SDA-All about

Patton44

#54701 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

zippoo87 wrote: 01/01/2021 13:47
Patton44 wrote: 01/01/2021 09:34
zippoo87 wrote: 31/12/2020 20:02 Ima li SDA barem jednog sposobnog politicara u cijeloj BiH i ako ima,molim ime tog politicara?

Pa sve gori jad od goreg...Novalic,Cikotic,Prevljak,Sebija,Zahiragic,onda ovi vjeciti parlamentarci hinje...pa to je sve gola seljacina i nesposobnjakovic a do sada su samo na ime plata uzeli preko milion KM svaki a gdje je tu korupcija,mito,nelegalnosti.

Jao sta nam rade a opet i ovdje ima seljadije koja to podrzava...samo primitivac moze podrzavati primitivca
:lol: :lol: :lol: :lol:

A uvaske toga nejma.
Ono kad seljacic druge naziva seljacima. :run:
auu vidi jest se rumenko sendvicar upalio

p.s. bolje da si mi odgovorio na pitanje i naveo ime politicara ,ako ima takvih "uvaske"
Ne zavijaj nisi u sumi.
Ima unaske takvih i viska.Posto je mala bara pravimo im nove stranke, tako da BH blok ima skim koalirati na lokalnom nivou.
Neko mora i drzavu vodit pajel. :bih:
MorningStar

#54702 Re: SDA-All about

Post by MorningStar »

zippoo87 wrote: 31/12/2020 20:02 Ima li SDA barem jednog sposobnog politicara u cijeloj BiH i ako ima,molim ime tog politicara?

Pa sve gori jad od goreg...Novalic,Cikotic,Prevljak,Sebija,Zahiragic,onda ovi vjeciti parlamentarci hinje...pa to je sve gola seljacina i nesposobnjakovic a do sada su samo na ime plata uzeli preko milion KM svaki a gdje je tu korupcija,mito,nelegalnosti.

Jao sta nam rade a opet i ovdje ima seljadije koja to podrzava...samo primitivac moze podrzavati primitivca

A uvaske toga nejma.
Doduse seljaci su radni ljudi pretezno - ovi nabrojani goFna :mrgreen:
zippoo87

#54703 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Patton44 wrote: 01/01/2021 14:37

A uvaske toga nejma.

p.s. bolje da si mi odgovorio na pitanje i naveo ime politicara ,ako ima takvih "uvaske"
Ne zavijaj nisi u sumi.
Ima unaske takvih i viska.Posto je mala bara pravimo im nove stranke, tako da BH blok ima skim koalirati na lokalnom nivou.
SDA vodi drzavu haahhahahaha ...u propast ,to svi vidimo :lol:

Sto Cikotic ne rijesi eto barem ovaj trenutni problem migranata...pola drzave u problemu zbog migranata a sta Cikotic radi...utrpa migrante u autobus i krene ih voziti a ne zna gdje ih treba odvesti,pa ih ostavi na planini 2 dana,dok ne skontaju sta ce dalje hahaha

koja si ti primitivna seljacina ...to je taj SDA esalon seljadije i balijandera...pricamo o drzavi a ovamo tu istu drzavu krademo,unistavamo,zavijamo u crno
dobra stvar je da sve manje i manje ljudi zeli da bude u "vasoj drzavi"...tj. u drzavi gdje se krade i pljacka i gdje je to normalno.
gadite mi se svi redom iz SDA,bas svi bez izuzetaka
JThomas

#54704 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

https://zurnal.info/novost/23582/selmo- ... ni-zlocin-

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je za Tužilaštvo BiH status osumnjičenika u istrazi o ratnim zločinima u Bugojnu stekao prije deset godina, kada je bio – ministar odbrane BiH. Tokom aprila 2010. godine Cikotić je bio svjedok odbrane Enesa Handžića, koji je zajedno sa Nisvetom Gasalom, Musajbom Kukavicom i Senadom Dautovićem bio optužen za ratne zločine nad zarobljenim civilima hrvatske nacionalnosti i vojnicima HVO-a u Bugojnu 1993. i 1994. godine.

Njegovo svjedočenje je sudsko vijeće zaustavilo i predložilo da angažuje pravnog savjetnika, jer su procjenili da bi nastavkom mogao - sebe optužiti. Povod je Cikotićevo priznanje da je kao zapovjednik Operativne grupe Zapad 307. brigade lično odobrio slanje 50 zarobljenika na borbene linije odnosno kopanje rovova, što je u suprotnosti sa Ženevskom konvencijom.
realno, forumski telali su genijalci za cikotića. oni ustvari nisu dovoljno glupi da se više uspnu u milosti bračnog para.
joint union

#54705 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Patton44 wrote: 01/01/2021 12:55 Moras shvatiti da nije dajdza u SDA radi licne koristi. Da je drugacije bio bi u NIP u.
Ispred SDA a da nije iz lične koristi? :D
Bajke i naučna fantastika su na drugom spratu desno dečko.
Patton44

#54706 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

zippoo87 wrote: 01/01/2021 15:22

Ne zavijaj nisi u sumi.

ne rijesi eto barem ovaj trenutni problem migranata...pola drzave u problemu zbog migranata a sta Cikotic radi...utrpa migrante u autobus i krene ih voziti a ne zna gdje ih treba odvesti,pa ih ostavi na planini 2 dana,dok ne skontaju sta ce dalje hahaha

koja si ti primitivna seljacina ...to je taj SDA esalon seljadije i balijandera...pricamo o drzavi a ovamo tu istu drzavu krademo,unistavamo,zavijamo u crno
dobra stvar je da sve manje i manje ljudi zeli da bude u "vasoj drzavi"...tj. u drzavi gdje se krade i pljacka i gdje je to normalno.
Jesil se kad zapito sto migrantsku krizu ne rjesava vjece ministara,sto rs preuzima migrante iz srbije i prevozi ih u FBiH,sto kantoni gdje su hrvati vecina nedaju da se pravi prihvatni centar za iste,sto ih clanice EU Grcka i Bugarska primaju i salju dalje.
Sto rs nedozvoljava da OS BiH pomognu u nadgledanju i sprjecavanju prelaska granice iz srbije. Hajd daj rjesenje,pa ako ga Cikotic ne prihvati ,zajedno cemo mu j.....sve po spisku

Sta sam ja u zivotu sreo papaka i seljacina prijatelju, i svima je zajednicko da isticu, kako su oni PLAVE KRVI.
zippoo87

#54707 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Patton44 wrote: 01/01/2021 19:45
Ne zavijaj nisi u sumi.

ne rijesi eto barem ovaj trenutni problem migranata...pola drzave u problemu zbog migranata a sta Cikotic radi...utrpa migrante u autobus i krene ih voziti a ne zna gdje ih treba odvesti,pa ih ostavi na planini 2 dana,dok ne skontaju sta ce dalje hahaha

Jesil se kad zapito sto migrantsku krizu ne rjesava vjece ministara,sto rs preuzima migrante iz srbije i prevozi ih u FBiH,sto kantoni gdje su hrvati vecina nedaju da se pravi prihvatni centar za iste,sto ih clanice EU Grcka i Bugarska primaju i salju dalje.
Sto rs nedozvoljava da OS BiH pomognu u nadgledanju i sprjecavanju prelaska granice iz srbije. Hajd daj rjesenje,pa ako ga Cikotic ne prihvati ,zajedno cemo mu j.....sve po spisku

Sta sam ja u zivotu sreo papaka i seljacina prijatelju, i svima je zajednicko da isticu, kako su oni PLAVE KRVI.
Evo ga...odmah nisu oni krivi,kriv je anamo neko drugi...bi oni ali im ne daju itd itd
Pa znamo mi sve te vase izgovore zasto ste NESPOSOBNI i da je uvijek problem u drugim...nikada nije do vas
Evo i na ovom podrucju FBiH koje pokriva SDA,ima toliko mjesta gdje bi se mogli ti migranti izmjestiti...pa dobili su iz EU 35 miliona eura za migrante...gdje su pare ???
nije valjda da onih par satora sto su zapaljeni kostaju 35 miliona eura ???
Dakle nije problem ni u "anamo onim" ni u RSu ni u Hrvatima...problem je u nesposobnosti Cikotica i SDA,koji su uzeli to ministarstvo i ne znaju napraviti kamp a ljudi im jos i pare dali pa i one neke ggrupe IZ EU sto pomazu tim migrantima...dakle treba samo naci neku livadu i tu napraviti objekat...3 godine su imali da se to rijesi i nikada...pa pandemija i ljeto da se napravi neki objekat ali jok...4 mjeseca se nije radilo ali se plate primale i dosla sada zima...migrante vuku tamo.amo,nemaju pojma gdje ce sa njima i sta ce.
Dakle ne moze biti gore od ovog i ono je neki ministar...neki K u necemu.

"prijatelju"...ti sreces samo sebi slicne a ja sebi slicne ,jer sa seljacinama ni kafu necu da pijem,ako bas ne moram...tako da ja uopste ne mislim da sam "plave krvi" ili neke drugacije krvi od tebe...samo sam iole pismeniji i normalniji i nisam prodana dusa...imam dovoljno a ono sto nemam,zasucem ruke i zaradim pa kupim.
Poltronstvo je grijeh ,kradja je grijeh,kriminal je grijeh,iskoristavati jetime,borce i sve ostale ugrozene grupe je grijeh...a SDAovcima puna usta vjere,islama,dzamije,i svega ostalog a za ovodunjalucki scar svi redom i guzice daju a kamoli obraza.
SDA je sinonim za sve ono najgore sto imamo u nasem drustvu.
Patton44

#54708 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

joint union wrote: 01/01/2021 19:44
Patton44 wrote: 01/01/2021 12:55 Moras shvatiti da nije dajdza u SDA radi licne koristi. Da je drugacije bio bi u NIP u.
Hvala ciko :kiss: Jos bi zamolio ako moze da me uputite na kom su spratu ovi sto nisu u SDA i koje nezanima licna korist
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54709 Re: SDA-All about

Post by pici »

sve su rastjerali sdO seljadilja, nekad jedan od kulturnih centara ovih prostora je spao na ZMBT, hayat, ABA3, glumca Lorda, MeMu slikara i Pecu kompozitora... sta ste od šehera uradili bando korumpirana...
Billy The Pljuc

#54710 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

zippoo87 wrote: 01/01/2021 20:02 Evo ga...odmah nisu oni krivi,kriv je anamo neko drugi...bi oni ali im ne daju itd itd
Pa znamo mi sve te vase izgovore zasto ste NESPOSOBNI i da je uvijek problem u drugim...nikada nije do vas
Evo i na ovom podrucju FBiH koje pokriva SDA,ima toliko mjesta gdje bi se mogli ti migranti izmjestiti...pa dobili su iz EU 35 miliona eura za migrante...gdje su pare ???
nije valjda da onih par satora sto su zapaljeni kostaju 35 miliona eura ???
Dakle nije problem ni u "anamo onim" ni u RSu ni u Hrvatima...problem je u nesposobnosti Cikotica i SDA,koji su uzeli to ministarstvo i ne znaju napraviti kamp a ljudi im jos i pare dali pa i one neke ggrupe IZ EU sto pomazu tim migrantima...dakle treba samo naci neku livadu i tu napraviti objekat...3 godine su imali da se to rijesi i nikada...pa pandemija i ljeto da se napravi neki objekat ali jok...4 mjeseca se nije radilo ali se plate primale i dosla sada zima...migrante vuku tamo.amo,nemaju pojma gdje ce sa njima i sta ce.
Dakle ne moze biti gore od ovog i ono je neki ministar...neki K u necemu.

"prijatelju"...ti sreces samo sebi slicne a ja sebi slicne ,jer sa seljacinama ni kafu necu da pijem,ako bas ne moram...tako da ja uopste ne mislim da sam "plave krvi" ili neke drugacije krvi od tebe...samo sam iole pismeniji i normalniji i nisam prodana dusa...imam dovoljno a ono sto nemam,zasucem ruke i zaradim pa kupim.
Poltronstvo je grijeh ,kradja je grijeh,kriminal je grijeh,iskoristavati jetime,borce i sve ostale ugrozene grupe je grijeh...a SDAovcima puna usta vjere,islama,dzamije,i svega ostalog a za ovodunjalucki scar svi redom i guzice daju a kamoli obraza.
SDA je sinonim za sve ono najgore sto imamo u nasem drustvu.
Sinoć pročitah dobru izreku koja glasi: "Ne čini nas boljim ljudima naše vjerovanje nego nas boljim ljudima čini naše djelovanje!"

Ova "naša" govna haman nit' vjeruju nit' dobro djeluju, jer da vjeruju ne bi činili ono što čine.
Patton44

#54711 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

:sax:
zippoo87 wrote: 01/01/2021 20:02
Patton44 wrote: 01/01/2021 19:45

Evo ga...odmah nisu oni krivi,kriv je anamo neko drugi...bi oni ali im ne daju itd itd
dakle treba samo naci neku livadu i tu napraviti objekat...3 godine su imali da se to rijesi i nikada...pa pandemija i ljeto da se napravi neki objekat ali jok...

Kaze Cikotic da je trazio od GV i Gradonacelnika Gracanice neku livadu da izgradi objekte, pa su mu rekli da ne zele migrante na
svojoj teritoriji i da ih vodi gdje god hoce, al u Gracanicu NE mogu.
Evo ni Niksicev Konjic im neda na Bradinu u izgradjen objekat,sve uz potporu HNK.
joint union

#54712 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Patton44 wrote: 01/01/2021 20:04
joint union wrote: 01/01/2021 19:44
Hvala ciko :kiss: Jos bi zamolio ako moze da me uputite na kom su spratu ovi sto nisu u SDA i koje nezanima licna korist
Ima i takvih, ali ih u SDA nećeš naći sigurno. No džaba bih te upućivao, to bi otprilike bilo kao vraćanje zombija u stanje čovjeka.
Ne postoji stranka kod koje je broj poštenih 100%, možda u onom prvom trenutku osnivanja, kad ih je npr 10 osnivaca, imas max 80% tih za koje pitaš. Kako stranka raste, taj postotak poštenih se nažalost smanjuje, i samo je do vodjstva i članstva da ga pokušavaju sto duže držati na što većem broju. Nažalost, kod SDA taj postotak poštenih je odavno 0%, rijetke koji su nešto pokušavali su izbacivali ili su sami izlazili, a sve iz razloga da se ne bi saznalo za talove, lopovluke i nepotizme. Logično, kada se baviš tim stvarima, pošten partner iz stranke ti najmanje treba. Treba ti onaj koji je kao ti. Pa su pošteni iz SDA davno izgurani otprilike kao što ptić ptice kukavice izbaci iz gnijezda ptiće druge ptice u čije gnijezdo mu je mater položila jaja.
joint union

#54713 Re: SDA-All about

Post by joint union »

xvassido++ wrote: 01/01/2021 20:46 pa nije džabe onaj ambasador rekoa da su bošnjaci najhrabriji narod, ne kaže zato što se nekog boje ili se njih ne ko boji, već zato što nemaju stida.
Onda si ti pravo hrabar. I mudar nadasve.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#54714 Re: SDA-All about

Post by Istinu govorim »

pici wrote: 01/01/2021 20:04 sve su rastjerali sdO seljadilja, nekad jedan od kulturnih centara ovih prostora je spao na ZMBT, hayat, ABA3, glumca Lorda, MeMu slikara i Pecu kompozitora... sta ste od šehera uradili bando korumpirana...

Kad bi se samo mogli vratit svi oni kulturni i akademski radnici poput: Nemanje Kusturice, Duška Trifunovića, Nenada Jankovića, Gorana Bregovića, Biljane Plavšić, Dragan Đokanović (upss. on se vratio), Nenad Kecmanović pa da Sarajevo bude ko što je bilo :lol:
drug_profi

#54715 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Migranti moraju u zatvore, logore, a ne nekakve poluotvorene centre.
Znaci kad ga uhvatis, ide iza zice jer je prekrsio zakon. I ostaje tamo dok mu se ne utvrdi identitet.
Better Man

#54716 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Istinu govorim wrote: 01/01/2021 21:52
pici wrote: 01/01/2021 20:04 sve su rastjerali sdO seljadilja, nekad jedan od kulturnih centara ovih prostora je spao na ZMBT, hayat, ABA3, glumca Lorda, MeMu slikara i Pecu kompozitora... sta ste od šehera uradili bando korumpirana...

Kad bi se samo mogli vratit svi oni kulturni i akademski radnici poput: Nemanje Kusturice, Duška Trifunovića, Nenada Jankovića, Gorana Bregovića, Biljane Plavšić, Dragan Đokanović (upss. on se vratio), Nenad Kecmanović pa da Sarajevo bude ko što je bilo :lol:
Bregović je prijavljen u Sarajevu i plaća porez ovdje koliko znam.
Nike af1 white

#54717 Re: SDA-All about

Post by Nike af1 white »

il da zahiragu vratimo u zoloski vrt sa bizonima jer i tamo pripada :wink: :wink: beze remetimo mir u seheru dok slobodno luta gradom
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54718 Re: SDA-All about

Post by pici »

zadnjih deset godina seljadijo zadnjih deset godina... otjerali ste imalo ko vrijedi...
Better Man wrote: 01/01/2021 21:54

bio vodze otvorio studio i vidio koja seljadija i krkani sjede po gradskim vijecima i razgulio...
MuaDib

#54719 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Opet SDA brani državu. Kako da ne. Crkoše koliko je brane. :-) :-)

Političari bolje rečeno politikanti ispred SDA nisu u stanju ni Preambulu Ustava iskoristiti za odbranu države, a kamo li druge ustavne mehanizme. Zapravo ovo nije slaba država, već ima slabe političare koji se u državu zaklinju, a zapravo im država služi kao paravan za bezočnu pljačku.
zippoo87

#54720 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Ovaj utrpa Gorana Bregovica sa svim ovim ostalim u isti kos.
Covjek zivi u Sarajevu,covjek svjetski priznati umjetnik,svjetska elita i ovaj ga struĆnjak utrpa sa Biljanom Plavsic u istu recenicu,osudjenu ratnu zlocinku.
E majko mila...to ni pameti ni stida nema ...kako ono kazu.
zippoo87

#54721 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ma bot neki,frisko registrovan prije koji dan
ili je stari neki prdeljko,pa banovan pa sada dok ga ne skuzimo ko je,da malo svoju ksenofobiju ispolji
najgora sorta ljudi...
relativno84

#54722 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

drug_profi wrote: 01/01/2021 23:06 Lik je obično nacionalističko smeće. Kategoriše ljude po imenu. Proglasio je HDZ-ovcem novog SDP-ovog ministra finansija u KS jer je čovjek hrvat.
Evo i Bregu porglasio četnikom. Ovo je onaj tip ljudi kao što su ona buljava pokrivena tuka i onaj Bakirov savjetnik.
za njih su nebošnjaci dobri samo ako su mrtvi ili ako su u sluzbi SDA.
:run:
Bossona

#54723 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

drug_profi wrote: 01/01/2021 14:12
Bossona wrote: 01/01/2021 03:12 zbog bolesne ideologije onih koji su bili bliski Bravaru, od Ćosića preko Tuđmana, Miloševića i ostalih smradova u paklu gorili vječno!
Klasicna zamjena teza specificna za sve novopecene "demokrate" koji se trude biti veci katolici od pape.
Ovo mi je palo u oci.
Ostalo nisam citao.
Image
Image

Ekš čuj to, ovi partijaši se nikada nisu ni u putu sreli sa Bravarom, čiju ostavštinu pokopaše onako u bratskom duhu preko naše Bosne pune masovnih grabnica, konc logora i masakriranih članova porodica a najviše onih koji su im najviše vjerovali, a našu generaciju prepoloviše i zauvijek osakatiše,...Gle čuda svi u Hagu rekoše da su vjernici a do devedesetih bili odani partijaši sa zakletnom na njegovom putu uz minutu šutnje sve zaustaviše i lažnim suzama u očima ga ispratiše,čak se i zakleše da neće skrenuti sa njihovog puta,.......

Image

Ovi njegovi nakon njega istopartijske knižice su zamjneili u višepartijske uz popadiju i hodžadiju nas zavališe i izmasakriraše. Takođe je Alija i njegova mladomuslimanka SDA halka izašla ispod istog šinjela pod kojim su ga spremali i pripremali kao mučenika da se bolje primi kao mučenik, jer im je trebao, svi su oni bili lažni vjernici i bezdušnici od Aljie pa nadalje, neviđeni munafici koji su partijske knjižice zamijenili vjerskim i multistranačkim, kao i njihovi ogranci sa više stranačkih preleta i presvlačenja od Ronalda,.....

Je li ono bivši KGB ovac Putin promijenio Ustav da bude doživotni i plus da mu se ne može suditi i ako odstupi zbog senilnosti.
Last edited by Bossona on 02/01/2021 08:48, edited 1 time in total.
Patton44

#54724 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Better Man wrote: 01/01/2021 21:54

Bio prijavljen koliko mu je trebalo da povrati stan i obavi CT pregled u KCUS.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#54725 Re: SDA-All about

Post by japin_mutapi »

не мора се због тога пријављивати
Post Reply