Ali nije tacno da vodi do boga, vodi do posljednjeg pitanja (trenutno) na koje ne mozemo dati odgovor jer ne znamo. Ako ne znamo sta je odgovor, onda ne znamo ni sta nije. Ne mozemo tvrditi sa apsolutnom sigurnoscu nista.
Ne znas sta jeste, i ne znas sta nije, ali znas da to nije Bog, mada sa sigurnoscu ne mozemo tvrditi nista.
Ali nije tacno da vodi do boga
Objasni mi molim kako nije tacno, pa sad si rekao da ne znamo ni sta nije?
postoji samo jedna istina, koju mi ne znamo, a za vjernike je to samo ubjedjenje, ne istina.
Zar nisi rekao da ne znamo ni sta nije istina?
ja ne vjerujem da postoji
Ja vjerujem. I sta sada, je li tvoj argument bolji od mojega?
Zamisli da ti sutra pridjes svojoj prijateljici i iz cista mira joj kazes "Ti nemas privatni avion.". Kakva bi reakcija bila? Ne moze se nesto negirati, ako ne postoji tvrdnja kao pocetak.
Primjer ti je samo takav, cujj pridjem prijateljici, ako mi je prijateljica, onda je poznajem, i to dobro, a cijelo vrijeme pricas o necemu sto ne znamo, ni sta jeste, ni sta nije... Pa da si makar naveo neki fer primjer, plus sto bi s prijetljicom se lahko dalo provjeriti, tako da meni sve ovo sto si napisao ne dokazuje nista, osim da me nelogicno pokusavas dovuci na tvoje zakljucke.
Ja ne postavljam nikakvu tvrdnju, ja je negiram.
Jesi li siguran? Dokazi mi da je prvo bila ideja ateizma? Pa ja koliko znam, kroz historiju se toliko govori o raznoraznim religijama, bozanstvima, pa u skoli ucis o grckoj i rimskoj mitologiji... zato tvrdim, da je prvo bila vjera, i da su onda ateisti izasli sa svojom tvrdnjom da ne postoji, i ja negiram tu vasu tvrdnju.
Niko nema dokaza o postojanju boga. Ali i za mnoga druga osporavanja nekih tvrdnji nema dokaza, medjutim mogu se iznijeti vrlo lako, ako pocivaju na logici, posebno ako sama tvrdnja koja se postavlja nema logike. Evo jedne, Deda Mraz ne postoji. I ne mogu to dokazati.
Nema dokaza ni o nepostojanju Boga. Ako je ovo ta tvoja logika, kojom se nesto dokazuje, vjeruj mi, nije bas logicna, kao ni ovaj primjer...
Ko kaze da ne mozemo dokazati da nema djeda mraza? Mozemo otici na sjeverni pol, vidjeti da li ima patuljaka, ili sacekati 31.12. do ponoci, pa makar bi ga radar kakav uhvatio kada preleti preko neba...
Tebi ako nije dokazano da ne postoji djeda mraz, onda ti se stvarno nista ne moze ni dokazati.
A sada odoh da klanjam, jaciju, Bogu u koga vjerujem