Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ukoliko izabranici selektora Safeta Sušića savladaju Slovake u obje utakmice, plasman u Brazil nikada neće biti bliži. Osim toga, na FIFA rang listi, koja izlazi 12. septembra, dva dana nakon utakmice u Žilini sa Slovačkom, Zmajevi će biti deveta reprezentacija svijeta!
Dodatni motiv da se pobijede Slovaci u obje utakmice. Ako pobijedimo u Zenici biće nam lakše igrati gore kod njih, biće lakše pobijediti.
Kakav crni dodatni motiv, valjda za ove utakmice ne treba nikakav dodatni motiv. A vala rang lista je i nevažna potpuno u poređenju sa odlaskom na svjetsko.
Pobjeda je izvjesna, a jedino je neizvjesno da li će golovi pasti u prvom poluvremenu, njih 2-3, ili ćemo dati gol u drugom poluvremenu, jedan dovoljan.
Svi govore da je Rang lista nebitna, ali ja idem drugom logikom: Ako već kucamo na vrata Top 10, zašto da se ne uguramo u prvi šešir?
Ako mi pobjedimo Slovake oba puta, dolazimo do 9. mjesta. Brazil, koji bi u tom slučaju bio ispred nas, i 7 ostalih najbolje plasiranih reprezentacija upadaju u prvi šešir. Dakle, nama u tom slučaju fali skok za jedno mjesto da budemo nosioci na prvenstvu što bi nam ihihi olakšalo posao za prolazak grupe. Treba se i o tome razmišljati jer uopšte nije u domenu naučne fantastike već je itekako realno, a nama bi značilo mnogo. Ako išta, da izbjegnemo najjebenije protivnike do nokaut faze
iz top 10 trenutno jedino hrvatska ima sanse da se ne kvalifikuje s obzirom da ocekujem da ce ici u baraz i tamo onda mogu ispasti. od ovih ostalih sto su ispred nas koji mogu ispasti su grcka i urugvaj mada cemo sada pasti na ljestvici sigurno... svica i engleska nas sigurno prelaze a sad ne znam ima li kakve sanse amerika da nas prestigne tako da padamo sigurno za 2-3 pozicije... ali u biti to nista ne znaci trenutno jer mi ako se kvalifikujemo bicemo 100% medju top 12 a uz to cemo imati sansu i nakon kvalifikacija da popravimo poziciju u slucaju da neke repke ispred nas budu igrale baraz i da ispadnu i samim time da pokvare svoju poziciju
PriNc_ba wrote:iz top 10 trenutno jedino hrvatska ima sanse da se ne kvalifikuje s obzirom da ocekujem da ce ici u baraz i tamo onda mogu ispasti. od ovih ostalih sto su ispred nas koji mogu ispasti su grcka i urugvaj mada cemo sada pasti na ljestvici sigurno... svica i engleska nas sigurno prelaze a sad ne znam ima li kakve sanse amerika da nas prestigne tako da padamo sigurno za 2-3 pozicije... ali u biti to nista ne znaci trenutno jer mi ako se kvalifikujemo bicemo 100% medju top 12 a uz to cemo imati sansu i nakon kvalifikacija da popravimo poziciju u slucaju da neke repke ispred nas budu igrale baraz i da ispadnu i samim time da pokvare svoju poziciju
Engleska i USA nas mogu prestici jedino ukoliko ne pobijedimo obje utakmice, a svicarska ukoliko pobijedi svoje dvije utakmice. Da ne laprdam evo lista sa ocekivanim rezultatima.
PeppermintSA wrote:
Ako mi pobjedimo Slovake oba puta, dolazimo do 9. mjesta. Brazil, koji bi u tom slučaju bio ispred nas, i 7 ostalih najbolje plasiranih reprezentacija upadaju u prvi šešir. Dakle, nama u tom slučaju fali skok za jedno mjesto da budemo nosioci na prvenstvu što bi nam ihihi olakšalo posao za prolazak grupe. Treba se i o tome razmišljati jer uopšte nije u domenu naučne fantastike već je itekako realno, a nama bi značilo mnogo. Ako išta, da izbjegnemo najjebenije protivnike do nokaut faze
E jebiga sad. Jos ni prosli a to bi o 16-ti finala
PeppermintSA wrote:
E jebiga sad. Jos ni prosli a to bi o 16-ti finala
Pa svakako da je plasman primaran, ali kad već možemo dvije ptice jednim kamenom spucati, trebamo o tome razmišljati. Evo, nek pobjedimo sljedeće dvije, faktički smo sigurni, ali ne trebamo onda gledati nekakav teferić, već ići ka tom 7-8. mjestu
Uzdizemo se previse. Mi kad pocnemo igrati sa kvalitetnim repkama i budemo ih gazili ili bar konstantno bili ravnopravni protiv njih, tek onda mozemo o svemu pa cak i o osvajanju kakvog gvozdja.
Ovo sad raturanje drzavica koje pocinju sa L i eto tu vec oronulu grcku ne prestavlja nekoga ko bi trebao istinski biti na 14. Mjestu u svijetu!
Static-X wrote:Uzdizemo se previse. Mi kad pocnemo igrati sa kvalitetnim repkama i budemo ih gazili ili bar konstantno bili ravnopravni protiv njih, tek onda mozemo o svemu pa cak i o osvajanju kakvog gvozdja.
Ovo sad raturanje drzavica koje pocinju sa L i eto tu vec oronulu grcku ne prestavlja nekoga ko bi trebao istinski biti na 14. Mjestu u svijetu!
palermo wrote:
Kakav crni dodatni motiv, valjda za ove utakmice ne treba nikakav dodatni motiv. A vala rang lista je i nevažna potpuno u poređenju sa odlaskom na svjetsko.
Ako mi ovdje pobijedimo, onda je sve gotovo
Pa u neku ruku jeste dodatni motiv. Kad igrači vide da možemo biti deveti na listi još će se više naložiti.
Meni je pravo godra da je Portugal pristigao Rusiju u svojoj grupi.
Samo neka oni idu direktno, idemo i mi...
Treci put u Lissabon mi se stvarno ne ide.
Malo je crnjak, ali statisticka realnost!
Ne zamjerite...
palermo wrote:
Ako mi ovdje pobijedimo, onda je sve gotovo
Pa u neku ruku jeste dodatni motiv. Kad igrači vide da možemo biti deveti na listi još će se više naložiti.
Timotije wrote:Meni je pravo godra da je Portugal pristigao Rusiju u svojoj grupi.
Samo neka oni idu direktno, idemo i mi...
Treci put u Lissabon mi se stvarno ne ide.
Malo je crnjak, ali statisticka realnost!
Ne zamjerite...
Ali..
Portugal ima jednu utakmicu vise.
Dosta je Portugala ma bilo koga igramo baraz protiv Slovacke ako ne mozemo pobjediti barem jednu od dvije onda..