Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
cackalica83

#551 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote:
cackalica83 wrote:ovo pitanje isto kao kad bi rekao

ti mislis da profesor na fakultetu moze zaustaviti sve teske zadatke na testu, ali nije voljan :D
Bog je u relgiji ima licnost-karakter i nemoj to da izostavljas kad zagusti...
Svako ovako pitanje ima smisla jer se odnosi na nesto sa licnoscu...
Nisu mu tu licnost imputirali ni ateisti niti agnostici ...

Bez obzira sto si zauzeo stav da bog testira, validnost pitanja ostaje...

Istina je tesko breme ali ga vrijedi nositi...... :!:
pa stani malo evo hajmo reci, da je Bog voljan otkloniti zlo kao sto ce ga i uraditi u buducnosti kad dodje Isus na zemlju ponovo u jednom kratkom vremenu.

ali sta to znaci otkloniti zlo? sta bi se postiglo sa tim, ako je samo dobro na ovome svijetu? a stvoreni smo da budemo iskusavani i sa dobrim i sa zlim. ako nema zla, kako cemo onda biti iskusavani

evo recimo da svi ljudi postanu dobri, i kazu necemo vise imati lakhol usvijetu, nema vise prodaje alkhola. Kako ce onda Bog iskusavati ljude recimo sa tim? ako sve zene odluce da budu cestite, i ne otkrivaju svoje tijelo, kako ce onda testirati muske i zenske hoce li biti cedni, hoce li zavoditi na nedozvoljen nacin i hoce li ovi nasijedati na to zavodjenje.

A Bog kaze u Kuranu:

On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono sto je zabranjeno gledaju...(Kuran)

i mnogo mnogo toga jos.

vas problem je sto neznate sustinu ovoga svijeta, zasto smo ovdje, zasto zlo postoji , i onda vam dolaze takva konfuzna pitanja od Sejtana koji vas zavarava sa tim pitanjima. ali ako prihvatite ono sto vam BOg kaze u Kuranu a to je da zlo i dobro postoje kao iskusenje za nas. ne da bi on znao kakvi smo, nego da bi nama pokazao kakvi smo kad dodjemo ispred njega na sudnjem danu.

Bog je stvoreio Sejtana djavola, da zavodi ljude sa zlo, nagovara ljude na zlo, al izato je Bog isto informisao ljude da ga se cuvaju, da ne slijede njegov put nego boziji. do ljudi je koji ce birati. vrlo jednostavno za razumjeti, a ako hocete da dalje komplicirate i dovodite sebe u konfuziju, onda nastavite mozda BOg ovo mozda Bog ono.

ali Bog kad dodje svima nama smrt, to je onda povratak tom Bog, na sudjenje za sve sto smo radili na ovome svijetu

BOg kaze u Kuranu:

"Kad nekom od njih smrt dođe, on uzvikne: - Gospodaru moj, povrati me da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio! Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti – pred njima će prepreka biti sve do Dana kada će oživljeni biti." (El-mu'minun, 99-100)

32:10. Oni govore: "Zar ćemo, kad nestanemo pod zemljom, ponovo stvoreni biti?" Oni ne vjeruju da će pred Gospodara svoga izići.
11 Reci: "Andjeo/Melek smrti, koji vam je za to određen, duše će vam uzeti, a poslije ćete se Gospodaru svome vratiti."
12 A da ti je vidjeti grješnike kako će, oborenih glava pred Gospodarom svojim, reći: "Gospodaru naš, vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo, mi, doista, čvrsto vjerujemo!"
5 0 5

#552 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

cackalice, odgovori mi na pitanje. onaj odgovor od dva slova. sjecas se.
Bušman

#553 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

klixo wrote: :lol: izvini ,al pokusaj replike je u najmanju ruku smijesan pogotovo ovo boldirano...Nego , sljedecih mjesec dana padni na sedzdu 34 puta i naravno prije toga uzmi abdest , garantijem ti promjene(na bolje) u rasplozenju , psihi, ma svemu.Pri tome se ne moras moliti nikakvom Bogu vec gledaj prema tome kao odrzavanje psiho-kondicije.Sto bi se reklo sa rijeci na djela.I da, kazes Mekka nije nikakav centar svijeta , objasni pojavu da je Mekka jedino mjesto na svijetu gdje nemamo magnetnih sila.Otidjes tamo ne molis se nikom moliti vec samo obavis hadz po propisu.I pogledaj ovaj video o Mekki i Kabi (http://www.youtube.com/watch?v=ANHPMF-iNWI)
Video sam vidio... i glup je. Previse konstrukcija u argumentima koje nemaju smisla :-) :-) Mada, pricalo se o tome na ovom forumu vise puta.

Otkud ti to da je Mekka jedino mjesto gdje nema magnetnih sila? Jesi li svjestan kakvu si glupost ispalio? Mozda mislis na ovo http://science.nasa.gov/science-news/sc ... enportals/ ali procitaj prije nego izvuces neki zakljucak.

I glavno, mislis da nisam imao takvo odrastanje? Jedina razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja malo razmislio o svemu tome i skontao da je to jedna obicna budalastina...
gringo1

#554 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:1.pa stani malo evo hajmo reci, da je Bog voljan otkloniti zlo kao sto ce ga i uraditi u buducnosti kad dodje Isus na zemlju ponovo u jednom kratkom vremenu.

2.ali sta to znaci otkloniti zlo? sta bi se postiglo sa tim, ako je samo dobro na ovome svijetu? a stvoreni smo da budemo iskusavani i sa dobrim i sa zlim. ako nema zla, kako cemo onda biti iskusavani

3.evo recimo da svi ljudi postanu dobri, i kazu necemo vise imati lakhol usvijetu, nema vise prodaje alkhola. Kako ce onda Bog iskusavati ljude recimo sa tim? ako sve zene odluce da budu cestite, i ne otkrivaju svoje tijelo, kako ce onda testirati muske i zenske hoce li biti cedni, hoce li zavoditi na nedozvoljen nacin i hoce li ovi nasijedati na to zavodjenje.

4.A Bog kaze u Kuranu:

On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono sto je zabranjeno gledaju...(Kuran)

i mnogo mnogo toga jos.

5.vas problem je sto neznate sustinu ovoga svijeta, zasto smo ovdje, zasto zlo postoji , i onda vam dolaze takva konfuzna pitanja od Sejtana koji vas zavarava sa tim pitanjima. ali ako prihvatite ono sto vam BOg kaze u Kuranu a to je da zlo i dobro postoje kao iskusenje za nas. ne da bi on znao kakvi smo, nego da bi nama pokazao kakvi smo kad dodjemo ispred njega na sudnjem danu.

Bog je stvoreio Sejtana djavola, da zavodi ljude sa zlo, nagovara ljude na zlo, al izato je Bog isto informisao ljude da ga se cuvaju, da ne slijede njegov put nego boziji. do ljudi je koji ce birati. vrlo jednostavno za razumjeti, a ako hocete da dalje komplicirate i dovodite sebe u konfuziju, onda nastavite mozda BOg ovo mozda Bog ono.

ali Bog kad dodje svima nama smrt, to je onda povratak tom Bog, na sudjenje za sve sto smo radili na ovome svijetu

BOg kaze u Kuranu:

"Kad nekom od njih smrt dođe, on uzvikne: - Gospodaru moj, povrati me da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio! Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti – pred njima će prepreka biti sve do Dana kada će oživljeni biti." (El-mu'minun, 99-100)

32:10. Oni govore: "Zar ćemo, kad nestanemo pod zemljom, ponovo stvoreni biti?" Oni ne vjeruju da će pred Gospodara svoga izići.
11 Reci: "Andjeo/Melek smrti, koji vam je za to određen, duše će vam uzeti, a poslije ćete se Gospodaru svome vratiti."
12 A da ti je vidjeti grješnike kako će, oborenih glava pred Gospodarom svojim, reći: "Gospodaru naš, vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo, mi, doista, čvrsto vjerujemo!"
1.Ovo je tvoje LICNO ubjedjenje ono "izvan" tebe nema nikakvu tezinu...Mozes li to prihvatiti?

2.Ovo je vec ozbiljna tvrdnja i nadam se da ce jednog dana u nasem zakonu za ovakvo javno izreceno licno ubjedjenje biti i primjerena kazna...
Za ne vidis da ovim pokusavas opravdati neciju zlobnost?Zar ne vidis u ovome sve probleme koje nam je religija donijela? :x

3.Alkohol su izumili ljudi niko ga nije spustio sa neba na neki trg pred masu ljudi i rekao evo vam test....ILI?
Zanimljivo je da cednost nestane i kad je zena u braku...Zasto ne nastavimo test i kad smo u braku sa vise zena kao Muhamed?????

4.Dokaz iz kurana cija je tvorevina bog, ako ti vidis nesto i znas svoju misao u vezi tog a to sto mislis prepises bogu, jednostavno je zakljuciti da si ti taj koji je proizveo boga ne bog tebe...

5.Jednostavno imamo previse vidljivih dokaza da znamo odakle dolazimo, zao mi je ako ti ne vidis ono sto ti je pred ocima a vidis ono nesto imaginarno...Sorry
Pokusaj to zadrzati za sebe, zadovoljaji se time , ja ti zelim dug i sretan zivot sve dok svoje ubjedjenje ne pokusas prodati meni pod FAKT...
cackalica83

#555 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote:cackalice, odgovori mi na pitanje. onaj odgovor od dva slova. sjecas se.
pa kazem ti, isti slucaj kao s profesorom, profesor moze skloniti sve teske zadatke, ali ostavlja ga kao iskusenje/test

isto tako Bog moze skloniti sve ali ga ostavlja da bude iskusenje ljudima.

znaci, ti mislis da bog moze zaustaviti svo zlo, ali nije voljan?
ako ti kazem Da , greska jer je postavljeno pogresno pitanje

ako ti kazem Ne, opet je greska jer je postavljeno pogresno pitanje

isto kao sto je pogresno postavljeno pitanje, moze li Bog stvoriti kamen koji nemoze podici?
klixo

#556 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by klixo »

Bušman wrote:
klixo wrote: :lol: izvini ,al pokusaj replike je u najmanju ruku smijesan pogotovo ovo boldirano...Nego , sljedecih mjesec dana padni na sedzdu 34 puta i naravno prije toga uzmi abdest , garantijem ti promjene(na bolje) u rasplozenju , psihi, ma svemu.Pri tome se ne moras moliti nikakvom Bogu vec gledaj prema tome kao odrzavanje psiho-kondicije.Sto bi se reklo sa rijeci na djela.I da, kazes Mekka nije nikakav centar svijeta , objasni pojavu da je Mekka jedino mjesto na svijetu gdje nemamo magnetnih sila.Otidjes tamo ne molis se nikom moliti vec samo obavis hadz po propisu.I pogledaj ovaj video o Mekki i Kabi (http://www.youtube.com/watch?v=ANHPMF-iNWI)
Video sam vidio... i glup je. Previse konstrukcija u argumentima koje nemaju smisla :-) :-) Mada, pricalo se o tome na ovom forumu vise puta.

Otkud ti to da je Mekka jedino mjesto gdje nema magnetnih sila? Jesi li svjestan kakvu si glupost ispalio? Mozda mislis na ovo http://science.nasa.gov/science-news/sc ... enportals/ ali procitaj prije nego izvuces neki zakljucak.

I glavno, mislis da nisam imao takvo odrastanje? Jedina razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja malo razmislio o svemu tome i skontao da je to jedna obicna budalastina...
Postavio si mi link o magnetskim portalim koji se pojavljuju nekoliko desetina ili cak hiljada kilometara iznad zemlje :-)
5 0 5

#557 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

cackalica83 wrote:
505sCrtom wrote:cackalice, odgovori mi na pitanje. onaj odgovor od dva slova. sjecas se.
pa kazem ti, isti slucaj kao s profesorom, profesor moze skloniti sve teske zadatke, ali ostavlja ga kao iskusenje/test

isto kao sto je pogresno postavljeno pitanje, moze li Bog stvoriti kamen koji nemoze podici?
pitanje je jako dobro i precizno postavljeno. problem je ustvari sto mi ne mozes dati odgovor koji tebe zadovoljava. svejedno, zakljucujem da je tvoj odgovor "moze zaustaviti zlo ali da nije voljan"

i jos nesto, svako pitanje koje boga svede na egocentricnog zlobnika zednog krvi i patnje, nazvat ces "pogresno postavljenim". no, koliko god da je "pogresno postavljeno", natjeralo te je da razmislis o tom tiranskom konceptu. jednako kako si opravdao bogu tolerisanje zla, tako mozes opravdati svakog covjeka koji cini zlo. bez obzira na motivaciju. (recimo, krstic je osudjen ne za organizovanje genocida, nego kao neko ko ga je tolerisao i pomagao u njegovom izvrsenju (na koga ti ovo lici). ili da odem jos dalje, mozda je bog poslao krstica da iskusi muslimansku vjeru istocnih bosanaca. a s tim i krstic kao boziji instrument u tom pokusu).

eto, u stanju si da napises postove od tri hiljade rijeci, zalijepis tone slika i filmova, ali nisi u stanju da odgovoris na jedno pitanje jednom rjecju, od dva slova. govorili li ti ovo ista?
Bušman

#558 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

klixo wrote:Postavio si mi link o magnetskim portalim koji se pojavljuju nekoliko desetina ili cak hiljada kilometara iznad zemlje :-)
To je najblize onome sto si stavio u onim linkovima. I sad si svjestan koliko je ono tvoje retardirano. Cuj "elektromagnetski naboji", "magnetno polje koje se oslobadja iz tijela". Stvarno se nekad pitam je li ti ljudi koji to pisu stvarno misle da su svi ljudi glupi i da ce povjerovati.

Ili prica sto se svojevremeno pojavila na internetu o navodnom nemijesanju slatke i slane vode u uscima rijeka u more hahhahaha :-) :-) I zbog toga je kao Kur'an Bozija rijec :-) :-)
gringo1

#559 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

Bušman wrote:
klixo wrote:Postavio si mi link o magnetskim portalim koji se pojavljuju nekoliko desetina ili cak hiljada kilometara iznad zemlje :-)
To je najblize onome sto si stavio u onim linkovima. I sad si svjestan koliko je ono tvoje retardirano. Cuj "elektromagnetski naboji", "magnetno polje koje se oslobadja iz tijela". Stvarno se nekad pitam je li ti ljudi koji to pisu stvarno misle da su svi ljudi glupi i da ce povjerovati.

Ili prica sto se svojevremeno pojavila na internetu o navodnom nemijesanju slatke i slane vode u uscima rijeka u more hahhahaha :-) :-) I zbog toga je kao Kur'an Bozija rijec :-) :-)
Znas kako im je gospodin Dawkins odgovorio; Uzmite casu i u nju sipajte slanu i slatku vodu pa vidite mijesaju li se, ako se ne pomjesaju ja cu postati vijernik... :)
klixo

#560 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by klixo »

Bušman wrote:
To je najblize onome sto si stavio u onim linkovima.
Image
odgovor u atheist style
cackalica83

#561 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote:
Bušman wrote:

Znas kako im je gospodin Dawkins odgovorio; Uzmite casu i u nju sipajte slanu i slatku vodu pa vidite mijesaju li se, ako se ne pomjesaju ja cu postati vijernik... :)
to je ovaj video
cackalica83

#562 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote:
cackalica83 wrote:

pitanje je jako dobro i precizno postavljeno. problem je ustvari sto mi ne mozes dati odgovor koji tebe zadovoljava. svejedno, zakljucujem da je tvoj odgovor "moze zaustaviti zlo ali da nije voljan"

i jos nesto, svako pitanje koje boga svede na egocentricnog zlobnika zednog krvi i patnje, nazvat ces "pogresno postavljenim". no, koliko god da je "pogresno postavljeno", natjeralo te je da razmislis o tom tiranskom konceptu. jednako kako si opravdao bogu tolerisanje zla, tako mozes opravdati svakog covjeka koji cini zlo. bez obzira na motivaciju. (recimo, krstic je osudjen ne za organizovanje genocida, nego kao neko ko ga je tolerisao i pomagao u njegovom izvrsenju (na koga ti ovo lici). ili da odem jos dalje, mozda je bog poslao krstica da iskusi muslimansku vjeru istocnih bosanaca. a s tim i krstic kao boziji instrument u tom pokusu).

eto, u stanju si da napises postove od tri hiljade rijeci, zalijepis tone slika i filmova, ali nisi u stanju da odgovoris na jedno pitanje jednom rjecju, od dva slova. govorili li ti ovo ista?

ja ti odgovorim a ti opet po istom tragu, kazem ti Bog je dao i dobro i zlo da iskusa ljude.

evo sam ti Bog to kaze u Kuranu:

(154) Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote i ljetine. A ti obraduj izdržljive, (155) one koji, kada ih kakva nevolja zadesi, samo kažu: "Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti!" (156) Njih čeka oprost od Gospodara njihova i milost; oni su na Pravome putu!

jeli ti treba crtati da razumijes ovo?
gringo1

#563 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:to je ovaj video
Moj source nije ovaj video nego neka debata ;)

Video je strava...Pun je dokaza...
Ovaj fenomen kratkog trajnja bio je poznat 1000 godina prije Kurana i o njemu je pisao Aristotel...
http://classics.mit.edu/Aristotle/meteorology.html
On daje objasnjenje da se vode razlicitih svojstava sporije mijesaju...

Pa ako vec hoces da je ovo cudo moras ga pripisati onome ko ga je prvi razjasnio... ;-)
cackalica83

#564 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote:

Ovaj fenomen kratkog trajnja bio je poznat 1000 godina prije Kurana i o njemu je pisao Aristotel...

Pa ako vec hoces da je ovo cudo moras ga pripisati onome ko ga je prvi razjasnio... ;-)
daj da vidimo sta aristotle kaze po tom pitanju ,daj mi izjavi od njega.
gringo1

#565 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:
gringo1 wrote:

daj da vidimo sta aristotle kaze po tom pitanju ,daj mi izjavi od njega.
Mislis na video zapis, intervju :-D
Daj i ti meni snimak kamere iz pecine u kojoj je Muhamed primao objave... ;-)
cackalica83

#566 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote: Mislis na video zapis, intervju :-D
pa mi imamo zapisano sve sta se desavalo u pecini kad je andjeo dosao Muhammedu. cak i razgovor kako je tekao, pa kako ga je andjeo stegao da mu je zlo dolazilo, poslije je pobjegao svojoj zeni i ispricao sta se sve desilo a poslie su otisli kod jednog sto je znao citati toru i evandjelje da da svoj komentar na sve to.
odr0n

#567 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

cackalica83 wrote:
pa mi imamo zapisano sve sta se desavalo u pecini kad je andjeo dosao Muhammedu. cak i razgovor kako je tekao, pa kako ga je andjeo stegao da mu je zlo dolazilo, poslije je pobjegao svojoj zeni i ispricao sta se sve desilo a poslie su otisli kod jednog sto je znao citati toru i evandjelje da da svoj komentar na sve to.
Znaš gdje još imaš zapisa o anđelima? - U bajkama. :)
Zox

#568 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Zox »

Duga je to prica... Zlo treba da bi nas Bog kušao, umjesto da sve odmah bude dobro, da svi odmah budu dobri i da svi uđu u Raj. Njemu treba da nas iskuša, premda već SVE ZNA. Ako je i tako, onda znači da svejedno nije benevolentan. Kažem, duga je to priča, i svi su, izgleda, u pravu, s tim da ja lično jednostavno više cijenim ljude koji TRAŽE odgovore, nego ljude koji misle da će ih sve naći na jednom mjestu. Po meni je ovo drugo odraz ljenosti. A neki Isusovci kažu da su sva ta pitanja koja sebi postavljaš, u stvari Božji dar.
Zox

#569 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Zox »

odr0n wrote:
cackalica83 wrote:
Znaš gdje još imaš zapisa o anđelima? - U bajkama. :)
Na stranu to, ali imaš i ti zapis... Aristotelov. Tako da ste 1:1 :)
gringo1

#570 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:
Pa i Aristotel je sve zapisao i objasnio...Uz veliku razliku od kurana nije fenomene pripisivao nicemu i nije od tog pravio cuda nego upalio glavu i dao objasnjenje...
Ovi fenomeni su specificni za mjesta gdje se uljevaju rijeke u mora...

Tesko je podnijeti da se copyright mora prebaciti na Aristotela 1000 godina starijeg od Muhameda...
MyTao

#571 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by MyTao »

Imamo cvrste dokaze da je se dogadjaj sa Muhamedom i melecima desio... u Kur'anu pise da je bog jedan i da je Muhamed njegov poslanik... a znamo da je Kur'an istinit jer pise u njemu da jeste...
cackalica83

#572 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

MyTao wrote:Imamo cvrste dokaze da je se dogadjaj sa Muhamedom i melecima desio... u Kur'anu pise da je bog jedan i da je Muhamed njegov poslanik... a znamo da je Kur'an istinit jer pise u njemu da jeste...
znamo da je Kur'an istinit jer pise u njemu da jeste
tako se nevjeruje, to je vjerovanje na tankim nogama, mi vjerujemo zato sto logika i nauka potvrdjiva Kuran.
a ne tako kao sto ti kazes.
cackalica83

#573 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Naucnici dokazuju postojanje Boga
izgrebano

#574 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by izgrebano »

Zox wrote:Duga je to prica... Zlo treba da bi nas Bog kušao, umjesto da sve odmah bude dobro, da svi odmah budu dobri i da svi uđu u Raj. Njemu treba da nas iskuša, premda već SVE ZNA. Ako je i tako, onda znači da svejedno nije benevolentan. Kažem, duga je to priča, i svi su, izgleda, u pravu, s tim da ja lično jednostavno više cijenim ljude koji TRAŽE odgovore, nego ljude koji misle da će ih sve naći na jednom mjestu. Po meni je ovo drugo odraz ljenosti. A neki Isusovci kažu da su sva ta pitanja koja sebi postavljaš, u stvari Božji dar.
Nije to samo odraz ljenosti, nego je tako lakše. Većina ljudi kopira sredinu ma kakva ona bila, tek rijetki zaista tragaju za istinom. Teško se odbraniti od onog što je kućna radinost (ono što otac i/ili mater prosipa). Lako je dijete glupostima, pa i pametnim stvarima nafilovat. Svako filovanje bez poticanja razmišljanja dovodi do istog rezultata
gringo1

#575 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:Naucnici dokazuju postojanje Boga
Ovakve stavri imaju najbolju gledanost u 19:15 h...
Ubacen Dowkins izvucen kontext i eto ti dokaza...
Post Reply