BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Awakened

#5451 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Awakened »

korisnik101 wrote:
Awakened wrote:
Pa lijepo napisah da su u Zenici bili konkretniji. Ti sad dajes primjere "a sta da je"? Pa sta da je usla Misketova u 6. minuti? Sta da je Dzekin projektil odmah poslije toga bio neodbranjen? Sta da Dzeko nije odlucio driblati golmana nego dati gol poslije toga? Sta da njihov golman nije izvadio mrak sansu za nas na kraju poluvremena? Sta da je Pjanic bolje izveo slobodnjak? Njihov gol iz ofsajda se ne moze racunati jer je situacija bila cista. Budite malo realniji majku mu. Naravno da ima dosta propusta, ali ih ima i Barcelona. Ovo valjda jer su nasi pa mi to ne cijenimo.
Ovi propusti su mogli lako biti izbrisani samo promjenom formacije.
Razumijem da smo se zaletili u Zenici. Svi smo mislili Slovaci su tarabe. Ali kad su nas pobjedili, normalan razum zahtjeva da se pogleda utakmica i vidi gdje su greske. I u sljedecoj utakmici se poprave. Zar ne ??

Sta Susic uradi ?

Ne mjenja nista u formaciji. Ostavlja sve isto. I opet se iste greske ponavljaju. Gubimo sredinu. Primamo strasne kontre. I na kraju gubimo 1:0 sve do 70e minute.

Zasto je to trebalo Susicu ?
PObogu Zasto ?
Kako moze ocekivati Susic da ga postujemo i da mu vjerujemo opet, nakon sto je uradio takav amaterski posao u zadnje dvije utakmice ??

Samo nas je veliko srce nasih igraca spasilo. NJihova pozrtvovanost i zalaganje.
A nije trebalo. Uopste nije bilo potrebe toliko tesko da ide.

Vidi...Susic vjeruje u momke i ispade da je bio u pravu...pobijedili utakmicu. Ne razumijem zasto ljudi misle da bi tako sigurno pobijedili u drugacijoj formaciji ili s drugim igracima. Fakt je samo da smo pobijedili, sve ostalo je suplja.
Ja zamjeram Papetu glupu izjavu da nas vise nista ne moze zaustaviti, a jos dvije utakmice pred nama. Grcka s istim brojem bodova. Svasta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5452 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Chmoljo »

to hoću da kažem isto... iznenadili su me Slovaci pozitivno. kada smo preokrenuli nisu bili prgavi, poslije utakmice izjavljuju kako smo zaslužili pobjedu, iako su u najmanju ruku bili ravnopravni protivnici. sportski.

kapa dole.
nadžak

#5453 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nadžak »

_mufljuz_ wrote:Image

epska slika - spomenik sportske kulture i sportskog fer pleja - velik i kad gubi

svaka cast Martine Škrtel.....
Majke mi dođe mi da odem na stranicu slovačkog saveza da im čestitam i zahvalim i posebno da iskažem moje poštovanje prema Škrtelu. Stvarno me ovo oduševilo! Bilo je naravno fer plej poteza i prije, možda i većih ali ovo za mene ima posebno mjesto.
Pokušavam sebe da zamislim u njegovoj situaciji. Dobio prvu utakmicu na strani i kod kuće zamalo da dobijem i drugu te time sebi možda napravim mjesto za Brazil. Ali, izgubiš i prepun tuge i žala, pomiješanih emocija, odem do gostujućih navijača i uputim im aplauz. šta reći...
palermo

#5454 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by palermo »

Vratio se danas oko 12...malo odspavao,pa vas malo čitao, i haj da napišem koju. Bilo je zapravo, istinu govoreći, fenomenalno.
Kakav smo mi napravili brend od navijača. Ako bi mi zbog nečeg najviše žao bilo da smo izgubili, onda je to zbog navijača i te opšte atmosfere koja vlada. Bilo je tu i staro i mlado, i manijaci i horde zla i robijaši i redarmovci, naravno i bh fanatikosi....ali ponajviše one obične raje, starijih, srednjih godina,mladića, dečkića...cura i gospoja. I bilo je zapravo čudesno gledati kako kad se začuje ko ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej....vidiš i momke i cure i gospoje kako fanatično skaču. I bili smo jako kulturni, scena na početku, prilikom intoniranja himni, kada cijelo vrijeme izvođenja slovačke himne traje aplauz je bila baš onako..mnogo, mnogo cool...Ja ne čuh taj tekbir koji ste vi čuli (ne sumnjam da je bio)....ali ne bijte se radi njega nismo ispali seljaci.Nisu ga ni Slovaci čuli. I nema tu razdvajanja dijaspore i bh lokalce kada je riječ ovome navijanju, puno je bilo raje iz BiH.....puno je bilo i raje iz inostranstva, da bi se nekome dijelile zasluge. Jednostavno bio je to onaj od trenutaka kada osjećaš da se dešava nešto veliko i sretan si što si tu. Što se mene tiče, ja sam još od trenutka kada je Mirza promašio onu tricu, bio nekako sigurna da će nam se vratiti u ovoj utakmici....

Oko fudbala, možda su neke stvari kada uživo gledaš malo drugačije,ali dosta ste i vi toga napisali. Miske nažalost, teško može da izdrži imalo jaču utakmicu, i koliko god on bio legenda,čini mi se da bi i za naše i njegovo dobro bilo uputno pomaloga stavljati na klupu i pretvarati u našeg džokera, a ne startera. Nadam se da će i Miske nekako smoći snage da to prihvati i ne bude osjetljiv. Dok su trčali počasni krug izgledao je jako sretan. Zahirović je još jednom pokazao da on u reprezentaciji ne razočara , na njega se jednostavno mora računati.Nikome se ne može zanemariti na odsustvu želje i borbenosti. Asmir je još na zagrijavanju izgledao tako napet da me ne čude ove papetove riječi o Asmirovoj izjavi na poluvremenu. Nikada se kod njega nije voidjela toliko jaka želja.
Ne mislim da Salihović treba trpiti tolike kritike, ovako uživo je izgledalo solidno, mislim Sejo nažalost nikada neće biti svjetska klasa, ali se na njega uvijek može računati.
Ove kritike oko Edina,pa kao što navijači sinoć pred kraj utakmice zapjevaše, oni ti ga puše Edine....da,otprilike tako.
Ne znam je li se primijetilo na tv, ali zadnjih pet-šest minuta je Džeko odigrao perfektno, i najviše zahvaljujući njemu, njegovoj sposobnosti da primi loptu, zadrži je, Slovaci praktički nisu uspjeli na kraju da nas uopšte ugroze.Imao je on naravno i boljih utakmica.....ali ova nije svakako za kritike.

Ma bilo je sjajno :bih:

Sad samo oprezno i sa istom željom i borbenošću i protiv najslabijih,Iskreno, ako bi Slovaci odigrali kao protiv nas, ja ne vidim način da ih Grci pobijede. Al, dobro, to nam sad i nije tako važno

P.S tek kad sam gol vidio na tv i ovim klipovima, postadoh svjestan koliko je bilo daleko kod Izetovog udarca i koliko je to bio fantastičan gol. Uživo, pošto sam bio iza gola, nije izgledalo tako daleko. Jes je frajer maznuo :thumbup:
Last edited by palermo on 11/09/2013 21:54, edited 1 time in total.
uglavnomja

#5455 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by uglavnomja »

burek_in_space wrote:No sikiriki, i zasluzhuje da zhivi josh dugo, jer nam je ovo bio zaista pravi, istorijski dvomech, nakon kojeg, aBd pochnje prava renensansa nasheg fudbala.

na ovoj temi je otkriven novi idol :D

ne mislim na izeta :oops:
_mufljuz_

#5456 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by _mufljuz_ »

uglavnomja wrote:
burek_in_space wrote:No sikiriki, i zasluzhuje da zhivi josh dugo, jer nam je ovo bio zaista pravi, istorijski dvomech, nakon kojeg, aBd pochnje prava renensansa nasheg fudbala.

Mesje Crveni :oops: :evil:
nadžak

#5457 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nadžak »

uglavnomja wrote:

Naučiš od svakog ono što valja. Ne sekiraj se, Vitovog Hamšika ne možemo još stić :D

Iskreno, i Hamšo je bio OK, nije drzak kako nakaradno izgleda :-)
nKrkan

#5458 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Da hoće Slovaci oderat Grke 0 : 0 :lol:
drug_profi

#5459 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by drug_profi »

Dobri su momci i zelim im svaku srecu u karijeri. Najvise bih volio da su oni druga ekipa u grupi, ali jbg. los start kvalifikacija. Svakako bi bilo lijepo od BHF da se posalje ova slika i Skrtelu i slovackom savezu.
Gospoda ljudi, dzentlmeni. Treba uciti od takvih i zahvaliti im se za lekcije.
nadžak

#5460 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nadžak »

drugi profil wrote:Dobri su momci i zelim im svaku srecu u karijeri. Najvise bih volio da su oni druga ekipa u grupi, ali jbg. los start kvalifikacija. Svakako bi bilo lijepo od BHF da se posalje ova slika i Skrtelu i slovackom savezu.
Gospoda ljudi, dzentlmeni. Treba uciti od takvih i zahvaliti im se za lekcije.
Ako ima ko kakvog jarana u BHF-u, da malo na štelu pogura ovu ideju bilo bi super. Ako ne, valjda imaju kakav kontakt pa ćemo im ovo napisat.
Hedg

#5461 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hedg »

Image
mO k3

#5462 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:
insaneinthebrain wrote:
ultima_palabra wrote: Pošteno :)
eno ti klix ukr´o ideju sa rajkom janjcem :D
Ccc, lešinara :mrgreen:
Ono tvoja ideja bila ???
Jasmin Kopcic

#5463 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Jasmin Kopcic »

Izet "artiljerija" Hajrovic
xXBl0odXx

#5464 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by xXBl0odXx »

palermo wrote:Vratio se danas oko 12...malo odspavao,pa vas malo čitao, i haj da napišem koju. Bilo je zapravo, istinu govoreći, fenomenalno.
Kakav smo mi napravili brend od navijača. Ako bi mi zbog nečeg najviše žao bilo da smo izgubili, onda je to zbog navijača i te opšte atmosfere koja vlada. Bilo je tu i staro i mlado, i manijaci i horde zla i robijaši i redarmovci, naravno i bh fanatikosi....ali ponajviše one obične raje, starijih, srednjih godina,mladića, dečkića...cura i gospoja. I bilo je zapravo čudesno gledati kako kad se začuje ko ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej....vidiš i momke i cure i gospoje kako fanatično skaču. I bili smo jako kulturni, scena na početku, prilikom intoniranja himni, kada cijelo vrijeme izvođenja slovačke himne traje aplauz je bila baš onako..mnogo, mnogo cool...Ja ne čuh taj tekbir koji ste vi čuli (ne sumnjam da je bio)....ali ne bijte se radi njega nismo ispali seljaci.Nisu ga ni Slovaci čuli. I nema tu razdvajanja dijaspore i bh lokalce kada je riječ ovome navijanju, puno je bilo raje iz BiH.....puno je bilo i raje iz inostranstva, da bi se nekome dijelile zasluge. Jednostavno bio je to onaj od trenutaka kada osjećaš da se dešava nešto veliko i sretan si što si tu. Što se mene tiče, ja sam još od trenutka kada je Mirza promašio onu tricu, bio nekako sigurna da će nam se vratiti u ovoj utakmici....

Oko fudbala, možda su neke stvari kada uživo gledaš malo drugačije,ali dosta ste i vi toga napisali. Miske nažalost, teško može da izdrži imalo jaču utakmicu, i koliko god on bio legenda,čini mi se da bi i za naše i njegovo dobro bilo uputno pomaloga stavljati na klupu i pretvarati u našeg džokera, a ne startera. Nadam se da će i Miske nekako smoći snage da to prihvati i ne bude osjetljiv. Dok su trčali počasni krug izgledao je jako sretan. Zahirović je još jednom pokazao da on u reprezentaciji ne razočara , na njega se jednostavno mora računati.Nikome se ne može zanemariti na odsustvu želje i borbenosti. Asmir je još na zagrijavanju izgledao tako napet da me ne čude ove papetove riječi o Asmirovoj izjavi na poluvremenu. Nikada se kod njega nije voidjela toliko jaka želja.
Ne mislim da Salihović treba trpiti tolike kritike, ovako uživo je izgledalo solidno, mislim Sejo nažalost nikada neće biti svjetska klasa, ali se na njega uvijek može računati.
Ove kritike oko Edina,pa kao što navijači sinoć pred kraj utakmice zapjevaše, oni ti ga puše Edine....da,otprilike tako.
Ne znam je li se primijetilo na tv, ali zadnjih pet-šest minuta je Džeko odigrao perfektno, i najviše zahvaljujući njemu, njegovoj sposobnosti da primi loptu, zadrži je, Slovaci praktički nisu uspjeli na kraju da nas uopšte ugroze.Imao je on naravno i boljih utakmica.....ali ova nije svakako za kritike.

Ma bilo je sjajno :bih:

Sad samo oprezno i sa istom željom i borbenošću i protiv najslabijih,Iskreno, ako bi Slovaci odigrali kao protiv nas, ja ne vidim način da ih Grci pobijede. Al, dobro, to nam sad i nije tako važno

P.S tek kad sam gol vidio na tv i ovim klipovima, postadoh svjestan koliko je bilo daleko kod Izetovog udarca i koliko je to bio fantastičan gol. Uživo, pošto sam bio iza gola, nije izgledalo tako daleko. Jes je frajer maznuo :thumbup:
Sta je rekao Sušic moze li mi neko napisati ? :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5465 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mk ultra »

Image

:cry: :cry:
drug_profi

#5466 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by drug_profi »

xXBl0odXx wrote:
"Vidio sam na poluvremenu da nisu bili utučeni. Pojedini igrači su me iznenadili, poput Asmira Begovića, kad je rekao 'dajte malo discipline, dat ćemo tri gola'.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/zmajev ... /130911081
Hodidid

#5467 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hodidid »

Ovakvom igrom slovaci otkidaju grcima bod bez problema.
Zao mi je sto ne idu umjesto grka ali slabo su startovali kvalifikacije.
Crvena Tifoza

#5468 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Crvena Tifoza »

Hodidid wrote:Ovakvom igrom slovaci otkidaju grcima bod bez problema.
Zao mi je sto ne idu umjesto grka ali slabo su startovali kvalifikacije.
Za Slovake je dobitna kombinacija ako se postave Grcima onako kako su se nama postavili. Znaci odbramena formacija i igraj na kontre. Grci ne znaju igrati kad oni trebaju napadati.

Imam neki predosjecaj da ce ih uzeti Slovaci 1:0 u Atini.
Hajvan

#5469 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hajvan »

epska slika - spomenik sportske kulture i sportskog fer pleja - velik i kad gubi

:thumbup: :thumbup:
Da, no to jeistovremenoi britka kritika upućena vlastitim navijačima. :wink:
Kal El

#5470 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kal El »

DonV wrote:
Kal El wrote:Dobro je što nisu znali ko je Hajrovic,i sta sve zna! :bih: :bih:

s' moje kurceto™
Speed Demon zna citav Svijet.
Pa dobro,mozda bas njega nisu toliko analizirali i lose ga procijenili :) Vise se oni fokusirali na Džeku, Vedu,Pjanića... ^^

s' moje kurceto™
xXBl0odXx

#5471 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by xXBl0odXx »

drugi profil wrote:
xXBl0odXx wrote:
"Vidio sam na poluvremenu da nisu bili utučeni. Pojedini igrači su me iznenadili, poput Asmira Begovića, kad je rekao 'dajte malo discipline, dat ćemo tri gola'.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/zmajev ... /130911081
Hvala :D
ganjeta

#5472 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ganjeta »

Hajvan wrote:

Upravo to, malo ga je šukno svojim. Kao ono levati, pa moglo vas je doći bar dvije milje. Inače nije samo ovo uradio Škrtel :thumbup:, kompletna njihova repka nam je aplaudirala. Hvala im :wink: .
mO k3

#5473 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

ganjeta wrote:
Hajvan wrote:

Upravo to, malo ga je šukno svojim. Kao ono levati, pa moglo vas je doći bar dvije milje. Inače nije samo ovo uradio Škrtel :thumbup:, kompletna njihova repka nam je aplaudirala. Hvala im :wink: .
Naši su pokupovali sve karte u roku dva dana :), kada je jos ostalo 1400 karata online povukli su ih odma iz prodaje
Mustang1

#5474 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Ima li neko da zna kako ide ona FIFA rang lista i mozemo li u top 10 sa sljedece dvije pobjede ?
mixone1995

#5475 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mixone1995 »

Mustang1 wrote:Ima li neko da zna kako ide ona FIFA rang lista i mozemo li u top 10 sa sljedece dvije pobjede ?
S obzirom da cemo sad sigurno pasti na rang listi zbog dva poraza i jedne pobijede, i s obzirom da nakon toga igramo sa dvije ne bas toliko jake reprezentacije, cisto sumnjam da cemo uci u top10... Skoro pa nemoguce :mrgreen:
Locked