jesam ja dva puta vec i jos nekoliko forumasa. Takodje i u razgovoru u zivo sa ljudima.nadžak wrote:Pozdrav narode. Ovom prilikom sve čestitke i od srca hvala svima koji su zaslužni za ovo do sada.
Nisam vidio da je išta rečeno o ovome što bih ovom prilikom rekao a to je da sam zadivljem ponašanjem slovaka, kako navijača tako i igrača te selektora Kozaka. Posebno sam impresioniran Škrtelom, koji je nakon utakmice aplaudirao tribini sa BH fanatikosima i ostalim našim navijačima. Ima ta slika i ovdje je negdje je bila. Koji je to gospodin čovjek ispao za mene. I nakon prve utakmice kada su nas pobjedili nije se dizao, nije bio drzak nego je pošteno rekao da u fudbalu često rezultat nije fer ali eto. Tako i poslije utakmice u Žilini iskreno je priznao da nikad nije vidio situaciju da igraš kod kuće a na strani ( parafraziram).
Slično su rekli onaj fenomenalni Vajs i drugi slovaci. Takođe selektor Kozak, iako se o njemu govorilo kao o prgavoj osobi, lijepo i u stilu pravog džentlmena je rekao da je BiH već propustila dva velika takmičenja i da zaslužuju odlazak u Brazil.
Mogao je reći da su nesretno izgubili, da nisu zaslužili da izgube sve šanse za odlazak u Brazil, da su bolje igrali (iako mnogi tako tvrde, ja to ne bih tako rekao) itd. Kapa dole gospodo. AkoBogda prve prilike na odmor u Slovačku![]()
![]()
![]()
Nismo sa vecom gospodom igrali i zasluzili su naklon do poda za sve i na terenu i oko terena. Bez nesportskih faulova, naguravanja ili provociranja crvenog kartona, penala i sl. Svaka cast za vitestvo, rijetka osobina danas. Bravo.