Meni se čini da si ga donedavno malo drukčije zvao?DonV wrote:Sve receno zakljucaj temu, Izet dominira.
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#5401 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
- DonV
#5402 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
I Dzeko jeultima_palabra wrote:Meni se čini da si ga donedavno malo drukčije zvao?DonV wrote:Sve receno zakljucaj temu, Izet dominira.
Trazio sam ga od 1min u Zilini, Pape tvrdoglav sa Ibisevicem i Misketom..
Last edited by DonV on 11/09/2013 19:31, edited 1 time in total.
- medo28
#5403 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
lajkujMe wrote:Da napisme nesto. Po meni jucer su nam svi igrali dobro. Dzeko se borio mnogo, istina nije mogao doci do ozbiljnih sansi ali ocekivano, poslije onoga u 6 minutu, stisnuli su odbranu na Dzeku maksimalno.
Po meni svi su pristojno odigrali naravno mogu i bolje ali za mene je ono bilo zadovoljavajuce, posebno sto i nakon sto smo primili gol nisam stekao utisak da je sve gotovo. Igraci na terenu su mi uljevalji neki vid samopouzdanja jer su igrali maksimalno ozbiljno, pozrtvovano i profesionalno.
Iskreno po meni najslabiji igrac je Begovic jucer bio. Necu reci da je mogao odbraniti ali imao je nekoliko gresaka. Sta vise cini mi se da Bega ponekad prima nepotrebne golove to jest ne uljeva mi sigurnost kad je on na golu ali to je moje misljenje tako da nevermind.
- ultima_palabra
#5404 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
PoštenoDonV wrote:I Dzeko jeultima_palabra wrote:Meni se čini da si ga donedavno malo drukčije zvao?DonV wrote:Sve receno zakljucaj temu, Izet dominira.ljudi smo grijesimo.
Trazio sam ga od 1min u Zilini, Pape tvrdoglav sa Ibisevicem i Misketom..
-
korisnik101
#5405 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ovaj Awakened nije sigurno gledao utakmicu u Zilini i Zenici.medo28 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=YBZ0ANV-9_I evo highlights na youtube ako nisi dobro gledao utakmicu, Slovaci postigli neregularan gol ofsajd za pola metra, i dva, tri udarca na gol uz samu stativu jednom čini mi se da je čak bila stativa a i nekoliko kontri je presječeno u zadnji tren Spaha/bičakčić su odigrali maestralno)Awakened wrote:amidzazeher wrote:Treba procitati, mozda nam zatreba nekad ovakva analiza
Code: Select all
http://www.zurnal.info/novost/17393/kauc-selektor-nismo-igrali-dobro-i-to-je-cinjenica
Jeste, analiza je dobra, I naravno da ima dosta prostora za napredak u nasoj igri, bas kao i za bilo koju drugu ekipu. Ali covjek nakudi Misimovica, a onda spominje kako je Spahic maestralno skocio prije gola. Pa ko nadje tog Spahica iz kornera? Pa sansa iz 6. minute, a ne vidi da je Misketu lopta bila na lijevoj nozi i da bi je pola igraca fulilo u onoj situaciji. Miske jeste spor i mekan u duelima, to stoji.
Kaze bili Slovaci konkretniji. Gdje, kako, kad? U Zenici jesu, gore ne. Svi hvale Weiss-a, koji je bio najbolji igrac na terenu, a niko ne vidi koliko je on lopti prodao. Na Salihovica opet drvlje i kamenje radi nekoliko gresaka u zaru borbe, kao da nista dobro nije uradio...a jeste, puno toga.
Medunjanin odigrao dobro svoju poziciju, trcao, igrao i naprijed i nazad. Eto ni on ne valja.
Ljudi, pa nemamo mi igraca na bacanje. Sinoc nam trebala pobjeda i Susic se tako postavio. Ovi sto kude, a nikada nisu osjetili brzinu igre gdje igrac nema vremena da trepne i udahne vazduh, a ne da misli, trebaju nastaviti igrati na terminima i ne pisati o ozbiljnom sportu.
Momci, svaka vam cast....na borbi, na kreativnosti, na organizaciji, na kontroli lopte...a sve protiv izuzetno jakog protivnika! Vi ste ponos Bosne i Hercegovine!
Vile su nas pronosale. Da je ona lopta pogodila gol umjesto u stativu, mi bi bili gotovi.
Pronasli smo ritam tek kad je Misimovic izmjenjen.
Perfektno zatvorili igru.
NIje Dzeko ni Ibisevic kriv sto je trener slozio pogresnu formaciju.
DVA PUTA !..
Pogresnu.
Sto je trener ostavio PJanica i Misimovica zajedno, i time ugusio nasu sredinu.
Sto je trener forsirao igru bez zadnjeg veznog , sa protivnikom koji je brz i efikasan u kontrima.
Za to nisu krivi igraci. Oni su dali srce i dusu za nas tim, i nasu zemlju.
Trener je kriv sto su oni morali raditi vise nego sto su trebali.
Samo Susic treba staviti prst na celo, i priznati da je ispao dalabu protiv Slovacke.
Samo on. Niko drugi.
- nKrkan
#5406 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zadnje utakmice igramo ko Bayern a timovi tipa Slovačka ko Chelsea
- insaneinthebrain
#5407 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
eno ti klix ukr´o ideju sa rajkom janjcemultima_palabra wrote: Pošteno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5408 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
vid slovaka šHo ga blijedo gledaju...marjane legendooooo
- medo28
#5409 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Imamo mi svoj cirkus netreba nam još talijanski... zanimljive analize ima sky sports, ili recimo njemački TV mediji samo slabije razumijem njemački pa mi je sky svejedno najbolji za gledati a i sam prijenos - odlični komentatori i novinarifantom slobode wrote:Eto super sto si nasao...Arteta wrote:Neko se dotaknu Italijana.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da je jos koji postaviti kad koja zoccola cita rezultate tokom komentarisanja utakmica...
Sto ce nam taj balkanski mentalitet pa traziti sve kod komsija...globalno selo, ugledajte se na televizije sa tradicijom...eto nam RAI pred nosom...![]()
![]()
:lol:ili sve od Berluska....
![]()
![]()
nekima kraj svijeta u granicama krnje Jugoslavije bez Slovenije, Kosova i Makedonije....
![]()
![]()
![]()
Fudbal nauka postade....sta rade vecinom u svijetu, nadju par starih pijanaca sa igrackim ili trenerskim stazom koji mogu truniti do besmisla i imaju vremena na bacanje, sadrzaj i nije bitan, posalju ih na svjetsko prvenstvo, ovi lafo naprave studio i kakuckaju na ruci povazdan, usput piju.![]()
![]()
![]()
popuni se program, dok ljudi cekaju utakmicu
![]()
![]()
onda kad zavrsi utakmica izbace kakvog sa touch screen-om, on nam lafo kao prikaze greske
![]()
![]()
i rjesenja
![]()
![]()
Ako ti se to kao gledaocu ne svidja lijepo prebacis na drugi kanal i imas potrebnu ozbiljnost koju trazis...sad kanala ko pljeve...
Ibra, Ibra![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo malo ozbiljnosti i profesionalnog pristupa, imaju i tablu sa terenom u studiju....
http://www.youtube.com/watch?v=j95acRulwYI
- nKrkan
#5410 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sinoć zadnjih 25 minuta smo izgledali ko NATO pakt
- Gandalf
#5411 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zahirovićevim ulaskom " slomio " se Weiss i to bukvalno
i od tog momenta Slovaci našeg golmana više nisu mogli ni vidjet' a kamo li ošutat' mu po golu, Safet koliko god da je zajeb'o postavljanjem preofanzivne ekipe koja je ranjiva u odbrani, toliko je i pogodio sa izmjenama.
Last edited by Gandalf on 11/09/2013 19:45, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#5412 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ccc, lešinarainsaneinthebrain wrote:eno ti klix ukr´o ideju sa rajkom janjcemultima_palabra wrote: Pošteno
- nadžak
#5413 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pozdrav narode. Ovom prilikom sve čestitke i od srca hvala svima koji su zaslužni za ovo do sada.
Nisam vidio da je išta rečeno o ovome što bih ovom prilikom rekao a to je da sam zadivljem ponašanjem slovaka, kako navijača tako i igrača te selektora Kozaka. Posebno sam impresioniran Škrtelom, koji je nakon utakmice aplaudirao tribini sa BH fanatikosima i ostalim našim navijačima. Ima ta slika i ovdje je negdje je bila. Koji je to gospodin čovjek ispao za mene. I nakon prve utakmice kada su nas pobjedili nije se dizao, nije bio drzak nego je pošteno rekao da u fudbalu često rezultat nije fer ali eto. Tako i poslije utakmice u Žilini iskreno je priznao da nikad nije vidio situaciju da igraš kod kuće a na strani ( parafraziram).
Slično su rekli onaj fenomenalni Vajs i drugi slovaci. Takođe selektor Kozak, iako se o njemu govorilo kao o prgavoj osobi, lijepo i u stilu pravog džentlmena je rekao da je BiH već propustila dva velika takmičenja i da zaslužuju odlazak u Brazil.
Mogao je reći da su nesretno izgubili, da nisu zaslužili da izgube sve šanse za odlazak u Brazil, da su bolje igrali (iako mnogi tako tvrde, ja to ne bih tako rekao) itd. Kapa dole gospodo. AkoBogda prve prilike na odmor u Slovačku

Nisam vidio da je išta rečeno o ovome što bih ovom prilikom rekao a to je da sam zadivljem ponašanjem slovaka, kako navijača tako i igrača te selektora Kozaka. Posebno sam impresioniran Škrtelom, koji je nakon utakmice aplaudirao tribini sa BH fanatikosima i ostalim našim navijačima. Ima ta slika i ovdje je negdje je bila. Koji je to gospodin čovjek ispao za mene. I nakon prve utakmice kada su nas pobjedili nije se dizao, nije bio drzak nego je pošteno rekao da u fudbalu često rezultat nije fer ali eto. Tako i poslije utakmice u Žilini iskreno je priznao da nikad nije vidio situaciju da igraš kod kuće a na strani ( parafraziram).
Slično su rekli onaj fenomenalni Vajs i drugi slovaci. Takođe selektor Kozak, iako se o njemu govorilo kao o prgavoj osobi, lijepo i u stilu pravog džentlmena je rekao da je BiH već propustila dva velika takmičenja i da zaslužuju odlazak u Brazil.
Mogao je reći da su nesretno izgubili, da nisu zaslužili da izgube sve šanse za odlazak u Brazil, da su bolje igrali (iako mnogi tako tvrde, ja to ne bih tako rekao) itd. Kapa dole gospodo. AkoBogda prve prilike na odmor u Slovačku
- Šveđanin
#5414 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
uglavnomja wrote:JanuaryJones wrote:Nije li Kopanja vlasnik? Taj isti koji je dao klixu intervju kako sve više banjalučana navija za BiH?uglavnomja wrote:novinar je mislio nasi, masa ljudi misli nasi (pogotovo sto je srbija prnula u shishu), tako da je ovo direktiva odozgoneki dodin dupelizac narediJo.
Sent from my iPad using Tapatalk
nije, kopanja je urednik nezavisnih novina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /130911079Željko Kopanja, vlasnik "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" i jedan od ljudi koji kreira javno mnijenje u Bosni i Hercegovini rekao je za agenciju Anadolija kako su se sinoć i u Banjoj Luci radovali uspjehu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
- Šveđanin
#5415 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Koji kraaaalj.pici wrote:
vid slovaka šHo ga blijedo gledaju...marjane legendooooo![]()
![]()
![]()
![]()
- Arteta
#5416 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ultima_palabra wrote:Meni se čini da si ga donedavno malo drukčije zvao?DonV wrote:Sve receno zakljucaj temu, Izet dominira.
- DonV
#5417 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Nq-zuYMEiw[/youtube]Šveđanin wrote:Koji kraaaalj.pici wrote:
vid slovaka šHo ga blijedo gledaju...marjane legendooooo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#5418 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Fin intervju Ivice Osima za klix. U njegovom stilu. Otprilike, na suptilan nacin, ukazao na nase trenutne slabosti, kao recimo Miske da guzelja itd... 
- uglavnomja
#5419 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Šveđanin wrote:uglavnomja wrote:JanuaryJones wrote: Nije li Kopanja vlasnik? Taj isti koji je dao klixu intervju kako sve više banjalučana navija za BiH?
Sent from my iPad using Tapatalk
nije, kopanja je urednik nezavisnih novinahttp://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /130911079Željko Kopanja, vlasnik "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" i jedan od ljudi koji kreira javno mnijenje u Bosni i Hercegovini rekao je za agenciju Anadolija kako su se sinoć i u Banjoj Luci radovali uspjehu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
hocu ja iz glave, necu s gugleta ...
- Arteta
#5420 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nije ni Avdija zasluzio da ga se pjuje.DonV wrote:Speed Demon zna citav Svijet.Kal El wrote:Dobro je što nisu znali ko je Hajrovic,i sta sve zna!![]()
s' moje kurceto™
Navest cu primjer.
Kada je Avdija bio u igri rezultat je bio 0:0.
A sljedeci mec na desnom beku kada je bio Mujdza gubili smo 1:0.
Last edited by Arteta on 11/09/2013 20:05, edited 1 time in total.
-
racionalista
- Šibicar
#5422 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Šta će grudnjak ovom frajeru?
-
RtrnOfSalisbury
#5423 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
... da ovo "nasi":
nije u vezi s ovim:
... jer i njima pripada bar pola zasluga (dolara)
al oko para ce tako i tako bit nesporazuma, al tek kad to dodje na red.
velikibrnjo wrote:http://www.glassrpske.com/sport/republi ... #f154c3be7Жилина - Фудбалска репрезентација БиХ побиједила је Словачку у Жилини резултатом 2:1.
На тај начин наши су остали лидери групе Г и направили корак ка пласману на Мундијал у Бразил.
Домаћи су повели у 42. минуту када је Хамшик матирао Беговића. Изједначио је Бичакчић у 69. минуту, а побједу "Змајевима" донио је Изет Хајровић фантастичним поготком у 78. минуту.
БиХ сад има 19 бодова на табели. "Змајеви" у октобру играју са Лихтенштајном у Зеници и Литванијом у гостима. Са двије побједе репрезентација БиХ је сигуран путник на Свјетско првенство.
nije u vezi s ovim:
los merengues wrote:generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković:Sheriff wrote:Skoro citam nagrade za igrace belgije 200.000 eura po igracu za plasman na svjetsko ako se ne varam.
Ima li kakvih informacija za ove naše, ko da gledam bit ce po jedno 5.000 eura :/
Isto tako, ima li kakve sanse da dobijemo novog sponzora sto se tice opreme?
--U vrijeme kada je zaključen ugovor sa proizvođačem sportske opreme Legea, naša reprezentacija imala je znatno lošiji plasman na FIFA rang listi, a Savez je tada bio opterećen brojnim problemima, suočen sa organizacionom krizom, duplim ugovorima, finansijskom dubiozom… Ugovor sa ovom italijanskom kompanijom ističe prije Svjetskog prvenstva u Brazilu. Mislim da su stvoreni svi uslovi da naši reprezentativci uskoro obuku mnogo kvalitetniju opremu, u skladu sa njihovim rejtingom, kvalitetom i novim imidžom Saveza. Već smo preduzeli odgovarajuće korake i na dobrom smo putu da ovo pitanje riješimo veoma brzo i uspješno
-- U ovom trenutku znamo samo da su učesnici SP 2010. godine u startu dobili oko 8 miliona dolara. Ne vjerujem da će nagrada za plasman na Mundijal 2014. biti manja. Ostalo zavisi od plasmana u toku Mundijala, od marketinških, sponzorskih aktivnosti. Biće to sigurno značajna suma, a za sva pitanja koja se odnose na raspodjelu novca predviđen je odgovarajući pravilnik.
... jer i njima pripada bar pola zasluga (dolara)
al oko para ce tako i tako bit nesporazuma, al tek kad to dodje na red.
-
racionalista
#5424 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
-
missko
#5425 Re: AW: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
A jos i stikleŠibicar wrote:Šta će grudnjak ovom frajeru?
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2