Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
yooper

#5376 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by yooper »

sherbett wrote: 25/10/2021 13:54
yooper wrote: 25/10/2021 13:51
Tema kojoj nema kraja, zato je i na forumu :D.
Raspravljanje u nedogled a svi smo ljudi i svako od nas krasi različitost u mišljenju i stavovima.

Ovako.

KAD DVOJE NEMAJU A ŽELE DA IMAJU - Kada dvoje nemaju ništa pa su kroz život odlučili da grade zajedno, to je najjača ljubav jer njih dvoje pored toga što se vole imaju i zajedničke ciljeve koje žele ostvariti pa to ubije i monotoniju i mnoge druge stvari koje dovode do raskida. Naravno, ima tu jedna tačka na i o kojoj se zaboravlja. Kako se ko ponaša kada postigne nešto. Ta tačka na i može definisati njihov brak i ono što su oni postigli. Počesto se znaju pogubiti zajednički ciljevi pa tu krene razdvajanje, ona bi ovo, on bi ono itd itd.

KAD MUŠKO IMA A ŽENA NEMA - Ovdje muškarac dominira jer je ona več pristala da bude tako čim je sa njim u vezi i zna da on ima a ona nema. Postoje i ovdje dvije stvari. Da joj on bude podrška u njenim željama da i ona doprinosti tako što će početi da uči ili eventualno da joj nađe posao ili ona sama sebi pa da se dalje ostvaruju ili pak stvar dogovora. Možda ona želi da bude domaćica i da ima djecu i ona je sa tim zadovoljna (imam jednu prijateljicu kojoj je to največa želja u životu, da ima porodicu, dijete i ništa joj ne treba. On radi, živ se uništi, ona samo slika dijete i hoda po familiji. Otvoreno kaže da je njoj to dosta).

DA ONA IMA A ON NEMA - Kratko i jednostavno. Osuđeno na razvod braka. Sad kad će se razvesti pitanje je vremena ali ako tako ostane duže vremena to je 100% fajront.

Ukratko :D.
Je, istina je
Ali to ovisi o muskarcu
Nekad je puno stvari ovisilo o muškarcu.
Tako nam bar historija kaže.

Sad smo jednaki i iskreno, nemam ja ništa protiv toga, bez obrira kakvo ja mišljenje imao vezano za ravnopravnost i do koje mjere treba da se poštuje.
Zizi505

#5377 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Zizi505 »

sherbett wrote: 25/10/2021 13:49
Zizi505 wrote: 25/10/2021 13:43

Što ne znači da nećeš imati.

Ostaje ti opcija i da objaviš oglas da tražiš muškarca sa ovim karakteristikama koje si navela.To bi moglo biti nezaboravno iskustvo. :D
Presla bih ja preko puno toga, moj prag tolerancije je jako visok
Samo da ne laze! Kad muskarac laze nema vecg turn off-a
Mozda jer ja govorenje istine i suocavanja s istinom smattram hrabroscu, a kad netko laze, laze zbog kukavicluka.. Cega god da se boji, sto god da zeli izbjec, kukaviica je
Zato ja laz ne podnosim a osobito kad laze musko

Kad se vec prica o muskoj snazi.. Hrabrost je snaga i ono sto privlaci nas zene
Al ne kad ne znaju razgraniciti hrabrost od gluposti

Netko ce reci hrabar je faca je jer se okrece pod rucnom na snijegu. Ne buraz, ti si glup i kreten

Za mene je hrabrost govoroti iskreno i istinu
E to su prava gospoda, hrabri vitezovi
Moguće da ti njima sa svojom hrabrošću utjeraš strah u kosti. :D

U vezi boldiranog, najbolje se ova hrabrost vidi po načinu kako prekidaju veze. Kada uspoređujem kako to rade žene, a kako muškarci, kod muškaraca je češći obrazac ponašanja da nestanu bez riječi i ikakvog obrazloženja. Ili prekinu vezu porukom.
Malo je onih koji se usude suočiti licem u lice da kažu stvarni razlog.

Začatasmo temu. :-)
S4mpion

#5378 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by S4mpion »

Zanemarite začatavanje, nastavite, fino vas je čitat'.
alijagoro

#5379 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by alijagoro »

Pa nisu ni zene bolje sto se tice ostavljanja,samo se usute i ocekuju od tebe da skontas da su te ostavile.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5380 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Bobi »

sherbett wrote: 25/10/2021 14:13 Iako ja kad se zaljubim imam za njega i bubreg spreman ako mu zatreba
Koja si krvna grupa :mrgreen: ?
no_sikiriki

#5381 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by no_sikiriki »

sherbett wrote: 26/10/2021 09:52
alijagoro wrote: 26/10/2021 01:45 Pa nisu ni zene bolje sto se tice ostavljanja,samo se usute i ocekuju od tebe da skontas da su te ostavile.
Ja kad se usutim prilicno je jasno zasto :mrgreen:
nije u kontekstu ostavljanja, ali recimo neželje, ima i muškaraca koji se prave ludi i kad im žena daje jasne znakove da nije zainteresovana/ne želi biti sa njima.
npr. kad izadješ na date, kontaš nije to to, čovjek ti se nastavi javljati, ti mu kazes da "nemaš vremena" i sl., a on nastavlja sa komunikacijom i pita "a kad ćeš imati vremena" i sl. :-)
yooper

#5382 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by yooper »

Raznih nas ima, kako žena tako i muškaraca.

Što je čovjek stariji sve se više vodi svojim ličnim iskustvom kojeg je nakupio ili pričama koje je čuo.

Vrijeme učini svoje pa smo sve više strožiji što se tiče ljubavi a i zahtjevniji.

Život je jednostavan :D
Spiritbreaker

#5383 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Spiritbreaker »

no_sikiriki wrote: 26/10/2021 09:59

nije u kontekstu ostavljanja, ali recimo neželje, ima i muškaraca koji se prave ludi i kad im žena daje jasne znakove da nije zainteresovana/ne želi biti sa njima.
npr. kad izadješ na date, kontaš nije to to, čovjek ti se nastavi javljati, ti mu kazes da "nemaš vremena" i sl., a on nastavlja sa komunikacijom i pita "a kad ćeš imati vremena" i sl. :-)
Apsolutno legitimno pitanje, kad ces imat vremena, to sto zivimo u vremenu sebicnih egomana, je drugi problem. Meni je to pitanje najnormalnije.
no_sikiriki

#5384 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by no_sikiriki »

Spiritbreaker wrote: 26/10/2021 10:56
no_sikiriki wrote: 26/10/2021 09:59

Apsolutno legitimno pitanje, kad ces imat vremena, to sto zivimo u vremenu sebicnih egomana, je drugi problem. Meni je to pitanje najnormalnije.
šta nekoga u ovoj situaciji čini sebičnim egomanom?
Spiritbreaker

#5385 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Spiritbreaker »

Zato sto su neiskreni. budi makar direktan, ne zanimas me i cao a ne nemam vremena pa jos kulirat pitanje kad ces imat. Meni licno ultraseljacki potez.
Digla_da_kreci

#5386 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Digla_da_kreci »

Spiritbreaker wrote: 26/10/2021 11:08 Zato sto su neiskreni. budi makar direktan, ne zanimas me i cao a ne nemam vremena pa jos kulirat pitanje kad ces imat. Meni licno ultraseljacki potez.
+1
Totalno su mi nezrele te igrice. Svi nesto hocemo iskrenost, komunikaciju, postovanje, a ne umijemo lijepo reci najobicniju stvar, nego neko maslanje i igranje igrica pa ti mozgaj sta mu sad to znaci. Mos mislit da cu vrijeme trosit da desifrujem njegove nedozrele fore i kakve mi sad signale salje.
Ja kad kazem da nemam vremena, onda ga fakat nemam u datom momentu i to znaci tacno to, a ne kazes jedno, osoba interpretira drugo, kao gluhi telefoni. :D
MarlboroGold

#5387 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by MarlboroGold »

Odbija me sve što odbija mlade :mrgreen:
Spiritbreaker

#5388 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Spiritbreaker »

Digla_da_kreci wrote: 26/10/2021 11:31
Spiritbreaker wrote: 26/10/2021 11:08 Zato sto su neiskreni. budi makar direktan, ne zanimas me i cao a ne nemam vremena pa jos kulirat pitanje kad ces imat. Meni licno ultraseljacki potez.
+1
Totalno su mi nezrele te igrice. Svi nesto hocemo iskrenost, komunikaciju, postovanje, a ne umijemo lijepo reci najobicniju stvar, nego neko maslanje i igranje igrica pa ti mozgaj sta mu sad to znaci. Mos mislit da cu vrijeme trosit da desifrujem njegove nedozrele fore i kakve mi sad signale salje.
Ja kad kazem da nemam vremena, onda ga fakat nemam u datom momentu i to znaci tacno to, a ne kazes jedno, osoba interpretira drugo, kao gluhi telefoni. :D
Bravo. To je ono sto kazem.
Danas generalno vlada pandemija ovoga, nemam vremena, nemam kad, vec dogovoreno i slicno, a krije se ne svidjas mi se.
I to onda ispadne neka furka kao.
no_sikiriki

#5389 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by no_sikiriki »

Spiritbreaker wrote: 26/10/2021 13:42
Digla_da_kreci wrote: 26/10/2021 11:31
+1
Danas generalno vlada pandemija ovoga, nemam vremena, nemam kad, vec dogovoreno i slicno, a krije se ne svidjas mi se.
ti meni najozbiljnije hoces reci, da se desi da izadjes na date sa nekom djevojkom i ona ti se ne dopadne, naredni dan ona ti salje poruku i pita ta kad cete se opet vidjeti, ti ces njoj odgovoriti sa "ne zanimas me, cao"?
meni je mnogo ljepse/kulturnije reci zao mi je, nemam vremena da se opet vidimo. i sasvim je jasno da pod tim mislim "nisam zainteresovana za daljnje vidjanje sa tobom".
Spiritbreaker

#5390 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Spiritbreaker »

Da hocu reci. mozemo biti jarani ali ne vise, nema hemije, nisi moj tip i sl.
Imam dovoljno muda da budem iskren a nemam vremena da gubim u zivotu.
Djecije mi je jako nesto kamuflirat pa se vadit na vrijeme.
foxlife

#5391 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by foxlife »

no_sikiriki wrote: 26/10/2021 13:55
Spiritbreaker wrote: 26/10/2021 13:42

ti meni najozbiljnije hoces reci, da se desi da izadjes na date sa nekom djevojkom i ona ti se ne dopadne, naredni dan ona ti salje poruku i pita ta kad cete se opet vidjeti, ti ces njoj odgovoriti sa "ne zanimas me, cao"?
meni je mnogo ljepse/kulturnije reci zao mi je, nemam vremena da se opet vidimo. i sasvim je jasno da pod tim mislim "nisam zainteresovana za daljnje vidjanje sa tobom".
a sta je problem reci ne zanimas me? a ne da ja izmisljam nemam vremena
alijagoro

#5392 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by alijagoro »

alijagoro wrote: 26/10/2021 01:45 Pa nisu ni zene bolje sto se tice ostavljanja,samo se usute i ocekuju od tebe da skontas da su te ostavile.
Hoces da nekog i ti ostavis :oops: :mrgreen:
Josip321

#5393 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Josip321 »

Crno ispod noktiju. A nije pljevila luk.
irac300

#5394 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by irac300 »

Josip321 wrote: 26/10/2021 15:10 Crno ispod noktiju. A nije pljevila luk.
To me podsjeti na jednu Kubanku kada sam bio u De. Žena je klasična latinoamerikanka. Lice prelijepo, duga crna kosa, dupe kao breskva... Al' brate nokte neke duge pustila, nalakirala crvenim lakom, a ispod noktiju se crni.
S4mpion

#5395 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by S4mpion »

Kad me uzme ubjeđivat' da će mi bit' previše tepsija pite koju sam naručio i da je neću moć' pojest', a u tepsiji jedva kila pite.
3enton

#5396 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by 3enton »

Antivakserke
Ta spaljenost mozga se prenese i na spoljasnjost tako da je paket koji se zaobilazi u sirokom luku kompletan.
suspect_zero

#5397 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by suspect_zero »

Josip321 wrote: 26/10/2021 15:10 Crno ispod noktiju. A nije pljevila luk.
Plej-doh ili plastelin?.....može biti i od tek friškog farbanja kose, puknu one rukavce začas :oops:
suspect_zero

#5398 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by suspect_zero »

S4mpion wrote: 05/11/2021 22:28 Kad me uzme ubjeđivat' da će mi bit' previše tepsija pite koju sam naručio i da je neću moć' pojest', a u tepsiji jedva kila pite.
Budi sretan, ne ubjeđuješ ti nju :D
irac300

#5399 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by irac300 »

Kada izbaci sise na izvol'te, a medju njih turi mjesec i zvijezdu ili krst/kriz pa mi izigrava moralnu vertikalu.
Rockefeller

#5400 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)

Post by Rockefeller »

irac300 wrote: 06/11/2021 11:07 Kada izbaci sise na izvol'te, a medju njih turi mjesec i zvijezdu ili krst/kriz pa mi izigrava moralnu vertikalu.
Pa nista ljepse u zivotu.
Post Reply