Jel ovo novi jezik, nisam ama bas nista razumioharač wrote:ima li neki poseban razlog za ovako orgazmična reagovanja na jedno deističko stanovište?
čak šta više, nije ni čisto deističko, već flertuje sa nekim new-age panteizmom koji zahtjeva određeni kognitivni odnos prema stvarnosti za koji ne nudi nikakvo opravdanje. jasno je da je pobornik deizma/panteizma slobodniji od teiste, ali je intelektualno ograničen [neslobodan] dometima svoje neopravdane metafizičke privrženosti
Zivot bez religije
-
amazon
#551 Re: Zivot bez religije
- fatamorgana
#552 Re: Zivot bez religije
Ma nije , harač je nesumnjivo obrazovan, neka, bolje da nešto i naučimo,amazon wrote:
Jel ovo novi jezik, nisam ama bas nista razumiovjerovatno BHS..
-
amazon
#553 Re: Zivot bez religije
Treba ga u vladu ubaciti, isto pricaju, bez ikakvog smisla, nikad pohvatati sta hoce reci..fatamorgana wrote:Ma nije , harač je nesumnjivo obrazovan, neka, bolje da nešto i naučimo,amazon wrote:
- harač
#554 Re: Zivot bez religije
to što neko odbacuje organizovanu religiju, a još uvijek vjeruje u boga, ne čini ga osobom koja zaslužuje takve izljeve odobravanja, naročito ne od ateista
jasnije, ili da kretnem s bukvarom

jasnije, ili da kretnem s bukvarom
- odr0n
#555 Re: Zivot bez religije
Možda se u tome razlikujemo (mi ateisti), meni nije problem ako neko vjeruje u koncept deističkog/panteističkog boga, pa i pitanje samog (ne)postojanja takvog boga jer bi bilo nebitno, jer istim nisu opteretili svoj život kao u religiji (besmislenim ritualima, bajkovitim načelima itd.). Kada bi deizam/panteizam bio zastupljen kao religije, ne bi uopšte bilo osnove za neku diskusiju, kao ni ovog pdf-a jer važnost stavova ne bi bio istaknut, svi bi bili rasterećeni što nije slučaj sa religijama.harač wrote:to što neko odbacuje organizovanu religiju, a još uvijek vjeruje u boga, ne čini ga osobom koja zaslužuje takve izljeve odobravanja, naročito ne od ateista
jasnije, ili da kretnem s bukvarom![]()
- harač
#556 Re: Zivot bez religije
nije ni meni "problem"; da su bogdom svi vjernici deisti. ipak, govorim o nekim temeljnijim pitanjima. to što neko vjeruje da je elvis još živ također me ne dotiče, ali predstavlja tvrdnju koja nije opravdana
- 68847
#557 Re: Zivot bez religije
Ima.harač wrote:ima li neki poseban razlog za ovako orgazmična reagovanja na jedno deističko stanovište?
Čovjek je sročio lijep tekst.
- prorok
#558 Re: Zivot bez religije
Izbrisali mi moderatori ono sto sam napisao.. Hajd evo opet cu..
BOG NE POSTOJI! Sirite istinu
- 68847
#559 Re: Zivot bez religije
Stani malo! Ispada da je forum za religiozne a ne o religiji?prorok wrote:Izbrisali mi moderatori ono sto sam napisao...
- prorok
#560 Re: Zivot bez religije
Ti procjeni..68847 wrote:Stani malo! Ispada da je forum za religiozne a ne o religiji?prorok wrote:Izbrisali mi moderatori ono sto sam napisao...
Nije jos nista ispalo... Ali ispast ce mnogo toga kad neko popizdi
- 68847
#561 Re: Zivot bez religije
Pregledao sam malo.prorok wrote:Ti procjeni..68847 wrote:Stani malo! Ispada da je forum za religiozne a ne o religiji?prorok wrote:Izbrisali mi moderatori ono sto sam napisao...
Istina da su neki tekstovi pročišćeni - očišćeni (uklonjeni).
E sad... šta nedostaje...?
Ako je uklonjeno budalesanje iz zabave... pa OK.
- prorok
#562 Re: Zivot bez religije
Ako cemo pricati o ravnopravnosti i toleranciji na forumu, kako se god teisti selamataju i pomostbogaju68847 wrote:Pregledao sam malo.prorok wrote:Ti procjeni..68847 wrote: Stani malo! Ispada da je forum za religiozne a ne o religiji?
Istina da su neki tekstovi pročišćeni - očišćeni (uklonjeni).
E sad... šta nedostaje...?
Ako je uklonjeno budalesanje iz zabave... pa OK.
-
J3r1ch0
#563 Re: Zivot bez religije
Ali opet dovoljno neobrazovan da koristi pleonazme tokom govora (npr. čak šta više, moje lično mišljenje i dr.) ili nikada ne stavi veliko slovo nakon tačke te postigne to da uništi osnovnu svrhu govora a to je razumljivost.fatamorgana wrote:Ma nije , harač je nesumnjivo obrazovan, neka, bolje da nešto i naučimo,amazon wrote:
-
biturbo
#564 Re: Zivot bez religije
Znači ,ne treba ?harač wrote:ima li neki poseban razlog za ovako orgazmična reagovanja na jedno deističko stanovište?
čak šta više, nije ni čisto deističko, već flertuje sa nekim new-age panteizmom koji zahtjeva određeni kognitivni odnos prema stvarnosti za koji ne nudi nikakvo opravdanje. jasno je da je pobornik deizma/panteizma slobodniji od teiste, ali je intelektualno ograničen [neslobodan] dometima svoje neopravdane metafizičke privrženosti
- Teea
#565 Re: Zivot bez religije
u svakom slucaju je doktor profesor za tebeJ3r1ch0 wrote: Ali opet dovoljno neobrazovan da koristi pleonazme tokom govora (npr. čak šta više, moje lično mišljenje i dr.) ili nikada ne stavi veliko slovo nakon tačke te postigne to da uništi osnovnu svrhu govora a to je razumljivost.
-
J3r1ch0
#566 Re: Zivot bez religije
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BxFkzg8G64Teea wrote:u svakom slucaju je doktor profesor za tebeJ3r1ch0 wrote: Ali opet dovoljno neobrazovan da koristi pleonazme tokom govora (npr. čak šta više, moje lično mišljenje i dr.) ili nikada ne stavi veliko slovo nakon tačke te postigne to da uništi osnovnu svrhu govora a to je razumljivost.
Last edited by J3r1ch0 on 06/02/2013 19:26, edited 1 time in total.
- harač
#568 Re: Zivot bez religije
"moje lično mišljenje" ne koristim. ako ti veliko/malo slovo predstavlja nepremostivu prepreku u razumijevanju teksta, ne preporučujem ti rasprave koje zahtijevaju razumijevanje 
- fridmann
#569 Re: Zivot bez religije
Nema potrebe, ionako na Evropskom tlu nikada necemo dozivjeti da su religiozni insani ti koji su na polugi moci.prorok wrote:
Religija treba nestati iz drustva, dok vjera u jace i vece bice od nas sigurno treba ostati u pojedincu.
Dakle, Evropa je kao i ogromna vecina svijeta sekularno uredjenje.
Ogroman broj ateista je bez bilo kakvog opterecenja religijom i na suprot, rekao bih da su insani bez bilo kakve ideologije, a vjera (religija) je ocevidno odeologija, da su u ogromnpj prednosti nad religioznim i da su uspjesniji.
Eh sada, kako ce biti i dali ce uopste "tamo" biti, to jos nitko nezna.
Ovozemaljski ateisti imaju laksi put, put bez prepreka i bilo kakvog straha, nikome ne polazu racune,
sem da su disciplinovani i marljivi i da rade za svoj interes.
-
kojeime
#570 Re: Zivot bez religije
Da samo znas koliko grijesis.fridmann wrote: Ovozemaljski ateisti imaju laksi put, put bez prepreka i bilo kakvog straha, nikome ne polazu racune,
- 68847
#571 Re: Zivot bez religije
Da samo znas koliko grijesis.kojeime wrote:Da samo znas koliko grijesis.fridmann wrote: Ovozemaljski ateisti imaju laksi put, put bez prepreka i bilo kakvog straha, nikome ne polazu racune,
- fridmann
#572 Re: Zivot bez religije
Ovdje se ocevidno moje misljenje bazira na uspjesnosti i bezbriznosti ateista u odnosu na ostale.kojeime wrote:Da samo znas koliko grijesis.fridmann wrote: Ovozemaljski ateisti imaju laksi put, put bez prepreka i bilo kakvog straha, nikome ne polazu racune,
U cemu bi se te greske mogle sastojati ?
Ateisti su mi naravno vrlo dobro poznati, isto tako i insani koji su se vjeri posvetili, te dvije grupe se jako puno razlikuju po pitanju uspjesnosti.
Ali, uvazavam da su vjernici sa puno manje uspjeha pa makar to bilo i u materijalnom smislu da oni izrazavaju veliko zadovoljstvo sa postignutim.
Ateisti nisu egoisti, sem da su insani sa modernim i naprednim razmisljanjima.
- žuta lala
#573 Re: Zivot bez religije
Zar ti ne dosadi više?prorok wrote:Izbrisali mi moderatori ono sto sam napisao.. Hajd evo opet cu..
-
kojeime
#574 Re: Zivot bez religije
U laksem putu i ne polaganju racuna. Ako ne polazu racune Bogu, ne znaci da ne polazu racune nekome ili necemu. A po cemu je to lakse bez Boga nego sa Bogom?fridmann wrote: U cemu bi se te greske mogle sastojati ?
- 68847
#575 Re: Zivot bez religije
O svojim računima... pitajte šefa računovodstva.