SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drug_profi

#53726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

doktornauke wrote: 12/02/2022 22:35 Sto je izrod,ne pusta ih on nego drzava i rupe u zakonu,da nije omara bio bi neko drugi.On samo radi svoj posao.
I posao placenog ubice je Just business.
Moras imati moralnu deformaciju pa zaradjivati od vracanja olosa na ulicu.
Pitam se da li osjeti nekad grižnju kad mu povratnik napravi novo djelo kojim nagrdi nekog dozivotno?
noviforumas

#53727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviforumas »

namiami wrote: 12/02/2022 20:41 potraznja diktira ponudu :) pazite da vam kcerke ne dovedu sličnog, pa da se ibretite šta ovo bi. Ne mislim nista lsoe kada to kazem, vec kao sto su zene kopija kopije i muskarci to pocinju raditi. Svaki isti, zalizak, bradica, trenerka i torbica.
Jebiga, trulo drustvo, poremecen sistem vrijednosti. U neku ruku se brude-brade kao ovi Spahovici ponasaju sasvim racionalno. Ljudi rade ono sto ce im provjereno donijeti divljenje vrsnjaka, zene, slavu, pare, status...
Svakodobro!

#53728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Svakodobro! »

thekupus wrote: 12/02/2022 23:26
Svakodobro! wrote: 12/02/2022 23:23 Evo frisak primjer, u petak ujutru cca 10h na jezeru, ispod džamije, ima pješački prelaz, vozim 40km/h prema stadionu, vidim bakica sa štapom ceka niko joj ne staje ni s jedne strane. Prikocim, mahnem joj da prodje, on se zahvaljuje i kreće i gledam u retrovizor hop ma u.pola.metra da me spuca lik nazad, jos me krenuo i zaobilaziti gledam na retrovizor na pola mi auta, babu je tek poslije primjetio. I poce nesto psovati mahati rukama kockasta glava, izbacim ruku kroz prozor i pokazem pjesacki, a on i dalje priča nesto. Džaba kraknluk je upravu u svojoj glavi čak i nekog da ubije.
Cijeli taj potez od pijace ciglane do okretaljke je užas živi, garantujem da će tu neko poginuti. Sestru mi je udario auto na pješačkom kod ćevabdžinice prije 15 godina, hvala Bogu bez ikakvih posljedica. Prijateljicu iz nebodera na istom mjestu, ostala bez slezene ili tako nešto. Još pješaci moraju izlaziti na ulicu kod Caspera zbog parkiranih dostavnih vozila (Ajnadžić im dao dozvolu), kao i kod slastičarne ideja (specijalci sjede svaki dan tu, policija ne daje kazne kad ih nazovemo). A škola sto metara odatle...
Onda sve znaš, recimo navece kakva je situacija, rasvjeta postoji kao da je nema posebno od dundeea do cevabdzinice, a izlijetanja iz one ulice prekoputa cevabdzinice, 100x sam izbjegao udes samo zbog prisebnosti, a 1 sam dobio u karambolku zbog idiota koji mi je izletio a ja prikocio. Sreća pa djeca gore na raskrsnici dobro prolaze, kako divljaci voze posebno dostavljaci koji zagasaju kao da je magistrala.
Hakiz

#53729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 12/02/2022 23:30
doktornauke wrote: 12/02/2022 22:35 Sto je izrod,ne pusta ih on nego drzava i rupe u zakonu,da nije omara bio bi neko drugi.On samo radi svoj posao.
Pitam se da li osjeti nekad grižnju kad mu povratnik napravi novo djelo kojim nagrdi nekog dozivotno?
Džaba...
emko1234

#53730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

denis1212 wrote: 12/02/2022 23:14
suspect_zero wrote: 12/02/2022 22:49 ....pogide mu sin na motoru nekad poslije rata, isto tako maloljetan dao mu babo da divlja i na Tranzitu tapija...reko bi neko ohanut će, shvatiti ko opomenu....jok.
To sin/brat od ovih? Ono na tranzitu kod tunela prije 10ak godina?

Dijalog:
Otac: Benjo...Bengele
Sin: Volim vas
Otac: Bengaaa....

Kunem vam se da sam ja ovo uradio (na pjesackom udario pjesaka, pored skole, u naseljenom mjestu) otac, majka ili brat bi me roknuli. U najboljem slucaju ljudi od stida ne bi izlazili iz stana.

Sto kaze jedan forumas doslo je vrijeme kada bi trebalo zakonski uvesti psiho-fizicki test da se preventivno djeluje na sprjecavanje razmnozavanja ljudi koji ne ispunjavaju odredjene kriterije. Surovo zvuci ali gdje ovaj svijet generalno ide to bi bilo pozeljno.
Intelektualni razgovor oca i sina, pred sinov odlazak u pritvor. Ljudi koji znaju Izu znaju da onu kuću koju je napravio, možda je 10% platio. Sve ostalo je bilo haj napravi pa cu ti dati. Onda ti dođeš po pare, a sačeka te ekipa ko sa slike od prije nekoliko strana.
To su ljudi koji nemaju stida ni srama.

Samo mediji mi nisu jasni. Aščare se vidi da je zgazio nekoga bitnog dok se ovoliko pažnje daje slučaju. Kreten ko kreten, spengaj ga u maricu i nek tužilaštvo radi svoj posao.
denis1212

#53731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by denis1212 »

thekupus wrote: 12/02/2022 23:26
Svakodobro! wrote: 12/02/2022 23:23 Evo frisak primjer, u petak ujutru cca 10h na jezeru, ispod džamije, ima pješački prelaz, vozim 40km/h prema stadionu, vidim bakica sa štapom ceka niko joj ne staje ni s jedne strane. Prikocim, mahnem joj da prodje, on se zahvaljuje i kreće i gledam u retrovizor hop ma u.pola.metra da me spuca lik nazad, jos me krenuo i zaobilaziti gledam na retrovizor na pola mi auta, babu je tek poslije primjetio. I poce nesto psovati mahati rukama kockasta glava, izbacim ruku kroz prozor i pokazem pjesacki, a on i dalje priča nesto. Džaba kraknluk je upravu u svojoj glavi čak i nekog da ubije.
Cijeli taj potez od pijace ciglane do okretaljke je užas živi, garantujem da će tu neko poginuti. Sestru mi je udario auto na pješačkom kod ćevabdžinice prije 15 godina, hvala Bogu bez ikakvih posljedica. Prijateljicu iz nebodera na istom mjestu, ostala bez slezene ili tako nešto. Još pješaci moraju izlaziti na ulicu kod Caspera zbog parkiranih dostavnih vozila (Ajnadžić im dao dozvolu), kao i kod slastičarne ideja (specijalci sjede svaki dan tu, policija ne daje kazne kad ih nazovemo). A škola sto metara odatle...
Kompletna dionica na Skenderiji pocev od skretanja lijevo na semaforu prema hotelu Marriott (gledajuci iz pravca Ustavnog suda FBiH). Onaj prvi pjesacki krktican skroz. Zatim onaj dupli pjesacki naspram "tete razapete". Zatim pjesacki kod hotela Marriott i na kraju onaj pjesacki malo poslije Njemacke ambasade nema sanse da ti neko tu stane da predjes ulicu.

Takodjer, kladim se da ce neko uskoro zaplatiti glavom na onom pjesackom prelazu u Alipasinoj na Ciglanama u blizini one nove dzamije. Od semafora kod bivse americke ambasade u pravcu stadiona Kosevo nekih 100injak metara. Znaci prije semafora ona neka reklama zbunje ljeti kad lisce izlista bukvalno ne vidis tu pjesaka koji hoce da predje na stranu prema dzamiji. Oprezno tu ljudi.
BadBoy

#53732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

emko1234 wrote: 12/02/2022 23:36
denis1212 wrote: 12/02/2022 23:14

To sin/brat od ovih? Ono na tranzitu kod tunela prije 10ak godina?

Dijalog:
Otac: Benjo...Bengele
Sin: Volim vas
Otac: Bengaaa....

Kunem vam se da sam ja ovo uradio (na pjesackom udario pjesaka, pored skole, u naseljenom mjestu) otac, majka ili brat bi me roknuli. U najboljem slucaju ljudi od stida ne bi izlazili iz stana.

Sto kaze jedan forumas doslo je vrijeme kada bi trebalo zakonski uvesti psiho-fizicki test da se preventivno djeluje na sprjecavanje razmnozavanja ljudi koji ne ispunjavaju odredjene kriterije. Surovo zvuci ali gdje ovaj svijet generalno ide to bi bilo pozeljno.
Intelektualni razgovor oca i sina, pred sinov odlazak u pritvor. Ljudi koji znaju Izu znaju da onu kuću koju je napravio, možda je 10% platio. Sve ostalo je bilo haj napravi pa cu ti dati. Onda ti dođeš po pare, a sačeka te ekipa ko sa slike od prije nekoliko strana.
To su ljudi koji nemaju stida ni srama.

Samo mediji mi nisu jasni. Aščare se vidi da je zgazio nekoga bitnog dok se ovoliko pažnje daje slučaju. Kreten ko kreten, spengaj ga u maricu i nek tužilaštvo radi svoj posao.
Fol napravi scenu, ne valja zid nije u vinklu ne valja ovo ne valja ono i otjera majstore. Onda dovede druge da nastave gdje su ovi prvi stali i sve tako.
denis1212

#53733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by denis1212 »

BadBoy wrote: 12/02/2022 23:40
Fol napravi scenu, ne valja zid nije u vinklu ne valja ovo ne valja ono i otjera majstore. Onda dovede druge da nastave gdje su ovi prvi stali i sve tako.
Ma lazessssssss :lol: :lol: :lol:
Toffee karamela

#53734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

Bloo wrote: 12/02/2022 22:39
Toffee karamela wrote: 12/02/2022 22:27 jel ovo Gašijeva porodična kuća na Ćemaluši???

gle ureda sa kamerama...brude u službenoj audijenciji radi ugovaranja poslovne saradnje
Mislim da je ovo moja mahala.
Krizanje Pehlivanuse i Potoklinice.
da, Pehlivanuša, jedno mislim drugo tipkam
doktornauke

#53735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by doktornauke »

drug_profi wrote: 12/02/2022 23:30
To njega ne zanima on radi za lovu i nema tu emocija.
dječak sa šibicama

#53736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Sta mene briga ima li on emocija, za mene je smrad, ne advokat, taj se slizao sa mafijom, sitnim klosarima, krupnijim klosarima, advokat kriminalaca postao je dio te ekipe.
doktornauke

#53737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by doktornauke »

dječak sa šibicama wrote: 12/02/2022 23:52 Sta mene briga ima li on emocija, za mene je smrad, ne advokat, taj se slizao sa mafijom, sitnim klosarima, krupnijim klosarima, advokat kriminalaca postao je dio te ekipe.
:lol:
Hakiz

#53738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 12/02/2022 23:52 Sta mene briga ima li on emocija, za mene je smrad, ne advokat, taj se slizao sa mafijom, sitnim klosarima, krupnijim klosarima, advokat kriminalaca postao je dio te ekipe.
Sreća pa se pravo i pravni sistem ne vode ovim.

Barem u zemljama u koje iz ove bježimo.
Dr. Kuca

#53739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

denis1212 wrote: 12/02/2022 23:45
BadBoy wrote: 12/02/2022 23:40
Javna je tajna da ne placaju komunalije i da postar ne smije donjeti racune :D ima prica da su nekog rookia povalili i posla li ga da odneae. hudnik otiso gore jedva zivu glavu izvuko. Paraziti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#53740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Zamjerati Omaru sto ih brani je isto zamjeriti automehaničaru kad im zamjeni ulje i filtere na autu ili zubaru kad im popravlja zub.
Da se razumijemo, Omar je gnjida. Ali, sluzba je sluzba, druzba je druzba i sto bi advokati rekli, tuzba je tuzba.
Rockefeller

#53741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rockefeller »

Steta, ti ljudi nisu zasluzili hodit zemljom.
denis1212

#53742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by denis1212 »

Dr. Kuca wrote: 12/02/2022 23:59
denis1212 wrote: 12/02/2022 23:45

Javna je tajna da ne placaju komunalije i da postar ne smije donjeti racune :D ima prica da su nekog rookia povalili i posla li ga da odneae. hudnik otiso gore jedva zivu glavu izvuko. Paraziti.
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahah znaci placem
TomANDJerry

#53743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TomANDJerry »

sime_cipol wrote: 13/02/2022 00:03
Zamjerati Omaru sto ih brani je isto zamjeriti automehaničaru kad im zamjeni ulje i filtere na autu ili zubaru kad im popravlja zub.
Da se razumijemo, Omar je gnjida. Ali, sluzba je sluzba, druzba je druzba i sto bi advokati rekli, tuzba je tuzba.
vise zamjeram glasacima SDA nego Omaru ... nije on napravio ovaj sistem
BHDragons

#53744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHDragons »

Ima li informacija kako je mali. Molim te Bože da bude dobro.
noviforumas

#53745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviforumas »

U pravu si druze. Najbitnije je da djecak prezivi i oporavi se. Nadam se da hoce.
uglavnomja

#53746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

sta je problem sa omarom?
pistoljem tjera tuzioce i sudije da pustaju njegove klijente?

on radi svoj posao i sigurno nije najbolji advokat u zemlji

drugi je problem sto su oni koji treba da provode pravdu i zakon 100 klasa ispod njega u svakom pogledu

sa par dokaza, argumenata, cinjenica, cvrste volje i zelje da se odradi posteno posao - ne bi bilo ni 5% njegovih klijenata vani

ukratko - jad i propast drzave su na drugoj strani, oni koji primaju enormne plate
za nesposbnost, nekompetentnsot i apsolutnu neizaiteresovanost za svoj posao
bob_1921

#53747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bob_1921 »

Hakiz wrote: 12/02/2022 23:25
suspect_zero wrote: 12/02/2022 23:06 Kontam te, samo je previše otišao na onu stranu...valjda vizavi ličnih interesa....jbg. kocka je skup hobi a fukara slabo plaća :oops: ....neka Mjesečara, zamisli samo da nam ovakvi ljepotani završe na dugogodišnjoj robiji, šteta bi bila.
Neka tužilac bude bolji od Omara, nije Omar kriv što je sposobniji od tužilaštva. Nakon 5. klijenta, još ako je uzastopni, koji bi završio na dugogodišnjoj robiji, niko ni Omara ne bi više angažovao. Tako se i krimosa i Omara riješi, sve po zakonu i pravnim principima.

A i oni koje nije uspio spasiti mu ne bi zaboravili, ali to je već za scenario Copolinog filma...

Jadan Omar, nije mu lako, nije to samo dobiti otkaz zbog loših rezultata rada. Treba razumjeti čovjeka.
ma kakav Omar vala se neki mit stvori da je neki exstra advokat :-D frajer brani ove klosare i nagodbe pravi uzima lovu, tuzilastvo da skrati postupak ponudi mu on prihvati, druga je stvar sto su kazne smjesne a zatvori puni, pogotovo za ovakve koji svaki drugi mjesec neki kriminal odrade ...
piupiu

#53748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

Naslovnica wrote: 12/02/2022 20:50
doktornauke wrote: 12/02/2022 20:31

Ma njemu je smjesno sto je u centru paznje,sto ga slikaju, dje ce mu bit smjesno sto je udario djete.
Pa jarane, udario je dijete sinoć, a danas se smije (nije bitan razlog).
KAKO BA?!
Spusti ba glavu, poklopi se, imaš li trunku savjesti i kajanja?
Društvo sadista i psihopata i onih koji im se samovoljno povinuju. Odavno.
Thorgerson

#53749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

O'zone wrote: 12/02/2022 19:10 Samo nek ne puca i nek su naši....sve će ovo proći za dva-tri dana kao i sve ono prije njega...
Ovo je jedina istina.

Previse je informacija. Taman kad pomislis ma ovo je dogadjaj o kojem se nece prestati pricati, prodje dan desi se nesto drugo. I tako u krug.

Dakle kroz koji mjesec nit ce se ko ovoga sjecati, nit ce ko o ovome pricati.

Jedino da frka bude ako ovo bude sin od koga se vec pise da jeste.
foxlife

#53750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

ja koliko znam omaru svaki slucaj je nagodba
frajer skontao foru sa tuziocima braniocima sucima i tako poceo
kad su ovi klosari i ostali vidjeli da kroz nagodbu dobiju neki besmislenu kaznu odmah traze njega po duznosti iako ima tu jos advokata
ovi upuceniji mogu napisati kako to ide detaljnije
koliko ja znam imas recimo 10 advokata koje mozes birati i na tom spisku je naravno omar
i naravno svi ovi izaberu njega
i on "ni kriv ni duzan" zaradi milione
naravno da ni on nije cvjecka ako gledamo neku pravdu i sl al u biti on tu nista nije kriv kad su u pitanju nagodbe
e sada kakva je politika suda i sudija pa se dobije nesto malo za nasa poimanja ne znam
ocigledno i sudijama odgovara rijesen slucaj dobili vjerovatno neku paru od omara i svi zadovoljni
Post Reply