine kad si vec upucen koliko je ubijeno nacisticki vojnika u napadu na beogradu
bil nam dao informaciju koliko su gospoda u zagrebu,i zagrebacke dame pobile nacisticki vojnika bacajuci na nih cvijece
dalje,,gospodine bil nam dao informaciju koliko je srba a koliko hrvata pobijeno u drugom svjetskom ratu.
Martinez_ wrote:Ma šta reče, kad je Maček delio sa Srbima BiH i stavio Travnik u Hrvatsku to je bilo interesno a i ono pre kad je Starčević istu prisvajao i to isto. Pa i ustaše su se samo malo interesa igrale. A i Tuđman sa Bobanomzavrzlama wrote:Za neupucene i salon ekipu..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....
covjeka mozes odviknuti od interesa, jer interes ponekada je tesko ostvariv i mukotrpan,medjutim ,odviknut od ideologije je gotovo nemoguce...the end.
Čudo su ti interesi traju ponekad i stotinama godina ali u svakom slučaju prođu
Aha znači istrajavanje na interesu je ideologija a odustajanje od ideologije pređašnju ideologiju pretvara u interes.zavrzlama wrote:Martinez_ wrote:Ma šta reče, kad je Maček delio sa Srbima BiH i stavio Travnik u Hrvatsku to je bilo interesno a i ono pre kad je Starčević istu prisvajao i to isto. Pa i ustaše su se samo malo interesa igrale. A i Tuđman sa Bobanomzavrzlama wrote:Za neupucene i salon ekipu..Hrvatska je ponekad interesni neprijatelj BIH,srbija je konstantni ideoloski....
Čudo su ti interesi traju ponekad i stotinama godina ali u svakom slučaju prođu
..evo malo argumentica....Sa hrvatske strane imamo washingtonski sporazum,Splitski sporazum i zajednicko djelovanje ARBIH i HV protiv srbije i sluga u Hrvatskoj i BIH(Interes)...nismio nikad imali tako sto sa srpske strane(ideologija)....mijenjaj zicu na guslama
stiv33 wrote:Prijatelju imaš jedan veliki problem, nisu Bošnjaci Turci.Martinez_ wrote:
Izrazio si ponos na svako zajedničko hrvatsko-bošnjačko ratovanje. Pritom verujući da nikad jedni protiv drugih u istoriji nisu bili. Na stranu što nisi čuo za Krbavu, bitku kod Siska, što ne znaš ko je Hadži Lojo...u tvoj opis se NDH savršeno uklapa. Kakva Srbija kakvi bakrači? Pa nije ni NDH ratovala protiv Srbije niti istrebljivala Srbijance, svašta![]()
Zašto ne idemo dalje, ne moramo puno dalje, samo do Bleiburga i križnog putastanistaniibarvodo wrote:dal postoji veca ironija od optuzivanja hrvata kako su srbi bili u savezu sa nacistickom njemackom![]()
mislim strasno
Grijesis...ideologija koja krasi srpsku politiku,nema veze sa interesom,nego ima veze sa inatom i kompleksima..primjer:Aha znači istrajavanje na interesu je ideologija a odustajanje od ideologije pređašnju ideologiju pretvara u interes.
Jasno.
Usput nisam znao da si se ograničio na devedesete jer je diskusija malo zahvatila veći komad istorije ali u redu
Teško da si i sam sebi jasan.zavrzlama wrote: Grijesis...ideologija koja krasi srpsku politiku,nema veze sa interesom,nego ima veze sa inatom i kompleksima..primjer:
Srbima u Hrvaskoj je nakon ponudjenog plana Z4 bio ocit interes i dobitak da isti prihvate,medjutim odbijaju ga ,a razlog je ideoloske prirode(kompleksi gubitnika,inat i neznanje zivota sa drugim i drugacijim)..
Hrvatska politika svoj inetres stavlja ispred ideoloskog,pa tako krajem 92-e prodaju Posavinu i tamosnje hrvate i raskidaju savez sa bosnjacima i ARBIH,nakon par godina radi interesa ponovo sklapaju savez sa ARBIH....
Kod srba je ideologija ispred svakog interesa...zato ih danas nema u Hrvatskoj,izgubili Kosovo,napustili federaciju poslije dejtona (reintegracija sarajeva)..neznam da li mogu biti jasniji...

Kažu da se Izet Nanić istakao u borbama za Vukovar.bh.tornjak wrote:citam ..citam...i mislim na ona vremena kad mi se rodjaci spremise i zapucase u Hrvatsku ...dobrovoljno odose (zamalo i ja sa njima)...
jedan izadje iz rata kao bojnik HV-a...a drugi kao invalid,nasla ga granata u Vukovaru...odvali mu junacku desnicu ruku,braneci Hrvatski grad-heroj....a BOSNJACI![]()
![]()
![]()
bijahu tada dobri,ne bijahu tada ni islamisti,ni fundamentalisti...niti pogani, prljavi,lojavi TURCI......
kao i HILJADE drugih BOSNJAKA...koji stadose na branik R.Hrvatske kao pripdnici HV,HOS-a,ZNG-e....i odbranise,oslobodise R.Hrvatsku....jerbo je trebalo pomoci susjedima .
Sada bi zelio da pitam:
Gdje bijahu tada ovi Internet pametnjakovici, veliki Hrvati,"branioci"....koji pljuju po bilo cemu (i svacemu) sto asocira na Bosnjaka....gdje ste bili ...misevi...ha....?
sram da vas bude.....pljujete po narodu koji je dao veliki doprinos u osamosaljenju,oslobadjanju i odbrani REPUBLIKE HRVATSKE...