Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

B6Redhell

#54751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by B6Redhell »

:shock: Malo zvuk me prevario. Nemaju vise onih klasicnih resonatora yoshimure, akrap. Termignoni. Cijevčuge duge i to je to. Ja konto manji. :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#54752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

B6Redhell wrote: 08/06/2026 18:22 :shock: Malo zvuk me prevario. Nemaju vise onih klasicnih resonatora yoshimure, akrap. Termignoni. Cijevčuge duge i to je to. Ja konto manji. :thumbup:
Kako ljudi voze :shock:

Ne moze nijedan video prikazati
esso_sa

#54753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

escobar__ wrote: 07/06/2026 18:49
hopi wrote: 07/06/2026 18:44 Danas je veća grupa motorista vozila iza mene, stranci nekih 20tak, čim sam ih vidio povukao sam se desno i dao desni žmigavac da znaju da me mogu preteći.
I poneki, nakon što me pretekao, je podigao desnu nogu?
Značenje?
To ti je u znak zahvalnosti za to što si ga propustio. Ozbiljno. :-D

Mislim da je dio bikerskog bontona. Ako su mene nekad slagali onda lažem i ja tebi.
Nisi fulao, tako se pozdravljamo i zahvaljujemo kada su ruke zauzete (npr kontrola gasa, upravljanje) pa ne mozemo mahnuti rukom. Onda ide izbacivanje desne noge :thumbup:
Isto ide i kada motorista zaobidje drugog motoristu, a kada se mimoilazimo onda se pozdravimo lijevom rukom sa prstima u V simbolu

A vidim da je bila duga rasprava oko kolona motorista i njihovog obilazenja...
Kao neko ko (relativno) dugo vozi motor, ne mogu se skroz sloziti sa kolegom Daysleeperom... Naravno da zakon kaze svoje i svako ima pravo voziti kako zeli, ako cemo biti bukvalni i drzati se samo papira, ali ima stvarno situacija gdje kolone motora voze kao da su sami na cesti, voze ispod ogranicenja i onemogucavaju drugim vozilima da ih preteknu...
Sa druge strane, ovo ce rijetko kad uraditi npr. neki ozbiljni moto klubovi - oni obicno imaju ispravne formacije, voze po ogranicenju i imaju nacine i medjusoobnu komunikaciju kako da omoguce drugim vozilima sigurno preticanje.
Ali problem je kada naletis na kolonu koja ne vozi tako. Njih je tesko sigurno prestici i sa motorom, posebno ako ne zelis da im se ubacujes u kolonu, sto se uglavnom trudim da ne radim...
Tako da ne treba biti crno bijel. Ima normalnih, ali ima vala i konja na 2 tocka, bez obzira jesu li neki "raceri" ili su coperasi u bojama nekog kuba :thumbup:
Last edited by esso_sa on 09/06/2026 10:14, edited 3 times in total.
SvjetlosnaGodina

#54754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by SvjetlosnaGodina »

mk ultra wrote: 08/06/2026 22:29
B6Redhell wrote: 08/06/2026 18:22 :shock: Malo zvuk me prevario. Nemaju vise onih klasicnih resonatora yoshimure, akrap. Termignoni. Cijevčuge duge i to je to. Ja konto manji. :thumbup:
Kako ljudi voze :shock:

Ne moze nijedan video prikazati
nemaju oni pojma, samo nasi nabildani, celavi i tetovirani bez kacige znaju da voze
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#54755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

oXavier wrote: 05/06/2026 00:46
oXavier wrote: 04/06/2026 13:10
DaysleepeR wrote: 04/06/2026 12:57 Išao preko ograničenja - agrument trust me bro.
Ako je meni upućeno, nije problem, argumentovaću kasnije, nije mi zgodno sad s telefona. I za znak i za brzinu.
Evo da ne ostanem dužan.
Što se tiče znaka i početka preticanja. vidljivo je da je započeo radnju prije znaka i prije isprekidane linije, znači preko pune linije. Kada je pustio snimak nakon vraćanja unazad (otprilike na trećoj sekundi klipa), već je bio u lijevoj traci. Ako uporedimo položaj sa Google mapama i izmjerimo, otprilike 20-25m ranije je započeo preticanje.
Image

Što si tiče brzine, ako ubacimo klip u bilo koji softver za editovanje, snimak samog kretanja motora kreće od cca 3,3 sekunde i zaustavlja se na 9,1 sekundi (što se poklapa sa vremenom kada nestaju i pojavljuju se komande u donjem dijelu klipa u vidu bijelog pravougaonika vjerovatno kada pritisne play/pause), tj. ukupno 5,8 sekundi. Opet na osnovu snimka i Google maps se može izmjeriti da je za to vrijeme prešao cca 165 metara, ali eto zaokružićemo na 155 zbog eventualnih grešaka u mjerenju. Fizika kaže da mu je prosječna brzina cca 96km/h. Ako pretpostavimo da je prilikom preticanja i ubrzavao (a vjerovatno jeste) maksimalna brzina mu je bila preko 100 km/h. Znači pored prekoračenja brzine, takva brzina bi se po novim izmjenama zakona smatrala i obijesnom vožnjom (prekoračenje 40km/h u naseljenom mjestu).

Inače, ne vidim potrebu da se pravda u ime raznih budala s klipova i da im se glumi advokat. Neću ulaziti u tehniku vožnje motora, ali možemo diskutovati o kršenju propisa. Nisam za generalizaciju, ali generalizujemo i npr. političare ili policajce zbog ponašanja većine njih. Nažalost tako je i sa motorima i motociklistima. Zbog toga dosta ljudi i ima averziju prema istima, kao i zbog straha da ne nose nekoga na savjesti zbog gluposti. Slažem se da motociklisti spadaju u ranjive učesnike u saobraćaju, i barem ja pokušavam da budem što pažljiviji prema istima, međutim dosta njih se ponaša kao da voze tenk a ne motor i da sami nisu svjesni svoje ranjivosti.
Evo prelistah cijelu ovu basnu sa dnevnim spavačem,i tačno sam očekivao da ti neće odgovoriti na komentar. Ne može prihvatiti da nije upravu :)
DaysleepeR

#54756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

Bio sam zdravsteno indisponiran i nisam bio pri forumu skoro 5 dana.
Ako nisam u pravu, nisam u pravu, nije problem priznati.
Post Reply