SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

talijan97

#53776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by talijan97 »

Problem preuzimanja stvari u svojim rukama je kreiranje anarhije.

Treba da svaki dan neko nekog rokne na ulici.

Ali kriminal nakon svih poskupljenja i potencijalne krize će drastično porasti.
vjeshalica

#53777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

I kad vidis ko sve ima pravo glasa onda vidis sto je drzava ljohnula.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

talijan97 wrote: 13/02/2022 09:51 Problem preuzimanja stvari u svojim rukama je kreiranje anarhije.

Treba da svaki dan neko nekog rokne na ulici.

Ali kriminal nakon svih poskupljenja i potencijalne krize će drastično porasti.
A eto ko sad je vladavina zakona :lol:

Opet ponavljam
Svako u svom domenu, spahovici u svom, sverceri cigara u svom, sverceri deviza u svom, pijace bez fiskalnog, itd itd...

Svako ima svoje ne diraj ga...
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#53779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

foxlife wrote: 13/02/2022 09:38 mi bukvalno idemo stopama srbije s kraja 90ih i sve su prilike da ce im biti gore kad ljudi pocnu uzimati stvari u svoje ruke a nekad ce to poceti
To se nikad nece desiti.

Sad onako teoretski, da te ove brude negdje ni krivog ni duznog safataju i malo istreniraju strogoću na tebi, da li bi ti uzeo stvat u svoje ruke ili zvao muriju i ako znas da ce ih tuzilastvo osloboditi, a po nasem nakaradnom zakonu npr tuca na javnom mjestu, bez obzira bio ti kriv ili ne, ide i tebi 5 joja kazne po JRM...
RagibUzoriti

#53780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

vjeshalica wrote: 13/02/2022 09:54 I kad vidis ko sve ima pravo glasa onda vidis sto je drzava ljohnula.
Glas kockaste glave=glasu doktora nauka.

Jbg, demokratija
foxlife

#53781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

RagibUzoriti wrote: 13/02/2022 09:54
foxlife wrote: 13/02/2022 09:38 mi bukvalno idemo stopama srbije s kraja 90ih i sve su prilike da ce im biti gore kad ljudi pocnu uzimati stvari u svoje ruke a nekad ce to poceti
To se nikad nece desiti.

Sad onako teoretski, da te ove brude negdje ni krivog ni duznog safataju i malo istreniraju strogoću na tebi, da li bi ti uzeo stvat u svoje ruke ili zvao muriju i ako znas da ce ih tuzilastvo osloboditi, a po nasem nakaradnom zakonu npr tuca na javnom mjestu, bez obzira bio ti kriv ili ne, ide i tebi 5 joja kazne po JRM...
desit ce se mozda ne u tolikom obimu kakvom mozda zelimo da nastane bunt al ce se desiti
ne kazem da bih ja to uradio ili ti al neko sigurno hoce jer kao sto rekoh pola ljudi u bih ima ptsp i samo dok nekoga ne prebaci jer ovi izgleda nemaju mjeru
nek sutra tako udare dijete nekom tom ptsp-ovcu dovoljno ce biti da stvar uzme u svoje ruke
ne moraju oni ni krivog ni duznog safatati kao sto se i sada desilo da momak ni kriv ni duzan ostane vjecni invalid vjerovatno
_someone

#53782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _someone »

Ovdje je nazalost jedino rijesenje da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke, policiji prijavljivati je dzaba jer je korumpirano sve redom, od nacelnika policije pa do tuzitelja i sl. Krajem 2020.kod nas u mjestu dvojica lokalnih klosara krenula reketariti, kroz mjesec dana jedan ubijen a drugi izranjavan u noge, eno ga skoro nepokretan i okrenuo se vjeri :D ovi koje su prve uzeli na zub prijavljivali par puta policiji, slikali prijetnje preko drustvenih mreza, sve dostavili policiji ali dzaba. I eto na kraju sami rijesili stvari, nisu imali drugog izbora.
foxlife

#53783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

opet kad skontamo to nije rjesenje jer opet su policajci sudije klinci palci korumpirani i pustit ce na slobodu onoga koji ukrade na tenderu koji je propisan za institucije ili sl sto opet indirektno steti nama
noviclan

#53784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

SpecialOffer wrote: 12/02/2022 22:17 Je li ovo bgt. onaj Muhamed Ali Gasi na slobodi?

Image
Primjerno ponasanje dopusti...
emko1234

#53785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

foxlife wrote: 13/02/2022 08:09 Ne kontam sta je fira odnijeti racun
Ima sanduce i samo ostavi u njemu ili zakaci na vrata
Ne znam sto bi bio problem odnijeti
I kao u svemu nasi ljudi preuvelicavaju stvari bile pozitivne bile negativne ili neke dogadjaje
Jesi ti respo pao s marsa? Da bi nekome odnio račun za struju i plin, moraš prvo otici kući na sat da mu očitaš potrošnju :run: .

A što se tiče Omara, nije Omar problem nego sistem koji je dozvolio da Omar 100 puta godišnje bude branilac po službenoj dužnosti. I onda kad kokošar bude priveden i kažu mu ako nemaš da platiš adovkata, država je dužna da ti ga obezbjedi, on kaže nemam. Onda mu oni daju listu advokata i ovi izaberu Omara.

Omar je svaki vikend u Zenici, nosi parfeme, cigare, pare, hranu svojim klijentima koji su uvijek povratnici u vršenje krivičnih djela. I uz pomoć sudija i tužilaca koji rade na kvotu, taj sistem funkcionira godinama.

Tako je bilo i u Hrv i Srb prije 15 godina. Onda su napravili promjenu. Ide spisak advokata po abecednom redu. Ne možeš izabrat istog dok se cijela lista ne ispuca. Tako da te može zapast i pokojni Hanžeković illi Nobilo ili Matić, a može imat sreću da te zapadne i neko ko je tek završio i nema dana samostalnog iskustva.
oruzana_pobuna

#53786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oruzana_pobuna »

sad procita za jos jednog sto lezi zatvor za drva i neam vise sta rec
RagibUzoriti

#53787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

emko1234 wrote: 13/02/2022 10:26
foxlife wrote: 13/02/2022 08:09 Ne kontam sta je fira odnijeti racun
Ima sanduce i samo ostavi u njemu ili zakaci na vrata
Ne znam sto bi bio problem odnijeti
I kao u svemu nasi ljudi preuvelicavaju stvari bile pozitivne bile negativne ili neke dogadjaje
Jesi ti respo pao s marsa? Da bi nekome odnio račun za struju i plin, moraš prvo otici kući na sat da mu očitaš potrošnju :run: .

Ti kao pravnik trebao bi da znas za nesto sto se u praksi zove asistencija policije.

A Spahovici nisu jaci od Elektroprivrede...
vjeshalica

#53788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

oruzana_pobuna wrote: 13/02/2022 10:43 sad procita za jos jednog sto lezi zatvor za drva i neam vise sta rec
Vidi se iz aviona da je lik problematican, ne zbog tih posranih drva ili sjebanog Golfa 2
Pogledaj mu takozvanu "kucu" u kojoj zivi
Cetvero djece,zena pobjegla od njega on ne zna sta ce sa sobom,jer dok je bila zena,mogao je raditi sta hoce...oboje bi oni meni ostali bez djece tj oduzela bi im djecu.
foxlife

#53789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

RagibUzoriti wrote: 13/02/2022 10:45

Ti kao pravnik trebao bi da znas za nesto sto se u praksi zove asistencija policije.

donekle ima smisla ovo sto govori nisam o tome razmisljao al opet kao sto kazes ima tu policija koliko god ovi bili povezani sa vlascu na ovaj ili onaj nacin
duga puska

#53790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

emko1234 wrote: 12/02/2022 23:36
denis1212 wrote: 12/02/2022 23:14

To sin/brat od ovih? Ono na tranzitu kod tunela prije 10ak godina?

Dijalog:
Otac: Benjo...Bengele
Sin: Volim vas
Otac: Bengaaa....

Kunem vam se da sam ja ovo uradio (na pjesackom udario pjesaka, pored skole, u naseljenom mjestu) otac, majka ili brat bi me roknuli. U najboljem slucaju ljudi od stida ne bi izlazili iz stana.

Sto kaze jedan forumas doslo je vrijeme kada bi trebalo zakonski uvesti psiho-fizicki test da se preventivno djeluje na sprjecavanje razmnozavanja ljudi koji ne ispunjavaju odredjene kriterije. Surovo zvuci ali gdje ovaj svijet generalno ide to bi bilo pozeljno.
Intelektualni razgovor oca i sina, pred sinov odlazak u pritvor. Ljudi koji znaju Izu znaju da onu kuću koju je napravio, možda je 10% platio. Sve ostalo je bilo haj napravi pa cu ti dati. Onda ti dođeš po pare, a sačeka te ekipa ko sa slike od prije nekoliko strana.
To su ljudi koji nemaju stida ni srama.

Samo mediji mi nisu jasni. Aščare se vidi da je zgazio nekoga bitnog dok se ovoliko pažnje daje slučaju. Kreten ko kreten, spengaj ga u maricu i nek tužilaštvo radi svoj posao.
Meni bas jednom dodje majstor prije cca 5 godina neki poslic da odradi,mislim keramika da je bila u pitanju. Ljut lik, reko sta je reci majstore, kaze evo treci put trazim pare od Ize za radove na kuci mu. Kaze otis'o mu na kucu da trazi, biva par puta ga zvao ovaj ga otres'o. I upravo je bila gore opisana scena, Izo i par Izica jos gaumalo ne prebise...
SuperSy

#53791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SuperSy »

Vidi ovog papka:

Vrhunac saobraćajnog primitivizma u Sarajevu: Parkirao vozilo u pothodnik ispod kružnog toka

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vrhunac ... /220213020
dječak sa šibicama

#53792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nije pitanje sta Omar moze, treba ili mogao bi, poneta je da se on meni licno gadi.

Citam komentare na FB, gomila polupismenih spodoba koja daje podrsku Benjaminu, uvijek ista prica "sta je tastatura ratnici, ne smijete u lice, drzi se Benjo" i slicno, fin Benjo Allah ga nagradiJo, u svemu ovome oni daju podrsku lavor glavi. Dok se ljekari bore za zivod djecaka.

Pa se ljudi pitaju, kad neka sirovina ubije nekoga, kako to zasto to. To nisu ljudi, to nema odlike ljudi, to su obicne primitivne zvijeri, bez morala bez empatije bez icega. Samo ne razumijem gdje to raste, ko to odgaja, ko mu je mater.
Imam u starom komsiluku jednu takvu familiju, reprezentativnu, cerka sad je to vec zena, udata za jednog krimosa. Odlezao par godina za oruzanu pljacku, dok je bio na robiji ona se vucala sa njegovim najboljim jaranom to je ovaj u zatvoru i znao. Njima je to ok, "samo nek je u famEliji", njen brat radi dilanje za ovog krimosa. Nedavno im policija u kucu upala, duge cijevi cijeli vod policije, traze burazera on negdje pobjegao. Oni se ne srame jedne sekunde, oni su ponosni na sebe.
Sociolog

#53793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 13/02/2022 11:31 Nije pitanje sta Omar moze, treba ili mogao bi, poneta je da se on meni licno gadi.

Citam komentare na FB, gomila polupismenih spodoba koja daje podrsku Benjaminu, uvijek ista prica "sta je tastatura ratnici, ne smijete u lice, drzi se Benjo" i slicno, fin Benjo Allah ga nagradiJo, u svemu ovome oni daju podrsku lavor glavi. Dok se ljekari bore za zivod djecaka.

Pa se ljudi pitaju, kad neka sirovina ubije nekoga, kako to zasto to. To nisu ljudi, to nema odlike ljudi, to su obicne primitivne zvijeri, bez morala bez empatije bez icega. Samo ne razumijem gdje to raste, ko to odgaja, ko mu je mater.
Imam u starom komsiluku jednu takvu familiju, reprezentativnu, cerka sad je to vec zena, udata za jednog krimosa. Odlezao par godina za oruzanu pljacku, dok je bio na robiji ona se vucala sa njegovim najboljim jaranom to je ovaj u zatvoru i znao. Njima je to ok, "samo nek je u famEliji", njen brat radi dilanje za ovog krimosa. Nedavno im policija u kucu upala, duge cijevi cijeli vod policije, traze burazera on negdje pobjegao. Oni se ne srame jedne sekunde, oni su ponosni na sebe.
Sirokaca pretpostavljam.

Skolska drugarica, zavrsila farmaciju, udala se za osudjenog lika odlezao i godinaza narkotike...kaze ona smirio se. :-)

I to bila dobra studentica..i sve..za koga se udade
emko1234

#53794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

RagibUzoriti wrote: 13/02/2022 10:45

Nisam ja ništa rekao za to, samo se referišem na njegovo "da nije problem odnijeti račun". Ja iskreno ne vjerujem da postoji neko toliko jak da ne plaća komunalije te vrste.
dječak sa šibicama

#53795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Na istu osobu mislimo, a valjda drag lagodan zivot. Odu oni i vani porodicno, odrade svabe, austrijance, donesu plijen, mobiteli, zlatni nakit, satovi, ne znam ko ulazi ko strazu cuva nisam pohvatao detalje :D
malocvijece

#53796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malocvijece »

Ne daj bože da ti dijete s takvom budalom završi.
emko1234

#53797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

dječak sa šibicama wrote: 13/02/2022 11:31 Nije pitanje sta Omar moze, treba ili mogao bi, poneta je da se on meni licno gadi.

Ne razumijem šta te čudi išta od navedenog. Ako Bakir izađe na tv i kaže da ima zajedno sa ženom 7.000KM imovine i bezočno laže auditorij od nekoliko stotina hiljada ljudi koji su ga birali a žive ko pašćad, kakvu ti empatiju ili stid očekuješ od nekoga ko otima čitav život?

A što se Omara tiče, i meni lično je preodvratan. Viđam ga nekad na Koševu, pravi krugove po atletskoj stazi i priča sam sa sobom. Međutim on radi svoj posao koji mu je sistem omogućio da ga radi na taj način. U pokvarenom sistemu postoji pokvareni advokat koji koristi prednosti tog pokvarenog sistema.
Koja je razlika između Omara i Hife? Ni Hifa ne bi bio ovo što jeste da nije bilo SDA i sistema. Samo Hifa se emancipovao pa hoda u odijelima od 2 milje maraka i voza se u helikopteru, dok je Omar na izgled prljav. Ali u konačnici su isti, plodovi pokvarenog sistema koji su se enormno obogatili zato što im je to taj isti sistem dozvolio.
dječak sa šibicama

#53798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Pa da, halka. Ne znam ko je taj izraz smislio, ali je najprecizniji.
RagibUzoriti

#53799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

Begovat 😁
DonieBrasco

#53800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Sistem glavni krivac pa tek onda sve sudije, tuzioci, advokati, pravni subjekti - sluzbenici, nacelicni policije, inspektori, saobracajci ...itd.

Naravno politika iznad njih sviju.

Korupcija je rak rana a taj sistem je nju legalizovao preko politike.
Post Reply