Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑03/03/2022 16:42
Za ove sto postavljaju slike Groznog ili spominju Alepo. Mislim, razumijem poentu, ali nesto sumnjam da Rusi gledaju isto na Grozni i na Kijev. Nadam se da do niceg slicnog nece doci, ali slike razorenog Kijeva ili Odese bi imale traumatican uticaj na prosjecnog Rusa, bilo kakvog politickog opredjeljenja.
Sta ce reci, sami se razorili?
Sumnjam da iko zele da do toga dodje, ali ako se ovako nastavi sve je moguce. Sto neko rece rat je ko pozar.
Ma nema sanse da ulaze u Kijev..
grad od 4 miliona stanovnika..
Prvi put čujem za ovu vijest, u švedskoj štampi nema ništa.
Nego, gdje su nestali @sherbett i @_BataZiv_0809 sa teme, prije invazije bili su glasni sa verzijom kako je sve prenapuhano od Zapada, kako USA huška na rat, kako su to samo vojne vježbe koje Rusija radi godišnje i kako imaju pravo gomilati vojsku na svojoj teritoriji. Zanima me kako danas rezonuju.
Tu sam, ne brini
I pratim, nego nisam vojni strateg
I dalje mislim da je Ukrajina kolateralna zrtva
I dalje mislim da je zapad znao sta radi i sta moze biti
Za napad/ invaziju na suverenu drzavu, nema opravdanja no i dalje se boje za svoje dupe
I dalje ljudi bespotrebno ginu
Unatoc sankcijama
A i sve sto sam ja tu pisala su i sami Ukrajinci iznjeli
Tuku se preko njihovih ledja
animals wrote: ↑03/03/2022 16:46
Samo poremeceni mogu biti na strani Rusije..
policijska drzava, gdje nema drugacijeg misljenja i nema opozicije..
Ma meni nema nijednog razloga da ijedan bosanac kome je drzava bih draga bude na strani rusa.
Ko god imalo razmisli glavom moze vidjeti da se borba za BiH trenutno odvija u Ukrajini.
Svaki ruski vojnik koji crkne tamo, je jedan manje koji sutra moze doci na Pale.
Sad ce se neko ubaciti i reci NATO teritorija. Nemojmo biti toliko naivni. bar jednom u nasoj historiji.
Ma meni nema nijednog razloga da ijedan bosanac kome je drzava bih draga bude na strani rusa.
Ko god imalo razmisli glavom moze vidjeti da se borba za BiH trenutno odvija u Ukrajini.
Svaki ruski vojnik koji crkne tamo, je jedan manje koji sutra moze doci na Pale.
Sad ce se neko ubaciti i reci NATO teritorija. Nemojmo biti toliko naivni. bar jednom u nasoj historiji.
Pa normalno, Rusi su jedini koji preko Srba stvaraju nestabilnost i kod nas..
poraz Rusije znaci poraz i velikosrpske politike..
jeza u ledja wrote: ↑03/03/2022 16:42
Za ove sto postavljaju slike Groznog ili spominju Alepo. Mislim, razumijem poentu, ali nesto sumnjam da Rusi gledaju isto na Grozni i na Kijev. Nadam se da do niceg slicnog nece doci, ali slike razorenog Kijeva ili Odese bi imale traumatican uticaj na prosjecnog Rusa, bilo kakvog politickog opredjeljenja.
Sta ce reci, sami se razorili?
Sumnjam da iko zele da do toga dodje, ali ako se ovako nastavi sve je moguce. Sto neko rece rat je ko pozar.
Kakvi Rusi, koji Rusi?
Putin sigurno ne gleda nista drugacije na Kijev i na Grozni.